Мамолози - гр. София

• 1 783 323
  • 6 421
  •   4
Отговори
# 5 220
  • София
Байчев преглеждаше в поликлиниката във ВМА - някакъв здравен център беше, не помня името. Мисля, че още преглежда там.

# 5 221
Не вярвам да е изгонил пациентката, може да и се е скарал(случвало ми се е и на мен) но винаги ги преглежда. Според мен се ядосва на да кажем "по несериозното отношение" на пациентките. И си е за ядосване, когато ти се тупне пациентка с образувание и състояние, което е било обратимо, ако беше отишла по-рано. А и се очакват чудеса от него, а рака например е в последен стадий. Та, според мен се ядосва на здравната култура на хората.
Мен лично той не ме напрага чак толкова, била съм при много отвратителни лекари, също и мазни, които любезно и учтиво те лъжат.
Всеки да си намери специалиста, при който се чувства, че е в добри ръце.
За съжаление вече има лекари (от други специалности) за които се чака година напред за час.
gabi06, в интернет има нужната информация, адрес и телефони за записване.

# 5 222
BettyBoop, списъкът с "вежливи" лекари е безкраен. Като почетеш темата "Борба с рака и духовно оцеляване..." (там всички са оперирани с гърда) и други теми и ще видиш имената на всички некадърници....
Преди 2 години, когато търсех хирург за мама, изчетох цялата тема. Благодаря, но не искам да се връщам отново там. Дано не ми се налага:( Кадърността не изключва вежливостта и човечността.
Точно Пилихронов оперира майка и потвърди рака. Оперира я почти веднага. При него се следя самата аз от години. Винаги е бил изключително човечен. Единственият минус е, че часовете вървят с няколко месеца напред. Много е натоварен в Ракова болница и преглежда по-малко пациенти в частния си кабинет.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 09:31 от BettyBoop

# 5 223
BettyBoop, на всеки му е нужна консултация, колкото може по-скоро. При него е тромава процедура, дълго чакане.

# 5 224
BettyBoop, на всеки му е нужна консултация, колкото може по-скоро. При него е тромава процедура, дълго чакане.
Винаги може да го намерите в Ракова болница. За жалост при повечето добри специалисти трудно се намират часове. При АГ-тата е още по-зле.

# 5 225
#Тatyana# съжалявам за негативния опит с Полихронов.Аз се следя от години при него, държал се е нормално и е бил подробен винаги с мен.Но това е моя опит с него.Как е с всичките му други пациентки не знам.Надявам се лошите му моменти да са изключение.
Следих си две бременности при супер известен АГ прословут и с доброто си отношение и дори и него успях да го нацеля веднъж в лош момент и да получа безобразно отношение, така че всичко е с голяма доза късмет🙂
 Следя си  шийката на матката повече от десетилетие при Карагьозов и дори не знам за след колко време се записваха часове последно.Май беше над една година.Навремето като беше за след три месеца ми се струваше изнервящо😁

# 5 226
Разбирам, ако ти открият проблем да търсиш добър лекар и за второ мнение или хирург за операция, но това да си запиша час, за след 1 година, за мен е лудост. Че то може и да не дочакаш. Луда работа, като че ли е единственият на земята.
Да, добри са някои,изградили са имена, но има и много други, при които не трябва да чакаш толкова време.

# 5 227
Момичета,а как стои въпроса с преглед в онкологията?Ако отида и чакам (за д-р Гаврилов да речем)дали ще ме видят или и за там се записва час?

# 5 228
Записва се час. Гаврилов не гледа на ехограф. Трябва да минеш на горния етаж при някого. За чакането зависи колко хора има и дали ще се качва на операция. Виждала съм да взема пациентка от друг град  без час.

# 5 229
И аз се следя при Гаврилов, и започва да ми става много изнервящо.
До преди година часове се записваха за 2 месеца напред макс, просто не даваха за по-нататък, и можеше горе долу са се планира. Сега са започнали да записват за много по-напред във времето, не можеш да се свържеш с дни наред, и вече е напълно невъзможно да планираш кога да почнеш да звъниш, че да уцелиш 6те месеца.

Това лято, поради два съмнителни лимфни възела пообиколих доста мамолози и направих сигурно 10 ехографии за 2 месеца.
Стигнах до извода, че съвсем спокойно и без драма може да се следят гърдите на 6м в онкологията, като се плаща направо за ехогрфия в кабинета на 4 етаж.
Специалистите са добри, чака се малко и най-важното решаваш - отиваш, няма чакане с дни и месеци.
Проблема настава, когато/ако ти открият нещо, което трябва да се биопсира и оперира - как се добираш до Гаврилов.
И пак се връщаме на старата схема да си ходиш при него на абонамент, за да може ако нещо е намерено да те вземе за операция.
Мен също ме е овиквал, защото отидох веднъж на 10-11 месец вместо на 6ти, и след това дамата, която записва часовете ми обясни, че той се карал само, ако не си отишла изобщо на преглед, но ако си била прегледана от друг е ОК.
Но силно ме съмняма как ще реагира, ако му дойде пациентка, която чинно се е следила на ехограф през 6м на ДРУГО място, и настане момента за операция, или биопсия.
И така се завърта порочния кръг, че хирурзи, на които работата им е да оперират отделят много повече време в правене на пари от прегледи, вместо да оперират.
Никой не може да ме убеди, че той за 10 секундно опипване на гърдите ще успее да хване нещо под 1 см. Реалния преглед го извршва доктора в кабинета с ехографа, както и рентгенолога, който прави мамографията.

# 5 230
Аз разбрах, че Гаврилов вече оперира само в специални случаи.

# 5 231
  • София
Гаврилов също се карал на моя приятелка, че не ходи на 6 месеца, а на 1 година. Тя му казала, че е ходила на профилактичен преглед по фонда на 6 месеца и той й казал, да си ходи следващия път пак там. Доста изнервящо!

# 5 232
  • София
Виждам, че много от вас ходят на профилактичен преглед на 6 месеца. На една година не е ли достатъчно?😳
Ходила съм при Гаврилов преди 2 години, а преди 1 година при друг, за да не чакам.
Ама повече няма да посмея да отида при Гаврилов, ако ще ме овика, че не съм се явила на 6-тия месец.😞

# 5 233
Гаврилов също се карал на моя приятелка, че не ходи на 6 месеца, а на 1 година. Тя му казала, че е ходила на профилактичен преглед по фонда на 6 месеца и той й казал, да си ходи следващия път пак там. Доста изнервящо!
Изнервящо и доста неколегиално поведение. Сега зная, че е добър лекар, но едва ли е единствен и незаменим и не може да си ползваме допълнителното застраховане за такъв преглед. Всичко поскъпна с пъти, доста голям лукс е хем да плащаш два пъти за здраве, хем още веднъж платено при него, щото другите явно са некадърни.....Аз пък си търся някой, който ще мога да посетя за профилактичен преглед без да взимам отпуск, а такива са единици в София. Все пак има, което е добре.

# 5 234
Виждам, че много от вас ходят на профилактичен преглед на 6 месеца. На една година не е ли достатъчно?
Предполагам е индивидуално, на мен ми казва на 6-8 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт