Мамолози - гр. София

• 1 751 743
  • 6 290
  •   2
Отговори
# 5 355
Привет момичета!🤗
Нека си кажа сега какво стана - значи аз все пак успях да си запиша часове за 2 мнения в един ден и в сряда бях в София първо при д-р Йорданов от Сити Клиник Младост и след това при Василев.
Значи при Йорданов първо започна с разпит какво ме води там/ а то е проблемни гърди- мастопатия, кисти и уж един фиброаденом, който е на същата гърда, на която миналата година ми махнаха един, но не на същото място/ и след това ехограф, където той видя не един, а по 2 фиброаденома на гърда, които са около 8мм най-големите и няколко мини кистички. Така аз си останах шокирана предвид това, че отивам за един да видя дали ще го види и той, каза ми че засега нищо не трябва да правя, след 6 месеца да ги проследим да видим има ли промяна в размера им, но неговото мнение е, че са стари ФА, които не за били видени може би преди, защото предвид възрастта ми 41г., ФА били типични за малко по-младите. Препоръча ми и първа мамография, но 3Д… не защото го притеснява нещо, а защото е време да започна и защото, ако случайно има минрокалцификати… не ехограф не се виждали, слава богу няма и така дотук с Йорданов.
Следобяд отивам при Василев, който първо със съвсем кратък разпит, след това палпация и накрая ехограф, знаете ли какво каза - “абсолютно здрава си категорично”, аз го попитах … имам ли фиброаденоми или кисти, той ми каза ФА няма, кисти има и това беше.
Айде сега хора, кажете ми вие аз на кого да вярвам, какво да си мисля, на кой да се доверя и още колко мнения да взема …. Съвсем объркана се чувствам 🤔😯

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 23:54 от Rusi_be

# 5 356
  • София
Ами - и на двамата всъщност. Василев е прав, че си здрава, в смисъл - не вижда нищо злокачествено, а виждането на ФА или други доброкачествени изменения зависи и от апарата, освен от уменията. За това бих се доверила на Йорданов - от една страна той е много добър образен диагностик (Василев е гинеколог и хирург, ако не се лъжа), от друга - в Сити апаратите са доста по-добри от тези при Василев.
Била съм и при двамата - всъщност Василев ми потвърди рака преди години, не смятам, че би пропуснал рак, но ако не са подменили апаратите оттогава… категорично Йорданов.

# 5 357
  • София
Споделям напълно мнението на Olive.
Следене и профилактика с добра апаратура и при добър образен диагностик /специалност в медицината, която се учи години/.
Биха направила 3Д мамография, както е препоръчано, ако е необходимо и ЯМР след това. При дъщеря ми, всичко което д-р Йорданов видя на ехографа на 100 % се потвърди на ЯМР. В кабинета на хирурга преди това бяха пропуснали 4 фиброаденома.

# 5 358
  • София
Аз ще се повторя накратко, защото съм писала за моя случай и по-назад. Лекар от б-ца Надежда (в поликлиниката им в Парадайз център) видя голям ФА за махане. Аз изпаднах в паника, и отидох на втори преглед, на който ФА се потвърди от лекар от онкологията и ми записа час за операция за след месец. (Тук си мисля, че по-скоро аз му внуших, че идвам за второ мнение за един ФА и той някак го прие за такъв без много да задълбава). В този месец на чакане по случайност успях да отида при Василев, който категорично казва, че това не е ФА, а стара и по-дебелостенна киста, която изобщо не е за операция. След Василев отидох на преглед при Гаврилов за да чуя финално мнение - директно с опипването каза, че е киста (имам принципно доста кистозни гърди), пунктира я в кабинета, изследваха я намясто и така ми се размина операцията. После след 2 месеца бях отново на преглед, за да видят дали се е напълнила пак, но всичко беше наред -нямаше я.
Така че най-важно е “задкормилното устройство”. Докторката от Надежда видя на възможно най-добрия ехограф ФА, а другите двама само с опипване, преди да включат по-старите си ехографи казаха, че е киста. Изводът за мен е, че като се види нещо “за следене” или махане, трябва да се вземат няколко мнения.

# 5 359
Къде в София правят 3Д мамография?

# 5 360
# 5 361
Споделям напълно мнението на Olive.
Следене и профилактика с добра апаратура и при добър образен диагностик /специалност в медицината, която се учи години/.
Биха направила 3Д мамография, както е препоръчано, ако е необходимо и ЯМР след това. При дъщеря ми, всичко което д-р Йорданов видя на ехографа на 100 % се потвърди на ЯМР. В кабинета на хирурга преди това бяха пропуснали 4 фиброаденома.
Да, аз направих 3Д мамография… уж няма нищо притеснително според д-р Йорданов, не знам доколко е показателна и може да й се има вяра.
Водя се BiRADS 3, това трябва ли да ме тревожи?

# 5 362
Здравейте може ли да препоръчате добър хирург,които да ме оперира с фиброаденом съм и трябва да се махне преди да продължа с ин витрото и да попитам със здравната каса може ли и колко ви е излезнало като цена една такава операция ?И боли ли ,колко време е възстановяването ?

# 5 363
  • София
Здравейте може ли да препоръчате добър хирург,които да ме оперира с фиброаденом съм и трябва да се махне преди да продължа с ин витрото и да попитам със здравната каса може ли и колко ви е излезнало като цена една такава операция ?И боли ли ,колко време е възстановяването ?

Д-р Евгений Василев,  бившата Тина Киркова в София.  Той е АГ, ако не се лъжа, освен мамолог

# 5 364
  • SF
Д-р Николай Марков в Онкологията.

# 5 365
Здравейте,
Мене преди време ме  оперира Гаврилов, като  също бях с фиброаденом. Бях с направление по здравна каса и не съм доплащала нищо. Приемат те в болницата анбулаторно, операцията е с местна упойка, след което те пускат да си ходиш в къщи. Дават болничен естествено. Възстановяването е около месец някъде. Има дискомфорт в началото, но отшумява. Ходи се на превръзки.
В момента мненията за проф. Гаврилов са противоречиви. Но Онкологията е с едни от най-добрите хирурзи-мамолози и специалисти мамолози.
Опитайте при Илия Полихронов. Той държи и частен кабинет. Предпочитат да преглеждат на частно, но иначе оперират в болницата с направления. Ето ви линк с координати:

http://zdravencatalog.com/%D0%B4-%D1%80-%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F … 1%84%D0%B8%D1%8F/

# 5 366
Здравейте. Можете ли да ме ориентирате каква е сумата за преглед при д-р В. Йорданов и колко за 3D мамографа? Педполагам не се покриват от Здравната каса? Имам направление по ЗК за мамография и записан час за 1-ва АГ Света София. Казаха ми, че разчитането ще е от д-р Черкезки, чието име за първи път чувам.

# 5 367
Здравейте. Можете ли да ме ориентирате каква е сумата за преглед при д-р В. Йорданов и колко за 3D мамографа? Педполагам не се покриват от Здравната каса? Имам направление по ЗК за мамография и записан час за 1-ва АГ Света София. Казаха ми, че разчитането ще е от д-р Черкезки, чието име за първи път чувам.
Здравейте!
Прегледа е 100лв., а 3Д мамографията е 130лв…. Преди 2 седмици бях при него.

А аз имам питане - доколко е информативна и сигурна откъм резултати 3Д мамографията сравнена с ЯМР примерно… доколкото съм чувала грешки могат да се случат при всяко едно изследване, но все пак колко надеждна е като резултати?

# 5 368
Най-информативния метод е ЯМР, но се прилага само ако на ехо или мамография забележат съмнителни участъци, които има нужда да се доуточнят.
Т.е. при правилно проведени ехо и мамография и отстъствие на съмнителни участъци не се налага ЯМР.

# 5 369
Не знам до колко са ми правилни разсъжденията, но знам, че някои жени с импланти правят на определен период ямр, за да следят за евентуални микроспуквания на силикона. По пътя на логиката ми звучи като доста надеждно и информативно като изследване само по себе си, но не знам в сравнение с 3Д мамограф, кое и по-информативно...

Общи условия

Активация на акаунт