Нека си кажа сега какво стана - значи аз все пак успях да си запиша часове за 2 мнения в един ден и в сряда бях в София първо при д-р Йорданов от Сити Клиник Младост и след това при Василев.
Значи при Йорданов първо започна с разпит какво ме води там/ а то е проблемни гърди- мастопатия, кисти и уж един фиброаденом, който е на същата гърда, на която миналата година ми махнаха един, но не на същото място/ и след това ехограф, където той видя не един, а по 2 фиброаденома на гърда, които са около 8мм най-големите и няколко мини кистички. Така аз си останах шокирана предвид това, че отивам за един да видя дали ще го види и той, каза ми че засега нищо не трябва да правя, след 6 месеца да ги проследим да видим има ли промяна в размера им, но неговото мнение е, че са стари ФА, които не за били видени може би преди, защото предвид възрастта ми 41г., ФА били типични за малко по-младите. Препоръча ми и първа мамография, но 3Д… не защото го притеснява нещо, а защото е време да започна и защото, ако случайно има минрокалцификати… не ехограф не се виждали, слава богу няма и така дотук с Йорданов.
Следобяд отивам при Василев, който първо със съвсем кратък разпит, след това палпация и накрая ехограф, знаете ли какво каза - “абсолютно здрава си категорично”, аз го попитах … имам ли фиброаденоми или кисти, той ми каза ФА няма, кисти има и това беше.
Айде сега хора, кажете ми вие аз на кого да вярвам, какво да си мисля, на кой да се доверя и още колко мнения да взема …. Съвсем объркана се чувствам 🤔😯