Мамолози - гр. София

• 1 763 554
  • 6 334
  •   3
Отговори
# 5 625
Аз също имам не добър опит с еластография и д-р Билчев. Отидох за второ мнение, каза, че едва ли не няма нищо сериозно, а се оказа карцином. Та, моля ви, бъдете бдителни и мнителни, избирайте конвенционалните методи на проследяване.

# 5 626
Еластография, инфрачервена термография и др. подобни опити за визуализация не са официално признати методи за диагностика. Засега.
Разбира се, дали ще се открие (навреме) дадено образувание, зависи най-вече от задапаратното устройство и после от технологията. Не са един и два примера на професори, пропускали карциноми на мамограф.

# 5 627
Ходил ли е някой при Д-р Парапунова в 17 ДКЦ?

# 5 628
Не зная какво да мисля.

Младенов вижда образувание 1см., а трима лекари след това не го виждат.

На някой случвало ли му се е такова нещо?

При ехографа вчера при д-р Младенов на втората минута ми откри образувание 1см.и даже укорително ме попита не съм ли си го напипала сама в банята.
Иска да го наблюдаваме три месеца и ако расте, да го оперираме.

И аз защото ми се виждат много 3м., отидох днес в Токуда при д-р Лавчев за второ мнение, гледа, пули се и нищо не открива.Изпрати ме при неговия колега д-р Карагочев, гледа, пипа и нищо.И накрая извика д-р Добрев и пак нищо не откриха.

Не знаят какво да мислят, но след като авторитет като Младенов го е видял, искат да го търсим.

След цикъла на първи чисто дни да отида и да направим ехограф и мамография .

На Младенов вярвам.Но имало ли е случай да греши досега.И как трима лекари не виждат образувание и не го напипват.

Как се скрива?

# 5 629
От така посочения списък бих се доверила на Младенов.
Всеки се случва да греши, но и 3 месеца не са много време. Палпирайте си го сама у дома и ако усетите промяна, идете пак при него или при някой друг по-сериозен специалист, описвани са редовно в темата.

По принцип Младенов не е от хората, които оперират фиброаденоми с такъв размер - щом е дал препоръка за скорошен преглед и евентуално премахване, явно има нещо предвид.

# 5 630
Да, и аз на Младенов вярвам , колкото и да не ми се иска да е така.

Ако не расте, няма да го пипаме.А то не е ясно и от кога е.

Какви размери оперира Младенов и в коя болница прави операциите?

Какви размери оперира Младенов?И в коя болница прави операциите?

Не го откривам, а пипам навсякъде.И всички лекари в Токуда ме опипаха, и нищо.

Как така се крие?

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 21:41 от silvanchence

# 5 631
silvanchence, някога д-р Иков във ВМА ми насрочи операция, защото е видял образование и нещо уж е подозрително. Отидох за второ мнение и другият лекар го е видял и преди самата операция вече никой не го е откривал Laughing Чудя се и до днес.

# 5 632
Какви размери оперира Младенов?И в коя болница прави операциите?
1 AГБ, бивша "Тина Киркова". Там работят заедно с Василев и Гемеджиев. Аз съм пациентка на Василев, който следва същата политика по отношение на доброкачествените образувания, имам два фиброаденома - по един в двете гърди, които се следят веднъж годишно от може би десет години насам. Мисля, че са около сантиметър или малко повече и двата. Не мърдат и никога не ми е споменато за операция. (За разлика от Стоименов в "Надежда", който откри само единия, но пък веднага взе да ме юрка към хирург).

Иначе съм консултант по кърмене от 15 години и само мамолозите са виждали и пипали повече цици от мен Grinning Та познавам доста от специалистите, защото се налага да се насочват майки по различни поводи.

# 5 633
А не е  ли удачно да се направи едно ЯМР? То няма ли даде по-голяма яснота има ли нещо, няма ли...ако има какво е ?
 Наскоро ми попадна интервю с др.йорданов от сити клиник. Би трябвало да е в канала на "една от 8". Водеше го нана. Човекът обясняваше спрямо структурата да гърдите кой метод за образно изследване е подходящ.
 Също така ако приемем, че това което вижда Младенов е с размер от 1см.как другите не успяват да го засекат?

# 5 634
Имам час след около 1м за др Полихронов- знаете ли дали се е върнал? Някой ходел ли е при другия заместващ го лекар и доволни ли сте? Знае ли се др Полихронов кога се връща?

# 5 635
Д-р Полихронов е болен за съжаление и скоро няма да се върне на работа.

# 5 636
Здравейте! Преди 2 месеца запазих час за д-р Евгени Стоянов в Неоклиник за другата седмица. Има ли добра апаратура там или изследванията се правят другаде?

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 10:53 от maq-mi

# 5 637
Многооо неприятно за доктора- мн точен ,дано по-бързо се възстанови....така,свикнах да ходя при него и сега се чудя къде да отида за профилактика....някой да ми препоръчате сходен като специалист?

# 5 638
Здравейте! Преди 2 месеца запазих час за д-р Евгени Стоянов в Неоклиник за другата седмица. Има ли добра апаратура там или изследванията се правят другаде?
Там има ехограф, за мамограф не съм сигурна дали има.

# 5 639
elf575 Бих Ви препоръчала проф. Гаврилов също от онкологията.
Миналата седмица минах в болницата на преглед при него(платен -120лева) и съм много доволна.Успех!

Общи условия

Активация на акаунт