Мамолози - гр. София

• 1 763 484
  • 6 334
  •   2
Отговори
# 5 685
iddi,
Ако е удобно може ли да споделиш към кой хирург се обърнахте, за да ви оперира?

# 5 686
Танита, аз писах цялата история в темата с фиброаденома,
В момента съм в Плевен в Сърце и мозък.

# 5 687
Очевидно в Национална онкология също нещата не са такива, каквито бяха преди, щом за Гаврилов са лоши мнения, нали той там е началник в отделението по гърди. Има ли някой опит и кой сега работи там?

# 5 688
Той още работи там. Но не знам дали той прави операции.
Всеки може да се запише при него на мамолог, на регистратура в онкологията. Аз се обадих, когато ми се наложи и ми дадоха час за след 2 дни.
А в частния му кабинет се чака 6 месеца.
Той работи и на двете места.
Тази информация ми е от края на март месец.

# 5 689
Аз се чудя, как Гаврилов се промени (така тук пишат). Той има много знания и опит. Помагаше ми няколко пъти във фатални ситуации и мнението му е за мен животоспасяващо. Живея благодарение на него, че не ме натовари с химиотерапия, хормонални хапчета, опроверга мнението на всеки и му се доверих... Било е 13 г. преди и как така, че той се промени, недоумявам.

# 5 690
Сложно е. (Предупреждавам, че в този пост не говоря за Гаврилов, а по принцип.)
На първо място, в лечението има двама - лекар и пациент. Когато е изгубено отношението и връзката с пациента, само компетентност не може да помогне.
На второ, но не последно - медицината е от най-бързо развиващите се науки. Това, което е било вярно преди 30 години, сега може да е нещо съвсем друго. Ако лекарят не работи постоянно за актуализиране на знанията си и в мултидисциплинарен екип, нещата бързо се изпускат. Много често това дори не се случва от мързел, а от самочувствието и рутината на "светило".

# 5 691
Параход, така е. Да напиша специално за Гаврилов. Практиката му помага, ако не актулизира знанията (по принцип пиша). Аз не се оперирах при него никога, но бях поразена, как смело казва мнението, различно от други, как знае развитието на заболяване нататък. Друго не знам и не ходих при него 10 г. Може би, нещата са се променили.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 22:56 от #Тatyana#

# 5 692
Връзката му с пациента не беше прекрасна и преди доста години.

# 5 693
Връзката му с пациента не беше прекрасна и преди доста години.
И това е сложно нещо и дълга тема. Отидох при една зъболекарка, която е била много вежлива, подробна, обясняваше, видимо се стараеше, но останах след 4 г. без зъби, които тя ми направи. Отидох при друг доста респективен зъболекар, сопаше се, надуваше се, но вече 15 г. стоят от него направени така майсторски зъби. Някои лекари стават много близки с пациента, но реално не са кадърни. То затова тук и споделяме мнения.

# 5 694
Връзката с пациента и отношението към него са 50% от лечението. И не става въпрос да си ставаме близки, а да има изградено взаимно уважение и доверие. Като ме хока и навиква, аз не смея да попитам нищо, ега ти лечението. Не бих се доверила на такъв лекар. Респект за жените, на които е спасил живота, зная че има такива, но моето мнение е такова.

# 5 695
Аз не разбрах от всичко написано защо се смята, че Гаврилов не става вече?

# 5 696
Здравейте, дами.
Да споделя и аз своя проблем. На 38 г съм, с дете на 14г.  Февруари месец бях в Токуда на редовния си профилактичен ехографски преглед, всичко наред, само няколко малки кисти под 5 мм. Април месец, към края на овулацията, след рязко ставане от леглото видях изтичане на секрет от едната гърда. Беше прозрачен и съвсем леко жълтеникав. Изтичането беше еднократно и приключи. Изпаднах в паника, на другия ден веднага на преглед при Марков от Онкологията, който направи и преглед с ръце и ехография. Заключи, че всичко е наред, каналите на тази гърда са ми леко разширени и най-вероятно е хормонално. Няколко дни по - късно отидох и при Виктор Йорданов от Сити Клиник- отново супер обстоен преглед, вкл и на подмишници - всичко наред, няма повод за притеснение. Поуспокоих се, но този секрет продължи да изтича от време на време - овулация, преди цикъл, а вчера ми случи и докато съм цикъл 4-ти ден, само че този път секретът беше тъмен, ръждив. И съответно не знам на кой свят съм вече.
Четох из форума, че при секрет от гърдите е добре да се вземе цитологично изследване, да се пусне пролактин, а нито един от лекарите не ме насочи към такова нещо.
За всички препоръчани тук лекари няма скоро часове, запазих си час за в Щерев, при д-р Мариела Василева - Славеева ( хирург, мамолог). Някой има ли отзиви за нея или моля, препоръчайте ми къде да отида възможно най - бързо Sad
Благодаря на всички предварително!

# 5 697
  • софия
Аз не разбрах от всичко написано защо се смята, че Гаврилов не става вече?
Заради написаното над твоя пост.
Бих добавила: когато искаш да седиш високо, лесно пропускаш детайли.
Докато не изпитахме нормално отношение и аз намирах оправдание за надменността и овикването. Ми не, няма оправдание и не помага. Не е и единствен.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 12:42 от zvаnchе

# 5 698
Е, ама то тогава значи, че той не става от самото начало.
Имах предвид конкретни скорошни впечатления за експертизата му.
В крайна сметка понякога човек ходи само за второ мнение, за поставяне на диагноза, а не за да се оперира при даден лекар.  Затова попитах.
Иначе като човек, грижещ се за родители с хронични заболявания, единият с онкологично, а другият с тежка съвсем скорошна операция, съм напълно наясно за връзката лекар-пациент, с дереджето на здравната и пр.
Но пак да подчертая, че често се налага второ-трето мнение и тогава е важна експертизата и именно за нея попитах.

# 5 699
Моя близка имаше такъв проблем на сходна възраст, без да е раждала. Оказа се нещо безобидно свързано с каналчетата на млечните жлези, но й правиха някаква операция или манипулация, не съм сигурна кое се води, с местна упойка и след това няма вече изтичане на течност.
Здравейте, дами.
Да споделя и аз своя проблем. На 38 г съм, с дете на 14г.  Февруари месец бях в Токуда на редовния си профилактичен ехографски преглед, всичко наред, само няколко малки кисти под 5 мм. Април месец, към края на овулацията, след рязко ставане от леглото видях изтичане на секрет от едната гърда. Беше прозрачен и съвсем леко жълтеникав. Изтичането беше еднократно и приключи. Изпаднах в паника, на другия ден веднага на преглед при Марков от Онкологията, който направи и преглед с ръце и ехография. Заключи, че всичко е наред, каналите на тази гърда са ми леко разширени и най-вероятно е хормонално. Няколко дни по - късно отидох и при Виктор Йорданов от Сити Клиник- отново супер обстоен преглед, вкл и на подмишници - всичко наред, няма повод за притеснение. Поуспокоих се, но този секрет продължи да изтича от време на време - овулация, преди цикъл, а вчера ми случи и докато съм цикъл 4-ти ден, само че този път секретът беше тъмен, ръждив. И съответно не знам на кой свят съм вече.
Четох из форума, че при секрет от гърдите е добре да се вземе цитологично изследване, да се пусне пролактин, а нито един от лекарите не ме насочи към такова нещо.
За всички препоръчани тук лекари няма скоро часове, запазих си час за в Щерев, при д-р Мариела Василева - Славеева ( хирург, мамолог). Някой има ли отзиви за нея или моля, препоръчайте ми къде да отида възможно най - бързо Sad
Благодаря на всички предварително!

Общи условия

Активация на акаунт