Мамолози - гр. София

• 1 763 423
  • 6 334
  •   1
Отговори
# 5 700
  • софия
Е, ама то тогава значи, че той не става от самото начало.
Имах предвид конкретни скорошни впечатления за експертизата му.
В крайна сметка понякога човек ходи само за второ мнение, за поставяне на диагноза, а не за да се оперира при даден лекар.  Затова попитах.
Иначе като човек, грижещ се за родители с хронични заболявания, единият с онкологично, а другият с тежка съвсем скорошна операция, съм напълно наясно за връзката лекар-пациент, с дереджето на здравната и пр.
Но пак да подчертая, че често се налага второ-трето мнение и тогава е важна експертизата и именно за нея попитах.
В началото все още нямаше това високо самомнение. Отличен специалист е, но в последните години личностните му качества надделяват.
Всеки има избор и предел какво може да приеме като поведение в отсрещната страна.
За съжаление последните години ми се налагат много срещи с различни медицински специалисти и за себе си знам, че поведението на Гаврилов няма оправдание. Пак казвам, не е единствен с подобни професионални качества.

# 5 701
  • София
Здравейте, дами.
Да споделя и аз своя проблем. На 38 г съм, с дете на 14г.  Февруари месец бях в Токуда на редовния си профилактичен ехографски преглед, всичко наред, само няколко малки кисти под 5 мм. Април месец, към края на овулацията, след рязко ставане от леглото видях изтичане на секрет от едната гърда. Беше прозрачен и съвсем леко жълтеникав. Изтичането беше еднократно и приключи. Изпаднах в паника, на другия ден веднага на преглед при Марков от Онкологията, който направи и преглед с ръце и ехография. Заключи, че всичко е наред, каналите на тази гърда са ми леко разширени и най-вероятно е хормонално. Няколко дни по - късно отидох и при Виктор Йорданов от Сити Клиник- отново супер обстоен преглед, вкл и на подмишници - всичко наред, няма повод за притеснение. Поуспокоих се, но този секрет продължи да изтича от време на време - овулация, преди цикъл, а вчера ми случи и докато съм цикъл 4-ти ден, само че този път секретът беше тъмен, ръждив. И съответно не знам на кой свят съм вече.
Четох из форума, че при секрет от гърдите е добре да се вземе цитологично изследване, да се пусне пролактин, а нито един от лекарите не ме насочи към такова нещо.
За всички препоръчани тук лекари няма скоро часове, запазих си час за в Щерев, при д-р Мариела Василева - Славеева ( хирург, мамолог). Някой има ли отзиви за нея или моля, препоръчайте ми къде да отида възможно най - бързо Sad
Благодаря на всички предварително!
И Марков, и В. Йорданов от Сити са много добри специалисти /казвам го като човек с рак на гърдата и обиколил доста лекари/, ако не виждат нищо, значи няма нищо - имам предвид нещо злокачествено, успокой се. В младостта си имах често такъв секрет - от жълтеникав до ръждив, точно както описваш. Оказах се с високи стойности на пролактин, без някаква особена причина, един лекар дори ме наплаши, че може да имам пролактином, та правих ЯМР на глава /мозък/, нищо нямаше. Случват се понякога тези хормонални дисбаланси, с раждането и кърменето при мен се оправи, просто се следи по-често или колкото често са ти казали те двамата, няма лошо да отидеш и при тази лекарка, за да се успокоиш допълнително.
ПП. А, и да не се шашнеш, че съм с рак на гърдата, пък съм имала преди много години такъв секрет - никаква връзка няма при мен.

# 5 702
Очевидно в Национална онкология също нещата не са такива, каквито бяха преди, щом за Гаврилов са лоши мнения, нали той там е началник в отделението по гърди. Има ли някой опит и кой сега работи там?

Парите промениха всички ПОЧТИ ВСИЧКИ лекари.
Овълчиха се.
Що за безобразие един преглед 170 лв за 5 максимум 10 минути и без да се носи никаква отговорност.
Нямаме закони и за това се гаврат с потърпевшия.
Няма осъден лекар, но има много хола отишли си от лекарска нрмарливост наречена човешка грешка.
Жалко.
Бог да ни пази!

Не визирам само Гаврилов
А нещо за отношението на Гергов?
Безобразие е!

Хора ли са това?
Нямат ли близко, не ги ли е страх от съдбата.
Парите ли са всичко?!?

# 5 703
Не зная какво да мисля.

Младенов вижда образувание 1см., а трима лекари след това не го виждат.

На някой случвало ли му се е такова нещо?

При ехографа вчера при д-р Младенов на втората минута ми откри образувание 1см.и даже укорително ме попита не съм ли си го напипала сама в банята.
Иска да го наблюдаваме три месеца и ако расте, да го оперираме.

И аз защото ми се виждат много 3м., отидох днес в Токуда при д-р Лавчев за второ мнение, гледа, пули се и нищо не открива.Изпрати ме при неговия колега д-р Карагочев, гледа, пипа и нищо.И накрая извика д-р Добрев и пак нищо не откриха.

Не знаят какво да мислят, но след като авторитет като Младенов го е видял, искат да го търсим.

След цикъла на първи чисто дни да отида и да направим ехограф и мамография .

На Младенов вярвам.Но имало ли е случай да греши досега.И как трима лекари не виждат образувание и не го напипват.

Как се скрива?

Здравейте!

При д-р Василев бях сега на преглед и нищо не открива, за щастие!
Има релефен участък в съмнителната зона, където посочвам, но според него е хормонално.

Да се надяваме, че наистина е лекарска грешка и Младенов се е объркал.

# 5 704
А направихте ли мамография?

# 5 705
Не, каза че няма нищо и не се налага.

След колко време имам право на ново направление за мамолог и мамография ?

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 12:01 от silvanchence

# 5 706
Дъждец, Гаврилов много знае и има голям опит. Направиха ми цветна снимка с ехографа с контраст и дадоха ми я. Написаха, че имам метастазирал лимфен възел. Обиколих онколозите за второ и трето мнение, Бяха любезни, отговаряха на всичките ми въпроси, но написаното по снимката не опровергаха. Гаврилов опипа подмишницата и каза, че това е еди какво си и на снимката то се вижда добре, тоест, че  след махане преди година -две на неколцина лимфни възли, кръвотокът търси път и образовало се това уплътнение. Аз не се оперирах и му се доверих. Бил е сопнат, недосягаем. Сега мисля пак да отида при него, имам въпрос към него. А иначе ходих при кардиолог Кунева, началник на отделение в Александровската.... Там пък какво беше...подскача, не дава нищо да попиташ, но и не те оправя за нищо....

# 5 707
Здравейте. Дали има дама, която е правила ЯМР в Неоклиник при др. Златанова? Или пък мнение за др. Златанова?

# 5 708
  • София
Имате ли представа от заместника на Полихронов? Като лекар, като човек...
Защото Полихронов е Лекар и Човек. Дано лечението му скоро да го върне в кабинета!

# 5 709
  • София
Здравейте, тези, които посещават Виктор Йорданов в Сити Клиник - как запазвате часове? На платформата в сайта при записването на часове изобщо не ми излиза неговото име. И имате ли представа много ли се чака за часове при него?

# 5 710
  • София
Здравейте, тези, които посещават Виктор Йорданов в Сити Клиник - как запазвате часове? На платформата в сайта при записването на часове изобщо не ми излиза неговото име. И имате ли представа много ли се чака за часове при него?
Аз запазих в четвъртък за 10.09 по телефона.

# 5 711
Може ли да дадете препоръка за адекватно място за мамография? Платено.

# 5 712
Три пъти съм правила в Онкологията, нямам оплаквания. Последно миналата седмица.

# 5 713
Може ли да дадете препоръка за адекватно място за мамография? Платено.

В началото на месеца си правих мамография в Софиямед на Г.М.Димитров.
Тихо, спокойно, даже влязох 10 мин по-рано.

# 5 714
Здравейте!
Извинете, че така нахлувам в темата, но имам нужда от малко информация.
На моя приятелка и предстои премахване на фиброаденом при проф.Седлоев. Казал и е да вземе направление за хоспитализация и тя е решила,че няма да се плаща нищо в такъв случай, но аз не съм много сигурна дали е точно така. Отделно той се е държал доста грубо и тя сега се притеснява да му се обади и да го пита.
Ще бъда благодарна, ако някой скоро е преминал през тази манипулация при професора и сподели малко повече детайли. Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт