Мамолози - гр. София

• 1 763 384
  • 6 334
  •   9
Отговори
# 5 715
  • София
Може ли да дадете препоръка за адекватно място за мамография? Платено.
В Сити клиник при доц. Виктор Йорданов, но препоръчвам първо да се направи ехография при него и консултация, и после той да определи дали мамография е нужното изследване - при твърде голяма плътност на гърдите може да препорча контрастна мамография или ЯМР, ако има съмнения за нещо, защото обикновената и дори 3Д мамография не върши работа за такъв тип гърди.

# 5 716
  • София
Казал и е да вземе направление за хоспитализация и тя е решила,че няма да се плаща нищо в такъв случай, но аз не съм много сигурна дали е точно така.
Няма никакво значение направлението.
Да провери какви са цените.
Януари оперираха сина ми, с направление за хоспитализация, платихме за избор на екип и т.н.
Щом ще се оперира при даденият специалист ще плати за Избор на екип.

# 5 717
Здравейте, може ли да препоръчате добър хирург - мамолог?
Накратко, имам кървене от едната гърда. Най-ранен час, който успях да запиша бе при др. Младенов, който видя папилом (интрадуктален папилом). Принципно те са трудни видяеми чрез ехограф. Реших да отида и на второ мнение, че др. Младенов за съжаление може би е добър диагностик, но за мен бе арогантен.
Записах час при др Евгений Стоянов, който много обстойно ме прегледа но нищо не видя и ме изпрати на ЯМР. Препоръча ми трима диагностици, от които се спрях на др Златанова от Неоклиник (която ми направи плюс обстоен преглед с ехограф) - изключително любезна, човечна и отдадена ми се стори. Тя видя нещо, което каза може да е папилом, но е добре да се вземат клетки с игла и да се види под микроскоп. Днес др Стоянов нейната препоръка и резултатите от ЯМР и каза, че според него няма да успеят да извлекат клетки в тази област...и ме насочи за операция към др Гаврилов, или пък от ВМА др Байчев и др Йорданов.
Дали някоя от вас е имала опит с махане на интрадуктален папилом?
Ще съм благодарна за всякаква обратна връзка. Честно притеснявам се и малко имам чувството, че само ме препращат навсякъде.

# 5 718
  • София
Здравейте , имате  ли отзиви за д-р Иван Димитров ,който освен гениколог е  и мамолог ?Чрез СуперДок си записах час за утре в частния му кабинет срещу ВМА . https://superdoc.bg/lekar/d-r-ivan-dimitrov-1800 -това е той От 2-3 дена гърдите ми са подути и болезнени , не напипвам нищо  ( за радост Heart ) , профилактично ходих на мамолог последно 11.2023 .

# 5 719
  • София
Здравейте , имате  ли отзиви за д-р Иван Димитров ,който освен гениколог е  и мамолог ?Чрез СуперДок си записах час за утре в частния му кабинет срещу ВМА . https://superdoc.bg/lekar/d-r-ivan-dimitrov-1800 -това е той От 2-3 дена гърдите ми са подути и болезнени , не напипвам нищо  ( за радост Heart ) , профилактично ходих на мамолог последно 11.2023 .
Здравейте, ходила съм на гинекологичен преглед при него. Внимателен е като цяло, но не бих повторила. Искаше да ми прави биопсия, но след него ходих на второ и трето мнение, при двама лекари, които съм посещавала през годините и им имам доверие- отхвърлиха съмненията му и не се стигна до биопсия.  Цитонамазка и микробиология се бавят доста, повече от 3 седмици, отделно пред кабинета много чакащи, прегледите са като на конвейер.

# 5 720
  • София
Здравейте , имате  ли отзиви за д-р Иван Димитров ,който освен гениколог е  и мамолог ?Чрез СуперДок си записах час за утре в частния му кабинет срещу ВМА . https://superdoc.bg/lekar/d-r-ivan-dimitrov-1800 -това е той От 2-3 дена гърдите ми са подути и болезнени , не напипвам нищо  ( за радост Heart ) , профилактично ходих на мамолог последно 11.2023 .
Здравейте, ходила съм на гинекологичен преглед при него. Внимателен е като цяло, но не бих повторила. Искаше да ми прави биопсия, но след него ходих на второ и трето мнение, при двама лекари, които съм посещавала през годините и им имам доверие- отхвърлиха съмненията му и не се стигна до биопсия.  Цитонамазка и микробиология се бавят доста, повече от 3 седмици, отделно пред кабинета много чакащи, прегледите са като на конвейер.

Благодаря  за информацията ,вчера чаках около 20 мин ( което май е малко) , прегледа ми гърдите ръчно и на ехограф , заключи ,че е ПМС , изписа ми хр. добавка и крем ,който да мажа,ако имам силен дискомфорт. Препоръча ми профилактичния мамологичен преглед да е на всеки 6 месеца. Вчера и днес (писала съм предния пост събота ) се чувствам по -добре , ПМС досега не съм имала , ама на 36 г и това е възможно ...

# 5 721
  • София
В платфоормата е обявен и като акушер-гинеколог. В платформата как се определя прегледа дали е гинекологичен или мамологичен? Искам да отида на "Попова шапка" във филиала в Гео Милев за второ мнение за операция на киста и миома. Не можах да се ориентирам и къде оперира.

# 5 722
  • София
В платфоормата е обявен и като акушер-гинеколог. В платформата как се определя прегледа дали е гинекологичен или мамологичен? Искам да отида на "Попова шапка" във филиала в Гео Милев за второ мнение за операция на киста и миома. Не можах да се ориентирам и къде оперира.

На място казах,че идвам за мамологичен проблем , тъй като в платформата ,мисля,че не може да се опише за проблема.

# 5 723
  • София
В супердок на финалната стъпка има коментар, обичайно там пиша примерно, че е за детето ми прегледа, на еди-колко си години.

# 5 724
  • Карлово/ Пловдив
Момичета,проф.Христина Михайлова от АГ болница Щерев добър избор ли е за профилактичен преглед? Не съм от София и няма да мога да се вредя при прекрасните лекари,за които чета тук.

Добър лекар е. Поздрави!

# 5 725
Здравейте! На 39 години, кърмила последно началото на 2022. Юни месец ходих профилактично на преглед и ми откриха киста на лявата гърда. В амбулаторния лист пише "двукамерна киста - 6,5/4 мм". Каза няма нищо притеснително и да отида на контролен преглед след 6 месеца. Преди два дена ходих на друг лекар да видя, какво е положението. Преди да ме прегледа, като погледна снимката от ехографа, каза, че това не било киста, а уголемен млечен канал (duct ectasia). Прегледът на ехографа беше много обстоен - половин час. Като ме опипа многократно, преди и по време на прегледа с ехографа. Потвърди, че е разширен млечен канал (дуктус). Не се знаело, от какво се образува. Можело да бъде от това, че съм кърмила, или от по-висок пролактин (юли месец го изследвах и беше 302 mIU/L (референтни 101.76-487.60). Също така откри и два реактивни лимфни възли под двете мишници. Каза, че можело да е било от боледуване и не било притеснително. Каза, че можело да пия Куркумин за именната система. Заключението му беше, че с моята патология, можело да ходя на профилактика на 12 месеца. И каза, че мамография не е препоръчително за жени, които все още имат редовен цикъл и имат по-голяма плътност на гърдите.
Сега чуденката ми е, дали има място за притеснение и дали не трябва да отида на трето мнение?
Как може да се каже със сигурност, дали това е киста или разширен млечен канал?
Благодаря ви предварително.

# 5 726
  • София
Здравейте! На 39 години, кърмила последно началото на 2022. Юни месец ходих профилактично на преглед и ми откриха киста на лявата гърда. В амбулаторния лист пише "двукамерна киста - 6,5/4 мм". Каза няма нищо притеснително и да отида на контролен преглед след 6 месеца. Преди два дена ходих на друг лекар да видя, какво е положението. Преди да ме прегледа, като погледна снимката от ехографа, каза, че това не било киста, а уголемен млечен канал (duct ectasia). Прегледът на ехографа беше много обстоен - половин час. Като ме опипа многократно, преди и по време на прегледа с ехографа. Потвърди, че е разширен млечен канал (дуктус). Не се знаело, от какво се образува. Можело да бъде от това, че съм кърмила, или от по-висок пролактин (юли месец го изследвах и беше 302 mIU/L (референтни 101.76-487.60). Също така откри и два реактивни лимфни възли под двете мишници. Каза, че можело да е било от боледуване и не било притеснително. Каза, че можело да пия Куркумин за именната система. Заключението му беше, че с моята патология, можело да ходя на профилактика на 12 месеца. И каза, че мамография не е препоръчително за жени, които все още имат редовен цикъл и имат по-голяма плътност на гърдите.
Сега чуденката ми е, дали има място за притеснение и дали не трябва да отида на трето мнение?
Как може да се каже със сигурност, дали това е киста или разширен млечен канал?
Благодаря ви предварително.

Аз бих отишла по-скоро и на трето мнение при специалист Образна диагностика, например д-р Йорданов от Сити Клиник. Знам, че мамография сега се прави след 40 годишна възраст. При по-плътни гърди се прави мисля ЯМР, но и мамографията не се изключва. Тя показва други неща, особено 3D мамографията.

# 5 727
Тези лимфни възли не бих ги пренебрегнала току-така. Отидете задължително на още едно мнение при наложен специалист в сферата. Аз бих минала на преглед и при хематолог.

# 5 728
Относно лимфните възли, понеже ми е настояща тема, и обиколих сума специалисти и образни диагностици, ще препоръчам следната последователност на действията:
- отидете на още поне една ехография - препоръчвам и аз Виктор Йораднов в Сити клиник, както и на 4 етаж в Онкологията има образна диагностика, и там мисля че 40лв беше - може да си платите и влизате веднага. Там също са много добри, и гледат ежедневно онкологични пациенти.
- помислете дали скоро сте имали някакво видимо възпаление, дискомфорт в подмишниците, или сте правили каквито и да е процедури по ръце, гърди, да сте мазали ръцете гърдите с някакви лекарства, да сте правили лазерно обезкосмяване, или кола маска на подмишници и т.н. дали не сте имали вирусно заболяване, да ви е драскала котка по ръцете и т.н.
- запишете и час за хематолог и инфекционист, които да погледнат резултатите и да коментират.
- ако е имало нещо такова е редно да изчакате 2-3 месеца, и да проведете лечение.
- след това се прави контролна ехография и резултатите се сравняват с тези  от сега. Пазете си сегашните снимки и измервания.
- след това отново коментирате с мамолог , хематолог и инфекционист развитието в патологията.

# 5 729
Благодаря ви за отговорите.
В началото на септември ходихме на море, и имах някакво усещане, че ще ме заболи гърло и имах нещо като хрема. Мъжът ми преди два-три дена се чувстваше особено и беше и той доста хремав, даже все още не се чувства напълно здрав по негови думи (но той има и сенна хрема и не може да винаги да бъде сигурен). Може и нещо да караме без много симптоми. Не знам, дали може да има някаква взаимовръзка, но когато ходих на прегледа в понеделник, ми беше втори ден от цикъл. Знам, че не е най-подходящото време, но тогава ми се падна часът. Четох на разни места, че лимхните възли можело да се увеличават преди и по време на цикъл. Явно ще се наложи все пак да отида и на още мнения.

Общи условия

Активация на акаунт