Мамолози - гр. София

• 1 828 288
  • 6 680
  •   1
Отговори
# 6 675
По отношение на „загубата на пациент“ – това е трудно и донякъде абстрактно понятие. Много по-важно е друго: диагностичните грешки и забавянето на диагнозата са признати рискови фактори за по-неблагоприятен изход при онкологичните заболявания. При рака на гърдата времето до правилната диагноза е клинично значим фактор – всяко неоправдано забавяне или погрешна диагностична преценка могат да повлияят на стадия при поставяне на диагнозата, терапевтичните възможности и прогнозата. Затова качеството на диагностиката не е формалност, а въпрос с реални последици за пациента.

Относно проф. Александрова – слава Богу, не съм била неин пациент. Но моя близка беше категорично успокоена, че образуванията са доброкачествени, и едновременно с това насочена директно към операция без предоперативна биопсия. Спешно второ  мнение при правилния диагностик доведе до биопсия, която доказа карцином и следователно лечението и операцията бяха внимателно планирани. Това е причината да вярвам, че правилната диагноза и второто мнение не са просто право на пациента, а необходимост..

Галя, хубаво е, че се регистрирахте само, за да ни разкажете за нея. В темата има дами пострадали от нейната “отзивчивост и готовност да помогне”, хабите се Confused
Има и много спасени!!!! Едва ли има лекар,който не е губил пациент... Нека не обобщаваме с лека ръка. Моя близка почина след операция от РМЖ и грешно решение от д- р Стоянов от Тина Киркова, но това не го прави лош лекар. Лекарите не са богове.
Чак пък да е губила пациент… Просто се спомена, че явно не дава добри съвети и не е добър диагностик.

# 6 676
  • София
Преди 30 г. не зная… Преди 20 г. обаче имаше огромното желание да ми направи ненужна мастектомия отдясно срещу голямо неофициално заплащане и да ми спаси живота, за да отгледам две годишния си син. Като богиня никога не съм я виждала Confused. Има лекари, на които се възхищавам и пак не очаквам божествени дела от тях.

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 23:23 от buni

# 6 677
  • София
Здравейте, има ли мамолог- хирург, който да преглежда деца (15-годишно) с няколко фиброаденома, които трябва да оперираме. Искам второ мнение.
Ще бъда благодарна, ако ми дадете насоки и имена. Конкретно за София или Бургас.

Благодаря предварително!

# 6 678
Здравейте! 🌷 За второ мнение бих препоръчала д-р Виктор Йорданов в София – особено за прецизна оценка дали и кои от фиброаденомите действително имат нужда от операция. Точно днес, на 20-и, му се отваря графикът, така че бих се обадила на централата им възможно най-скоро (ей сега Wink, защото часовете обикновено се запълват бързо.

Ако сте склонни да пътувате до Варна – д-р Вълкан Иванов е прекрасен вариант за хирургично второ мнение и е изключително внимателен.Часове за него може да запазите през Супердок.

И двамата са страхотен избор. Успех и много късмет! 🍀🌷

Здравейте, има ли мамолог- хирург, който да преглежда деца (15-годишно) с няколко фиброаденома, които трябва да оперираме. Искам второ мнение.
Ще бъда благодарна, ако ми дадете насоки и имена. Конкретно за София или Бургас.

Благодаря предварително!

# 6 679
Здравейте!
За второ мнение бих препоръчала д-р Виктор Йорданов в София – особено за прецизна оценка!
Много е добър!

# 6 680
Здравейте! Дали сте запознати дали всеки гинеколог има възможност да издаде направление за ехография на млечни жлези (10.04, доколкото разбрах)? Предстои ми преглед в Надежда, който може да бъде и с направление 10.04, но личен лекар няма право да го издаде, само от гинеколог се издавало…

В случай, че е от значение - проследявам фиброаденоми, за последно бях в Тина Киркова с (явно) друго по вид направление от ЛЛ, но сега съм с малко бебе и нямам възможност отново да отида там.
Аз взех от личния лекар, но ми се полага, защото съм на определена възраст проф. Преглед. В Надежда при кой лекар може да се записва с направление ?

Общи условия

Активация на акаунт