Мамолози - гр. София

• 1 762 665
  • 6 334
  •   1
Отговори
# 5 925
В България има същата апаратура, каквато и в държавите на запад от нас. И да, доброкачествените и злокачествените тумори изглеждат по различен начин.
А твърденията за съветските учени са просто абсурдни.
За западните държави аз не знам, но при мен на мамографа и ехографа раковото образование изглеждаше като доброкачествен фиброаденом и от там знам, че няма такъв мамограф и ехограф в България, който различава рак от фиброаденом 100%. А за съветските учени......Laughing прочети. При такова световно развитие на науката, че виждат по генетическите тестове, ако можеш някога в бъдеше да се разболееш от рак и на кое.... става ясно, че ракът не се лекува заради процъфтяване на раковата индустрия, заради тези, които измислиха Ковид и заработиха от ваксините. Та ако се интересуваш, Тръмп (не съветските учени) първо, каквото е направил при влизането си в Белия дом, е подписал указ, с който прекрати членството на САЩ в Световната здравна организация (СЗО).

# 5 926
Татяна,
само защото ви съчувстваме, че сте преживели карцином на гърдата, не означава, че в темата има място за такива глупости! Има достатъчно теми за политика и политически заблуди във форума.

# 5 927
Татяна,
само защото ви съчувстваме, че сте преживели карцином на гърдата, не означава, че в темата има място за такива глупости! Има достатъчно теми за политика и политически заблуди във форума.
Глупости ли са това, че не трябва да се разчита толкова на мамограф и ехограф при фиброаденоми. Flushed

# 5 928
Татяна, Вие за коя година споделяте нещата които са Ви се случили? Медицината и техниката се развиват с много бързи темпове.

# 5 929
Татяна, Вие за коя година споделяте нещата които са Ви се случили? Медицината и техниката се развиват с много бързи темпове.
Аз писах в тази тема, че скоро преди повечко от една година ми оперира друга бучка професор Александрова. Тя по време на операцията не я намери (описвах всичко). После един друг хирург я махна. Нещата не се промениха. Била е доброкачествена, но поискаха биопсия (махането й за биопсия). А карционом под вид на фиброаденом «наблюдаваха» ми през 2010 г. А то е бил доста агресивен рак, та и без гърда останах от толкова наблюдение...., но радвам се, че съм жива.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 12:40 от #Тatyana#

# 5 930
Аз имам една стара киста със сгъстено съдържание според Гаврилов от преглед преди 1-2 години. Преди 9 години Гергов я е описал като начален фиброаденом. Полихронов последно изобщо не я отчете.
Сега ходих пак при Гергов на ехограф. Изобщо не я премери, а каза множество малки кистички с давност двустранно и всичко било наред. Паренхимен тип гърди с начални инволутивни промени, начална мастна преустройка. Неподходящи за мамография.
 Обаче аз имам интермитентна болка в тази гърда и при натиск на въпросното място също ме боли. Искам вече да я махна, но как се маха киста, която не може да се изтегли? Чудя се при кого да отида, защото с тези болки, които зачестиха последните месеци, започнах да се притеснявам, че ще изпусна нещо. Имам час за Гаврилов в Онкото пак, но той като не гледа на ехо, не знам има ли смисъл.
Иначе бях при въпросната д-р Димитрова. Внимателна е, прави обстоен мануален преглед, но без ехо.

# 5 931
Може да се консултираш и с доц. Маслянков за кистата.
Иначе никой не може да каже на 100% нещото какво е преди хистология, но и на 100% ви гарантирам, че нещата изглеждат различно на ехограф, та дори и когато не са точни, то е защото има един много малък брой случаи, в които картинката е една, а реалността е друга. Все пак тези случаи са много малко. Не го казвам, за да водя някакви безсмислени спорове. В крайна сметка всички сме тук, за да намерим най-добрата профилактика и да превантираме по-сериозни състояния.

# 5 932
  • София
Два пъти имах злокачествен тумор - първия път всички бяха категорични, че е рак. Вторият път до хистология не беше ясно - ехографи, ямр - всичко беше със съмнение. Дори хирургът мислеше, че е доброкачествено, когато ме видя след операцията - така изглеждало. Хистологията обаче показа лобуларен карцином.

# 5 933
Имам направления за мамография. Нямам сериозни оплаквания, профилактично е пуснато. Има ли значения къде ще ходя? Най- удобно ми е в поликлиниката до нас. Ходила съм в лаборатория Русев в студентска поликлиника, но после една лекарка ги оплю. Та затова се чудя.

# 5 934
  • София
Отново настана офанзивата за записване на часове при Василев . Мисията -невъзможна....Има ли някой ,който успява да се свърже в деня за записване?

# 5 935
  • Sofia
Отново настана офанзивата за записване на часове при Василев . Мисията -невъзможна....Има ли някой ,който успява да се свърже в деня за записване?

През януари ми се наложи по спешност да го посетя. Нямах записан час, обадих му се по тел. и обясних проблема. Той ми каза - в сряда следобед в кабинета чакате докато минете или в петък преди обед в болницата пак с чакане.

# 5 936
  • София
Не искам да го притеснявам.Касае се за профилактика все пак.

# 5 937
  • София за сега
Не искам да го притеснявам.Касае се за профилактика все пак.
Може ли да ми кажете как става записването при д-р Василев и на кой номер? За платен прием питам.

# 5 938
Да не ви подведа, но при Василев преди време часове не се ли записваха след 20-то число за следващия месец? Имам смътен спомен, че пускаше графика втората половина на предходния месец…

# 5 939
Миналият месец графика за март го пуснаха на 14.02. Аз звънях предварително да питам на коя дата излиза и в уречения ден звънях от сутринта. Става въпрос за преглед в бившата Тина Киркова.

Общи условия

Активация на акаунт