Мамолози - гр. София

• 1 761 840
  • 6 329
  •   6
Отговори
# 6 060
  • В царството на игрите:)
Момичета,
Пак да ви кажа в онкологията на 3 или 4 етаж (все забравям етажа точно), в образната диагностика всички специалисти са добри, преглеждат от днес за днес, и цените са много достъпни.
https://www.sbaloncology.bg/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA … BA%D0%B0/d23#team
На втория етаж е образната диагностика и аз това съм го писала няколко пъти, но не Simple Smile Въртят се двама трима лекари до изнемога ( и те изнемогват, де ), за които на всичкото отгоре се чака с месеци. А добри специалисти "Образна диагностика" в Сф не е да няма. А точно такива се търсят за профилактика, а не хирурзи, ама кой да чува Simple Smile

# 6 061
В Онкологията и при Гаврилов се чака доста по-малко.

# 6 062
Извинявам се за въпроса, но ми стана интересно. Проф. Гаврилов ми беше препоръчан. Не можах да отида при него, но как така не преглежда с ехограф? Само с ръце ли пипа?
Как разбира какво има като проблем?

# 6 063
Много неща се повтарят често, но явно не е излишно, а напротив. Важното е човек да случи на някой, дали ще са тези в "Дървеница", дали ще са споменаваните 3-4-5, не мисля, че е от значение. Ще добавя в поста, в който ги изреждам и специалистите от Онкологията, нека се виждат на повече места. Наистина съм чела тук, че се споменават, но вече толкова съм свикнала да ходим в частен кабинет и сигурно съм решила, че няма да е добро качеството на прегледа. Да не говорим, че споменаваме в момента само тези  в София, България не е само София.
Момичета,
Пак да ви кажа в онкологията на 3 или 4 етаж (все забравям етажа точно), в образната диагностика всички специалисти са добри, преглеждат от днес за днес, и цените са много достъпни.
https://www.sbaloncology.bg/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA … BA%D0%B0/d23#team
На втория етаж е образната диагностика и аз това съм го писала няколко пъти, но не Simple Smile Въртят се двама трима лекари до изнемога ( и те изнемогват, де ), за които на всичкото отгоре се чака с месеци. А добри специалисти "Образна диагностика" в Сф не е да няма. А точно такива се търсят за профилактика, а не хирурзи, ама кой да чува Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 08:36 от anmasu

# 6 064
Много неща се повтарят често, но явно не е излишно, а напротив. Важното е човек да случи на някой, дали ще са тези в Дървеница, дали ще са споменаваните 3-4-5, не мисля, че е от значение. Да не говорим, че споменаваме в момента тези в София, България не е само София.
Извън София, Пловдив и Плевен на практика няма какво да се споменава. Момичетата да си знаят, ако има суспектни находки и трябва задължително компетентно мнение. Със съжаление го казвам!
(Е, може и във Варна да има някой специалист, ще ме прощава, ако пропускам.)

# 6 065
Момичета,

Здравейте, а знаете ли каква е цената за ехография без направление?
Преди месец на профилактични прегледи от работата ме гледаха на ехограф и освен някакви малки "безобидни" кистички, нищо не видяха. Тъй като, още преди да разбера за профилактичните, си бях записала час по здравна каса в Правителствена болница на 28 април, реших все пак да си го използвам. Бяха ми казали, че има добра техника, млади специалисти. Там пък ми казаха, че имам фиброаденом към 5 мм. и след 3-6 месеца пак да отида. Мен ме гложди обаче и искам трето мнение по-скоро. Няма как да взема пак направление. Не знам през какъв период може да се отиде на един и същи специалист. Следя се един път годишно. В семейството има случай на рак на млечните жлези, а и имам три стимулации за инвитро, в перименопауза съм, та съм си рискова отвсякъде.

# 6 066
  • София
Включвам се във връзка с въпросите за проф. Гаврилов.
Да, наистина той само палпира, но е изключително добър в това, а освен това в кабинета му работят и други специалисти, така че при желание или нужда се прави и ехография от проф. Георги Хаджидеков.
Ако проф. Гаврилов или проф. Хаджидеков се усъмнят в дадена находка, там на място извършват тънкоиглена биопсия или изпращат пациента за кор биопсия и допълнителни изследвания. Така че прегледите са достатъчно сериозни и обстойни.

# 6 067
За ехографията в частния кабинет на проф. Гаврилов - последните няколко пъти на ехографа ме гледа една лекарка, чието име не знам, тъй като на листа с резултата пише името на проф. Гаврилов. Да не говорим, че тъй като съм негов пациент от години, виждам едни и същи копирани изречения на ехографиите от последните 5-6 години. Преди години на ехографа беше д-р Гаврилова, после наистина беше възрастен лекар,  но сега е жена.  И не става дума за желание при ехографиите в кабинета - даже когато съм носила мамография, правена предишната седмица, пак се прави ехография в кабинета. Всичко това го споделям, не ми харесва, но продължавам да ходя на всеки 8 месеца на преглед, тъй като, както каза Барбалена, ако не отида - повече няма да ме приеме (през последните години на два пъти ми е викал, че съм закъсняла с месец-два за преглед). Все още му вярвам и преглъщам останалото, да видим до кога.

# 6 068
  • София
Както написах - и проф. Хаджидеков прави ехографии, какъв точно им е графикът не зная.
Въпросната жена предполагам, че е д-р Кирова (можете да видите снимката и биографията ѝ от сайта на амбулаторията). Тя е отличен лекар с дългогодишен стаж, отделно от факта, че е дъщеря и сестра на светила в онкологията - Станко Киров и Красимир Киров, Бог да ги прости, и съпруга на проф. Гаврилов. Не твърдя, че роднинските връзки те правят добър или не в професията, а просто го споделям като допълнителна информация.
Относно еднаквите изречения - това ми звучи повече от чудесно. Какво по-хубаво от това да сме здрави и без нови находки, които да ни взимат съня? Случвало ми се е и при други лекари и за мен не е проблем.

Честит празник на всички!
Пожелавам много здраве и късмет! 🍀

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 23:18 от Arwen Undomiel

# 6 069
Преди на ехографа не беше ли дъщеря му, Гаврилова, която е дерматолог?
Моят час при Стоянов наближава, голям страх ме е обзел, дано да не е основателен. Някой знае ли дали се спазват часовете му в Неоклоник, че съм с две малки и всичко е адски трудно за координиране и организиране.

# 6 070
  • София
Като цяло се спазват,ако има  закъснение е 5-10 минути,което е в рамките на нормалното.

# 6 071
Момичета, в профила на д-р Евгени Стоянов пише следното:
Извършва мамологични изследвания (ехомамографии и мамографии), ехографии на коремни органи, щитовидна жлеза, шия, простата и повърхностни структури.

Според вас, дали трябва да се запише отделен час за ехография на коремни органи? Или на регистратурата трябва да се каже, че пациентът желае още една ехография и да се плати допълнително? Дали ще остане време?

# 6 072
В Дървеница Гаврилов не мисля, че връща, ако не си ходил скоро. Аз се следя при други, но съм ходила спорадично и при него. Пак си е дръпнат, но не ме е връщал. Иначе там може да се мине на ехо на горния етаж, както вече писаха, и после се слиза при него.

Някой питаше дали може с направление за ехография. Мисля, че може, но са две отделни направления за ехо и за хирург. Там преглежда само една лекарка мамолог по каса. Някъде назад писах за нея. Евентуално тя трябва да издаде за ехограф, защото тя не гледа, но не мисля, че го прави.

След моите притеснения, за които писах,  последно ме гледа Гергов горе за 3 минути. Почувствах се претупана, но после Стоянов потвърди всичко, казано от Гергов.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 17:18 от Дъждец

# 6 073
  • София
Преди на ехографа не беше ли дъщеря му, Гаврилова, която е дерматолог?
Моят час при Стоянов наближава, голям страх ме е обзел, дано да не е основателен. Някой знае ли дали се спазват часовете му в Неоклоник, че съм с две малки и всичко е адски трудно за координиране и организиране.

Да, но тази година тя си направи нейн кабинет и там работи с 2 дерматоложки. Инвестира и в апарат за 3D body mapping.

# 6 074
Момичета, в профила на д-р Евгени Стоянов пише следното:
Извършва мамологични изследвания (ехомамографии и мамографии), ехографии на коремни органи, щитовидна жлеза, шия, простата и повърхностни структури.

Според вас, дали трябва да се запише отделен час за ехография на коремни органи? Или на регистратурата трябва да се каже, че пациентът желае още една ехография и да се плати допълнително? Дали ще остане време?
Ах, много добро включване. Ако мога да съчетая и такъв преглед на едно ходене ще е супер. Ако някой знае ще следя за отговори.

Общи условия

Активация на акаунт