Мамолози - гр. София

• 1 761 849
  • 6 329
  •   4
Отговори
# 6 045
Здравейте, момичета.
Спешно ми трябва преглед при хирург мамолог. Направих мастит на стари години. Пих антибиотик, но все още излиза гноен секрет. Мамолог образна диагностика ме насочи към хирург. Според него проблема идва от полип или папилом в самия канал и каза операция.
Звъня цял ден в частния кабинет на проф. Гаврилов и не мога да се свържа.
Моля за инфо и за други добри лекари. Има ли от вас ходила при д-р Евгений Василев в Тина Киркова? Моля, за мнение.
Записването на часовете е голям проблем
Благодаря на всички за отговорите!

Здравейте, момичета.
Ходих при д-р Василев. Прегледа ме без час, по спешност.
Категорично отхвърли операция. Каза, че това е от хормоните, тъй като навлизам в менопауза. Вика ме след 6 месеца. Ако пък нещо ме притесни, мога да отида и по-рано.
Доволна съм, че отхвърли операцията, но ме притеснява, че там където ме преглеждаха и лекуваха бяха категорично За операция.
Не знам какво да мисля.
От друга страна, д-р Василев е с много опит. В Тина Киркова минават всеки ден много пациенти. Ако имаше нещо притеснително щеше да ми каже и да ме оперират там.

Здравейте. Аз се оперирах наскоро при Василев, заради изтичане на жълтеникав секрет от едната гърда. Доволна съм от него

# 6 046
При мен гнойния секрет изчезна. Явно антибиотика подейства.
В болница Надежда ми правиха образна диагностика (ехограф на гърдите) и при хирург бях там. Там ми казаха операция.

# 6 047
  • София
Това е добра новина, но лично аз при две различни мнения бих потърсила трето. Може да направиш консултация с доц. Йорданов в Сити клиник - добър образен диагностик, и то, след като премине съвсем състоянието ти в момента.

# 6 048
За правилите мамография в Спектър, кога ви дават резултата-веднага или след няколко дни?

# 6 049
  • София
Веднага. Е, след половин час примерно.

# 6 050
  • София
Здравейте, за ехография на мл. жлези да ми препоръчате лекар?

# 6 051
Здравейте! От това, което изчетох в темата, най-препоръчвани са: д-р Евгени Стоянов ("Полимед - май приема и с направление, но май е сложно записването; "Неоклиник"), д-р Евгений Василев и д-р Младенов ("Света София", бивша "Тина Киркова"), д-р Йорданов ("Сити клиник").
Здравейте, за ехография на мл. жлези да ми препоръчате лекар?

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 00:03 от anmasu

# 6 052
Здравейте, момичета! Последните няколко години ходя при проф.Гаврилов, защото беше препоръчван като един от малкото преглеждащи кърмещи жени. От една година вече не кърмя и обмислям да го сменя. Имам час за 21.06, ако някой го иска, да ми пише. Всъщност, може ли така да се отстъпва час или трябва да се обадя на сестрата?

# 6 053
Здравейте! Защо искате да го смените, той е може би най-добрият за палпаторен преглед. Изброих горните, защото питаха за ехография. Според мен, не си давайте часа. Вече записват за догодина сигурно. Може другия път да направите ехо при Евгени Стоянов.
Здравейте, момичета! Последните няколко години ходя при проф.Гаврилов, защото беше препоръчван като един от малкото преглеждащи кърмещи жени. От една година вече не кърмя и обмислям да го сменя. Имам час за 21.06, ако някой го иска, да ми пише. Всъщност, може ли така да се отстъпва час или трябва да се обадя на сестрата?

# 6 054
Едната причина е, че не ми харесва, че не гледа и на ехограф. Отношението съм го преглътнала, приела съм, че това е неговият начин да се опита да покаже на жените колко е важна редовната профилактика... Но по-важната причина е, че според мен човек не бива да се оставя изцяло в ръцете на един лекар. Дори и най-добрите грешат. Затова ми иска на 6 месеца да се следя при други двама препоръчвани мамолози. Няма как единият да е Гаврилов, защото, ако ида при него след една година, ще ме изгони от кабинета си, защото е определил прегледите да са през 8 месеца.

Сега съм настръхнала, защото се сетих как преди близо година на АГ прегледа, гинекологът ми видя нещо, не помня точно термина, но ме успокои, че е абсолютно безобидно и че, ако отида при друг лекар и искат да го махнат, да не се съгласявам. И понеже напоследък хипохондрията ми се задълбочава, взе да ме гложди дали пък не е сбъркал? След няколко дена имам преглед при същия АГ, но след това и там започвам да редувам през 6 месеца прегледи при двама различни гинеколози....

# 6 055
Да, да, права сте. Много е странно да няма и ехограф. Д-р Гаврилова пък прави само ехограф. И аз съм в дилема. Но си е добре да има 2 мнения, на мен ми се иска да са Евгени Стоянов и Евгений Василев. Когато гледах за дата за Стоянов, бяха заети до юли или август.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 17:42 от anmasu

# 6 056
Момичета,
Пак да ви кажа в онкологията на 3 или 4 етаж (все забравям етажа точно), в образната диагностика всички специалисти са добри, преглеждат от днес за днес, и цените са много достъпни.
https://www.sbaloncology.bg/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA … BA%D0%B0/d23#team

# 6 057
  • София
А работят ли с направления?

# 6 058
Д-р Гергов от Онкологията е уникален специалист. Ако веднъж годишно се гледате при него на ехограф, при липса на проблем, всичко ще е ок. Ако проследявате нещо и по-на често. Отношението към пациента е близко до това на проф. Гаврилов, но "вижда" всичко.

# 6 059
Информацията от темата е много полезна, защото се оформят мнения и оценка около водещите добри специалисти.  Добре е да се знае и за случаите на недоглеждане и грешки, за да има човек едно на ум (а Дай Боже да са все по-малко тея случаи, защото не е нещо безобидно). Не че трябва да си все под напрежение, но наистина по-добре е мнение от поне 2-ма, че даже и трима доктора.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 18:43 от anmasu

Общи условия

Активация на акаунт