Мамолози - гр. София

• 1 760 939
  • 6 324
  •   3
Отговори
# 6 165
  • София
Същото е и в Сити клиник, нищо не усещаш от изтопа, нищо не усещаш на самия пет-скенер - за разлика от неприятното вливане на контраст на КТ. Горе-долу ужасно много висене, можеш да пиеш само вода и си тръгваш страшно изтощен от цялото чакане.

# 6 166
  • София
Някой чувал ли е нещо за този доктор Лавчев в Токуда? Препоръчаха го от самата регистратура. Бил хирург мамолог.
https://acibademcityclinic.bg/tokuda/lekari/detaili/d-r-slavimir-lavchev
Онзи ден бях при д-р Славимир Лавчев на преглед, и е в хирургията да. Изключително любезен и внимателен, успокои ме и беше прецизен в становището си. Доста хора чакаха за него, а ми се обадиха даже да дойда по-рано от записания час, но прегледа всички, не претупа мен и ме насочи към ехограф. Преглежда всеки вторник.
Препоръчвам също с две ръце д-р Цветомир Карагечев от Токуда - на по-обстойно обясняващ доктор скоро не бях попадала. Прегледа ме обстойно, обясни ми абсолютно всичко в детайли и ме успокои напълно.
https://acibademcityclinic.bg/tokuda/lekari/detaili/d-r-cvetomir-karagechev
Изключително доволна останах от отношението и на двамата !

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 18:51 от Линдичка

# 6 167
  • София

Не знам дали мамографиите предизвикват рак, но притискането на гърдата при тях е ужасно. Не знам дали лаборантката се престара или така се прави, но аз умрях от болка, а съм с висок праг на болка. Отделно над ендата гърда получих синина, което не намирам за нормално:(

Ужасно. И аз се притеснявам от силно притискане на гърдата - не толкова дори от болката, но имам кисти и се притеснявам да не се пукнат. Може ли да споделите къде правихте мамографията?

А някой друг може ли да препоръча място, където е правил по-човешка, "нежна" мамография? Аз до момента не се сещам за такова. А откакто сега на профилактичен преглед ми откриха кисти, съвсем се притесних. Освен направо ще се опитам да поискам ЯМР, и ще си го платя...

# 6 168
Преди 3 години в Онкологията беше много внимателно момичето и не ме боля. За разлика от сега, правих в Спектър, много ме натискаше и ме боля, даже и няколко дни след това имах чувствителност.

# 6 169
Правила съм си два пъти в Борола, абсолютно безболезнена.

# 6 170
Ужасно. И аз се притеснявам от силно притискане на гърдата - не толкова дори от болката, но имам кисти и се притеснявам да не се пукнат. Може ли да споделите къде правихте мамографията?
Правих мамографията в Аджибадем на Цариградско. Момичето беше внимателно, но притискането наистина беше ужасно. Може би, защото уцелих най-лошия месец да си направя мамография. Гърдите ми бяха много напрегнати.

# 6 171
  • Sofia
Имам час за 07 юли в 16:00ч. за д-р Евгени Стоянов, който ще освободя, защото успях да запиша за Виктор Йорданов, който е по-удачен за моя случай. Ако има начин някой да го ползва, преди да го пусна свободно в Супердок, може да ми пише ЛС.

# 6 172
Здравейте! Днес бяхме при доктор Евгени Стоянов, много сме доволни с майка ми. Ние правим прегледи на 6-8 месеца (при друг доктор досега) - майка ми е оперирана, аз правя профилактика. Тази година личната лекарка ме изненада с профилактична ехография на млечни жлези, но не успях да се вместя в 2-та месеца и миналата седмица взех направления за мен и мама от много свястно АГ - финансово облекчение си е, защото двете с мама даваме над 200 лв., понеже тя прави и ехография на черен дроб. Днес като отидохме, докторът и' каза, че и' е време за мамография и че с нейния голям бюст, трябва да прави мамография веднъж в годината. Понеже се притеснявам да се облъчва (дори и тук влязох в дискусия по повод на облъчването и вредата от мамографиите), специално го попитах и той каза, че майка ми е имала много по-голямо облъчване с лъчетерапиите, ПЕТ скенер, сцинтиграфии, а и че при нейния огромен бюст, може да се пропусне малък тумор. Много сме доволни от прегледа, много обстоен, много професионално и човешко отношение. Все пак ме притеснява мамографията всяка година, но мама наистина е с голям бюст.

# 6 173
Извинявайте, пак съм аз. Има ли някой, който прави мамографии всяка година? То е и индивидуално, но досега не са насочвали майка ми за мамография всяка година и със сигурност ще потърся и друго мнение. Майка ми е оперирана 2008 година от доктор Гаврилов и си съблюдава за изследванията - мамографии на 2 години, сцинтиграфии и снимка на бял дроб - на 2 или 3 години (според, както си ги изисква доктор Гаврилов, да е жив и здрав!).

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 23:31 от anmasu

# 6 174
  • София за сега
Извинявайте, пак съм аз. Има ли някой, който прави мамографии всяка година? То е и индивидуално, но досега не са насочвали майка ми за мамография всяка година и със сигурност ще потърся и друго мнение. Майка ми е оперирана 2008 година от доктор Гаврилов и си съблюдава за изследванията - мамографии на 2 години, сцинтиграфии и снимка на бял дроб - на 2 или 3 години (според, както си ги изисква доктор Гаврилов, да в жив и здрав!).
Аз си правя мамография всяка година по предписание от Гаврилов. Нямам никакво притеснение от мамографиите. С Гаврилов приключих както знаете от мненията ми по назад, ще видим с новия мамолог как ще е.

# 6 175
Кой е новият, към който сте се ориентирали?

# 6 176
Извинявайте, пак съм аз. Има ли някой, който прави мамографии всяка година? То е и индивидуално, но досега не са насочвали майка ми за мамография всяка година и със сигурност ще потърся и друго мнение. Майка ми е оперирана 2008 година от доктор Гаврилов и си съблюдава за изследванията - мамографии на 2 години, сцинтиграфии и снимка на бял дроб - на 2 или 3 години (според, както си ги изисква доктор Гаврилов, да е жив и здрав!).
От тази година започвам мамографии всяка година. Имам наследствена обремененост и препоръката е на д-р Евгени Стоянов, при когото се следя.

# 6 177
  • София за сега
Кой е новият, към който сте се ориентирали?
Опитвах да запиша час при д-р  Евгени Василев - безуспешно. Успях да запиша за д-р Евгени Стоянов. Още не ми е минал прегледа.

# 6 178
Здравейте, върнах се няколко страници назад в темата и си избрах д-р Евгени Стоянов, като даже си записах час в Полимед. Ще дам отзиви след предледа.
Преди това съм ходила при Кайдъмов - вероятно е голям капацитет, но и голям грубиян.

# 6 179
Здравейте! Видях, че до септември е само с платен приема, след това сигурно отново ще има прегледи с направление.
Здравейте, върнах се няколко страници назад в темата и си избрах д-р Евгени Стоянов, като даже си записах час в Полимед. Ще дам отзиви след предледа.
Преди това съм ходила при Кайдъмов - вероятно е голям капацитет, но и голям грубиян.

Общи условия

Активация на акаунт