Мамолози - гр. София

• 1 760 923
  • 6 324
  •   1
Отговори
# 6 180
Здравейте! Видях, че до септември е само с платен приема, след това сигурно отново ще има прегледи с направление.
Здравейте, върнах се няколко страници назад в темата и си избрах д-р Евгени Стоянов, като даже си записах час в Полимед. Ще дам отзиви след предледа.
Преди това съм ходила при Кайдъмов - вероятно е голям капацитет, но и голям грубиян.
Редактирам - днес съм получила мейл, че не може на преглед по фонд, само платено. Минавам на план Б - при д-р Евгени Василев как да си запиша час? Моля дайте координати или на някой друг мамолог. На профилактичен преглед видяха някакви кисти и аз се притесних...

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 18:50 от shimbite

# 6 181
След като д-р Величка Костадинова уверяваше сестра ми, че симптомите й са нормални оплаквания при кисти и това е загубило ценно време при поставянето на диагноза и по-рано започване на лечение, бих ви препоръчала да се проследявате при други специалисти. Не бих написала отрицателен коментар за никого при други обстоятелства, но тук става въпрос за здравето ни е важно да знаем на кого да се доверяваме.

# 6 182
  • София
По фонд не може да се мине директно през образна диагностика,каквато е специалността на Евгени Стоянов. Трябва направление от АГ специалист,който също работи с фонд.Това в Полимед.В Неоклиник не работи с фондове.И когато фондът поема прегледа,то той не може да е профилактичен.
Евгени Василев в момента е в отпуск.Пробвайте да звъннете в частния му кабинет другата седмица между 14 и 16 часа.Ако работят ще ви кажат на коя дата през септември ще записват часове за септември и/или октомври.
Може да проверите и в болницата,в която той работи Света София /Тина Киркова/.

# 6 183
  • София
Дали някой скоро е ходил при д.р Омар Албаяти?  Не може да се запише час през Супердок, а беше удобно в Неоклинк.

# 6 184
  • София
Дали някой скоро е ходил при д.р Омар Албаяти?  Не може да се запише час през Супердок, а беше удобно в Неоклинк.
Пролетта бях на преглед при д-р Албаяти в кабинета на д-р Полихронов. Час записвам на телефона на кабинета пак там.

# 6 185
  • София за сега
По фонд не може да се мине директно през образна диагностика,каквато е специалността на Евгени Стоянов. Трябва направление от АГ специалист,който също работи с фонд.Това в Полимед.В Неоклиник не работи с фондове.И когато фондът поема прегледа,то той не може да е профилактичен.
Евгени Василев в момента е в отпуск.Пробвайте да звъннете в частния му кабинет другата седмица между 14 и 16 часа.Ако работят ще ви кажат на коя дата през септември ще записват часове за септември и/или октомври.
Може да проверите и в болницата,в която той работи Света София /Тина Киркова/.
Същото се получи и при мен. Не можах да мина преглед.

# 6 186
На мен ми предстои преглед при Йорданов, ще си го платя и след като ми издадат фактура, касов бон и абм. лист ще ми платят застрахователите. Не знам дали пълната сума, но каквото - такова.

# 6 187
Давате ли пари на опериращия ви? Не съм плащала за избор на екип.

# 6 188
Само ако си поискат директно.

# 6 189
Ако е само към дами, които са оперирали млечни жлези, извинявайте, че се включвам. Януари се оперирах в "Токуда" (но миома). Мисля, че там всичко се доплаща, в моя случай около 1800 лв. На контролния преглед дадох на доктора, колкото да се почерпи - 150 лв. Преди 2 години майка ми и' правиха хистеректомия и понеже и' спестиха и избор на екип, мисля, че си сложихме 1000 лв. в картичката (да е жива и здрава докторката, уникална!!!), а преди 17 години, когато оперира гърда, мисля, че дадоха 500 лв. (и докторът да е жив и здрав, уникален!!!). Не можем да им се отблагодарим за майка ми цял живот! Да сте добре и всичко да е наред!
Давате ли пари на опериращия ви? Не съм плащала за избор на екип.

# 6 190
Радвам се, че близките Ви и Вие сте живи и здрави и благодарни на лекарите, но тези хилядарки в картичка ми звучат кофти. Има си тарифи на болниците, който желае, може да дава така, иначе следващият след Вас без хилядарката в пликче може и по всяка вероятност е дискриминиран и неглижиран. А не всеки е в състояние да отдели такива пари. Без лоши чувства, просто отбелязвам очевиден факт.

# 6 191
Вероятно и Вие сте права, но никой не е искал или очаквал тези пари. Мисля, че това са лекари, в истинския смисъл на думата, и биха помогнали и безвъзмездно. А дори и да не е така, са големи професионалисти и сме преценили, че заслужават и това е най-малкото, което можем да направим. Да, има много хора, които нямат възможност. Но има и много хора, които ако са решили, ще вземат заем/кредит. За кола, телефон, апартамент и т.н. изплащаме заеми, така че сме преценили, че и за това може. Аз Ви разбирам и има откровено отблъскващо поведение, както от страна на здравни специалисти, така и от страна на пациенти. Не си мислете, че и за нас е било малка сума, но изборът на екип, щеше да е не по-малко - тези 1800 лв. в "Токуда" са си регламентирана сума със съответните финансово-отчетни документи. И за да е постът по-свързан с темата, искам да кажа, че първият доктор, който прегледал майка ми 2008 г.(по това време е някакъв началник в Алекандровска болница) само с палпаторен преглед, и' казва да си прави купон петък, събота и неделя и в понеделник да отиде да и' махне цялата гърда. Та, Слава на Бога, имахме късмета да я оперира друг доктор.
Скрит текст:
Радвам се, че близките Ви и Вие сте живи и здрави и благодарни на лекарите, но тези хилядарки в картичка ми звучат кофти. Има си тарифи на болниците, който желае, може да дава така, иначе следващият след Вас без хилядарката в пликче може и по всяка вероятност е дискриминиран и неглижиран. А не всеки е в състояние да отдели такива пари. Без лоши чувства, просто отбелязвам очевиден факт.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 17:25 от anmasu

# 6 192
На мен пък хилядата лв за отлична хирургична работа ми звучи съвсем ок. Като ставате в ресторанта, давате 50 лв бакшиш на сервитьора? И като ви прави фризьорката косата оставяте 50 лв бакшиш? Аз поне го правя. Не виждам защо да не благодари човек на лекаря за много по-сложна и важна дейност? Аз винаги изразявам благодарност също.
А това, че биха неглижирали следващ пациент не е мой проблем. Хората трябва да се научат, че лекарският труд е безкрайно важен и сложен и ще става все по-скъпо платен.

# 6 193
На мен пък хилядата лв за отлична хирургична работа ми звучи съвсем ок. Като ставате в ресторанта, давате 50 лв бакшиш на сервитьора? И като ви прави фризьорката косата оставяте 50 лв бакшиш? Аз поне го правя. Не виждам защо да не благодари човек на лекаря за много по-сложна и важна дейност? Аз винаги изразявам благодарност също.
А това, че биха неглижирали следващ пациент не е мой проблем. Хората трябва да се научат, че лекарския труд е безкрайно важен и сложен и ще става все по-скъпо платен.
Да важен е лекарският труд и е добре да е скъпо платен. Както е важно да има тарифи и всеки да си плаща данъците. Щото кешът отива в джоба на лекаря в случая и не е пет лева, а хиляда. Не знам как ще се почувстваш, ако някой преди теб вдигне мизата на 10 000, а ти ги нямаш тези пари. Затова съм за официални тарифи и който желае  дава. Който не, трябва да може да се лекува по каса за бога, а на лекарите на не им плащаме от собствените си джобове директно. Не зная защо се приравнява бакшишът за сервитьора с възнаграждението на хирурга - това са коренно различни дейности и определено хирургът не е на минимална заплата.

# 6 194
Аз не оставям по 50 лв бакшиш на фризьор/ресторант.
Мислех че тази практика с тикането на пари в ръцете на лекар е поотминала.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 16:39 от teta75

Общи условия

Активация на акаунт