Мамолози - гр. София

• 1 760 612
  • 6 323
  •   2
Отговори
# 6 285
ierldan, д-р Стоянов е специалист по Образна диагностика и прави ехография. Аз и майка ми бяхме с направление за ехография на млечни жлези, но той каза, че за мама е време за мамография и я смени с такава. Доплатихме си за ехография на коремни органи.
clevermary, мама прави лъчетерапия в Онкология, "Дървеница". Беше преди повече от 15 г., изгориха я, защото явно, поради големия ѝ бюст, нещо не са дозирали като хората (презастраховали са се). Също, апаратът често се разваляше. Мисля, че сега е съвсем различно положението. Все пак може да направите проучване дали някое място е по-добро от друго за провеждане на лъчетерапия.

# 6 286
Има тема за момичетата с рак на гърдата, по-добре попитайте там 🍀

# 6 287
  • София
Може ли дами кажете къде сте си правили лъчетерапия? И, колкото да е индивидуално, как се чувствахте?
Сити клиник тогава - 2016, сега Аджибадем Сити клиник. Нямах особени оплаквания, лека умора само след курса. Има тема за РМЖ, може да попиташ и там.

# 6 288
Звъннах да питам - и на мен отказаха. Въобще къде в София приемат с това направление?
От години си ходя на платено всяка есен (оперирана съм от фиброаденом на 18 г.), явно и така ще си продължа..
Пробвай в болница Лозенец (бивша Правителствена).

В медицински център Спектър, до хотел Москва, приемат с направления и за мамография и за ехография.
Апаратурата е много добра
https://spectarbg.com/

# 6 289
В Спектър ми направиха много болезнена мамография пролетта, не знам от оператора ли зависи.

# 6 290
Аз пак да кажа, че майка ми беше доволна от мамографията в "Полимед". Досега е била на мамография в 17-то ДКЦ и в Онкология-та в "Дървеница". В "Полимед" бяхме и двете с направление за ехография, дадено от гинеколог, но докторът каза, че за нея е време за мамография.
А сега се сещам, че е месецът за Борба с рака на гърдата и мисля, че има кампания за безплатни прегледи - май ми попадна за болница "Токуда", но да не подвеждам.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 11:43 от anmasu

# 6 291
Здравейте! Все пак, д-р Стоянов приема ли с направлението от личен лекар за профилактика? Защото в сайта май не е споменат номер на направлението. Може би трябва да се звънне в "Полимед".

# 6 292
Аз записах все пак час с това направление за Софиямед (след многократни опити за свързване с образна диагностика, накрая ми вдигнахаа и казаха, че можело с този код пък да видим..)
Записах си и на частно при д-р Йорданов, днес излезе графикът му за ноември, но освен таксата от 53 лв за избор на лекар не разбрах колко ли вече струва самия преглед..

# 6 293
Предполагам ,че 80 евро/156 лева, така си ги калкулира Токуда.

# 6 294
  • Sofia
През август платих 160лв. за ехография при д-р Йорданов. Препоръча ми цветна мамография до края на годината и за нея ми обявиха цена 145лв.

# 6 295
Тази цветна мамография къде може да се направи и с какво е по-добра от обикновената?

# 6 296
Може би ви е препоръчал 3D, а не цветна?
Ако е така - пак там я правят.

# 6 297
Здравейте! Все пак, д-р Стоянов приема ли с направлението от личен лекар за профилактика? Защото в сайта май не е споменат номер на направлението. Може би трябва да се звънне в "Полимед".
Личният лекар трябва да знае, какво направление да ви издаде.
Прегледа на др .Стоянов е все още 70 лв., което си е направо без пари на фона на този др. Йорданов, който споменавате.
И в Аджибадем ли ходите?
Там цените са толкова изкуствено вдигнати.

# 6 298
Той личният лекар не може да издава всичко, което на пациента му трябва. Затова питам, ако някой знае дали с такова направление може да се отиде, защото имаше обсъждане, че на местата, на които е с НЗОК, търсят направление от друг специалист и направлението за профилактика е неприложимо. Сега видях, че на 417 страница catty m е написала, че взима направление от личен лекар за д-р Стоянов. Странно, защото моята лична лекарка каза, че това за профилактика е изтекло и вече само от специалист мога да взема.

Личният лекар трябва да знае, какво направление да ви издаде.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 19:40 от anmasu

# 6 299
Да, в Сити се доплаща, ако искаш избран специалист. Но това е от скоро, тъй като миналата година не доплащах. Лекаря е страхотен, по неволя попаднах при него, но съм много доволна. Преглежда и в събота, което е удобство за доста жени, които не успяват да се измъкнат в работно време.

Общи условия

Активация на акаунт