Майчинството - счетоводно - 23

• 38 989
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам, при положение, че съм безработна и искам да си плаща здравните осигуровки сама :
1. къде се заплащат в НОИ или в НАП? къде да отида за да си ги платя или може просто да вляза в някоя банка и с платежно?
2. плащат се предходен месец, нали? например ноември се плащат осигуровките за октомври?
3. сумата 12,48 лв ли е?
МНОГО БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!  bouquet питам защото, ще се наложи някой друг месец сама да си ги плащам, а не искам да оставам без здравни.
1.Най-добре в клон на Сибанк, защото там имат образци на платежното за ЗО, но може и във всяка   друга банка.
2. точно така както си го написала - ЗО м.10 се плащат  в началото на м.11
3.Сумата е 10.40лв. на месец това е сумата която дължат безработните.

# 346
Не, че са малко въпросите тук, но и аз да си задам завъртения въпрос, и ако някой може да ми помогне с каквато и да е информация ще съм много благодарна. Та на въпроса - Бременна съм във втори месец, работя на временен трудов договор с уточнението "до завръщане на титуляра и не по-късно от 15-ти юни 2010г.", като термина ми е за 09.06.2010г - чист късмет. Малката подробност е, че преди да започна работа бях на борсата за три месеца. Да попитам Защитено ли е работното ми място, т.е. мога ли да съм спокойна, че няма да ме освободят по-рано?
При задължителен стаж 12 месеца при мен с тази борса как да ги броя, т.е. борсата стаж ли е ? Как бих могла да си изчисля майчинските? И ако на някой му се занимава да ме насочи или да напише ако го няма вече някъде - какви документи, кога и къде се подават. Забравих - за капак ще се водя самотна майка защото нямаме брак със бащата.
Предварително благодаря, на тези които се заинтерисуват от моята каша Embarassed

# 347
  • Пловдив
Таня Златева ,договора ще се прекрати,когато се върне титуляра.Ако се върне по-рано,а ти не си излезнала в 45 дневен болничен преди раждане,оставаш без обезщетение и майчинство.Трябва да намериш фирма,която да те назначи фиктивно,за да ползваш обезщетение и майчинство.Ако титуляра се върне на 15 юни,ти вече ще си в 45 дневен и ще получаваш обезщетение от НОИ до края на 410 те дни.Но след това няма да получаваш майчинство до 2 години на детето.За да получаваш намираш някой да те назначи фиктивно след като изнекат 410 те дни,отработваш един ден и излизаш в отпуск за отглеждане на дете до 2 години.
За месеците,в които си била на борсата ще ти се вземе мин раб заплата в базата.Като цяло имаш 12 м стаж досега,нали?
Как се изчислява обезщетението за бременност и раждане го има обяснено на първа страница на тази тема.Какви документи се подават съм ти пратила на ЛС.Това че ще си самотен родител няма отношение към майчинството

# 348
  • варна
Момичета бихте ли ми отговорили, кога трябва да получа плащане по последния болничен, в който бяха включени 10 дни раждане преди термин, като ми се изплатиха само парите за текущия месец и последващия, но тези 10 дни преди термин не са включени в плащания до сега. Благодаря Ви.

# 349
  • Пловдив
bore77 ,айде пак,че нищо не разбрах  Crazy

# 350
  • Varna
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам, при положение, че съм безработна и искам да си плаща здравните осигуровки сама :
1. къде се заплащат в НОИ или в НАП? къде да отида за да си ги платя или може просто да вляза в някоя банка и с платежно?
2. плащат се предходен месец, нали? например ноември се плащат осигуровките за октомври?
3. сумата 12,48 лв ли е?
МНОГО БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!  bouquet питам защото, ще се наложи някой друг месец сама да си ги плащам, а не искам да оставам без здравни.
1.Най-добре в клон на Сибанк, защото там имат образци на платежното за ЗО, но може и във всяка   друга банка.
2. точно така както си го написала - ЗО м.10 се плащат  в началото на м.11
3.Сумата е 10.40лв. на месец това е сумата която дължат безработните.
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ!  bouquet

# 351
  • варна
Родих секцио 10 дни по-рано, като в последния болничен от педито тя ми ги включи, но не ми ги плащат - и болничния от 55дни ми платиха 45 и следващото плащане вече е по декл.

# 352
  • Пловдив
bore77 ,плащат си само работните дни,но това сигурно го знаеш.Нямам идея защо се получава така.Пиши мейл на НОИ

# 353
  • София; Дружбето
Може ли бабата да вземе болничен, за да влезе в болница с малко дете. Аз съм с бебе, бяхме в болница 10 дена ( и още сме де), а малката също искат да я приемат. няма как да съм на 2 места, таткото няма как да го вземат. Та има ли начин бабата да вземе болничен и ако да - кой го дава и въз основа на какви документи. Мерси предварително

# 354
  • София-Младост
Може ли бабата да вземе болничен, за да влезе в болница с малко дете. Аз съм с бебе, бяхме в болница 10 дена ( и още сме де), а малката също искат да я приемат. няма как да съм на 2 места, таткото няма как да го вземат. Та има ли начин бабата да вземе болничен и ако да - кой го дава и въз основа на какви документи. Мерси предварително
Най-добре личният лекар да отговори. Малко ме съмнява да дадат на бабата болничен, он дано не съм права.

# 355
  • Варна
tsveta,
прочети ето тази тема, в нея се коментира твоят въпрос:
http://www.odit.info/?s=6&i=114246&f=668

# 356
# 357
  • София; Дружбето
tsveta,
мерси

# 358
tsveta,
мерси

това не е така - нужна е само Декларация от бабата (по чл.39 от НМЕР), че не е имало кой друг да гледа детето
свободен текст - да напише това, което си писала във въпроса си напр.

# 359
  • Варна
Е то нали точно това пише newsm78

Общи условия

Активация на акаунт