Майчинството - счетоводно - 23

• 38 774
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, днес си проверих картата и установих че са ми преведени парите от болничен (за октомври), но са повече парите. Възможно ли е вече да ми е преведен 45-дневния болничен вече, той е от 18 октомври, но счетоводителката го е занесла по-късно при всички положения.

# 721
  • София-Младост
Момичета, днес си проверих картата и установих че са ми преведени парите от болничен (за октомври), но са повече парите. Възможно ли е вече да ми е преведен 45-дневния болничен вече, той е от 18 октомври, но счетоводителката го е занесла по-късно при всички положения.
По какво съдиш, че са повече? Вадиш един ПИК и проверяваш в сайта на НОИ за кой месец и по кой болничен ти е превода. Ако осигуровките, декларациите и болничните за м.10 счетоводителката ги е оправила на първо-второ число, може и от 45-дневния да е.

# 722
tantera ,до навършване на 2 г на детето трябва да получаваш 50 проценат от майчинствоот-120 лв за 2009 г.Попълнила ли си съответната декларация и дали работодателят я е представил?
Да, всичко е точно попълнено и изпратено! Благодаря ти за успокоението!   bouquet  Значи парите нещо просто се бавят по трасето  Mr. Green

# 723
  • София-Младост
tantera ,до навършване на 2 г на детето трябва да получаваш 50 проценат от майчинствоот-120 лв за 2009 г.Попълнила ли си съответната декларация и дали работодателят я е представил?
Да, всичко е точно попълнено и изпратено! Благодаря ти за успокоението!   bouquet  Значи парите нещо просто се бавят по трасето  Mr. Green
Те са обвързани с подаване на Д-1 за м.10, и приложение 4, което си попълнила. И приложение 12, то пък в тридневен срок за промяната в обстоятелствата. До седмица две предполагам, че ще ти дойдат паричките.

# 724
А възможно ли е т.к за последното тримесечие са ми преведени и премиални, на които ме осигуряват оттам да идва по-високата сума.

# 725
  • София-Младост
А възможно ли е т.к за последното тримесечие са ми преведени и премиални, на които ме осигуряват оттам да идва по-високата сума.
Да.

# 726
Някой може ли да ми каже колко процента от брутното възнаграждение се изплаща болничния за дете?

# 727
Болнияният за дете се смята, като нормален болничен и за това се изплаща 80%.

# 728
Ала-Бала, аз преди година вадих такъв ПИН од за проверка на преводите от Нои , но сега като че ли са премахнали тази страница и от известно време е невъзможно да вляза и да проверя! ДА неби да става дума за някакъв друг вид код- и ако е така, пак н амясто ли се изважда от НОИ ?
Благодаря ти предварително  !

# 729
Здравейте. Имам едно въпросче, за което може би е писано, но нямам време да изчета всичко. Интересува ме преди може би година бях чела някъде при гледане на дете от баба след 2-рата година и се полага обезщетение. Къде мога да прочета повече по въпроса. Интересува ме може ли моята баба да ми гледа детето от 2 до 3 год; полага ли и се някакво обезщетение за това и ако да какви документи и къде трябва да се подадат.
Благодаря предварително

# 730
Забравих да отбележа че се отнася май за баба пенсионерка

# 731
Здравейте и от мен!Искам да попитам ,ако нямам 1 година трудов стаж без прекъсване при раждане на дете знам,че няма да получавам 1 година 90%  майчинство от осигурителния стаж,но ако може да ми кажете какво ще получавам в такъв случай?Благодаря предварително!

# 732
  • В полите на Пирин планина
Ала-Бала, аз преди година вадих такъв ПИН од за проверка на преводите от Нои , но сега като че ли са премахнали тази страница и от известно време е невъзможно да вляза и да проверя! ДА неби да става дума за някакъв друг вид код- и ако е така, пак н амясто ли се изважда от НОИ ?
Благодаря ти предварително  !

Ето тук се проверяват: https://benefits.nssi.bg/EGN/

# 733
Момичета, става дума за еднократната помощ при раждане на дете. Подадох документите на 8 октомври и до този момент още не са ми превели парите. Според вас има ли място за притеснение или да изчакам до края на месеца?

# 734
  • В полите на Пирин планина
Здравейте. Имам едно въпросче, за което може би е писано, но нямам време да изчета всичко. Интересува ме преди може би година бях чела някъде при гледане на дете от баба след 2-рата година и се полага обезщетение. Къде мога да прочета повече по въпроса. Интересува ме може ли моята баба да ми гледа детето от 2 до 3 год; полага ли и се някакво обезщетение за това и ако да какви документи и къде трябва да се подадат.
Благодаря предварително

Това е програмата "В подкрепа на майчинството". В сайта на Социалното министерство може да почетеш за нея: http://www.mlsp.government.bg/bg/index.asp

А ето и тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=405238.0

Общи условия

Активация на акаунт