Акушер-гинеколози - гр. Пловдив

• 1 336 817
  • 6 098
  •   1
Отговори
# 1 725
Добре де...някакво друго предложение по ЗК,дори и да не е в моя район  Thinking Все пак няма да ходя всеки ден  Crazy Само кабинета да е приличен,а не едновремешен и подтискащ  Rolling Eyes
Мога да ти преопръчам Велевски, Патишанов и Крумов - работят по касата в ГРАНДа. За цитонамазка са ми взимали по 4лв. само за взимане на материала. Всичко друго е безплатно по касата - вкл. стол, ехограф и т.н.

Ето,че ималооо  Wink

Безкрайно ти благодаря!!!Сега ще се поразтърся за тях  Hug

# 1 726
  • Пловдив
Д-рите Велевски,Иванов и Патишанов работят в Европа ВИП в ТЦ Гранд по ЗК.Цитонамазката се носи в Писанец,която е на долния етаж.Трябва да си запишеш предварително час по телефона-звъни упорито! Друг,който ти е в района е д-р Мандов.Кабинета му е на бул.Хр.Ботев близо до Макдоналдс-приличен кабинет,отиваш без час и чакаш да ти дойде реда.Доктора е много разбран и найстина предразполага.Винаги гледа на ехограф,без да взима допълнително пари,но доста се чака там. Rolling Eyes

# 1 727
Балли,Люба,Духи-Пухи сърдечно благодаря за изчерпателната информация  Hug Някой от тези лекари ще е ,само да видим кой  Thinking

# 1 728
Крумов още ли работи там?Аз бях чула,че се е преместил и май вече не работи със ЗК(за второро не съм много убедена)  Thinking

# 1 729
Според мен, гинекологът няма основание  да таксува допълнително нито цитонамазката, нито микробиологията.
Върху таксата за преглед, може да начисли само консумативите-стъкло, четка, шпатула, които и той купува-около 1,50, както и стъкла и тампони за секрет- около 2 лв.Самото вземане на тези изследвания, не го обременява с нищо и не би трябвало да таксува нищо отгоре, над прегледа.Другото е комерсиално....
А Вие може да си заплатите изследванията сама в лабораторията или по-лесно е да се снабдите предварително с направление от личния лекар и да ги занесете в лаборатория, работеща с касата.
Средна цена за преглед в града-30 лв.
Преглед и ехограф-50-60, зависи.
Суми, над тези, са нереални, независимо  от името на лекаря.

# 1 730
Какво е реално и какво не, определят предлагането и търсенето. Ако някой е оценил труда си на Х лева, а друг е готов да ги плати, кое е нереалното?
Няма основание да таксува каквото и да било лекар без специалност, официален, регистриран  кабинет, касов апарат и прочее изисквани от закона условия, от там нататък отново говорим за свободен пазар.
И колко време ще ми отнеме да спра да се чудя как ние жените за прически и маникюр даваме толкова пари, колкото на лекар не си и помисляме.
И никога не чух колко е обременяващо боядисването, например, но не се коментира защо някъде е 5, а другаде 50 лева.

# 1 731
Не е нормално изследване,което е важна част от превенцията на много разпространето заболяване/и то след млади жени/ да е платено и много от тях да не го правят редовно,поради тази причина.Не е нормално и много ог АГ специалистите,да не напомнят на пациентките си да го правят.....защото рака на маточната шийка е лечим в ранните си фази,но трябва да се правят редовно изследвания,за да се хване в началните си фази.И,не е нормално,като се поема от ЗК/говорим за осигурени пациентки все пак/,да се искат пари...а и като тръгнеш веднъж на платен прием,се налага после всичко да си платиш.При мен така се получи-понеже си бях изразходвала полагащото ми се направление при АГ,която ми взе цитото и след кофти резултата ме препрати при неин колега,се наложи да си плащам до края/ново цито,прегледи,биопсия и т.н./.....А,ако нямах тази възможност?Косата може и да не си я боядисам....,но за нещо такова не мисля,че е редно да стои  въпроса,да си го позволя ли или не,защото това не е лукс,това е шанс за живот!
Сори,за спам-а,но не се сдържах.

# 1 732
Шансът за живот колко често опира до пари и колко често до здравна култура?
Права си за повечето неща, които казваш, Люба, но колко се сещаме за профилактиката преди "кофти" резултата? И после лекарят виновен, че ни "изразходвал" направлението и ни пратил при друг, по-знаещ или по-подходящ за случая.
Системата е тази, която противопоставя лекаря на пациента, или по-скоро желанията на пациента и възможностите на лекаря. В системата е грешката, всички други, и най-вече лекарите, са плод на тази грешка. Чак после ние, пациентите. Защото можем да си търсим правата по форумите, или пред лекарските кабинети, но другаде-ядец.
Бунът срещу здравната реформа или липса на такава в Румъния, започнал преди няма и двадесет дни, доведе до днешната оставка на премиер-министъра им.
Ние си търсим пациентските права тук, в бг-мамма, и най-много да оплюем някоя жертва в бяла престилка, другото е химера. Не че всички лекари са стока, но мнозинството от тези, които познавам заслужават адмирациите ми, и благодарността ми, че оцеляват въпреки системата.
И аз да кажа, сори за спама, но не се сдържах.

# 1 733
Мда,......обаче факта,че има доктори,които ни напомнят и не очакват здравната култура на всички ни да е на висота/понеже аз с години обикалям по АГ по други поводи и досега един-единствен ми напомни,че не съм пускала цито скоро....,другите си те отмятат за каквото си отишъл и айде чао/.Както и че щом някои от тях могат да работят с направления и да не взимат допълнително пари,ми говори че явно има начин....Отделно,че много хора са на ръба на оцеляването и наистина им  е в списъка с лукс-овете да се грижат за здравето си/говорим за работещи,но знаем колко са масовите заплати в Пловдив/.И си много права за  протестите-но,явно  и от румънците сме далеч в това отношение....
Но,в одевешния си пост забравих нещо много важно,а то е баш по темата за АГ в Пловдив.Когато отивате на гинеколог,си го избирайте не по броя препоръки и според това кой го е препоръчал,а по това в какво направление работи.Опита ми доказва,че универсални специалисти-няма.Има добри за следене на бременност,за раждане/и тук пак има добри в секциото и за естествено раждане/,за профилактични прегледи,за оперативна гинекология,онкогинеколози и т.н......за съжаление не съм убедена че има за стерилитет и за проблемна бременност/или поне за моите проблемни бременности нямаше/....Така,че като питате-уточнявайте за какво точно Ви трябва.

# 1 734
  • Пловдив
Защо пък да няма универсален специалист.  Rolling Eyes Няма да обикалям гинеколозите на целия град.  Stop За мен избора на личен гинеколог е по-важен от избора на ЛЛ. Последният изобщо не го познавам. Аз имах проблеми със забременяването. Не защото не си правя редовно профилактика, а защото се оказа, че съпругът ми има проблем. Та един и същ лекар ми е правил лапароскопия, АРТ процедури, при него си следих бременността, при него родих нормално, при него си правя профилактиката и не само аз ами и всичките ми близки от женски пол. Същият лекар прави амниоцентеза на сестра ми. Тя пък роди със секцио по медицински причини. Перфектно направено. Това, че на някои лекари им е най-удобно от болницата в частния кабинет да си тъпчат на едно място си е право на техен избор, но те определено няма да се моя избор за лекар. За мен няма такъв филм като тясна специализация на гинеколог, още повече като имам обратния пример. Щом един може и другите за се поразмърдат да наваксат, ако ли не...... Stop

Това да си плащам отново е мой избор и не ангажирам никого с него. Просто споделих цената, която аз плащам за профилактичен преглед. Може и с направление, но при друг лекар. Вече се писа в темата.  Peace

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 10:13 от razel_dazel

# 1 735
Как може въобще нещо такова да се сравнява с прическа и маникюр  Shocked Аз не се огигурявам за прически  Laughing Плюс това нито ходя по фризьори,нито на маникюри,достатъчно кадърна съм сама да се грижа за себе си.А дори и да ми се наложи да ида за едно подстригване,то определено не отивам на най-скъпото място,а търся евтино и качествено  Wink И да,все още има такото животно.

На мен не ми е за парите.Имам достатъчно.Мога да дам и 7 и 70,но ме вбесява това,че след като плащам всеки месец осигуровки и почти не ги използвам/само за 3-те си раждания/...някой се опитва да ме убеди,да ида на частно и да ми е мирна главата  ooooh! Като че ли частниците са по-добри специалисти  ooooh! Нарочили са ги за такива,защото някой като чуе ,че един лекар има само частен прием,то значи автоматично е много  добър и търсен и без съмнение отива там плаща "н" сума,за нещо,което може да се свърши и по ЗК.

Съжалявам за гневния пост,но мразя да ме муфтят.И след като от джоба ми излизат достатъчно средства,мисля поне за един преглед годишно да се възползвам от ЗК  Peace Иначе става бесмислено осгуряването ми  Tired

# 1 736
  • Пловдив
elfi4ka аз съм се аргументирала защо предпочитам един конкретен лекар. Не е защото има само честен прием и защото някой ми го е похвалил. Впечатленията ми са лични, както и избора. Ако трябваше на база прочетено по форумите да го избирам, като се има предвид какво съм изчела, отдавна трябваше да съм се застреляла.  Mr. Green

Не се ходи на частен прием да ти е мирна главата. Изобщо не е гаранция, че като платиш една солидна сума и ти е гарантирано качество. Признавам си ако ми се наложи избирам специалист в някаква друга област ще ми побелее косата. Поне с гинеколога съм си решила проблемите. Пък имам и дъщеря..... годините бързо минават и сега профилактиката започва на една много по-ранна възраст. Много ми е важно да имам доверен лекар.  Peace

# 1 737
Елфичка, аз посещавам от край време д-р Теодор Мерджанов. Кабинетът му е в Кючук-а, в комплекс Южен полъх. Лесно ще паркираш Simple Smile При него си правя годишните профилактишни прегледи. По време на бременността само не бях при него, тъй като съм малко по-особен случай и имах нужда от специално наблюдение и изследвания. Бих ти го описала като много приятен и предразполагащ човек, добър диагностик, апаратурата му е нова и хубава. Нямам забележки, за всичките 7 години, в които го посещавам.

# 1 738
Както е казано за всеки влак си има пътници и не виждам защо трябва да се противопоставят двете групи. Право на всеки лекар е да реши дали да работи със ЗК, защото за никой не е тайна , че в доболничната помощ ЗК буквално извива ръцете на лекарите.
Който иска ходи при лекар по ЗК, който иска ходи на частно. Всеки си преценява Peace.

Елфичка, за осигуровките не си права. Сметни колко си внесла през годините до тук и се съмнявам , че сумата ще покрие дори трите ти раждания. И никога до сега не си ходила на лекар, не си си следила бременностите, не си ходила на зъболекар, не си си правила никакви изследвания ? Защото вноската е една и е меко казано смешна, а покрива всички тези неща. Е, за кое по-напред да стигне/

# 1 739
За размера на здравните осигуровки, които сме внесни, направих някои изчисления. Моля ако бъркам, да ме поправите. Здравната осигуровка е 8%, доколкото ми е известно. На една заплата от 1000 лв. например, че е кръгло число, това е 80 лв. месечно /от нея ние внасяме 40%, а работодателя -60%, но все пак всичките 80 лв. влизат в здравната каса/. 12 месеца по 80 лв. са 960 лв.  Имам някакви впечатления, че здр. каса поема около 500 лв. на раждане, или поне толкова е разликата в частните болници между цените за неосигурени и осигурени. Следователно, остават още пари, които сме внесли, пък не сме си ги ползвали.

Общи условия

Активация на акаунт