Акушер-гинеколози - гр. Пловдив

• 1 335 786
  • 6 098
  •   3
Отговори
# 1 995
Ами след като не ти задоволява очакванията и дето ще се ядосваш и чувстваш не достатъчно обгрижена... по-добре да не е той. За консултации и прегледи съм ходила при д-р Бабаков и съм доволна. Работи със ЗК и е мил , внимателен, кабинета е перфектен. Ако нещо повече те интересува пиши на лични.

# 1 996
Аз съм в 8 месец и още не ми е взимана цитонамазка от следящата ме на ЖК лекарка...

# 1 997
Не мисля, че е задължително и нужно по време на бременност да се взима цитонамазка. Имала съм 2 бременности. Нито през едната от тях не ми взеха такава. Достатъчно прегледи се правят по време на бременноста, показващи състоянието на женските полови органи. А и след като няма оплаквания, мисля, че не е нужно.

# 1 998
На една моя близка малко преди да роди и направиха цитонамазката.При един от хвалените лекари беше.Така че това едва ли е критерий.

# 1 999
Точно там е въпросът, че аз си отидох с гъбички и неколкократно съм казвала, че имам. В 6 месец ми предписа глобули дори без да ме прегледа, ей така, по моя преценка. От тогава не се е интересувала лекувала ли съм ги, имам ли...

# 2 000
Ами не знам.Хубаво е човек да се насочи към лекар в който ще има доверие и ще се чувства спокойно.

# 2 001
Ами не знам.Хубаво е човек да се насочи към лекар в който ще има доверие и ще се чувства спокойно.
Подкрепям!!!

# 2 002
На мен при записването на ЖК по ЗК ми пуснаха пълни кръвни изследвания вкл СПИН, Хепатит и тн+ вагинален секрет. Преди няколко дни на ЖК попитах гинеколожката, за предстоящите изследвания и тя ми каза, че при следващия преглед, който съвпада с издаването на 45 дневния болничен ще ми се пуснат отново кръвните изследвания + вагиналния секрет. Да уточня, за кръвта, че ми е пускана през около месец и половина и не съм заплащала нищо.

Също така в болницата, в която ще раждам задължително ги изискват ( кръвни изследвания от бременността + секрети), особено последния секрет при нормално раждане !

202uu

# 2 003
Правете разлика между вагинален секрет и цитонамазка.
Има разлика между цитонамазка и микробиологично изследване на влагалищен секрет. При цитонамазката се взема с нещо като четчица материал/клетки/ от маточната шийка, които клетки се изследват за изменения. Използва се за ранно откриване на рак на маточната шийка докато при микробиологичното изследване с тампон се взема секрет от благалищните стени и се изслезва за наличие на бактерии. Ако се открият такива се определя от кой вид са и се прави антибиограма, за да се види на какво лечение ще се поддадат. Тогава се назначава и терапията.

# 2 004
Моя грешка  Rolling Eyes Извинявам се  Peace

# 2 005
някакви мнения за гинеколог др. Петрова (клиника Медлайн), и др. Троянчев (кабинетът му е бил в близост до хотел Тримонциум). Не съм от Пловдив, и съм бременна, решението ми е аборт. Моля някой да сподели информация относно тези лекари  Sad

# 2 006
Всички са еднакви-МАТЕРИАЛИСТИ.Интересуват ги само колко пари ще вземат от теб!Здравето на пациента е на заден план.

# 2 007
Правете разлика между вагинален секрет и цитонамазка.
Дa, грешката е моя. Имах предвид влагалищен секрет.  Peace

# 2 008
  • Пловдив
Моята бременност не беше проблемна, но съм изключително доволна от д-р Карагьозов.
Споменаван е по-назад.
Относно цитонамазката, не мисля, че е нужно да се прави по време на бременност.

При установяването на бременността по негова препоръка направих следните изследвания:
- Токсоплазмоза
- Рубеола
- Цитомегаловирус
- Хепатит В и С
- СПИН
- Хламидии
- Васерман
- Кръвна група
- ПКК, Урина, Кръвна захар

По време на бременността неколкократно ми е правена микробиология на влагалищен секрет поради наличието на гъбички и течения. Изписвани са ми глобули и не съм имала притеснение да ги ползвам. Нелечението е в пъти по-опасно!
Пусках и микробиология на урина.
По време на всеки преглед ми извършван мануален преглед.

До около 10 седмица (дано не греша) се използва вагинален ехограф.

Не мери кръвно и обиколка на корем, но нужно ли е ако всичко е в норма.
На някои всичко това може да се стори излишно, но за мен беше важно, че не разчитам на случайността.

# 2 009
Без да се заяждам,но как ще разбере,че кръвното ти е в норма,ако не го измери  Thinking
За мен това е едно от най-важните моменти при прегледите/освен ехографския разбира се/  Peace

И какво имаш предвид под "по време на всеки преглед ми е извършван мануален преглед" ?
Нали не е това,което си мисля,защото ако е- мамма мия!  Crazy За първи път чувам за подобно развитие на преглед  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт