Акушер-гинеколози - гр. Пловдив

• 1 352 338
  • 6 116
  •   1
Отговори
# 3 675
Там работят с Писанец, а аз в тази лаборатория не ходя никога.

# 3 676
  • до едно тепе
Торакс евентуално. Случвало ми се е да ми запишат час за следващия ден. Имат лаборатория, но аз съм си носила и другаде МБ.  При Тотев също съм си записвала час за другия ден на регистратурата на  МЦ Хипоталамус.

# 3 677
Или Медлайн - Б. Иванов, Н. Логинова...

# 3 678
  • Пловдив
Там работят с Писанец, а аз в тази лаборатория не ходя никога.
Е...ти пък-вземи си пробата и си я занеси където искаш Wink

# 3 679
И аз съм си взимала пробата от акушерките, но понякога не ми се струваше, че се взима правилно - т.е. без спекулум, само слага и вади една дълга клечка с памук и готово Simple Smile
Затова нося в Торакс вагинален, цервикален и директна микроскопия.

# 3 680
  • Пловдив
И аз съм си взимала пробата от акушерките, но понякога не ми се струваше, че се взима правилно - т.е. без спекулум, само слага и вади една дълга клечка с памук и готово Simple Smile
Shocked

# 3 681
Mystik, зависи на коя от двете попаднеш. Едната просто не си пада по спекулум. Попитах може ли така и уж нямало проблем,но после май пусках и другаде Simple Smile.

# 3 682
  • Plovdiv
Ema, може и без спекулум да се вземе МБ...На мен Тотев сега ми взима без, защото съм бременна и спекулума не е препоръчителен

# 3 683
И аз съм бременна и без спекулум с евзима обикновената мб.
Ако е от цервикса и при бременни се ползвал спекулум, не знам как става това, тогава е важно да не докоснеш клечката в стените.

Успях да запиша в Селена, много ми допада д-р Матев, много е отзивчив. Колкото и спешни състояния да съм имала винаги съм успявала да осъществя контакт с него.
С други лекари не  е  така.

# 3 684
  • Пловдив
Само директна микроскопия ще ти свърши работа. Гледай видеото на д-р Минев в You Tube и ще разбереш защо не се изолира нищо. Лекарката в микробиологията на Селена е кадър на ВМИ. Добра е лабораторията и средите са от скъпите. Но аз никога не правя микробиология при оплаквания и съмнения.  Peace

# 3 685
Dazel, аз гледах всички видеа на д-р Минев, но не помня конкретно защо ДМ беше по-добра. Би ли припомнила? Когато мога я пускам задължително, но нали трябва и секрет все пак за посявка и евентуално антибиограма Thinking

# 3 686
Ще пускам  външна проба, защото там в болницата посявката не даде растеж.

# 3 687
  • Пловдив
Защото много често причинителят не е само един. Това първо. И второ да за има резултат трява колония от над 10 000. Това рядко може да "хване" в начален етап. Докато директно под микроскопа виждаш и отдиференцираш. За това не са необходими колонии с подобен брой микроорганизми. Но аз това си го знам по принцип. Учила съм два семестъра микробиология. Освен това пробата трябва адекватно да се вземе и адекватно да се посее. Сее се на полета. Може да поникнат доста култури, може и нищо патогенно да не поникне сред тях. Тогава отбелязват пробата като стерилна. Нямам никакво доверие кой какво ще ми интерпретира при подобен род изследнане. Затова си предпочитам микроскопа.

Герда, за твоите седмици, вероятно има антибиотик, който би могла да вземеш профилактично. За твое успокоение. Избира се па-малкото зло.

# 3 688
Добре, аз нищо не разбирам от МБ, все ми излиза чиста, а аз мисля, че имам проблем. Къде ще ми препоръчате да отида?

# 3 689
Отзив за д-р Семра Халил? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт