Акушер-гинеколози - гр. Пловдив

• 1 335 987
  • 6 098
  •   3
Отговори
# 5 715
Здравейте , има ли някоя която да е следила бременноста си при АГ Йорданка Михайлова .  В 3 месец съм и към момента я посещавам интересно ми е мнения или наблюдения да имате за по нататък .

Здравейте! Може ли да споделите мнение от посещенията си при др. Михайлова? След положителен тест съм в търсене на акушер-гинеколог за следене на бременност. Посетих я за първи преглед и ми се стори много отзивчивчива, отговори на всичките ми въпроси и ми даде насоки за предстоящите събития. Обмислям и следващото посещение, след 2 седмици да бъде при нея, но не откривам никаква информация за нея и се притеснявам.

# 5 716
Ако бременността Ви е нормално протичаща и без особености на състоянието Ви, мисля, че тя е чудесен избор.

# 5 717
Здравейте!
Препоръчайте ми добър АГ-специалист за фетална морфология.
На първата бях при д-р Стойчева във II-ро ДКЦ, но самата тя ме препраща към д-р Троянчев за втората ми ФМ.
Срещнах много противоречиви мнения за него из мрежата, но основния извод до който стигам е, че той сигурно е голям специалист, но и голям грубиян. А за мен отношението и човечността на доктора също е от голямо значение.
Кажете и ориентировъчни цени за ФМ при конкретния доктор.

# 5 718
Васил Даскалов и Красимира Чалова са моите препоръки Simple Smile Имат сайтове и посочени цени, може да разгледате, както и да се обадите да попитате каквото Ви интересува. Успех Simple Smile

# 5 719
  • Пловдив
И се следих, и родих, и се оперирах после, и продължавам да ходя на профилактични прегледи при д-р Троянчев и никога не е бил "грубиян". Вероятно, "усещането" зависи от емоционалното състояние на пациента и от това какво очаква. Ако е да чуе важните факти - той е верен избор. Ако е да го дондурка с дълги обяснения - не е. Blush

# 5 720
  • Пловдив
Феталната морфология е много печеливша ниша и специалисти много. Към Даскалов и Чалова, и Троянчев, бих добавила Стоилов, Апостолова, Стратиева, в София, но идва и в Пловдив, Марков в София, Чавеева в София. Набира популярност и феталната ехокардиография в лицето на Евтимова и Василева, в Пловдив. Бих добавила и непопулярна лекарка, Йоана Тачева.

# 5 721
  • Пловдив
За д-р Стоилов имайте едно наум /ходя две бременности при него/. С втората вече твърдя, че бизнесът е бизнес. БХС+морфология топ, вика ме втора морфология - висок риск за прееклампсия /от 28г.с. да следя кръвно и да ходя на трета морфология/ - цял живот, включително и през бременностите ниско. Вместо да го вписвам в неговата папка си го снимах на телефона, защото до финала ходя на работа и ми е по-удобно.
Отивам на трета, със снимки не работил, дори не погледна стойностите на кръвното и пулса 🤬 нали ако имам висок риск за прееклампсия е редно поне едно око да хвърли на пациента.
Дума повече не стана за прееклампсия, диагнозата на третата морфология ми беше уголемени чревни бримки - ама да не се притеснявам, били в норма...да де, ама на хартия написани 4 варианта /няма да изпадам в подробности защото някои неща са зловещи/. Даде ми дата за четвърта морфология. Отказах естествено този час, защото не съм специалист, но пък загубя ли доверие в лекаря повече кракът ми не стъпва там.
Отидох на преглед при завеждащата патологичното отделение в Хирургиите д-р Василева, много приятна жена, спокойна, обясни ми какво-що, успокои ме и така.
Стоилов първите две морфологии по 210лв., третата 140лв.

# 5 722
Здравейте!
На първата бях при д-р Стойчева във II-ро ДКЦ, но самата тя ме препраща към д-р Троянчев за втората ми ФМ.
Срещнах много противоречиви мнения за него из мрежата, но основния извод до който стигам е, че той сигурно е голям специалист, но и голям грубиян. А за мен отношението и човечността на доктора също е от голямо значение.
Мога да препоръчам д-р Христо Йорданов. Много спокоен и прецизен.

# 5 723
  • Пловдив
Аз не бих подценила ролята на феталната морфология, следих се и раждах при д-р Стоилов и съм доволна, препоръчвам именно него. Не бих подценила и риска за прееклампсия, изчисленията са статистически, но около мен има няколко случая в които невземането на мерки е оказало негативно влияние. И аз съм с ниско кръвно по принцип, което не ми попречи да се доверя на д-р Стоилов, кръвно не качих, но и приемах аспирин. Уважавам и като специалист д-р Даскалов, освен д-р Стоилов бих препоръчала и него.
Между другото при втората бременност именно от ФМ се установи проблем, за който след раждането своевременно взехме мерки, което е от изключително значение. В този ред на мисли съветвам да посетите повече ФМ, дори да ви изглежда комерсиално. При  мен се видя на една от късните ФМ и не беше преувеличено. Какъв е бил случаят на съфорумката не знам, надявам се бебче да е здраво и всичко да е наред, но по-добре повече прегледи, отколкото притеснения после.

# 5 724
  • Пловдив
Никой не подценява ФМ и диагнозите /сами по себе си/. Коментирам отношение, макар, че предварително съм си платила прегледа. Няма как лекар загрижен за пациент да не погледне стойностите на въпросното кръвно,  било то на хартия, снимка или найлон. За мен това е абсолютно непрофесионално. Отделно изведнъж рискът изчезна, диагнозата стана съвсем различна. Да не говорим, че прееклампсията се установява още при БХС и да, обикновено се предписва аспирин - при мен нямаше нито едното, нито другото.
Понякога е хубаво човек да прочете и различни мнения, да посети различни лекари, че ако е някоя жена с проблемна бременност по-скоро би си вкарала още филми и притеснения в главата.

# 5 725
При проблемна бременност по-добре изобщо не ходете при Стоилов. Не съм убедена и че при безпроблемна е добре да се ходи при този лекар...

# 5 726
Здравейте!

Здравейте
Първата ми фетална беше при д-р Стоилов.
Не бих го препоръчала на никой.
Изключително високомерен, арогантен ,държанието му е кръгла нула,нищо човешко няма там.
Втората ми беше при доц.Чавеева.
Препоръчвам я с две ръце.
Когато си човек  то просто си личи.
Невероятна лекарка.
И разбира се ще продължа при доц.Чавеева.

# 5 727
  • Пловдив
При проблемна бременност по-добре изобщо не ходете при Стоилов. Не съм убедена и че при безпроблемна е добре да се ходи при този лекар...

С две деца родени след "ходене" при него не мога да се съглася, както и след две съвсем безпроблемни раждания. По време на бременността имах известни рискове, акато всичко на финала беше ок и за това споделям своя личен опит. По отношение на феталната морфология беше безупречен, като през цялата бременност получавах адекватна информация. Не срещнах лошо отношение, а точно обратното. Но съм забелязала, че в тези теми често се напада Д-р Стоилов, а се издигат на пиедестал други имена за които пък аз имам съвсем различно мнение след среща с тях, както и много се толерира фамилиарното отношение на по-младите лекари,  или изкуственото и уж престорено приятелско такова. Но естествено всеки решава, а д-р Стоилов има много доволни пациентки, които просто не са активни по форумите за съжаление.
Що се отнася до Д-р Чавеева, тя  е в София, не всеки би желал да се разхожда до там след като тук има добри специалисти. Пък и честно казано клиника "Щерев" е не по-малка машина за пари, естествено че ще има любезно отношение. Но темата може да е безкрайна, всеки има право на избор, аз от сърце пожелавам безпроблемна бременност и раждане на всички и съм съгласна, че всеки трябва да проучи и да прецени за себе си.

# 5 728
  • Пловдив
Аз бях една от тези с добри отзиви за Стоилов в темата, бях една от сефтето, когато отвори клиниката. Знам как беше през 2020, виждам и сега как действа.
Още на БХС, след закъснение от тяхна страна почти час от моят час и почти вдигнат скандал си мислех за друг специалист, дори из темите писах.
Винаги съм го препоръчвала, но няма как след като хвърля на всяка ФМ различни диагнози да вярвам, че всичко е на лекарска основа и не е заради парите.
Да ми пише диагноза на трета ФМ уголемени чревни бримки /едната опция е детето да се роди без анус/, и едновременно да ми твръди, че всичко е в норма не ми звучи адекватно. Не ми звучи адекватно и нищо да не спомене като действие от тук насетне, при положение, че само той като морфолог е наблюдавал това дете. Какво би следвало да предприема след раждането и т.н. Отделно липса на анус, не е като примерно единия пръст на ръката да е по-дълъг от другия - би следвало да е видял евентуален проблем преди това.
Нито искам специално отношение, нито нищо. Искам човешко отношение, тогава така или иначе пак с кеф ще си оставя парите при него. Но днес, когато вече не е само той в града, това отношение, ще му изиграе лоша шега. И няма да е заради моето мнение, а поради усещането, което оставя у теб, след прегледа.

# 5 729
  • Пловдив
Аз бях една от тези с добри отзиви за Стоилов в темата, бях една от сефтето, когато отвори клиниката. Знам как беше през 2020, виждам и сега как действа.
Още на БХС, след закъснение от тяхна страна почти час от моят час и почти вдигнат скандал си мислех за друг специалист, дори из темите писах.
Винаги съм го препоръчвала, но няма как след като хвърля на всяка ФМ различни диагнози да вярвам, че всичко е на лекарска основа и не е заради парите.
Да ми пише диагноза на трета ФМ уголемени чревни бримки /едната опция е детето да се роди без анус/, и едновременно да ми твръди, че всичко е в норма не ми звучи адекватно. Не ми звучи адекватно и нищо да не спомене като действие от тук насетне, при положение, че само той като морфолог е наблюдавал това дете. Какво би следвало да предприема след раждането и т.н. Отделно липса на анус, не е като примерно единия пръст на ръката да е по-дълъг от другия - би следвало да е видял евентуален проблем преди това.
Нито искам специално отношение, нито нищо. Искам човешко отношение, тогава така или иначе пак с кеф ще си оставя парите при него. Но днес, когато вече не е само той в града, това отношение, ще му изиграе лоша шега. И няма да е заради моето мнение, а поради усещането, което оставя у теб, след прегледа.

Съжалявам да го чуя, изненадва ме написаното, разбирам и притесненията, силно се надявам да е изключение отношението, но за вас е било стрес със сигурност и разбирам реакцията. При моето дете проблемът е с единия бъбрек, още като го установихме на една от късните ФМ  препоръча нефролог, който да прегледа бебето веднага след изписването, а пък веднага след раждането препоръча прием на антибиотик, за да не възникне инфекция. След раждането следеше за състоянието на бебчето. Доста адекватно реагира, тъй като в случая нямаше какво да се направи преди раждането. Това се случи съвсем скоро, родих на 17.04.  Съвсем различно отношение, позволявам си да коментирам и да препоръчвам именно въз основа на този си опит.
Стискам палци при вас всичко да е наред или ако раждането е минало бебче да ви радва и да е здраво!

Общи условия

Активация на акаунт