Акушер-гинеколози - гр. Пловдив

• 1 352 936
  • 6 116
  •   1
Отговори
# 3 270
  • Пловдив
Ох ами мисля, че беше между 17-19 седмица. Постарах се да спра да мисля за това.. след чакането за БХС 2 пъти с нестабилни резултати и после изчакването за амниоцентезата.. Накрая като излезе добър резултат си отдъхнах и приключих с въпроса. Но да определено ми се падаше даже към 19 седмица. Резултат 1 седмица за ДНК анализ и Даун, а не целия пакет. Тъй като за другите синдорми и т.н. бяха излезли ок резултатите на кръвта, ги пропуснах тях, иначе трябваше да се чака 3 седмици за резултат. И цената за основния пакет беше 270 лв. Причината поради която се насочих натам, че не се лежи 3 дни, както е в Хирургиите при Амалиев или в Майчин дом София.

# 3 271
Може ли да опишеш точно процедурата за амниоцентеза, ако не те затруднява. Благодаря.

# 3 272
  • Пловдив
Във ВМИ се сблъсках с толкова отчайваща некомпетентност с моя близка, че още не мога се примиря как и хрумна да отиде там. Елементарен мисед. Не могат изобщо да установят има ли бременност, почесват се, умуват дали пък не е извънматочна, защото нищо не се виждало при прегледа......а тест никой не се сеща да пусне. Естествено, накрая, след два дни, и по нейно настояване се прави тест.....и стойностите са такива, че изобщо нищо не може да се види на ехограф. Казах и да си обира крушите от там, но остана и абразио да и направят. И там си оставиха ръцете. Месец след това кървеше, защото не бяха го направили като хората. И пак опря до други лекари и други болници.  ooooh!

Това е недопустимо за университетска болница. С тази ситуация трябва да се справи и студент.....

А след като е болница, как можеш да си запишеш час за амбулаторен преглед.  Thinking

# 3 273
  • Пловдив
Да, няма проблеми.. всичко което зная и ми направиха.
Преди самата процедура се искаше изследване на влагалищен секрет да няма инфекция. Било важно по време на процедурата да няма инфекция, защото било рисково. Лично при мен доктора забеляза че имам някакви бактерии и пих антибиотик Зинат 5 дни. На самото изследване нищо конкретно не излезе, но от опит знам че много често лабораториите не хващат лесно бактерии или гъби.
Също така на ехографа ме гледаха бебето в каква позиция е, и дали плацентата е на задната стена.. моята се оказа така. Това била добра позиция за амниото.
В Селена влязох сутринта, нищо не ми искаха да нося като личен багаж, освен лична карта, тестовете от БХС и едно направление с определен код /те ти го казват/. Мисля, че има отношение за цената. Както казах беше 270 лв, но трябваше да имат изследванията и направлението. Не зная дали е същото без БХС преди това. Настаняват те, влизаха 2-3 мед. лица. Едната ме разпитваше за здр. състояние, взеха ми кръв и изчакаха резултата /не разбрах обаче точно какво изследваха, не беше ПКК мисля/, другата докторка, която взема и изследва самата проба ми обясни процедурата вътре. И след като излезе и докторите бяха готови ме извикаха. Влизаш, лягаш, в абс. съзнание, никакви упойки. Гледат те на ехограф през цялото време. Аз лично бях заобиколена от моя доктор, д-р Минев, докторката която взема пробата, и други 2 сестри мисля от отделението където лежах. Мажат целия корем с йод за дезинфекция. И гледайки на ехографа къде е бебето, боцкат с една дълга игла за да вземат пробата. Боцкането беше близо до пъпа при мен, после няма белег нито нищо, все едно са ти взели кръв. Цялата работа за 2 минути беше. Усещаш боцкането, но самото изтегляне не боли. Ставаш и си те водят в стаята. Като следва:
1. Инжекция Но шпа, която се слага превантивно явно, и която болеше повече от боцкането на амниото.
2. Инж. антибиотик /при мен еднократно, поради факта че бях пила 5 дни преди тва/. За други може би ще е някакъв курс на лечение, също превантивно явно.
3. Една система магнезий, която трябва да изчакаш да свърши.
В началото често влизаха да ме проверяват как съм, дали имам болки и т.н.
Като видяха, че съм ок, поразредиха влизането и просто трябваше да изчакаме системата да свърши, за да ме пуснат.
Значи влязох към 8, амниото беше около 11 и ме изписаха около 3.30ч. От мен се искаше след това да си полежа вкъщи 3-4 дни, за всеки случай и да пия табл Но шпа и магнезий.
Междувременно те питат искаш ли болнични, на мен ми дадоха 30 дни, но ако искаш може и по малко .. в зависимост ест. каква заплата взимаш и дали ще ти се отрази после. Плащаш като тръгваш. И си търсиш епикризата след няколко дни.
Това е всичко, което се сетих. Не е толкова страшно. Предполагам, че винаги има някакъв риск, но аз лично нямах оплаквания.

# 3 274
На колко си години? Горе -долу какво пише в епикризата?
Коя лекарка е взимала пробата, как се казва?

# 3 275
  • Пловдив
На 37-38г. съм. Не й помня името наистина. А на самата епикриза доколкото помня пишеше просто, че изследването е минало ок и какво са ми вливали. В интерес на истината съм я забутала някъде, защото на всичкото отгоре и се преместихме в друго жилище. След време когато излезе резултата там вече са описани повече неща. Но като цяло заключението, че няма данни за Даун и че е женски пол.

# 3 276
  • Пловдив
Когато сестра ми прави амниоцентеза, освен лекарят, присъстваше биоложката Недева, която взе пробата. Тя не е лекар. Ако е била руса жена с къса коса, възможно е да е тя.Но това беше преди повече от три години.

# 3 277
  • Пловдив
Да определено беше руса с къса коса, не е много млада. Може би и името да й беше така наистина.

# 3 278
Биоложката ли дупчи корема? Или Минев?

# 3 279
  • Пловдив
Минев движи трансдюсера с иглата и преценява мястото където ще боде. Но неговите ръце и вниманието му е заето и затова като вкара иглата, друг изтегля течността. Всичко става за секунди. Повечко време може да отнеме позиционирането на иглата. При сестра ми бебето беше будно и се движеше......Ако спи, ще стане още по-бързо. Предполагам процедурата е еднаква при всички лекари. Защото не само той прави амниоцентеза.  Peace

# 3 280
Казах и да си обира крушите от там, но остана и абразио да и направят. И там си оставиха ръцете. Месец след това кървеше, защото не бяха го направили като хората. И пак опря до други лекари и други болници.  ooooh!
Абсолютно същото се случи с моя позната миналия месец,само че не във ВМИ, а в Хирургиите  Tired
И накрая пак в Селена ѝ помогнаха  Peace

# 3 281
  • Пловдив
Да, така беше, точно както го описа Dazel, те действат в екип и става за секунди. И моето бебе беше будно, но нямаше проблем. Повечето време отива в подготовка, мазане, оглеждане позицията.

# 3 282
Здравейте,дами!!!!  Някоя от вас може ли да ми даде актуална информация къде се намира частния кабинет на д-р Карагьозов, телефона за записване и на каква цена е прегледа. Благодаря предварително!   Peace

# 3 283
Здравейте,дами!!!!  Някоя от вас може ли да ми даде актуална информация къде се намира частния кабинет на д-р Карагьозов, телефона за записване и на каква цена е прегледа. Благодаря предварително!   Peace
Ето координатите: Адрес: гр.Пловдив бул.Копривщица 36А ет.3 (вход от бул. "Шести септември"). Телефона за записване на час е: 032 306 303.
П.П. Поздравявам те за избора на лекар- УНИКАЛЕН!!! Simple Smile

# 3 284
Ето координатите: Адрес: гр.Пловдив бул.Копривщица 36А ет.3 (вход от бул. "Шести септември"). Телефона за записване на час е: 032 306 303.
П.П. Поздравявам те за избора на лекар- УНИКАЛЕН!!! Simple Smile
Благодаря ти!!! Не съм била при него до сега, но чувам само хубави работи за него.Ще изкажа мнение след като го посетя. Може ли да ми кажеш и каква е цената на прегледа Hug

Общи условия

Активация на акаунт