Акушер-гинеколози - гр. Пловдив

• 1 352 147
  • 6 115
  •   1
Отговори
# 3 750
  • Тра-ла-ла
Пускането на МБ трябва да е задължение на гинеколога. Най-малкото си връзва гащите да не стане беля след операцията. А не винаги има симтоми за инфекция. Не е задължение на пациента да ги знае тези неща. Кой за каквото е учил и получаяа пари в крайна сметка. Скоро един гинеколог ми наговори глупости, че щом съм пила антибиотик до скоро - значи съм чиста. И на първия двн без антибиотик отново имаше бактерии. За какво говорим  ooooh! А вече потриваше ръчички как ще ме вкара за хистероскопия.

В този ред на мисли д-р Крумов има ли навика да следи за МБ?!

# 3 751
Здравейте,
Моля за мнение за доктор Главчев от Торакс. Интересува ме за женска консултация. Не познавам лекарите там и се чудя при кой да се запиша.

# 3 752
Не съм била при него, а при друга докторка в Торакс, но беше на лекции за бременни и после раждах с негова пациентка. Останах с много добри впечатления от отношението му както към работата си, така и към самата пациентка.

# 3 753
Здравейте,
тъй като не съм прочела цялата тема се надявам да няма повторение на въпроса.
Някой има ли мнение за д-р Айлер Мюмюнова-Али? Работи в Окръжна болница и в Селена. Предварително благодаря!

# 3 754
Здравейте,търся читав лекар за лечение на бактерии.От 8 месеца се боря с тях и нищо не става.Антибиотици всеки месец и нищо.Искам да имам бебе,а с тези гадинки не става Cry Депресирана съм и незная към кого да се обърна Cry

# 3 755
# 3 756
Моя позната ми препоръча Паскалева дали мога да и се доверя ?

# 3 757
  • Тра-ла-ла
Здравейте,търся читав лекар за лечение на бактерии.От 8 месеца се боря с тях и нищо не става.Антибиотици всеки месец и нищо.Искам да имам бебе,а с тези гадинки не става Cry Депресирана съм и незная към кого да се обърна Cry
А пускани ли са ти микробиологии с антибиограма!? Че някои лекари нямат този навик. Гледат само на микроскоп и дават антибиотици малко на магия.

# 3 758
  • Пловдив
Микробиология с антибиограма при колония над 10 000. Иначе нищо никой няма да изолира. Не е магия, а опит. Да не говорим, че единици го правят. Други и без микроскоп изписват медикаменти....Като изучавала микробиология смея да твърдя, че лекар с опит може да различава това, което вижда. Ангибиотиците не са чак толкова много и обикновено са широкоспектърни. Не случайно тук непрекъснато хора с оплаквания обвиняват лабораториите. Не са виновни те. При няколко причинителя с недостатъчно голяма колония микробиологията ще ви я дадат стерилна. Елементарно е. Аз лично вече го пиша за 1001 път тук. Такива проблеми нямам, но ако се появят, последното което ще направя е да пускам микробиология. Да не говорим, че повечето лекари я взимат напълно погрешно. При това с един курс антибиотик ако пуснеш контрола колонията вече е намаляла, но няма гаранция, че е напълно ликвидирана. Ето ти пак стерилна проба......и след месец-два....пак проблем.

# 3 759
  • Пловдив
Микробиология с антибиограма при колония над 10 000.
Не разбирам какво точно означава това.... newsm78....Но да питам:Това ли е праният начин да се диагностицира проблема?

# 3 760
До сега винаги са ми пускали микробиология и по нея са назначавани медикаментите.Контролата я правя след 7-10 дни .При мен бяха излекувани и след като се разболях и вземах антибиотик пак се появиха.До сега за всички специалисти и то не само АГ при мен е ниския ми имунитет и работим и върху него и се моля скоро да има край моята епопея Sad

# 3 761
  • Тра-ла-ла
В лаборатория, но в София са ми хващали и бактерии при стойности 1000. Да не говорим, че е имало случаи половината антибиотици да са неподходящи. Последният пресен пловдивски случай - пий тоя ципрофлолсацин, мойто момиче. Докторът дори не благоволи да погледне предната антибиограма, а там ясно се виждаше, че едната бактери е интермедиерна (слабочувствителна) на този антибиотик. Ми не го пих, от антибиограмите на двете бактерии, които имам, избрах друг общ антибиотик от същата групата като ципрофлоксацина.

Не знам колко задълбочено гинеколозите изучават микробиология. Вярвам, че различават гъбички от стрептококи и стафилококи. Но дали могат да определят видовете, че и антибиотиците?! За стрептококи агалактиае са ми тествани 19 !!! антибиотика по антибиограма. За уреаплазма уреаликум  - 14 !!!. Някои антибиотици съвпадат и при двете, някои - не. При трети едната бактерия е резистентна или интермедиерна, а другата - чувствителна. И ако докторът не види това - как аджеба ше изпише правилния антибиотик?! Да не говорим, че рядко се сещат да дават и пробиотик, че дори и противогъбични препарати и става едно яко мазало.

# 3 762
  • Пловдив
Много са съмнителни какво са "хванали" тези в София. Средите и методите са едни и същи. Доставчиците също. Има вариант да сложат пробата в "бульон" да я отгледат, да вземат от бульона посявка и да се молят на Господ. От тези 15-16 антибиотика колко са най-масовите на пазара. Не повече от 3-4, които и се изписват. В много случаи след проведено лечение и справка с нативния препарат се назначава още един антибиотик, като се види какво е останало и какво е изчезнало от стъклото. Рядко при повече от един причинител става само с един антибиотик. Лабораториите могат да се издържат само от този вид изследвания. Пациентите гарантирано няма да спрат да ги посещават. Mr. Green

Колония над 10 000 означава достатъчен брой микроорганизми, които в хранителна среда да започнат да се развиват и да "поникнат". След което полето се разделя и всяка част се третира с различен антибиотик. Това при една култура. При няколко става омазване. Но на кой му пука. Пациентът е спокоен, че гълта правилните хапове......До следващия път.  Whistling

Микомакс задължително пия. Само гинекологът ми го изписва. Пробиотик никога не пия. Слава Богу имам здрав стомах. За пробиотиците и пребиотиците е друга тема и сериозен бизнес.

# 3 763
  • Тра-ла-ла
Много зависи и кой гледа през микроскопа. И най-модерните апаратура, среда, материали и т.н. в ръцете на гъзорък специалист ще изгубят смисъл. А нескончаемото лапане на антибиотици по метода проба - грешка не е най-доброто, което може да причиним на организма си. Но всеки с мнението си  Grinning
Скрит текст:
Отново в Пловдив давам две проби в различни лаборатории. При видим и сериозен проблем в носа. Едната лаборатория изолира бактерия, другата - не. И в София съм я яла тази попара, само че с венечен секрет. Пак агресивен и видим проблем. Там нищо не изкараха, идвам в Пловдив в моята лаборатория - хоп!, хванаха гадината.  Пък нека всичко в работата да им е еднакво и модерно.  ooooh!

# 3 764
  • Пловдив
Спекулацията с невежеството на потребителя движи бизнеса.  Laughing Или всички изолират, или никой. При два различни резултата истината е 50/50. Аз да си избера на кого да вярвам.  ooooh! Понякога антибиотиците съвпадат при различни причинители, но не винаги. Така че се налага прием и на втори, което е различно от проба-грешка и е по-добрия вариант от това да разнасяме стерилни проби или да обиколим 10 лаборатории, че дано поне една вземе, че ни угоди и изолира нещо.

Всеки сам решава колко нерви и пари да потроши. Аз няма да дам 500 лева за нещо, което и срещу 50 ще ми кажат има ли го или го няма. Визирам така популярните полипи и диагностични хистироскопии. Тук си права. Който не може по един начин, го прави по друг. Не всеки знае какво вижда, къде да го търси и как да го различи. Така едни бъхтат с пълен график за благото на пациента, а други прибират парите за 10 прегледа накуп. При това за манипулация траеща колкото един преглед. Юхуууууу. Познайте на кого вярват пациентите.  bowuu

Оф, все се заричам да не пиша тук. Парите, които харчите за изследвания и операции, не са мои. Всеки сам избира за себе си. Лек ден.  bouquet

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 13:42 от dazel

Общи условия

Активация на акаунт