Акушер-гинеколози - гр. Пловдив

• 1 317 000
  • 6 055
  •   1
Отговори
# 5 985
  • Пловдив
А може и жената, която се е подложила да е дала съгласието си.
Както и dazel е споменала, ако просто коментира казус без лични данни също няма проблем.

Да не говорим как помежду си по принцип коментират неща лекари/сестри и т.н., споделяла съм из форума как 3 месеца живяхме в детска клиника, толкова истории научих, все едно съм част от екипа.

# 5 986
Да виждаха се имената и разговора който са водили. Със сигурност не е било със съгласие на пациентката,  понеже ставаше въпрос за някакъв спор. Мога да направя разлика между обсъждане на случай и нарушение на общия регламент за защита на данните.

С имена, партньор, диагноза, местоживеене? Това наистина е недопустимо. Но ако само коментира медицински казус без тези подробности, не виждам проблем.

# 5 987
Такива интервюта могат само и единствено със съгласието на пациента.

Била съм в големи клиники, където докторите едва сварват да тичат между пункция, трансфер, стимулация, спешни операции, какво остава да въртят клипчета.

Един натоварен доктор има в такива клиники около 40-60 прегледа обичайно за деня, поне 6 пункции на член от екипа, общо за деня съм виждала и по 30  общо да си разпределят, някоя хистероскопия какво остава да се поства с информация за пациента.

# 5 988
  • Пловдив
Щом си е бил цял разговор няма как пациента да не знае за него.

# 5 989
Чат, съобщения в социалните мрежи, още по-банално. И как си представяте пациентката да е била запозната, че и съгласна след като споменах, че става въпрос за спор помежду им. След който лекараката неадекватна и видимо подпийнала злобно коментира случая. При съмнения моля вижте й профила в тик ток и сама си направете изводи.
Щом си е бил цял разговор няма как пациента да не знае за него.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 22:54 от Alfafa

# 5 990
Здравейте! Някой може ли да препоръча детски гинеколог?

# 5 991
  • Пловдив
Ако имате предвид лекар със специалност "детска гинекология", в България са двама или трима. Имаше в Пловдив, но той се пенсионира и замина извън страната, доколкото знам. В София знам за доктор Сесил Кедикова. Работи в Токуда и е чудесна.

# 5 992
  • София
Не е само Сесил Кедикова в София. За Пловдив може да отворите СуперДок и да напишете, че работи с деца. Виждам, че излиза д-р Кичеков така, че две ръце за него.

# 5 993
  • Пловдив
Д-р Елена Леви съм виждала да препоръчват из групите във фейсбук когато се пита за детски гинеколог.
Кичеков не видя задържан фоликул при започване на дълъг протокол за инвитро.Ем му беше казано какво да гледа.Не бих отишла при него. 🤷‍♀️

# 5 994
  • София
Съмнявам се на дете да търсят задържан фоликул за ин витро. По-скоро е за кисти, миоми и други такива проблеми.

# 5 995
  • Пловдив
Аз казвам защо не съм доволна от него, а не че търсят за детето.Задържан фоликул в началото на МЦ вярвам, че всеки АГ може да види.

# 5 996
  • Пловдив
Това, че някой работи с деца, не значи, че е с такава специалност. Затова уточних каквото ми е известно 😊

# 5 997
# 5 998
  • Пловдив
Определено има. Със сигурност медицинските специалности /особено с тези в тесни направления, което е правилно да се нарече специализация, вероятно/ не са едва 74, но темата не е за това, та спирам Hug

# 5 999
Д-р Бонка Йончева е специалист акушер-гинеколог с дългогодишен опит в сферата на детско-юношеската гинекология. Знам, че се слави с много добър авторитет и компетенции.

Всеки лекар специалист е тясно насочен в определена област, например АГ с насоченост репродуктивна медицина или онкогинеколог,  глаукомен специалист по офталмология или Витреоретинална хирургия .

Общи условия

Активация на акаунт