ПЛЕТЕМ плетеници на блузи, рокли, ръкавици

• 151 187
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, от два дена се мъча с една схема на пиленца, която свалих от руски сайт за детски пуловер и нещо не ми се получават. Схемата е на мелиметрова хартия, бримките ок, но редовете не отговарят, т. е. виждат се четири реда, но като се изплетат става по-голямо. За мен 1 ред е изплитане от лицевата и опаковата страна. Възможно ли е по схемата 1 ред да е само в едната посока.  newsm78

# 646
  • София
1 ред = изплитане в 1 посока.

# 647
ябълка, Danichka, и аз питах за тази жилетка по-напред в темата и Queen_of_wind ме насочи към руския форум, ето отговора й : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=436842.msg12888464#msg12888464. А също http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=436842.msg12898340#msg12898340. Явно ще е голям хит тази жилетка  Peace

да определено ще е намерих описанието на руски от този сайт който ти даде сега ми остана само да си купя преждата  Crazy Hug newsm44

# 648
1 ред = изплитане в 1 посока.

Кати, благодаря ти, сега така ще пробвам дано да се получи.

# 649
Тули, и на мен много ми хареса, но не се сащам как да го направя   newsm78

ааа, аз не разбрах че за това питаш, мислех, че искаш предложения кое  е по-хубаво....Да ти кажа, като го гледам ми се струва изплетено на две игли, а там аз не съм спец... Confused Но предполагам, че може да се импровизира и на една кука, но ще е по-трудоемко, трябва по-дебела прежда и по-голяма кука и мисля,че ефекта няма да е като на снимката...За сега като идея ми хрумва само, че може да се оплете тази пеперуда на 2 игли, като отделните и части на крилцата се плетат както се плете шал, т.е. правоъгълник, който после се зашива, а дупката се пълни с някаква тънка вата, за да не е много дебело ... и после с игла се зашиват тези отделни части в желаната форма...Така се плете  и средната част, но се омотава на плитка  Thinking

ябълка, благодаря за предложението...има обяснение, ще го запазя за по нататък...че при мен има такъв момент, че когато нещо не ми върви  и ме изнервя, че не става, после не ми се повтаря с него и го оставам да "поотлежи" и след време пак започвам да се пробвам - така с тези чорапи се борих преди 2 години, когато пак не ми беше нищо ясно, но исках да се науча...явно няма да е  и тази година

и да попитам има ли начин за по-лесно намотаване на прежда на кълбо от чиле /мисля,че така се казва това, дето преждата е намотана в голям кръг и някой трябва да ти я държи,зада навиеш кълбо.../ От три дни се мъча с едно такова чудо, и за съжаление сама - няма кой да ми държи, а на всичкот отгоре и малкият я дозамота още повече - по невнимание я бях оставила без надзор и той си  е играл с нея и сега нямам нито кръг, нито нищо, а едни омотани нишки...Как да се справя, за да не изхвърля тази прежда на боклука - все пак е 200 гр. /акрил на Велбъжд/

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 15:23 от tuly

# 650
  • София
Тули, на мен ми хрумва чифта ръце, който ти липсва да заместиш с чифт крачета. Слагаш долу на глезените, докато си си подпряла стъпалата на петичките и навиваш. Хрумна ми просто не съм пробвала дали става. Опитай.

Еластина, благодаря за комплимента! Топките са помпончета. Пуфи е дала снимка, но аз не ги правя точно така. Първо картоненото геврече при мен няма този прорез. И, също така, не намотавам толкова много прежда в никакъв случай. И с по-малко става хубаво топче. Друга разлика е, че не намотавам така хлабаво, а силно опъвам конеца и навивам внимателно и последователно конеца, в смисъл не оставям прано пространство, което да се връщам и да запълвам. Тези например помпони са с две обиколки на гевречетата. После срязвам намотания конец отстрани, и промушвам друг между двете картончета. Стягам на възел и разделям картончетата. Малко подстрижка, но ако намотаваш внимателно конеца почти няма нужда да дооформяш после с ножицата и отраз си става такова каквото е помпончето на последната снимка на Пуфи. Това е.
Ето така действам
http://www.teteamodeler.com/boiteaoutils/creativite/fiche130.asp#a

# 651
tuly, аз от малка помня, че майка ми навиваше от чилето, като го намушва на облегалката на някой стол и после навива кълбо като се позавърта права отгоре около облегалката.

# 652
да, хубави идеи за намотаване...стига да не се беше омотало така това чиле Sick

# 653
  • Русе
Рокля в стил BALMAIN, прежда "Бамбо-лента" на "Хоби" -(100 гр. - 170 м), разход 1 кг, кука № 0:

Днес ще ви прочета, че пак съм пропуснала почти цяла тема! Предполагам, че ще ми се напълнят очите с красотите ви!
Поздрави за всички и успешни творения! Simple Smile Simple Smile Simple Smile  bouquet  bouquet

# 654
Тули, понякога ползвам краката си за навиване, но ти се се прегъвай сега.Може да ползваш и стол като го обърнеш наобратно и ползваш краката му.
Силви,мацко, от тебе винаги сууперр рокли!Браво! smile3501

Моите днешни напъни, т.е. днес намерих време да ги довърша.

# 655
Силви, много е хубава роклята.

Благодаря на Пуфи и Мацата за обясненията за правене на понпони. Ще се пробвам на следващия шал.

# 656
Силви, чудесна рокля!
Дидка, от много време се каня да те питам за куклите за пръсти  Simple Smile, много ми харесват, а и има на кого да правя куклен театър. Предполагам, че главите ги правиш на 1 кука и обличаш топче, а телата пак ли са на 1 кука. Ако има някоя тънкост, моля те, пиши! И по въпроса за правене на топче, има ли някйде лесно разбираемо обяснение  Embarassed, нищо все не схващам.
Тули, исках и други предложения, но много благодаря, че опита да ми помогнеш с разшифроването на пеперудата!

# 657
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=436842.msg12793814#msg12793814  Тука е накратко изработването на  играчките за пръсти.Погледни и на Снежи обяснението за играчки 2 страници назад - тя е описала много подробно описание на топче за глава. Peace

# 658
Дидк@ страхотни са ти играчките!

# 659
http://amelly.snimka.bg/hobby/napravih-si-sama.175687.15729682

Това изработих през уикенда, пусках ви снимка на оригинала преди дни, благодарско ОГРОМНО на Биг Пуф за подсказката за витките!!!!!!

Сег ще чега назад и после ще отговарям на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт