Удрял ли ви е шамар мъжът ви

• 144 913
  • 1 200
  •   1
Отговори
# 1 170
От моята практика наблюдавам, че по-простите жени приемат за нормално да бъдат бити, а и не само боя приемат. Колкото по-интелигентна е една жена, толкова търпимостта ѝ към подобен род отношения е по-малка, даже нулева. Една от жените ми заяви, че нямало къща с комин, който да не пуши, т.е. всички ги бият, но не си казват.  ooooh! Имах и случай при който жената осъзнаваше, че е жертва, но я беше страх да го напусне. Получи подкрепа от една фондация и чудото се случи. Вярно, че не може да се отърве от него и още се страхува, но такива са ни законите, а това е друга тема. Не вярвам на някой да му харесва да го бият, но е факт, че за някои е нормално. Точно тези жени мисля, че са неспасяеми. При тях важи поговорката, че не можеш да им дадеш, можеш да им вземеш.

# 1 171
  • Пловдив
Ама не съм съгласна. Има пречупени хора, но има такива на които им харесва, не е до "Заслужвам си го защото сбърках".
    Нали това казваме - има хора, на които им харесва. Доколкото съм запозната, това може да се случва само при изкривена психика, при която възприемането на насилието е част от отношението, което жертвата очаква към себе си. То затова ѝ харесва. Освен ако не си говорим за сексуални практики, в които боят е част от удоволствието. Laughing За такива няма да споря.
Ако има хора, които изпитват удоволствие от сексуални практики при които са бити, не мислиш ли, че има и такива хора, които да изпитват удоволствие от насилието в целите си отношения? Без това да е изкривена психика или симптом на психични проблеми.

От моята практика наблюдавам, че по-простите жени приемат за нормално да бъдат бити, а и не само боя приемат. Колкото по-интелигентна е една жена, толкова търпимостта ѝ към подобен род отношения е по-малка, даже нулева.
Не е общовалидно, познавам малтретирани жени лекари и юристи.

# 1 172
Ако има хора, които изпитват удоволствие от сексуални практики при които са бити, не мислиш ли, че има и такива хора, които да изпитват удоволствие от насилието в целите си отношения?
     Не знам дали бих могла да го нарека удоволствие. Мисля, че има хора, които очакват, приемат насилието и ако не го получат им липса, започват да се съмняват в чувствата на партньора, но дали изпитват удоволствие от самия акт или удовлетворение, че са получили поредната доза "любов" докато стоически изтърпяват акта, не зная. Такива хора рядко споделят емоциите си, рядко търсят помощ - физическа или психологическа. За мен са жертви на насилие. Те вероятно не се възприемат като такива.
     Не знам какво да мисля и за хора, които си доставят удоволствие в секса по подобен начин. Не споря за тях, защото не съм се интересувала от аспектите в подобни отношения, а не защото ги приемам за хора с нормална или изкривена психика.

# 1 173
Освен ако не си говорим за сексуални практики, в които боят е част от удоволствието. Laughing За такива няма да споря.

То и това е ненормално, ама тяхна си работа.  Mr. Green

# 1 174
Аз нямам опит с шамарите, но бих приела за обидно и не ми е и възбуждащо да ми бият шамари по време на секс:–)) Сексуалността е дълбока вода и не изключвам някои хора да им действа добре това, но на мен не.  Тост, малко ми е нулева толерантността към шамари.

Сега, ако взема че припадна в трамвая разбирам да ме свестяват с шамарчета, но дори не съм сигурна реално дали е нужно в първата помощ или е някакъв мит.

# 1 175
Насилих се да прочета последните десетина страници. Начетох се на простотии. Първо ми предизвикаха позиви за повръщане, след това ми стана смешно. Представих си как ми бият задвратници докато карам, щото им е пълна устата. Не е мъжко да измучи сигурно?
Представих си и как, ако изям шамар, когато съм похарчила парите, автоматично децата са ми нахранени. Това ще да е някаква причинно- следствена връзка. За мен шамар, а за децата храна. Ако не изям шамар, те ще гладуват, вероятно?
Склонна съм да се съглася с Янтра- очевАдно е, че има хора, които не само го смятат за нормално, ами и го предпочитат. Така де, с възпитателна цел. Че и с любов.
"Боже, колко мъка..."

# 1 176
От моята практика наблюдавам, че по-простите жени приемат за нормално да бъдат бити, а и не само боя приемат. Колкото по-интелигентна е една жена, толкова търпимостта ѝ към подобен род отношения е по-малка, даже нулева.
Не е общовалидно, познавам малтретирани жени лекари и юристи.

Докато следвах се убедих, че образованието те прави начетен, а не интелигентен.  Wink Никой не е застрахован от насилие. Аз написах, че по-простите го приемат за нормално. Peace

# 1 177
Обаче Светлето за нула време произведе трафик  и събуди темата Laughing поне това да й призная, иначе ефект от нашите обяснения не знам дали ще има. Както много други казаха, когато приемането на насилието е дълбоко вкоренено в съзнанието, не знам какво трябва да се случи, за да бъде видяно то като разрушително, а не като грижовно. Някой мисли ли, че нещо й влезе в главата от всичките приказки?

Korn_val, ако си представяш боя само като  поредица от двайсет удара - тогава един шамар вероятно не е бой според твоите стандарти и според стандартите на други явно.  Но един шамар носи и този смисъл, тъй като всеки удар идва със значението си - да уплаши, да нарани, да унижи, да покаже кой командва. Затова - да, бой е - особено в комбинация с готовност за поднасяне на още "грижа", ако не се  слушка. Затова или не задавай глупави въпроси, или не се прави на "ударен" Mr. Green, или да приемем, че и ти си от тия, дето едно шамарче не го броят.

# 1 178
Има и много интелигентни жени, които търпят насилие с години. Едва ли го смятат за нормално, просто нямат воля и смелост да си тръгнат. Познавам дори такава, която тя издържа мъжа си. Разполага с доста пари (свои, не негови), така че не е защото няма къде да отиде или нещо такова. Точно защото има психиката на жертва.

# 1 179
Да и се надявам ,ако се наложи пак да го направи.Малката се беше изгорила много зле и аз бях изпаднала в истерия Embarassed,не само ,че не помагах с нищо ,но направо пречех ,залепи ми 1 шамар и ме изгони от стаята Embarassed За което съм му благодарна,въпреки че никога  не сме говорили за това.

# 1 180
Да и се надявам ,ако се наложи пак да го направи.Малката се беше изгорила много зле и аз бях изпаднала в истерия Embarassed,не само ,че не помагах с нищо ,но направо пречех ,залепи ми 1 шамар и ме изгони от стаята Embarassed За което съм му благодарна,въпреки че никога  не сме говорили за това.

Това и други подобни положения обсъдихме, че са със съвсем различен смисъл от това да наранят или да накажат. Но е хубаво, че го споделяш, та да се види разликата (въпреки, че за себе си не съм сигурна колко бих била благодарна, но е ясно, че в случая целта е вадене от шок). На мен са ми удряли шамари, защото съм припаднала. И аз бих го направила, ако с това ще свестя някого, но в случая смисълът на думата шамар е на километри от другото му значение.

# 1 181
От както станах на 14/15 години ,никой не ме е удрял,а в моето семейство дори вербалното насилие не се използва.

# 1 182
  • София
Не се хабете. Светла очевидно  е тийнейджърка, която още не може да прозре разликата между шамар за отрезвяване и държание от насилник. Не е изключено да е ставала свидетел на насилие в семейството и да го приема за грижа. Има време да порасте, да срещне достоен човек и да създаде дом и семейство, предавайки мъдрост и уважение на децата си

# 1 183
Korn_val, ако си представяш боя само като  поредица от двайсет удара - тогава един шамар вероятно не е бой според твоите стандарти и според стандартите на други явно.  Но един шамар носи и този смисъл, тъй като всеки удар идва със значението си - да уплаши, да нарани, да унижи, да покаже кой командва. Затова - да, бой е - особено в комбинация с готовност за поднасяне на още "грижа", ако не се  слушка. Затова или не задавай глупави въпроси, или не се прави на "ударен" Mr. Green, или да приемем, че и ти си от тия, дето едно шамарче не го броят.

Да ми беше дочела целия пост, там съм написал, че дори не съм си и помислял да удрям шамар на жената до мен, камо ли да съм го правил и да не го броя за бой.

Отделно, ако продължаваш да твърдиш, че един шамар е бой и домашно насилие, то би ли изказала някакви разсъждения, защо прокуратурата и полицията не се самосезираха, когато Зорниза и набиха шамар (простете пернаха) пред цяла България?
Та при теб ли някой ще се сезира и ще ти го брои за бой?

Не оневинявам шамара... просто коментирам общи положения Simple Smile Темата е за шамар все пак... не за бой и побой Simple Smile

# 1 184
Korn_val, ако си представяш боя само като  поредица от двайсет удара - тогава един шамар вероятно не е бой според твоите стандарти и според стандартите на други явно.  Но един шамар носи и този смисъл, тъй като всеки удар идва със значението си - да уплаши, да нарани, да унижи, да покаже кой командва. Затова - да, бой е - особено в комбинация с готовност за поднасяне на още "грижа", ако не се  слушка. Затова или не задавай глупави въпроси, или не се прави на "ударен" Mr. Green, или да приемем, че и ти си от тия, дето едно шамарче не го броят.

Да ми беше дочела целия пост, там съм написал, че дори не съм си и помислял да удрям шамар на жената до мен, камо ли да съм го правил и да не го броя за бой.

Отделно, ако продължаваш да твърдиш, че един шамар е бой и домашно насилие, то би ли изказала някакви разсъждения, защо прокуратурата и полицията не се самосезираха, когато Зорниза и набиха шамар (простете пернаха) пред цяла България?
Та при теб ли някой ще се сезира и ще ти го брои за бой?

Не оневинявам шамара... просто коментирам общи положения Simple Smile Темата е за шамар все пак... не за бой и побой Simple Smile

Ти пък, прокуратурата се е убила от самосезиране и дъх не може да си поеме чак, ти се чудиш защо не направила едно единствено нещо. Въпреки, че и според мен това си беше перване, а не шамар като шамар. И въпреки това е вид насилие заради намерението, с което беше извършено перването и точно заради това мунчо трябваше да напусне къщата (за колко време - в името на шоуто - това е друг въпрос).  Тоест поне беше показано, че постъпката не се приема за нормална.
Да, технически шамарът не е бой, но той носи същото намерение: "Ако се повтори "белята" - другият път - пак, а сигурно и повече." Затова той може по смисъл да се счита за побой. Защото ако се приеме шамар, той автоматично се признава за добро лечебно средство, а защо не и профилактично.Crazy И пак заради това е по-добре жени и не само жени, които са подложени на такова отношение, да преувеличат смисъла на шамара във възприятията си, отколкото да го омаловажават - това може да ги накара след време да не обръщат внимание и на повече от шамар.
А дали потърпевшият трябва да подаде жалба, за да бъде насилникът подведен под отговорност и в случай на оттегляне на жалбата случаят се прекратява, или във всички случаи е достатъчно само прокуратурата да се самосезира - виж това не съм го проверявала и не споря. Само недей да чакаш толкова голяма пъргавост и инициативност от прокуратурата на практика в нашата родна действителност, че ще се зачудя за коя държава говорим.
Прочетох ти целия пост и знам какво каза. Въпросът е да има нетърпимост отдалеч към подобни явления, тъй като в общия случай хора, които са се опитали да възпитават с един шамар, обикновено ги влече да направят и повече.

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 04:09 от rain_bs

Общи условия

Активация на акаунт