Удрял ли ви е шамар мъжът ви

• 144 941
  • 1 200
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Пловдив
Аз много ви се чудя защо не схванете, че на някои жени им ХАРЕСВА да са бити, ОБИЧАТ да са боксови круши на жалките си мъженца. Както има и жени, които при първия шамар, перване или както там да го наречем ще си съберат багажа и ще кажат сбогом на наслиника. Това е, според мен светът е шарен. Аз, лично, няма да търпя да ме перват, дори и да съм похарчила безумни суми за дрехи и обувки (по дадения пример в темата). Но има жени, явно, които смятат, че ако не ги бият не ги обичат. И изобщо не примирам да спасявам подобни патки. Имам такива в обкръжението, не им предлагам помощ, според мен им харесва.

# 1 156
на някои жени им ХАРЕСВА да са бити, ОБИЧАТ да са боксови круши на жалките си мъженца.
Като чуя за "жертва на домашно насилие" съм много предубедена вече. Наистина са адски малко жертвите в реалния смисъл на думата. Масово са жертви на собствената си глупост и избори в живота.

# 1 157
  • Пловдив
на някои жени им ХАРЕСВА да са бити, ОБИЧАТ да са боксови круши на жалките си мъженца.
Като чуя за "жертва на домашно насилие" съм много предубедена вече. Наистина са адски малко жертвите в реалния смисъл на думата. Масово са жертви на собствената си глупост и избори в живота.
Не, не, даже не е и това. Не са жертви, не са! Убедена съм, че част от жените харесват положението. Не всички, има жертви, има грешки, има всичко. Но никой не може да ме убеди, че някои жени не им харесва.

# 1 158
сигурно ТОЙ изглежда много мъжествен и първичен доказвайки силата си по брутален начин върху някой по-слаб

за това винаги, когато разбера, че някой е ударил жена, си представам, че смачква от бой и децата си ...

# 1 159
Масово са жертви на собствената си глупост и избори в живота.
     Всъщност сте в грешка.  Laughing Жертви на насилие са именно онези, на които им харесва, които търсят вината в себе си и смятат, че са си го заслужили, затова и помощта е труден, бавен и често невъзможен процес.
     Другите, които си тръгват или реагират адекватно са потърпевши от някакъв еднократен акт. Също и онези, които си решават проблемите със скандали, придружени със сбивания, подобни на уличните. И такива има.

# 1 160
сигурно ТОЙ изглежда много мъжествен и първичен доказвайки силата си по брутален начин върху някой по-слаб

Стига и вие, де. Нищо не доказва, просто ви учи да не грешите. Е, ако не вденете от първия урок, може и по-брутален да стане, но не казвайте после, че не ви е предупредил.  Naughty
Янтра, след постовете на Светла и аз се убедих, че някои жени са неспасяеми. Peace

# 1 161
  • Пловдив
     Всъщност сте в грешка.  Laughing Жертви на насилие са именно онези, на които им харесва, които търсят вината в себе си и смятат, че са си го заслужили, затова и помощта е труден, бавен и често невъзможен процес.
     Другите, които си тръгват или реагират адекватно са потърпевши от някакъв еднократен акт. Също и онези, които си решават проблемите със скандали, придружени със сбивания, подобни на уличните. И такива има.
Ти си абсолютно убедена, че няма такива, на които им харесва? Не съм съгласна с теб Simple Smile

# 1 162
Точно обратното е написала, че има такива и че те са истинските жертви. Съгласна съм с нея, защото обикновено това са хора, имали нещастието да им пречупят психиката още в детските години. Там оправянето е много, много трудно, затова изглежда невъзможно. Когато искрено вярваш, че си го заслужаваш, защото така те е изкривил животът да вярваш, колкото и да ти повтарят, че не е редно и нормално, не можеш да го възприемеш. Не знам как се помага на такива жени.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 23:21 от Вещица в чужбина

# 1 163
Аз нищо не мога да коментирам по темата, направо съм в шок.

Не мисля, че 'им харесва', просто друга култура е това. Образованието е единственото спасение за хора от такива семейства.

# 1 164
     Янтра, Ники ти е отговорила вместо мен.  Peace

# 1 165
Ти си абсолютно убедена, че няма такива, на които им харесва? Не съм съгласна с теб Simple Smile

В случая на Светла и харесва. Или просто го приема за нормално. Тя е виновна, глупава, не  прави нищо както трябва. А мъжът знае всичко, може всичко, ама защо комуникира с шамари не е ясно. До такава степен е зле, че с всички сили се стреми да защити  всички насилници и то с безумни примери. Та тя си позволи да каже на авторката, че тя е виновна. Без да я познава, без да знае нищо.  Whistling Още по-трагичното е, че за нея единствения възможен начин на комуникация е шамарът.
Че е жертва да, ама понякога каквото сам си направиш и Бог не може да ти го направи както се казва.
Има хора ако са малтретирани като деца, ще приемат за нормално малтретирането след това. Но не всички. Има хора точно защото са били тормозени като деца, като големи не позволяват това.

# 1 166
  • Пловдив
     Янтра, Ники ти е отговорила вместо мен.  Peace
Ама не съм съгласна. Има пречупени хора, но има такива на които им харесва, не е до "Заслужвам си го защото сбърках".

# 1 167
Значи има мазохистични наклонности.

# 1 168
  • Пловдив
Значи има мазохистични наклонности.
Е да.

# 1 169
Ама не съм съгласна. Има пречупени хора, но има такива на които им харесва, не е до "Заслужвам си го защото сбърках".
     Нали това казваме - има хора, на които им харесва. Доколкото съм запозната, това може да се случва само при изкривена психика, при която възприемането на насилието е част от отношението, което жертвата очаква към себе си. То затова ѝ харесва. Освен ако не си говорим за сексуални практики, в които боят е част от удоволствието. Laughing За такива няма да споря.

Общи условия

Активация на акаунт