Удрял ли ви е шамар мъжът ви

• 144 911
  • 1 200
  •   1
Отговори
# 1 185
korn_val, вероятно, защото прокуратурата се самосезира в определени крайни случаи, а за подобни се разчита все пак жертвата да прояви интелект и да се оплаче, за да задейства колелото на правосъдието. В случая Зорница просто не предприе действията, които повечето от нас биха предприели (или поне не си спомням да го е правила). Което не оправдава по никакъв начин шамара, който ѝ удариха публично, нито го легитимира, като нещо допустимо или пък законно. Просто още една патица, която мисли, че нищо кой знае какво не ѝ се е случило.

"Прокуратурата може да се самосезира в случай, че се натъкне на данни за извършено престъпление. Това обаче е по–скоро изключение от общия ред за сигнализиране на институцията, което следва да се прави от граждани и длъжностни лица в държавни органи."

# 1 186
      korn_val, какво самосезиране на прокуратура и полиция за шамари? Тези случаи не са служебна държавна грижа. Защита може да се получи само ако потърпевшият си я потърси в съда.

# 1 187
Я прочети първото изречение на горния цитат.

# 1 188
Аз исках да попитам за запалената цигара, хвърлена в скута на шофиращ човек- наистина ли смятате, че е нормално и е по- малка предпоставка за ПТП от задвратник?

# 1 189
Няма по-добре. И двете са .. леле!

# 1 190
    Esme Weatherwax, разбира се че не е по-малка предпоставка, но потребителят според мен го е написал с ирония, затова и никой не му обърна сериозно внимание.

Кой, на 10 c`s ли? Известен ми е много отдавна. В цитата липсва "Прокуратурата може да се самосезира в случай, че се натъкне на данни за извършено престъпление от общ характер." Шамарът (лека телесна повреда) е престъпление от частен характер или домашно насилие. Дори ако някой сезира прокурора, той ще се десезира и ще откаже да образува производство.

# 1 191
Аз исках да попитам за запалената цигара, хвърлена в скута на шофиращ човек- наистина ли смятате, че е нормално и е по- малка предпоставка за ПТП от задвратник?

Права си.
Ми тогава на такива псуващи на майка пълен пепелник със загасени фасове  Twisted Evil

# 1 192
   Esme Weatherwax, разбира се че не е по-малка предпоставка, но потребителят според мен го е написал с ирония, затова и никой не му обърна сериозно внимание.

Кой, на 10 c`s ли? Известен ми е много отдавна. В цитата липсва "Прокуратурата може да се самосезира в случай, че се натъкне на данни за извършено престъпление от общ характер." Шамарът (лека телесна повреда) е престъпление от частен характер или домашно насилие. Дори ако някой сезира прокурора, той ще се десезира и ще откаже да образува производство.

И защо така го изкриви? Къде е записано "от общ характер"?
Какви ще са доказателствата за лека телесна повреда, при условие, че от един шамар нито ще ти излезне синка нито нищо... медицинско за шамар я питай дали може да си извадиш Simple Smile

# 1 193
Какви ще са доказателствата за лека телесна повреда, при условие, че от един шамар нито ще ти излезне синка нито нищо... медицинско за шамар я питай дали може да си извадиш Simple Smile
     Изкривила? Казах, че не го пише, а трябва. Няма смисъл да спорим, остани си с вярата, че прокуратурата бездейства.

# 1 194

Е недей така де, уж си умен мъж. И за обида можеш да съдиш. Говорим в случая за казус със свидетели. Случаят с Тачко и шамара/перването се разигра пред много хора. Можеш да подадеш жалба и без документални доказателства. Даже бях чела, че семейството на Зорница го съди заради случката, не знам колко е вярно. А дори да няма свидетели и документи, въпреки, че е желателно, пак можеш винаги да пробваш да съдиш - не е забранено, а дали ще се докаже - това е друг въпрос. Тук говорим по-скоро за отношението към посегателството - дали изобщо ще решиш да реагираш и да защитиш правата си. Възможности има, но не всеки се възползва.

# 1 195
Когато става дума за насилие в семейството ,защо винаги се смята ,че жената е жертвата.Не може ли тя също да е агресор.А  Вие удряли ли сте шамар и  при какви условия бихте ударили някой?

# 1 196
агресията изобщо не е нужно да е физическа

# 1 197
Разбира се ,че не нужно ,а и смятам ,че вербалната агресия понякога е по-страшна и по-жестока.

# 1 198
Разбира се ,че не нужно ,а и смятам ,че вербалната агресия понякога е по-страшна и по-жестока.

Всеки, който е подложен на унижение, принуждаване насила, незачитане на правата му и поставяне в нарочна зависимост е жертва на домашно насилие - независимо с физически или психологически "оръжия" и независимо от пола.
А дали вербалната агресия е по-страшна не съм сигурна. Всяка агресия е страшна по определен начин.

# 1 199
Аз като чета постовете разбирам, че шамара се разглежда като вид насилие, но също така има и ситуации където значи нещо друго и е приемливо. Според мен има ли насилие, значи има липса на любов, ако има липса на любов какво тогава аз правя с този мъж ? Тръгвам си и това е! Разбирам, че много хора смятат, че с насилие могат да се решат проблемите, които ние хората имаме, виждала съм и жени насилнички. Според мен зависи от нивото на индивида, ако се е развил до степен където може да си решава проблемите без насилие, по-добре за него. Ако обаче е на ниво, където не вижда друг вариант да си реши проблема и използва насилие значи има още хляб да яде и има какво да учи.

Попаднах и на термина “бой от любов”. Може да има такова нещо, може би. Аз лично не съм видяла на живто такова нещо, но съм гледала филми, които разиграват сюжети където жената или мъжа проявяват насилие като крайна мярка към любимия си, с цел защита на идеали и ценности. Но пак акцентирам, това само на филм съм го видяла.

Общи условия

Активация на акаунт