Удрял ли ви е шамар мъжът ви

• 145 183
  • 1 200
  •   1
Отговори
# 945
преди години бях жертва на грабеж и ме приеха в болница с комоцио. на следващия ден в отделението докараха една жена, беше пребита от мъжа си. сестрите почти я игнорираха, казаха че влиза за пореден път и че сигурно няма да ѝ е за последно. жената беше много мила и интелигентна, чак се учудих "докъде я е докарала". много ми беше жал за нея!
по-странното беше, че никой не сигнализира нито полиция, нито някоя от многото организации, които уж се борят срещу домашното насилие...

# 946
Чета постовете и се удивлявам - какво означава "удрял ме е веднъж, два пъти.." или пък "аз съм била виновна" и т. н. Та аз детето си не удрям по лицето, оставете болката, какво да кажем за унижението, за показването на превъзходство /физическо имам предвид/. Аз мисля, че между двама възрастни и отговорни хора, между които има емоция, чувства, привързаност, приятелство ако щете изобщо и дума не може да става за насилие - без значение физическо или психическо. Нещата следва да се решават с разговори, с компромиси. Считам, че при упражняване на насилие /дори един шамар/, няма извинение за никого. Това според мен означава, че всичко между двамата е приключило, дори намирам, че ако си интелигентен и семейството значи нещо за теб, сам трябва да усетиш, че нещата са приключили, а не да се стига до бой.

# 947
добре, де, RENIG, ако в семейството има деца и една вечер мъжът вземе, че удари жената, тя какво, да събира багажа и да се изнася с децата ли? малко жени биха реагирали така, независимо от твърденията им, че и минута няма да търпят подобно положение, унижение и т.н. ако ти си в такава ситуация, какво ще направиш?

# 948
Аз съм му удряла, но не пред детето Simple Smile

# 949
шамар = край !! Има граници в едно семейство, които не трябва да се прекрачват.

# 950
Да така е, но на практика за да се стигне до там нещата се трупа бавно и постепенно . Първо преглъщаш намеци, с времето те стават по - нагли, обиди и т.н. нещата не се случват за 1 ден и затова е толкова трудно да теглиш чертата веднага.

# 951
  • София
Да така е, но на практика за да се стигне до там нещата се трупа бавно и постепенно . Първо преглъщаш намеци, с времето те стават по - нагли, обиди и т.н. нещата не се случват за 1 ден и затова е толкова трудно да теглиш чертата веднага.

И кво - излиза, че сам си си виновен  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 952
  • UK

+1.
В момента, в който мъжът посегне на жена (а също и обратното) означава, че всякакво уважение между партньорите безвъзвратно е загубено. И по-добре всеки да поеме пътя си. Да не говорим каква травма оставят тези шамари у децата. Никога не бих искала да правя детето си свидетел на подобни сцени, или то да свързва баща си с човека, който е биел майка му, пък дори и 1-2 пъти.

# 953
  • Sofia
Това не винаги върви заедно с ниско образование и интелект. Понастоящем е адвокат.
Интелекта не е определение за умението на човек да събира познания. Т.е. не е количествена мярка за познания. Това, че е адвокат не го прави интелигентен. Вероятно можеш да кажеш за подобен човек, че е начетен, образован. Способността му да разсъждава и ефективно да използва натрупаната информация го прави интелигентен. А на мен не ми изглежда такъв човек интелигентен - просто е изпуснал едно важно звено от еволюцията на човека. Може би е интелигентен, но за нивото на неандерталец Simple Smile

# 954
интелектът не изключва агресия.  Peace
познавам много интелигентни, но адски агресивни хора. едно на ръка, че са цинични (но пък и финансово привлекателни, та не остават без женско внимание), но и се палят лесно, забравят бавно и се успокояват само след като са отмъстили.

# 955
Това не винаги върви заедно с ниско образование и интелект. Понастоящем е адвокат.
Интелекта не е определение за умението на човек да събира познания. Т.е. не е количествена мярка за познания. Това, че е адвокат не го прави интелигентен. Вероятно можеш да кажеш за подобен човек, че е начетен, образован. Способността му да разсъждава и ефективно да използва натрупаната информация го прави интелигентен. А на мен не ми изглежда такъв човек интелигентен - просто е изпуснал едно важно звено от еволюцията на човека. Може би е интелигентен, но за нивото на неандерталец Simple Smile

Съгласна за поправката Simple Smile

# 956
Не, съпругът ми никога не ме е удрял. Никое гадже не ме е удряло, нито някога, някой ми е посягал.
Изключвам боевете в гимназията (защото бях от типа, никой не може да ме унижава, да ми посяга, или да ми унижава приятелите, защото ставам дзвер и бием лошо - в северозапада беше така.)

Темперамент и емоции бол, не съм удряла съпруга си, не смятам, че би се стигнало до подобна ситуация. Той е изключително разбран и спокоен човек. За себе си не мога да кажа същото, уви...Но си знаем добре границите, и по тази причина никога не сме имали скандали ( за 8 години брак и 15 години връзка).

И за дискотеките, не съм преходила, не ме влече нещо, но за сметка на това с група приятелки и те попаднали на свестни мъже (явно при нас не са кът), излизаме редовно. Мъжете гледат децата, ние се забавляваме. Всичките сме с малки деца, разтоварваме се отлично Simple Smile. Мерси мацки :*, те се знаят кои са Simple Smile

# 957
1.Прибира се пиян,2.Позволява си да ти крещи,след като той се прибира пиян и ти си в пълното право да му крещиш ако искаш и до другия ден,3.Наглее многоо лошо,като те удря(дори и леко)4.Вместо да се извини,че е постъпил отвратително,той цитирам "стиска юмруци от нерви",защо?Да не би случайно да ги изпусне пак ли? И въпросът му трябва да е ,не какво направихМЕ,а какво направИХ!Докато не намери грешката в себе си,няма оправия.Казвам това,защото преди няколко години ми се случи нещо подобно и за нас,намерих правилния изход от ситуацията.Естествено нещата са много различни(т.е. ние чак сега ще градим семейство),но реших да споделя малко личен опит.Значи за 8 години приятеля ми не ме е удрял никога,по никакъв повод,при положение че съм го обиждала по всевъзможни начини,удряла съм го многократно,крещяла съм,(в моменти на ярост,разбира се).За сметка на това винаги ми е стискал китките силно,за да ме спре.Та на въпроса,в един прекрасен ден,при един скандал, човекът ме блъсна колкото сила има (което за мен си е равностойно на огромно унижение от негова страна) и паднах на леглото,следователно си събрах нещата и си отидох вкъщи,въпреки това,че той търча след таксито с молби и глупави обяснения.След около 1 месец молби,смси и обаждания по никое време и още какво ли не,реших да му дам шанс с уговорката,че ако ме докосне някога пак,няма значение как и за какво - първо ще изчакам да заспи, ще му фрасна нещо тежко в главата и след това ще си събера дримшите ,и никога повече няма да ме види,този път без всякакви компромиси.От тогава до сега е по-нисък от тревата.Смятам,че на мъжете избор в такива ситуации не трябва да се дава,независимо за какво става въпрос.Притискаш го и това е,иначе има вариант да се повтори пак,а това ще доведе само до раздяла,то е ясно.

Аз никога не съм удрял жена, освен...сестра ми(с четири години по-голяма), когато се биехме като деца, но тя така жестоко скубеше, че единственото ми спасение бяха наднормените ми килограми тогава и дебелата ми детска ръка.  smile3521

Понякога с половинката ми така се караме, че за секунди или кратки минути изпадам в ярост, но си го изкарвам на някоя мебел, като кухненския плот или хладилника. Единствения, които изпитва болка след това съм аз, защото ме боли юмрука. Жените сте такива плямпала, че можете да изкарате и най-големия монах извън кожата му.

И все пак, аз по твоя коментар разбирам, че ти си удряла твоя приятел, обиждала си го и какво ли не, но ако той дори веднъж ти посегне...КРАЙ! Колкото е обидно един мъж да удари една жена, толкова е обидно, когато една жена удари един мъж. Или ние сме мъже и можем да търпим? Да не говорим, че има жени категория над 80 килограма, които ако ударят някой мъж с нормално или по-слаботелесно тегло, направо ще го върнат няколко години назад в интелектуалното му развитие.

# 958
Жените сте такива плямпала, че можете да изкарате и най-големия монах извън кожата му.

Joy

# 959
  • Варна
Точно един шамар ми е удрял. Не ми е мъж още. Ситуацията беше много грозна. Една сутрин се бях прибрала много пияна от дискотека. Тъй де... прибраха ме едни приятели. Съквартирантката ми ги видяла и си съчинила някъв филм, че съм му изневерила, че и нея са заплашвали и се обадила хрипаща на нейния приятел (работят заедно с моя) да му изплаче "какво се е случило". Половин час по-късно двамата се прибират на пожар, аз още неизтрезняла - получих плесница. На негово място и аз бих се ударила... Не че го оправдавам! Просто не съм от този тип хора, който биха сложили квай заради едно единствено събитие. Каквото и да е то. И аз съм постъпвала лошо с него... прощавали сме си. Не бих толерирала системност в никакъв случай.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт