Августовски бебета - тема № 4

• 27 881
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Яна, ей такива кутии, но с детски мотиви продават в Карфур в Бургас, но май в София няма такъв  newsm78  ако не се бъркам съм ги виждала и в Мосю Бриколаж и Практикер.

http://www.como.bg/kartonena-kutija-za-s-hranenie.html

Ако пък не ти се дават парички за кутии , може и да си вземеш кутия от обувки и да я облепиш отвън и отвътре с фолио с детски мотиви, снимки или просто цветна хартия и мисля , че пак ще стане Simple Smile

# 151
И  ние си ядем  юмрука  звучно, чак си маха бибата и иска юмрук, но.....мисля , че е рано за зъби.

# 152
Добро утро !
Хайде на кафе

Янче ако искаш хубава кутия може да отидеш някъде където опаковат подаръци и там да ти направят и да ти я украсят. Аз имам ткава без украса и я позвам за игрчките. Много е красива и може да си стои като сувенир отгоре. Е сигурно няма да е от най-евтините, но си заслужава.

# 153
Добро утро!И Митко си лапа пръсчетата и лигите му текътли текът,но смятам,че за зъби е рано или поне се надявам LaughingОтносно кърменето, мисля да кърмя възможно най-дълго,като се има предвид,че като се захраним няма да се кърмим през целия ден ,а определени часове.Една моя приятелка кърмеше сутрин w 6 и в 10,после пюре или  каша и кърмене в 18 часа след това преди лягане адаптирано мляко и малкия си спеше цяла нощ.Нещо такова,ако успея да изградя като реvим ще съм много доволна.Днес времето е идеално за разходки,така,че приярни разходки.чао Hug

# 154
Добро утро !

Днес моя малък бръмбар Калина става на два месеца , та да се почерпим  Simple Smile

Честита втора месечинка и на
 Соня на мама poly_zoe
 Константин  на мама Дю

# 155
boj777, благодаря за почерпката и поздрава!  Hug Честити 2 месеца на Калина и Соня!   bouquet

Днес времето наистина е супер, аз изчезвам след малко по работа и като се прибера, излизаме на разходка. Весел ден!  Hug

# 156
  • София
boj777, poly zoe , честити "рождени  дни" , да са здравички и спокойни момичетата.
Дю, и на твоето момче честито,  да расте здраво и спокойно и то!
За майките ->    bouquet   bouquet   bouquet
Тези албуми, за които говорите на мен хич не ми харесват- имма толкова безумни неща за попълване, че се чудя дали този, който ги е мислил би могъл да ги попълни изцяло.... примерно какви са модните тендеции или популярните марки автомобили към момента на раждането- и за това оставени два реда ooooh! Пълна безумица!
А кутиите са по-добра идея май, дървени кутии вероятно в магазините за сувенири може да има. Също и в тези за опаковане на подаръци. А такива, каквито показа magare мисля,че видях в Джъмбо.
Янче, на мен също ми се ходи на аеробика, на Славия е супер, ама ми е много,много далече след като се преместих. Поне час в посока ще ми е пътят, което ми е просто невъзможно. Rolling Eyes

# 157
Здравейте, момичета, от една отдавна нечела форум мама!
Ние сме добре, Калина расте, хубавее. Лапа си ръцете - побнякога имам чувството, че много държи да ги навре и двете в устата си, ама няма как!  Laughing Имаме доста обилно слюноотделяне - вече започвам да се замислям дали няма да й поникнат рано зъбки.
Носим се на ръце и в кенгуру - така май й е най-добре. На ден да й се събира най-много час да лежи заиграна с активната гимнастика или да си гледа въртележката над легълцето. Бързо й омръзва - в ръцете на мама й е най-добре. Само й дай да разглежда наоколо - как не й омръзна да го разглежда тоя апартамент не знам!
Прочетох за колажа, който сте решили да правите и качих една от последните снимки на моята Калинка.
Гледам, че сте обсъждали дневници за бебетата - аз пиша в една тетрадка от момента, в който се прибрахме от родилния дом, не много подробно, но в общи линии как върви развитието й. Имаме и от онези албуми, които се продават в книжарниците, но май там освен датата й на раждане и мерките й друго не съм писала.  Embarassed Иначе теста за бременност, гривничките от болницата си ги пазя и вероятно ще ги сложа някаква кутия, а пъпа й го хвърлих в двора на Софийския университет - да ми е учена тя на мама умницата!  Heart Eyes
Честити месечинки на бебоците! И Калина след 2 дни ще навърши 3 месеца. Как бързо лети времето!
Чао засега от мен и дано успея скоро пак да се включа!

# 158
  • София
Добро утро!
В София днес май не става за разходки - тук е една мъглааа - ужас. Опитва се слънцето, но все още не успява
Май срещичката няма да стане  Sad

Благодаря за поздравите и пожеланията.   bouquet

Честити месечинки на Калина на boj777, на Соня на poly_zoe и на  Константин на Дю. Много здрави и игриви да растат!

Аз нямам дневник за бебчо. Подариха ми едно с рамка за снимка и 2 кутийки за зъбче и кичурче, ама нищо не съм ги направила още. Пъпчето го пазя за сега и се чудя и него къде да го хвърля.
Ох май се събудихме - изчезвам.

# 159
Привет и от мен!
Честити месечинки на малчовците!

Относно кърменето - мисля, да кърмя докато има кърма, но все пак това зависи от много обстоятелства - да не се заричам още от сега! Simple Smile Да не говорим, че при мен и кърма няма много! Grinning

А за албумите - имаме два под формата на книга, но на мен също не ми харесват! Има доста неща, които ми се виждат излишни и безинтересни. Освен това местата за лепене на снимки са малки и трябва да изрязвам снимките. Може би, ако човек сам си го направи ще е по-интересно и някак по-мило, защото повече ще вложи от себе си!

Такива кутии има също и в Айко. Ако някой се занимава с декупаж може сам да си направи- има такава тема във форум хоби
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=424341.0
- лепят се салфетки с различни мотиви върху дървени, картонени или каквито щеш кутии и т.н. - много е интересно и лесно, после се лакира и изглежа много красиво!
Друго, което се сещам е че можеда се ползват папки - незнам точно как се казват - от типа на класьор, но затворени с ластици - има с много сладки детски мотиви - така хем ще е под формата на книга, хем има обем и може да се сложат някои малки нещица - кичур коса да кажем!

# 160
  • Варна
Честити месечинки на Калина на boj777, Соня на poly zoe и Константин на Дю!

И на мен идеята с дървените кутии по ми допада отколкото тези албуми. Иначе мисля да и направя фотокнига, даже изтеглих от интернет един софтуер, но сега ще видя и във фотостудиата какви имат и ще си помисля кой вариант да избера.

Лидия тръпнеш ли в очакване на моята поръчка (щегувам се нищо не съм търсила в интернет)

Хубав ден на всички, аз отивам при педиатърката, че тая нощ едва диша милата много и се запуши носа

Цвети къде изчезна? Пусна темата и никаква те няма.

# 161
Честити месечинки на порасналите бебчета !!!

# 162
Здравейте мами! Благодаря на всички за идейките и линковете за кутии!  Hug

Магаре: нямаме Карфур (все още), но имаме Комо, от където всъщност е линкът, който си ми пуснала Simple Smile Освен това вярно в Айко и Джъмбо ще погледна! Супер идейка, че чак как сама не се бях сетила за подобни магазини, където продават такива декоративни неща. В краен случай и на мен ми хрумна с кутия от обувки да я облицовам с готина хартия и лепенки примерно.

Силви: каква е тази рамка, в която има и място за кичурче и зъбче?? Ако имаш линк към снимка ще ти бъда благодарна да видя!

Терпсихора: ами аз тези полета просто не ги попълвам. Предполагам, че идеята на човека, който го е мислил е била да има разнообразна инфо, но не е мислил, че има и по-важни неща от това какви коли са били модерни...  Thinking За аеробиката много гадноооо, защо баш сега се преместиии Sad Ни за аеробика, ни за срещички в южния... Sad Дано поне сколасаме скоро да се видим поне двечките  Hug

Ganusha: фотокнига? Нещо като албум, където се лепят снимки ли? Щото и аз мисля такова да направя и ще ида до някое по-модерно фото студио да видя какви продават.

Честити месечинки на всички, които имате, сте имали скоро или ще имате тези дни!   bouquet

Момичета, аз днес не съм много добре и за това и не отидох на рещичката Sad Събудих се цялата схваната, обляна в пот, едвам станах да сменя на Андреа памперса!! Оказа се, че имам силна болка в дясната гърда, като мястото се е и зачервило...  newsm45
Онзи ден през нощта от тази гърда ми се насъбра да не съм кърмила (и цедила) 12 часа! Сутринта беше станала на буца, но това и друг път се е случвало заради пропускаето на нощното хранене. Мислех, че ще се регулират гърдите, досега не бях имала проблеми... Но увие ето, че стана! Дано не съм направила мастит! Утре съм на мамолог при д-р Свещаров. Говорих и с консултантка по кърмене от МД, даде ми куп съвети, които сега стриктно спазвам до утре. Сискайте ми палци да не е мастит и за Бога - не правете моята грешка да оставите гърдите пълна тоооолкова дълго време! Sad Защо не послушах аз мами, които ми казваха, че стават да се цедят нощем да ме пита човек. Уж все си мислех, че гърдите ще се регулират нощем да не произвеждат толкова мляко. Ама каква съм патка само...  ooooh! smile3511  Сега дори майка ми изведе Андреа в парка, че аз лежа и се наливам с вода по съвет на консултантката  Rolling Eyes

На вас пожелавам страхотен слънчев ден!  Hug

# 163
  • Варна
Янче незнам дали си виждала сватбени фотокниги ние такава си направихме - http://photostudiox.com/bg/9/catalog.html       (това сме ние с мъжа ми). Самите снимки са като сложени в самата страница точно като книга и са много хубави, но на нас тогава ни излезе 300 лева. Сега гледах в интернет един сайт и излизаше към 50 лева такава и затова искам да направя такава на малката, но ще проверя и във фотото какви имат.

# 164
Честито на всички пораснали бебоци, да слушкат, папкат и растат весели  Hug
Е това не ми се бее случвало - писах, писах и се изтри  Tired
Ай наново ся да ми дойде акъла в главата  newsm78
Активната гимнастика ми дойде преди малко, разясних му на моя човек коя играчка какво прави и след няколко опита да си поиграем заедно го оставих сам. Прегледах форума и като се обърнах вече спеше  hahaha Дано не стане същото и в столчето, че ще откача. Не е лошо да спи, ама той само спи и яде и пръцка и пълни памперси. Стискайте палци да мине добре имунизацията и от утре сме на разходки. Навън е мрачно и влажно ама няма начин, не живея на Хаваите  Sunglasses
Янче ето да видиш как изглежда тоя фотоалбум или книга незнам как му викате. Тук го има във всеки сайт за принтиране на снимки, ако те мързи да ходиш до фотото, пък и е по-евтино, качеството също е идеално. Теглиш една програмка, прикачаш и си подреждаш снимките както решиш и те ти принтират снимките на книжка, която ти остава за спомен, вместо да купуваш албум, да ги пъхаш вътре, ама той се скъсал, айде нов и т.н.
http://www3.snapfish.co.uk/photobookstyles/booksize=11x8/ordertype=HMB/
В моя албум това с марките коли го няма, ама ако го имаше щях да се оплаквам и аз Simple Smile Няма ама ощене съм почнала да попъвам, амо по някоя и друга снимка пъхам, но ще започна от следобяд. Утре мисля на моя Макси да му спретна една разходка да се видя с една приятелка ама е на 50-60км някаде и незнам как ще се оправяме. Ако се разреве или нещо друго и спра в аварийната лента на магистралата ще ме глобят  #Cussing out незнам другите майки с бебета как се оправят, ама сигурно ги оставят да реват, пук ние като плачем повече от 2 мин и се задавяме от слюнката си, така че ще има караници с полицията, дано не ми се налага де.
Янче това с гърдите и аз го направих и бях в шок, но това ми беше за капак и просто реших да спра да кърмя и по съвет на сестра ми в банята под душа с малко душ-гел да се хлъзга  изчеждах докато спре да се усеща бучка и зачервяването изчезна след няколко такива процедури, ама много болеше. Даже имах чувството, че вдигах температура. От магазина си купих едни подплънки силиконови пълни с някакв гел, слагах ги във фризера да замръзнат и после на гърдата. Отнема температърата и спира образъването на кърма, поне докато се нормализира възпаленото място, защото ако продължи да се образъва се запушва наново и особено след цеденето под топъл душ все едно нищо не си направила. Но при положение, че ти искаш да кърмиш и незнам какво да те посъветвам, освен да изцедиш тая кърма и да я дадеш с биберон, ако бебчето обича де. Дано се оправиш бързо.
Гануша - цяла нощ не съм спала да мисля какво ли ще ми сервираш, а ти... нищо  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт