Августовски бебета - тема № 4

• 27 855
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
ganusha80 - не ме плашиш Wink

# 136
Днес слънцето се показа за малко и ние с бебчо за пръв път от близо две седмици излязохме на разходка. Слънцето вече леко щипе, но на Елица й хареса и веднага заспа в количката. Седяхме около 1ч., а утре ако е хубаво времето, ще останем и повече.

Jijin
Мами, имам едно въпросче: имате ли представа ако да речем едно зъбче ще поникне през 6тия месец колко по-рано започва процесът на растеж отвътре?  Thinking Питам защото знам, че е рано да ни никне зъбче, но имаме почти всички симптоми - яде си юмрука перманентно и адски звучно, чак си маха бибата и иска юмрук, лигите й текат като чешма, а през останалото време е все с балончета по устата!  Shocked Та предполагам, че процесът започва доста преди показването на зъбчето...

И при нас е така. Струва ми се рано, но може и да не е. Първите зъбчета на синът ми избиха на 4-5м. и паднаха на 4-5г.

# 137
Ние бяхме на въъъъъъъъън за 3 часа и сега сме вери хепи, е аз де, щото 1 седмица в къщи  Sick Sick Sick
Янче и ние сме така с юмрука, така звучно го дмучи, ч чак сама си се стряска от звуците  Joy Joy Joy и лигите са ни като чешма, а на балончетата от плюнка сме специалисти вече, заже пяна прави newsm78

# 138
Ехоо..
Янче, явно е нормално това с яденето на юмручета и плюнченето - и Марти е така... просто си открива ръцете и естествено първо ги слага в устата си!
Да ви се похваля - бях на масаж!! Ох, как ми липсваше... и послед дръпнах половин тигел по Витошка.. и аз като човек се почувствах.. а свеки гледаше малкия и бях оставила изцедена кърма.
За разходките- ние и днес и вчера сме навън.. моментално заспива! Явно от свежия въздух му е по-лесно да се отнесе..  Wink
Лидия, аз имам приятелка в Лондон и тя ми купи всичко за бебо, включително и количката! В пъти е по евтино при вас! Срамота просто! Нямаме социална политика и това е! Даже и памперси ми праща жената, ами тя се шашна от цените тука..
Инфаколът го продават в аптеките по 25 лв!!! Обирджии!
Коя ще е на линия утре за срещата в Южния парк??
Ох, днес срещнах консултантката по кърмене, която ми помогна в началото и реших да я питам за някой трик за отказване на нощното кърмене... еми познайте! Нейното бебе е на 1 год и 2 месеца и още се буди през нощта! Е това не мога да го издържа..
Та в тази връзка да питам мамите, които кърмят - До кога мислите да кърмите?? В смисъл ще спрете ли в един определен момент - да речем след 6 месец или ще кърмите докато имате кърма?
Аз мисля, да приключвам с кърменето към 7 месец, ако имам кърма дотогава.. нещо не мога с този ритъм много да изтрая... а и може да е егоистично, ама подготвям дълго море другата година без бебо... надявам се да се осъществи.. че тази година не го видяхме морето.. ама с това съкровище в къщи едно море може ли да се сраавни!!!
  bouquet

# 139
И ние бяхме на въъъъъън хихи, час и половина  Grinning естествено дъжд ни прибра  #2gunfire но поне и днес я изведох на въздух, че и аз направих 7 обиколки на парка  Laughing Мисля от сряда да започвам с аеробика на Славия. Ако има желаещи сред софийските мамки да свиркат  Peace Вече ми писна да съм дебела  Crossing Arms

За зъбките: Да и аз така си мисля, че може да е просто бебешки период това с плюнченето и смученето на юмручетата, НОООО може и да е започнал процес на излизане на зъбче. Има логика, ако излезе на 4-5м да е започнал процесът 2м по-рано...

Италаианч
е: живот и здраве мисля до годинка да кърмя, но не се заричам. Малко ми липсват пороците ми  Laughing пиенето, пушенето, (макар второто да се надявам да не го започвам отново... ) както и дискотеките, пътуванията и т.н. Но си мисля, че ако си имаме кърма и не ни липсват кой знае колко тези пороци по веднъж, два пъти на ден защо да не си даваме на бебоците това полезно нещо по-дълго време и да им създаваме имунитет?  Grinning Ще видим. Една майка в нашия парк преди малко ми каза, че смята нейната да я кърми до 2-3 годишна възраст  Shocked но лошо няма де, като не й пречи...
За срещичката на Нишава нали? Аз съм на линия, стига да не завали и да не веят ветрове, че малката нещо вчера ми понастина.

Биберон ко: ох милата:( Дано наистина скоро ви отминат коликите, че ужас направо.  Hug

Boj777 еми хайде разписвай се по-честичко дееее  Hug

Момичета искам нещо, някакво място, което да превърна в нещо като споменник за Анди. Примерно там да сложа теста ми за бременност, гривничките от болницата, първата снимка, пъпчето (докато го хвърлим, пък може и да не го хвърляме!), първия перчем, първото зъбче. ей такива неща. Имате ли идеи какво нещо мога да използвам за тази цел??? Кутия ли, албумче ли, друго ли...  Thinking newsm78

# 140
  • Кърджали
Янче, и аз се замислих за зъбките, въпреки че ми се струва все още рано.. но пък може и да си е време.... Това  дете така се плюнчи, че дори и с лигавник блузката и е толкова мокра, че направо не мога да ти опиша... Да не казвам, че ръчичката и не и излиза от устата. Тя и преди си лапаше юмручето, но от една седмица някъде направо имам чувството че все това прави...Залъгалка не признава от рождението си, та мога да се побъркам от това ад и вадя пръстта от устата....

Италиана, още не съм решила колко време ще я кърмя...Докато имам кърма, или някъде до годинката, ще видим... Дано не ми се налага да минавам на АМ скоро, че усещам какъв зор ще видим... Налагало се е да я храним един - два пъти с АМ - е това дете нищо изкуствено не приема... Оставя всичко което е попаднало в устичката и да изтече навън, като същевременно най - мило ми се усмихва /един вид - ти мен ли ще лъжеш, я дай тук цица/ и не прави никакво усилие да смуче от биберона....

# 141
Яна ,аз имам ето такъв албум http://www.book.store.bg/p30106/moeto-bebe-album-dnevnik.html
В него има място за всички тези неща,които си изброила.Има и други такива подобни ,бих казала и по хубави.На мен ми е подарък , но и аз съм подарявала подобен.Можеш да ги намериш в някое фото например.

Италиана, и аз си мисля засега да кърмя максимум до година.Така си мисля сега ,пък каквото стане. Simple Smile

# 142
Цитат

Момичета искам нещо, някакво място, което да превърна в нещо като споменник за Анди. Примерно там да сложа теста ми за бременност, гривничките от болницата, първата снимка, пъпчето (докато го хвърлим, пък може и да не го хвърляме!), първия перчем, първото зъбче. ей такива неща. Имате ли идеи какво нещо мога да използвам за тази цел??? Кутия ли, албумче ли, друго ли...  Thinking newsm78

Янче,има много хубави бебешки дневници,аз на Ради съм направила.А ако не ти допадат много,можеш сама да си направиш на някоя готина тетрадка примерно

# 143
Янче - и моят дневник е подарък от свекърва ми ето го :
http://www.knigopolis.com/index.jsp;jsessionid=673315EA5C9ABA57F … d=3806&v=book
Аз обаче отделно си бях купила по време на бременността един дневник всичко, което ми се случваше е вътре + теста ми за бременност (един от многото). Дано Макси не ме бие с него в главата някой ден, защото го избрах да е розов на цвят  Crazy мислехме, че ще е момиченце Simple Smile Но да ти кажа пъпчето немисля да го оставям в дневника. Има специално място за него там, ама ми се иска да спазя традицията и да го хвърля някаде. Въпрса е - къде  newsm78 ??? За сега стои на едни рафтове с книги в хола, пък знам ли може и да започне да чете по-скоро  Joy

# 144
  • София
Бож, и моето албумч.е е същото, много е подробно и наистина има място за доста неща. Peace

# 145
Лидия и моя е    същия,

# 146
Момичета преди време някой беше пуснал линк на клипчета с бял шум, случайно някой да го пази?

# 147
Boj777 и моят албум е същият  Laughing Mr. Green Точно това е, че не искам да е нещо тип тетрадка, понеже вътре няма място ни за пъп, ни за зъб, ни за перчем, камоли за теста за бременност, който е доста обемист Sad Иначе си го попълвам. Да не говорим, че ми подариха и друг албум, още по-як! Ще го пазя за второто  Laughing

Дайте идея от къде мога да си купя някаква готина кутия примерно, може и дървена...  newsm78

Лидия: и аз понеже идея си нямам къде да го хвърля пъпа май искам да си го запазя... Ще видим.

То се хвърля на място, където ми се иска детето ми някой ден да живее ли, да работи ли, или на място, коеото на мама и татко им харесва??  newsm78

# 148
Янче и наш Боб е така с юмруците по цял ден. Даже от мокренето и студения въздух му стана кожата на лишей  newsm78

Славенче и аз не мога да ти помогна.

И аз започнах аеробика, нЕма такова темпо  Crazy Crazy Crazy Правят ме луда  Laughing

# 149
Здравейте момичета!
Чета ви, но какво да ви пиша..моето момченце е много добричко тези два дни..излизаме си наразходка,папкаме си и си растем..пу - пу
Янче, даааа,в Ловеч сме с Дарчо и ни е много хубаво..Аз също имам такъв албум като вашия,но ми е прекалено подробен с тези цени на шоколади и впечатления..ходи накарай бабите да пишат впечатления и пр.Аз лично му направих от първия месец с ежедневни снимки и мислите му през ози ден..е, дали това ще мисли не се знае,но като се има предвид майка му каква е шматка ...най-вероятно ще е това..иначе баща му от разтояние надзирава дали всекидневно се правят снимки..за пъпа ще говоря с един приятел,който работи в едно министрество... Wink
Лягам , приятна вечер

Общи условия

Активация на акаунт