Августовски бебета - тема № 4

• 27 848
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Шайнче мерси много, и аз ще се разровя!  Hug Относно акт. гимнастика казваш че имат одеалче с играчки над него - имаш предвид,че вие собственоръчно ли някакси сте го измислили да е като акт. гимнастика? Ако да много бих искала да псоделиш как сте го направили, че хич не ми се дават пари и за такова нещо!  Thinking

Силви честита ви месечинка Simple Smile

Ами да май сме доста малко майки, които сме редовни тук. Много хора, които преди бяха редовни или поне пишеха от време на време сега вече никакви ги няма Sad Като например Айс Куийн, Sunbeam,  Bagneto, Аngel1, If73, J80, Deizi Crazy, Mo72, Jara r, @teya, ra_iv, Biberon_ko, Smilelikeheaven, Tzvetche, Dendy, Сmiley, Zvezdica uranova, boi777, Bebeshindel, Drambue, Тhе Sunrise  и още много други! Maй не са писали откакто сме в родени  Shocked Момичета къде сте???  newsm78 Hug Само Драмбуе знаем, че е ок, щото дойде на срещичка  Grinning

Ani Sunnygirl:
тамън за теб се бях сетила, че отдвна не си писала.  Hug

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 12:12 от yana-sladurana

# 121
Добро утро мацки
Сутринта ходихме при педи че Наталия има пъпчици с бяло връхче по лицето(даже по извехналите пъпки имат кафява точица в средата) от 1-2 седмици, но не минават ами се увеличават и реших да идем да ги види. Тя каза, че няма нищо притеснително трябва да и мия лицето и изобщо главичката със шампоан или сапун 1 път в седмицата, че и се е изсушила кожата и ако искам да сменим козметиката. Аз ползвам на Нивеа а доки ми написа олио на Джонсън с неутрално PH или ако в аптеката ми препоръчат някаква специална козметика за лице на бебе. Вие каква козметика за лице ползвате-препоръчайте ми нещо добро да купим newsm78

# 122
Аз ползвам тоалетното мляко на "Бочко", но най-доволна съм от комбинацията на мас и невен.

Малката се обели от Джонсън, а батко й преди години беше получил обрив.

# 123
  • Варна
Честита месечинка на Борислав на Силви! Да расте здрав и много усмихнат и да радва мама

Лидия много си права за цените в България. Незнам на какво отгоре са толкова високи при положение че в Англия заплатите са в пъти по високи от тука. Кога ще станем и ние като нормалните държави незнам

Яна браво на Андреа че сама се е изакала. И аз така се радвам когато Дария го направи. Ако някой ми беше казал преди това, че така ше се радвам когато детето се изака нямаше да му повярвам

Jijin ние имахме такива пъпки, но когато беше на две седмици. Лицето и го миех с лайка и се оправи. А за Джонсън знам че не го препоръчват, защото много се обриват децата от него.

Дария ми е много смешна като заспива и почва да си търка очите като голям човек и да си хваща главата с ръце, а когато се събужда започва едно протягане по 10 минути, ще каже човек че е спала 10 часа, а тя спи по 30-60 минути максимум между храненията

# 124
Jijin, на Анди много й се изсушава кожта на личицето напследък и й купих крема против вятър и студ на Хип - много съм доволна. Лицето се изглажда даже от пъпчиците! Спокойно, ще минат. Не забравяй, че бебешкото акне постоянно се появява и изчезва през първите месеци, така че споко  Peace

Ganusha: Нали? вчера като се изака опищях къщата от радост  Joy Виж мамите, които не са имали такъв проблем как не реагираха. Който не го е изпитал сигурно му се струва странно колко се радваме на такова обикновено нещо като акането!   Simple Smile

Мами, имам едно въпросче: имате ли представа ако да речем едно зъбче ще поникне през 6тия месец колко по-рано започва процесът на растеж отвътре?  Thinking Питам защото знам, че е рано да ни никне зъбче, но имаме почти всички симптоми - яде си юмрука перманентно и адски звучно, чак си маха бибата и иска юмрук, лигите й текат като чешма, а през останалото време е все с балончета по устата!  Shocked Та предполагам, че процесът започва доста преди показването на зъбчето...

# 125
  • Sofia
Къде го видяхте това хубавото време?!  Shocked В София е мрачно, влажно и студено  Twisted Evil
А и парното не ни пускат, щяло да се затопли ... дрън-дрън ... Е колко пък да се затопли октомври месец?! А дори и да се затопли, ще бъде за 2-3 дни, не повече.
Жижин, аз ползвам козметиката на Себамед и съм много доволна. Не мисля да я сменям.
Тина, Шайн, заразихте ме с кулинарните изкушения. Сега ще вляза и аз да поразгледам в готварсия, че в четвъртък ще имам гости, да взема да се представя с някое кулинарно произведение  Laughing
Силви, честита 2-ра месечинка на малкия бонбон!  Hug
Янче, София също си яде ръчичките. Особено вечер преди да заспи е такова звучно мляскане, ще кажеш че на това дете не му е давано да яде от доста време. Аз ги махам от устата й, тя пак ги слага и неможем да се разберем  Joy

# 126
  • На плажа
Лидия,те затова хората масово започнаха да пазаруват по интернет от чужбина и да ходят на групи до Турция.Просто тъкава ни е управията. #2gunfire #Cussing out
Шайн,наистина,три дни валя и аз поцял ден в готварския кисна. Mr. GreenЩе пробвам и династията,даже днес имаме годишнина с мъжо,но много ще ми дойде три торти за два дни. Grinning
Силви,честита ти месечинка   bouquet
Славенче,много кофти,дано е някакъв период и скоро да отмине  Praynig
ani_sunnygirl ,ами включвай се по-често,в началото беше по-редовна  Wink
KENGA ,в профила на август2009 има албум за колажа на бебетата,дано да ме разбереш
Яна, възможно е да е почнал процеса,на една приятелка детенцето изкара първото зъбче на 4 месеца.
Хари,и на морето е слънчево,даже е горещо на слънце,аз бях по къс ръкав.Успех в начинанието и да шашнеш гостите с нещо уникално  Peace

# 127
  • София
Шайн, благодаря ти за поздравленията  Hug
За занимавките на бебчо- най-много се радва на въртележките- там може да стои много време. Имаме една въртележка на Чиполино, с много хубава музика (и аз някога имах играчки с такава музика и много ми хареса). Обаче въртележката е механична и трябва често-често да се навива, плюс това господинчото е капризен и му омръзва една и съща мелодия. После четох, че Шайн беше писала за въртележките на Fisher Price,че е доволна и ходихме в събота да му купим и ние една. Има няколко мелодии, светлини, дистанционно (това особено ми харесва). Ей сега си осигурих благодарение на нея време за изправяне на косата и лакиране на ноктите- кеф пълен  FlutterВече ще му ги сменям въртележките за да му поддържам интереса.
На активната ни гимнастика последните дни не съм го слагала, но там е средна работа- гледа играчките, но бързо му писва. Пак ще го пробвам скоро. Нашата гимнастика е такава Харесва ми, мекичка е и много сладка, но пък не е музикална.
Jijin, и на Александър му излизат от една седмица пъпки- гнойни, като на пуберче  Mr. Green Наистина са по една- две, не повече, но много ме дразнят. Докторът ми каза с Линола Фет да мажа, аз го правя, но също го пръскам с термална вода на Avene и тя май повече му помага- вчера напръсках една пъпчица, днес  почти не се вижда вече. Иначе ползвам за измиване гел за тяло и глава Hipp, за мазане кремче за лице пак на Hipp.
Силви, честита месечинка на Бобчо  Grinning А за теб -  bouquet  Аз още не съм сложила снимка, ще гледам днес-утре да го направя.
Лидия, тук наистина е абсурдна ситуацията с цените! Пример: лятото преди да се роди бебето гледах комплект бодита в Mothercare- такива съвсем обикновени, с къс ръкав- 77 лева. В сайта на фирмата- между 5 и 7 паунда. Какво повече да си говорим за разлика в цените Confused
Янче, Александър също много се лигави и си яде ръчичките, постоянно е наплюнчен. Но искрено се надявам да не са зъбките все още  Laughing Браво на Анди, дано почне вече самичка да си ака Simple Smile

# 128
Здравейте и от мен!
yana-sladurana много мило ,че си се сетила и за мен Simple SmileКалина от няколко дни също си яде ръчичките и аз все си мисля ,че е гладна Simple Smile
Аз редовно ви чета ,но все не смогвам да пиша т.к на компа съм предимно като кърмя малката и не ми е много удобно да пиша.
Ние сме добре .Калина се храни ,спи и расте.Редовно излизаме на разходки и на нея много добре и се отразява.Тръгваме от вкъщи ревящи и в момента в, който излезем от входа заспива.

Jijin аз също ползвам козметиката на Себамед и засега не мисля да я сменям.

silvi.d честит втори месец на твоето слънчице!
Това е засега от мен ,че ще се готвим да излизаме.
Хубав и усмихнат ден на всички newsm53

# 129
Трейси, Терпсихора, честити месечинки със закъснение! Да растат здравички мъниците! Трейси, хем си говорихме вчера, ама аз вечерта преди да си легна видях че става малкия на два месеца Simple Smile. Silvi.d, и на теб честито. Аз също още не съм пратила снимка за колажа, но не ми остава време да си харесам някоя и да я пусна, ще гледам тия дни да я свърша тази работа.
И на Сони гимнастиката е като на Терпсихора.

Да ви кажа за пъпчиците по лицето, изобщо за кожата на лицето, си мисля че има връзка с въздуха навън. На Емо му беше много лоша като бебе, все на лишеи, петна и пъпки. Соня сега е с идеално гладка кожичка, пъпчици й излизат рядко, малко й се изсушава като излизаме вън, но иначе няма тези проблеми които имаше брат й. Според мен е защото сега живеем на село и въздуха е много чист, има мамлко коли наоколо, така си мисля де. Но аз също имам доста по малко проблеми с кожата и косата откакто се преместихме извън града. Особено за Софийските бебета, като знам как стана в София фраш с коли.

Яна, за зъбетата наистина процеса почва доста преди да се покаже връхчето и съвсем е възможно на Анди вече да е почнало. Първият зъб на Емо му изби 4я месец. Той ги имаше същите симптоми както ти описваш с Анди. На него много бързо му излязоха всички зъби, до 8мия месец всички резци бяхма му се показали, а на една година имаше и всички кътници.

Аз тук ще откача с тва шантаво време. Сутрин е облачно и гадно, оня ден заваля един сняг на огормни парцали и аз си мислих че до вечерта ще ни затрупа, а то валя 5 минути и спря. Следобеда изгря слънце и стана пък много топло. Соня горката по няколко пъти на ден я преобличам, сутрин, обед и вечер Simple Smile. Ама сутрин и вечер студ, през деня жега...

# 130
Здравейте мами и от нас,
Silvi.d да ви е честито, живи, здрави и много усмихнати   bouquet
За снимките - аз реших да съм нахална и да ти пусна на мейла още една наша, защото мисля че е по-весела и ще стои по-добре за колажа Wink
И ние днес ще сме си вкъщи, защото голям студ навън, пък и утре сме на имунизация и се притеснявам да не тръгне някоя хрема или нещо, че и без друго я отложихме със седмица Jijin заради обрив точно от такива гадории. Имахме суха кожа и леки пъпчици. Оказаха се леко бебешко акне ( което е нормално до 3-я месец) и аз реших да намажа не само тялото ами и лицето с бебешко олио и си направих на г... рана както се казва. Хванахме ужасен кожен обрив и сега пробвах с друг специален крем от аптеката ми го изписаха за по-суха кожа ама пак излзиат пъпчици. Сега като обеца на ухото САМО ИЗМИВАНЕ С ПАМУЧНИ ТАМПОНЧЕТА И ПРЕВАРЕНА ВОДИЧКА и толкоз (с едно тампонче се минава само веднуж по кожичката и се взема ново - на малки очастъци).
Яна - мисля, че всички бебенца в тоя период го почват това с юмручето в устата, но при нас няма шанс, защото аз пъхам бибата и опитите са напразни  hahaha ама дали е от зъбки, незнам.
terpsyhora , ganusha80 ,( и още някой беше писал, ама ми остана на другата страница ) - аз просто знам, защо е така и затова се възмущавам. Тук се насърчават търговците да се занимават с бебешки неща, защото държавата не ги облага с ДДС и това не е само, за да стимулира търговеца, да има голямо предлагане и ниски цени, ами и за родителите - да могат да си гледат децата максимално качествено и да раждат колкото могат повече деца, които един ден също ще станат данъкоплатци  Wink Цикъла се затваря и всеки е доволен. Аз имах идея едно време да се занимавам с това, но търговците в бг се оказаха отново "печалбари" и се отказах доста бързо. Освен, че в mothercare бодитата са 3 в комплект за по 13 паунда максимум, ами купуваш един комплект, а вторият е на половин цена и т.н. И също виждам, че се опитвате да пазарувате от ебей и други сайтове, но неможете, защото търговците неискат да имат нищо общо с бг. Доста са излъгани и дори да получат плащанията и да пуснат пратката от бг пощи я губят или крадат и върви се оправяй после. Та в тоя ред на мисли, ако някой има нужда от помощ за нещо подобно, аз съм насреща, просто защото имам времето и смятам, че каузата за сладките бебета е достатъчно добра  Peace
Сетих се да ви питам - Снощи разглеждах снимките на всички бебоци за колажа, забелязах че има и други като нас рижавеещи  hahaha Joy Макси нещо напоследък ни изумява с баща му, нямаме нищо такова в родата, а той остава само лунички да му избият и ще се гръмнем  #2gunfire откаде извади тая червеникава коса незнам. То сега каде има каде няма коса ясно ама все пак...???

# 131
  • Варна
Лидия малко си вкарваш автогол със това предложение. Сега като завалят поръчки от цялата страна ще видиш ти Само в пощата ще киснеш колети да пращаш. Сега отивам на разходка, че е хубаво времето, но като се върна ще разгледам всички английски сайтове и ще видиш ти

# 132
Лидия,те затова хората масово започнаха да пазаруват по интернет от чужбина и да ходят на групи до Турция.Просто тъкава ни е управията. #2gunfire #Cussing out
Шайн,наистина,три дни валя и аз поцял ден в готварския кисна. Mr. GreenЩе пробвам и династията,даже днес имаме годишнина с мъжо,но много ще ми дойде три торти за два дни. Grinning
Силви,честита ти месечинка   bouquet
Славенче,много кофти,дано е някакъв период и скоро да отмине  Praynig
ani_sunnygirl ,ами включвай се по-често,в началото беше по-редовна  Wink
KENGA ,в профила на август2009 има албум за колажа на бебетата,дано да ме разбереш
Яна, възможно е да е почнал процеса,на една приятелка детенцето изкара първото зъбче на 4 месеца.
Хари,и на морето е слънчево,даже е горещо на слънце,аз бях по къс ръкав.Успех в начинанието и да шашнеш гостите с нещо уникално  Peace
Тук съм, ама нямам никакво време  Heart Eyes!!!
Тези две момичета ще ме побъркат  Blush! След малко хуквам за каката да я взимам от ясла!
А преди обяд разходка и малко домакинствам и така ни минава времето!

# 133
Ето ме Янче, чета ви редовно но при мен нищо ново.
С бебчо се гледаме имаме силни колики, сутрин му давам БиоГая, през останалото време Колииф, в събота реших да не му давам никакви капки, но какъв ужас беше smile3511 Дано като стане на 3месеца да му минат коликите, че иначе ще полудея.
Какви шишета, какви биберони моя Марти нищо не признава само цицка и това е, на фризьор ще ходя другата година smile3514, бозае през 2-3часа и нямам време за нищо, добре че поне нощем прави пауза от 6-7часа та си почивам.
По въпроса за зъбките, на каката и избиха първите две долни зъбчета на 4месеца та си е напълно възможно щом се лигавите към 4месец да пробият зъбчета.
Утре ще водя Марти на лекар че и той горкия е хремав и леко покашля, засега пръскам Стеримар, но искам доки да го преслуша и да погледне гърлото.
Хайде чао, че стана време за папкане Joy

# 134
  • София
Здравейте...
Ние се върнахме от една тричасова разходка да разтоваря покупките, че бях до Сани и мисля пак да поизлезем, да се порадваме на слънцето. Laughing
Силви-Честита месечинка, да сте живи и здрави!!!  bouquet
Славенче, много лошо така, ама съвет не мога да ти дам, дано се оправи мъничето и да е само временно... Hug
Jijin-и ние сме с такива пъпчици, които започват да завехват, аз само измивам с шампоанчето, когато я къпя и с водичка, ползвам пяната на Мустела. За Джонсън не съм чувала добри отзиви, май създава доста алергии... А пъпчиците от своя скромен опит ти казвам, че като започнах да ги мажа преди 2, 3 седмици с крем се влошиха и затова сега съм ги оставила сами да си минат с нищо не мажа.
Яна, спомням си, когато Мими имаше запек и се изака сама, как бях най-щастливата майка на света... дано занапред и Анди самичка да си върши тази работа... Peace, а за зъбчетата изобщо не съм запозната.

Общи условия

Активация на акаунт