Августовски бебета - тема № 4

• 27 888
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • На плажа
Мама Винету,това което казваш за банята ми звучи познато Mr. Green И ние сме тъка,много обича в коритото,но после,ако има как прав да го обличам,ще е супер доволен.Но от снощи намерих решение на проблема,записах го на телефона,като гука и му го пускам,веднага млъква и се услушва като гърмян заек  Mr. Green
Янче,можеш да слагаш гимнастиката и на дивана,той би трябвало да не е толкова мек,пък и бебка само леко ще докосва играчките,няма да ги дърпа я.И на земята може, от доло можеш да сложиш едно басейнче,от тези надуваемите,едно одеало и беба вътре.Ще го измислиш някак  Peace
За ръкавичките,не мога да ти дам инфо,защото аз имам от кака му,но и по дългите ръкави също вършат работа.
Ние не сме излизали два дни,че тук ще ни отвее.Толкова силно духа,че вчера ми излетя сушилника през терасата,барбар с дрехите,добре,че съм на първия етаж.Иначе днес има слънчице и май ще сефтосаме космонафта. Grinning

# 526
Има ли някоя кърмеща мама да пие клеева тинктура за подсилване на имунната система? Доки каза,че мога да пия, но не знае по колко капки понеже не се занимала с такива тинктури.

# 527
  • София
Моя юнак спа от 9 до 9 с едно кърмене в 5  Embarassed Добре, че не го прави всеки път, че ще се ошашкам, че яде малко  Simple Smile
magare, активната ни гимнастика ни е подарък, както и шезлонгчето. Но както други мами бих се замислила да дам толкова пари за нещо което ще го ползва само няколко месеца. Пък той се радва и на толкова обикновенни неща. При едната баба на един китеник говори по 10-20 минути  Joy А има една дрънкулка за 1.5лв за количка супер гаден дрънчащ от долнопробн пластмаса кич - е няма такава радост  Crazy
Ако наистина можете да кажете нещо за подсилване на имунитета, че моя хич го няма. Уж ям плодове, до колкото мога ям здравословно и когато мога, но съм останала кожа и кости  Cry Последния път като се мерих бях 2 кила от преди да забременея, а сега май и още съм свалила.

# 528
Здравейте!
Доста ветровито днес в София, ще извеждате ли бебоците? Ние вчера направихме една хубава разходка - бях му облякла космонафта и едно пухено офеало отгоре и си беше супер! Да не забравяме и ние мамите да се обличаме добре, че това също е много важно!
Значи не сме само ние така, голям кеф докато го къпем и после като го извадим от водата няма такъв рев! Някоя мама има ли решение???
И другия рев е когато го обличам дебело за разходка, голямо мрънкане..
Да ви се похваля - след почти тримесечно неспане за повече от 3 часа на куп Марти вече си прави паузи (от три нощи де...) по 5 -6 часа! Направо не мога да повярвам!! Ама така ми напращяват циците...
За активната гимнастика - на пода я слагам , ама ние сме с паркет и тръбите за парното минават по пода и е супер топло.. даже парно не пускам още..
А иначе мисля, че са периоди това с хленченето на бебетата, Марти мнооого се успокои след преминаването на коликите и ако плаче не се дере а хленчи, абе много по лесно е сега, разбирам почти винаги за какво хленчи - храна или игра.
Да питам мамите , които кърмят на поискване - през деня децата на колко време си искат?? Не трябва ли вече паузата между храненията да става по-голяма - към 4 часа или още е рано??

# 529
  • София
Italiana ревът след баня ми е напълно познат кошмар,откакто се е появила на този свят това и е коронния номер на нашата щерка. При нас горе долу действа по-ранно къпане примерно ако е яла в 18 ч къпем към 19.3 ,че и по-рано,веднага я гушвам в хавлийката и допълнително увивам в меко одеялце, като ревне давам водичка и залъгалка. Ако нищо не помогне илил пък сме закъснеи и часът е 20 и нещо - давам цица,че просто не мога нито памперс да сложа,нито дрешка.
Много внимавай с циците и препълването,аз няколко сутрини се будех с гърди камък и веднага давах или цедях,но вече се регулираха нещата с новия режим на бебето. ние сме на режим,но често го объркваме и....
Аз също се чудя как да се обличаме вкъщи и навън,педито ме посъветва по-долбре претоплено,отколкото изстинало. Чорапогащник слагам за навън задължително! Определено може да е облечена в повечко,но ме е страх,в София е ветровито доста!
Яна аз активната гимнастика я слагам на спалнята и позиционирам бебето под най -.високата играчка . За сега обаче Сиса не издържа много там,просто мрази да е легнала по гръб, и аз я разнасям из къщи- поне малко мир да има.

# 530
  • София
Здравейте,мами,
  Янче,моята активна гимнастика е подобна,подарък от сестра ми,само,че при нас средната играчка е по-дълга и беба спокойно я достига.Разгледай,в продавлника бях видяла същата и за 10 лв!!!! Hug А има и играчки отстрани,който бебето също само достига.Пластмасова е.Иначе,аз я слагам в кошарата и ,но наобратно,за да не се бърка,че я сагам да спи Simple Smile
  Италиана,аз също мног се интересувам кога ще стане 4-часова пауза,но от книгите,който имам това е към 6 месец,когато започне да се замества поо едно ядене,все пак пщретатат и кащите засищат повече.Иначе от 4 месец би трябвало да има поне 1 пауза през деня от 3,5 часа Simple Smile
За космонавта още не сме го обличали.Дори и вчера я изведох както беше вкъъщи+чкенце и дебело одеяло.Поизплаших се ,че ще я разболея ,но да чукна на дърво,нищо и няма.А пък не искам да я изнежвам Simple Smile
  Това за къпането и при нас го има,но я изтърпявам все някак,просто явно бебета не обичат да ги преобличат.
  За бабите-нашите биха ни помагали,особено свекърва ми,но са далеч от нас.Но мисля от лятото да има я оставяме за по седмица,че нали и аз съм човек Simple Smile А и тая година няма да пропусна морето за нищо на света !!!
  Леле,момичета,като гледам от приятелки сбебета на по5-8 месеца каква ъка е със зъбки,направо се плаша.Коликите ряпа да ядят.А уж ставало по-лесно след 3тия месец  ooooh!
  Лек ден и приятни разходки! Simple Smile

# 531
  • София
Янче,беше ме питала за въртележката,сори за закъснението.Ето тази е:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/3379
Наистина е уникална и за мен е най-добрата от всички въртележки на Фишър прайз,защото е с най-ярки цветове и най-богата от към играчки.
  (Ама ставам за рекламен агент,нали  Laughing Laughing Laughing)

# 532
Здравейте мами

Ние този месец сме надали 800гр и вече сме 5.500, биха ни пентаксина нямахме проблем и не съм давала нищо превантивно

Марти вечер заспива в 22.30 до 04.30 после пак заспива до 08.30 и после цял ден будува, дреме по 30мин. и аз се чудя нормално ли е newsm78,  доста ми е трудно с домашната работа. Все още сме само на кърма и яде през 2 или 3часа през деня, вода, чай и биба не ще само цицка признава Laughing
Коликите ни минаха, но иска постоянно да го гушкам споделете как да го отуча Praynig

За клеевата тинктура, според д-р Михайлов се дава 1 капка за година живот, но не знам дали се препоръчва за кърмачки, иначе на каката която е на 1..7м давам всяка вечер 1ч.л. сребърна вода с 1капка клеева тинктура.

За къпането и ние плачем при обличането, но щом започна да пея се укротява Mr. Green

Навън сега го обличам с боди с дълъг ръкав, блузка и по плътни ританки, шапка и отгоре космонавта, завивам го с порт бебе и хайде навън, при обличането така плаче че комшиите горките чак се плашеха и в началото идваха да ме питат могат ли с нещо да помогнат

# 533
Здравейте мами Hug
Не съм писала от хиляди години обаче все не ми остава време ooooh!
Марти вечер заспива в 22.30 до 04.30 после пак заспива до 08.30 и после цял ден будува, дреме по 30мин. и аз се чудя нормално ли е newsm78,  доста ми е трудно с домашната работа.
И моя е същия, вечер заспива към 21.30-22ч., става да пие вода в 1, после да яде в 3, после в 6 и в 8.30-9 става окончателно след което през деня спи по 30мин, най-много час Crazy Яде през 3 часа, на Фризовом е, кърмата спря на 20-тия ден. В момента е около 7.100кг и е дълъг 65см. Това е по мои мерки, че ще го водя на консултация и ваксина в сряда Peace
Сашко, не съм го извеждала навън от почти месец, че беше много болен, а сега нещо не смея да не се разболее пак, че до онзи ден пиеше по 5 сиропа и антибиотик даже Sick
Надявам се занапред да намирам повече време да драсвам по някой ред Peace Впречем, аз съм Ice Queen Flutter смених си ника

# 534
  • Бургас
Italiana,  аз също храня моята принцеса на поискване. Вечер яде за последно 9-9.30, после се буди между 3.30 и 5.30 /различно/ и после към 1.30-8. От там нататък споре зависи кой я гледа. Убеждавам се , че на бебетата като им замирише мама на мляко и могат по всяко време да ядът. Ако я гледа свекито или майка ми издържа си 3 часа , че и си пресрочва даже яденето с 30 - 60 мин. Обаче гледам ли си я аз през целият ден - последните дни рядко издържа 3 часа.
За съня - и Деси няма здрав сън примерно 3 часа през деня освен ако не сме с количката на вън. В къщи  спи  по-малко , но по-често.

За ревът след баня - опитвам да я къпя доста по-рано от часът за хранене , така не е много нервна и не плачка. Също така и давам бибата и и запушвам устата  Mr. Green единствено тогава я засмуква , през другото време на денонощието не я иска и я плюе.

Милена, здравей  Peace от какво беше болен бебчо? Вече добре ли сте?

# 535
Мерси за споделените мнения!

Тинче: ааа ще видиш как след точно 1-2 месеца най-много ще ги дърпат играчките, така че си е важно да е ставилна тази АГ.

Така или иначе аз взех тази http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/3644 и дано съм доволна, след малко ще ходя да си я взема - даже от съкварталничка хехе.

Италиана: Анди прави по 4-4.5 часа паузи, но това се случва най-вече ако е била/е навън. Точно това си мислех, че напоследък ми прави по-големи паузи през деня, отколкото през нощта!  Shocked

Gemma: олеее тази адски много я исках, но за 10 лв няма кой да я продава!! Едно момиче вчера я беше пуснала за 80, аз предложих май 50 и тя едва ли не ми се изсмя  Laughing А да не говорим, че после каза, че дъщеря й изведнъж започнала да се кефи на въртележката и се отказа да я продава!!  Rolling Eyes Laughing НО така или иначе тези наистина са по-скъпи и нещо не ги продават много в Продавалника Sad Аз взех подобна на Чиполино, дано съм доволна като пристигне...

Миленче: добре си се завърнала!  Hug Анди е по същия начин - през деня спи по често, но по 20-30 мин.

И аз мислех да ви пиша за рева след баня, но явно е доста популярно сред бебоците, хаха!  Laughing

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 16:36 от yana-sladurana

# 536
Здравйте!
italiana аз също храня Калина на поискване.През деня ,яде през около 2 часа ,освен когато сме навън -тогава може и да направи пауза от 3-4 часа ,но не винаги.Вечер последно яде към 22.00-23.30 и след това се буди към 3 , 4 или 5.Досега само три пъти р направила голяма пауза от 23.00 до 6.00.

За ревът след баня
- къпем я към 21.00 и реве само като я обличаме.Явно бебетата не обичат да ги обличат.И нищо не правя -оставям я да реве  Simple Smile и я обличам колкото мога по бързо.

За обличането навън- явно само аз доста разхвърляна я извеждам моята дъщеричка.Днес например беше само с гашеризон с дълъг ръкав и отгоре не много дебело космонавтче и завита в количката с по дебело одеалце..Този космонавт днес го облякохме за първи път иначе откакто захладня и слагам боди с къс ръкав ,отгоре блузка с дълъг ръкав ,панталонки (не особено дебели ),чорапи ,едни смешни терлички(не винаги ги слагам) и отгоре едно якенце също не много дебело и шапка винаги й слагам.
Засега нямаме поражения (пу-пу).

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 16:44 от boj777

# 537
Миленче, добре дошла отново и от мен! Ти си един от хората, които помня още от форум "искъм бебе" и даже се чудех защо не пишеш вече!? - много се радвам, че всичко е наред при вас!(мен едва ли ме помниш, аз не бях особено активна) Simple Smile

За обличането - ние имаме подарък 2 космонафта, които обаче са едни огромни, хората купували, но явно с перспектива - да можело да ги носим до пролетта - е да но това за нас е много голямо и бебето си стои като в чувалче, това обаче не й харесва, защото не може свободно да си сгъва ръцете и краката и тя протестира! Sad За сега я извеждам с малко по дебелички дрехи, от колкото вкъщи - например още една жилетчица и терлички и увита с одеало!

# 538
  • На плажа
И нашето космонафтче е голямо,но защото е наследство от каката.Въпреки това днес го изведох с него,ползвахме го точно като чувалче,и Ники се сърди той по принцип си се сърди като го обличам,но само като помириса чистия въздух и откърти без да помръдва. Mr. Green

# 539
Здравейте мами искам да ви попитам вие мислите ли да давате сокчета вече? Аз съм в голяма чуденка дали да не я пробвам, да видя дали ще и хареса Thinking
За къпането и ние много обичаме, харесваме и мазането след това. Обикновено това е времето, когато най-много се смее и гука.

Някой беше споменал, че не може да намери зимни ръкавички. и днес се вкарах в тази мисия, но не открих. Май ще се плете  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт