Августовски бебета - тема № 4

• 27 788
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • На плажа
Гануша и аз мислех за календар,още повече,че всяка година в градината правят такива календари на каката ,та сега и Ники ще снимам.Иначе,нищо няма да му купувам,той е малък и не разбира.
Джема,честит рожден ден,да си жива и здрава и много обичана          
Румик,дано всичко да свърши добре Praynig,не може ли без операция?
Честити месечинки на всички и добре дошла на Милена  bouquet

# 661
  • Sofia
Янче, много готин новия автомобил на Анди!  Grinning Безпрепятствено да го управлявате и да ви е много удобен. Чакаме отзиви  Hug

Джема, честити рожден ден и на теб! Весел празник!   bouquet  bouquet  bouquet

Божи, честит племенник! Да е живи и здрав!  Hug

Аз също мисля да направя календар със снимки на София. Идеята е страхотна и смятам да подаря на бабите и дядовците от двете страни за Коледа, много ще се зарадват със сигурност.  Grinning

# 662
  • София
Привет!
Ние тъкмо от разходка се прибрахме - имаше и слънчице даже! Много съм доволна понеже малкото мрънкаше вкъщи и само го изкарах от входа и помириса външен въздух и се заспа!

Добре дошли на новите мами - Милена и на мама Яна  Hug
Честито на всички мами и бебчовци, които празнуват. Много радост и щастие!

terpsyhora, Joanna87 аз много харесвам и Борисовата и Заимовата ако искате за някой от тия дни може да се разберем - аз с метрото от Люлин идвам и ми е много удобно там.

rumik стискам палци бързо да се справят докторите. Моя приятелка тия дни я оперираха, та имам идея. Peace
То и аз си мъкна количката по стълбите до асансьора, ама иначе трябва вкъщи да се затворим и няма как.

Hariela страхотна идея за коледни подаръци   bouquet

Янче готино возило - мен си ме е страх да не ги обърна триколките и не посмях да се насоча към тях. Ама аз и гледах да е най-леката количка...

# 663
(силви ти да не забрави, че днес имате месечинка Laughing)

Абсолютно! Embarassed Видях после в поста ми, че вече сме на цели 2 месеца! Пък аз съм си малко завеяна - никога не знам коя дата сме - когато ходех на работа - попълвах непрекъснато документи с днешна дата и всеки път поглеждам календара, а ако някой ме попита случайно дори след 5 минути - просто не помня да му отговоря Embarassed Mr. Green! А и с това боледуване - не мога на нищо да се зарадвам - нито на снега, нито на нещо друго. Правех една фотокнига на малката и нея също зарязах - вече дори не се старая да й съчетавам дрешките - само гледам да й е топличко и дали всичко й е наред с акото..................... Sad

Но стига оплакване - почерпете се за порастналото ми момиче! smile3510

Честити месечинки на Ема и Яна!  bouquet

# 664
Здравейте мами,
Шайн, terpsyhora и Гануша - мерси за ориентирането. Аз снощи бая четох и почти съм се омотала вече, но продължавам. Ще пиша и на тия мами от Юли. Днес гледах по равтовете на магазините има и още ендо мляко соево, но си взех пак старото, защото незнех какво да правя. Тази сутрин му намазах лицето преди да излезем с крем Бочко със смрадлика, защото пак беше леко зачервен по бузките и се сетих, че скиорите зимата се мажат с едни такива по-гъсти кремове от стъда да не им изпръхва кожата, а Бочко е малко по-гъстичак и от снощи четох за смрадликата, че с нея къпели бебенцата с такива проблеми??? Нямам идея ама ще го видим. Бяхме да ни проверяват тазобедрените стави - та това е добрата новина - добре са  Grinning Тук нямаме падиатри, ако нещо имаш нужда да питаш спешно звъниш на джипито , ако той прецени да те изпрати на специалист, педиатър или каквото там се сетите се чака много с направление, а частни клиники даже и незнам колко вземат, ама за 2 прегледа на видеозон преди да родя Макси бях дала 750 паунда, така че изключено.
 Гануша - Аз защо все си мислех, че тия алергии към млеката са по-скоро на бебенца на кърма??? Само на лицето му са и леко на вратлето имаше последния път, ама носщи като четох и другите към 2-я месец почнали да се обриват по лицето (пъпките са различни) и като мажат с кремовете изчезвали за около 3 седмици и после пак се появявали. Ние май точно толкова пауза нарпавихме и сега незнам...
Руми - и аз вдигам тежко доста - количката + кошчето за бебе+чантите с млека, повиване и т.н. + бебето = 20 някъде, че може и повече да са. Но дано да не е толкова сериозно колкото звучи, че и аз съм в кюпа.
Отиваме на разходка, че пече пак слънчице.

# 665
  • Варна
Лидия АБКМ много рядко се появява при кърмачки, защото те все пак не са крави Mr. Green Joy, а алергията е към белтък на кравето мляко, то затова и прясно мляко се дава чак след годинката. Но по принцип алергия се появява ако има някаква фамилна обремененост, много рядко ще се прояви алергия ако няма в рода ви такава.

# 666
  • София
Rumik какви ти бяха оплакванията,че отиде на лекар?Хирург ли ти установи хернията?Дано бързо и безпроблемно да се  оправят нещата Praynig

# 667
  • София
Влизам за на бързо, че пак сме кисели и не ми оставя никакво време  Sad
ssiillvvyy и ние още сме с проблемите слуз, но има от време на време кръв.  Микробиологията ни е чиста, аз съм на диета от към доста неща и няма оправяне  Cry Пише ако при вас стигнете до нещо.

# 668
Мамииии прибрахме се от една дъъъълга разходка (3,5) в парка с новия дзвер - ееее нЕма такава количка ви казвам!   bowuu smile3501 newsm08 Направо дето казаха Терпсихора и Тинчето минавам през всякакви думпи, павета и т.н. и просто си е друга работа. Детето не ми се събиду нито един път от друсане хаха  smile3532 Количката е супер лека и маневрена, управляава се уникално лесно, а проблемът с бордюрите се оказа, че не е чак толкова голям проблем, в смисъл не е трудно казването и слизането, само трябва да му свикнеш!! Така че съм (поне засега) 1000% доволна от камиона  smile3533 smile3521 newsm10

Boj777 еее честито леля!!   bouquet И ти значи като нас с Геринела по сестрински си бременеела със сестра си (или брат ти е чакал детенце, не разбрах, но няма значение  Laughing ) Мнооого яко!  Laughing

Ambitious исках да ти пиша, че нашето не е криза на растежа, защото доколкото чета това е когато бебето не иска да суче и ти намалява кърмата. А при мен е обратното!!

Намерих това кратично инфо за какво се случва в 4тия месец : "Кърменето за този период обикновено е 5-6 пъти на денонощие, но може и повече. Не се изненадвай, ако бебето отново започне да се буди нощем – започват проблемите със зъбките." Та явно при нас този процес е започнал още в края на третия месец....  Rolling Eyes Sad  Confused По друг начин това често сукане през нощта не си го обяснявам. Ако някой има повече инфо за това да прати!

# 669
Шайн за стафилококите-при нас преди да вземем носен секрет педито ни изписа капки за очи Макситрол да слагаме в нослето 7 дни и след като продалжи да хърка ни прати да вземем секрет за изследване. Сега ни изписа един крем Бакробан да мажем 2 пъти на ден нослето в продължение на 10 дни след това почиваме 7дни  и още един курс от 10 дни мазане. Да видим какво ще постигнем.

# 670
  • Варна
Янче ти пробвала ли си да и даваш биберон като се събуди или не го иска?

# 671
Rumik какви ти бяха оплакванията,че отиде на лекар?Хирург ли ти установи хернията?Дано бързо и безпроблемно да се  оправят нещата Praynig

Билянче,оплакванията са ми болки при разреза от секциото и подуване като подкожна пъпка,отидох при гинеколожката ми тя ме прегледа да не е вътрешен шев,и понеже не видя такива признаци да е шев ме изпрати на хирург и то потвърди,че е херния

благодаря  на всички ви ,че проявихте съчувствие към моя проблем,и не правете като мен,пазете се,че то от ведъж става Hug

# 672
Гануша - останах с такова впечетление, защото каквото четох снощи беше свързано все с майки на диета към млечни продукти, кърмещи и аз реших, че е по-често срещано, но явно бъркам. Та отидох аз на магазина пак Simple Smile (вече ме познавт искам да ви кажа ) и гледах и се чудих, но соевото мляко се препоръчвало след установена вече алергия, защото имало високо съдържание на захари и не било много добре на своя глава да правя такива неща, но аз преди да изляза видях на Макси акото пак беше като преди да почнем с АМ 2, с едни такива леки гранулки и реших, че е бил с лека диариа и все пак мога да опитам с друга марка. Взела съм на Хип пак номер 2 за по-гладни бебета и органик. Някой ползвал ли е такова??? Храненията отговарят на нашите 150 вода с 5 лъжици за 2 месеца, а за 3 месеца 180 вода на 6 лъжици. Ох, дано да оцеля и млякото и кремовете, че е ужасно гадно  #Cussing out
Снощи пак става в 3 и в 6 да яде  #Crazy баси тъкмо си спях като нормален човек. Някой знае ли докога ще ни мъчат тия бебета да ставаме пак нощем?
Тия ченета като биберони, които се змразяват в хладилника го разплакаха  hahaha ама може, защото не е очаквал да е студено. Ще го пробвам пак с топло и пак ще замръзя, ако не - поредната покупка без ефект  #2gunfire

# 673
  • София
Здравейте,девойки,
  Включвам се набързо.Аз докато ви съобщя,че имам рожден ден и сте ме разобличили Simple Smile Много благодаря на всички за пожеланията.Ставам на 27 и се чувствам ужаааасно стара (без превземки) Simple Smile
  Утре бебка става на 3 месеца.Днес бяхме на консултация-60 см 6 кг Simple Smile Развитието на главичката й (за което много се притеснявам) вървяло с 1 месец назад,но тя се роди 3 седмици преди термин,та горе-долу било нормално.Но ако до 2 седмици не започне да я вдига ще ни изпращат на специална гимнастика.Предписа ни и имуностимулаор и Вигантола да го увеличим на 3 капки.
  Янче,много се радвам ,че новата кола на Анди ти е харесала.Със здраве да си я ползвате.А Продавалника е голяма зарибявка,а ? Simple Smile
  Лидия,за АБКМ-ние сме така.Уж ни е установена,но аз не см много убедена.Както и да,по-често се среща при деца на АМ.Ние ползвахме добавка тогава и педито ми каза да взема Фризопеп,около 20 лв е,но е много хубаво,на вид е точно като кърмата,без топчици и на цвят е по-жълто.Изписва се и по здравна каса,тогава е 8 лв,но ти май не си в БГ та това не те вълнува.На мен ми казаха да спазвам диета,която 1 месец спазвах стриктно,вече не толкова.Още не ям сирене,мляко,телешко ит.н. Пъпките ту изчезват,ту се появяват.Мажа я (когато се появят) с кортизонов препарат-Дактакорт.Специално питах педито,каза че не е проблем да я мажа от време-навреме.Характерно за пъпките е,че много бързо се появяват и разпространяват , но и бързо изчезват.Бяхме и при един професор,който ми каза да я изплаквам с отвара от пшенични трици (но не тези,които се купуват,а най-добре от хлебозавод).Ако беше в БГ мога да ти дам 1 чувал (вече ме мързи да го варя това нещо всяка вечер).Можеш да я мажеш с Фенистил,но е доста слаб и почти без ефект.Олелел,дългичко стана,ако се сетя още нещо е ти пиша на лични.Успех,не се притеснявай толкова.Не е приятно,но се изчаства между 6 месеца и годинка.Хубавото е,че шоколад и ягоди могат да ядят чак сллед 3 години(дано Никол не се тъпче със сладко като майка си Simple Smile )
Целувки на всички!

# 674
Здравейте мами и бебоци!
Честито на Джема рождения ден! Млада си още маце, па си и `убава, пу-пу-пу  Crazy! Желая ти да си много щастлива и обичана   bouquet
Честита племеничка на boj777, да ти е жива и здрава, много да ви радва и да се разбират с Калинчето  Peace
Честита количка на Анди, то Властелинката Хонза избира, избира, пък накрая нова кола, ама нейсе... Със здраве да си я ползва Андито и да не й пука baby_neutral
Руми как се остави на тази херния бе моме?! Трябва да се пазиш повече, че Тонито има нужда от теб! Стискам палци операцията да мине леко и бързо да се прибереш у дома  Hug
За стафилококите ние мазахме с Бакробан и пръсках Стеримар  Peace
Ваксината реших да я отложа засега, че много грип...
Поздрави на всички и целувки от нас с Алекс  Heart Eyes Stop

Общи условия

Активация на акаунт