Августовски бебета - тема № 4

• 27 797
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета!
Влизам набързо..Честито на Gemma и Тина   bouquet Да сте живи издрави
Rumik, душа, аз бях като дива коза след операцията..по принцип съм много здрава и издържлива, но към 20-тия ден свалях количката по стълбите - наложи се...и ела давидиш...стара баба виждала ли си, ей така ходех. Егати болките бяха..помина ми след време - около месец, но от няколко дни ме пробожда в областта на операцията, гледам да не се шашкам...стискам ти палци всичко да е наред Hug
Янче, брааааво ..много е хубав този модел, а и щом си доволна, значи всичко е наред...сега да продадеш бързо старата, че да не си в преразход Grinning
Моя Дарчо втора нощ спа непробудно от 8 вечерта до 8 сутринта...кеф  Wink
Като коментирате хреми и разни коки в нослетата, кажете ме , моля, виждате и вадите ли сополки...Аз правих изследване за стафилококи, оказа се , че няма...но Дарчо хърка и на моменти е страховито, сякаш не му достига въздух хич. Трябва да видя дали няма трета сливица...Иска ми се да си взема помпата за сополки...ама като нямам прахосмукачка  smile3521
Е, хайде, да спим спокойно тази нощ, да няма пъпки, сополки, хрипове, ревове и т.н.  newsm17
Да има само  luvbed  loveuuu Wine Glass cheers cook

# 676
  • В друго измерение
Здравейте!

Честит рожден ден на Джема и Тина и всичко най-добро!
Честит племенничка на boj777, жива и здрава и много да ви радва!

Шайн, Италиана - тука тия филмчета ги има в бебешките и детските магазини, струват $20. Абе в Замунда е най-изгодно  Laughing, само чакам мъжа ми да оправи лаптопа, дето ползваме за целта и ги почвам. Ако някой ги свали, би ли споделил какво е качеството, че понякога е толкова лошо, че направо не си струва.

На бебка за Коледа най-вероятно ще и подаря комплект за хранене  Laughing, че от началото на февруари, живот и здраве мисля да я почвам със захранването. Календари и аз ще правя за бабите и дядовците, даже мислех и някоя чаша или друг сувенир, че те нас много рядко ще ни виждат, за съжаление.

Янче - абе къде го намери това инфо?? Това не е криза на растежа, а най-вероятно кърмаческа стачка. Бебетата растат, с това им се увеличава нуждата за мляко и затова искат да се кърмят по-често, по-този начин стимулират производството на кърма - това е криза на растежа. Ето ти линк да прочетеш: http://www.kellymom.com/bf/normal/growth-spurt.html

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 20:26 от Ambitious

# 677
Ambitious, добра идея..и аз ще подаря на Дарчо комплект прибори  newsm62, че от средата на декември ще почваме..още незнам с какво..споделете, моля, че литературата ми остана в нас, а нали сме на гости още...с какво ще се захранвате първо,второ и пр...

# 678
Ивуша, същата работа е и при нас- няма грам сопол(като изключим двата дена с хрема), обаче след сън сумти.Педи каза , че им набъбват лигавиците от много неща- горещ въздух, студен въздух, сух въздух и т.н.
За захранването- харесах си следния вариант- сладък картоф, морков, нормален картоф, тиквичка и после каквото сабя покаже.
Ох, изчезвам, че просрочваме банята  bath1

# 679
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДАНЧЕТО И ДЖЕМА!!! МНОГО ОБИЧАНИ И СЪБЛИЧАНИ!!!  Laughing newsm51 newsm51 newsm51

Честити месечинки на всички!!!   bouquet

Янчеее, ха честита нова кола и на снахата! Радвам се, че ви е харесала  Grinning А, аз ще подготвям Бобо да и купи някоя по мацоранска  Wink И да си ходи с нея до МОЛ-а за сандалки  Wink Laughing Heart Eyes Hug

Руми, мнооо кофти. Пожелавам ти бързо оправяне!  Peace Hug

ВЪПРОС???- Какво ги болеше бебетата, когато започнат да се държат за ушите?  newsm78 Или... имаше нещо с тия уши, ама какво беше?

# 680
Trepsyhora,
аз съм всеки ден в Борисовата или в Заимов, или в Докторската. Отдавна се каня да ти пиша, че и аз съм в района на Орлов мост- Иван Асен. Хайде да разменим телефони на лични !

# 681
  • София
Много мерси на всички за отговорите за помпата. ssiillvvyy , на мен ми трябва това: http://store.picbg.net/pubpic/FD/8C/329dfeb3c3cdfd8c.jpg - най-горе в дясно зад двете малки части, дето са като звездички.

Гануша, къде продават, че аз попаднах на тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=438189.msg12833130
Хахаха, много ми хареса изказването ти, че кърмачките не са крави, а алергията е към АБКМ. Точно така е, затуй кърмачката не трябва да прекалява с млеката и т.н.

Лилия Златна, ти 2 ли такива джаджи имаш? Ще се постарая да ти звънна утре, не ми е толкова спешно.

Joanna, много се радвам, че сте спряли антибиотика. Стискам палци за добри резултати, аз си признавам, че не успях да прочета в същност какво се оказа, че има бебка. Помня само като писа от болницата и че се съмняваха за някакво възпаление, ама какво беше  newsm78 празна ми тиква.

Руми, много кофти това с хернията? Трябва ли да се оперира или трябва да се пазиш? Сега прочетох, че да, стискам палци всичко да мине благополучно. Какво е това кошче, 15 кила, да нямаш предвид цялата количка?
Вземи си порт бебе - аз в такова го нося Калоян. Чантата тежи най-много кило, с нея го свалям до колата, там вадя количката и така. После като се приберем много пъти продължава да си кърти в портбебето.

Gemma, Тина, ЧРД и от мен, да сте винаги позитивни и здрави и да ви се нареждат нещата. Аз пък още си се чувствам на 30 (даже ми е странно като се сетя в същност на колко съм), така че това на колко ставаш според мен не е важно.

Бактробан и аз съм мазала на Ивайла в носа за стафилококи, само дето са скъпи - 3 грама струват 24 лева. Макситрол са много хубави капки, по принцип са очни, но ги препоръчват много за нослето.

Ивушке, мисля че е твърде рано за трета сливица.

Данче, не ги ли болят ушите, като се държат за тях?

Честито на всички бебешоци за поредните месечета дето се трупат, да им се случват само хубави неща, и на тях и на мамите.
Честито и на лелята.

До тия градинки и аз мога да се дотътря, баба ми живее на паметника Левски.

# 682
Ambitious: ти откъде знаеш, че знам английски???  Laughing  Mr. Green Ще прочета това, което ми пращаш и на наглийски ще търся други неща, защото аз честно казано наистина не намирам нищичко на българси за въпросната криза на растежа, а тук във форумите все това се коментира...  Shocked

Гануша: да аз бях писала и преди, че винаги пробвам първо с биба като се размрънка посред нощ, но уви. Чак ми се кара малката манипулаторка  Confused

Баси, само аз ли имам проблем със среднощното кърмене по никое време???????????  newsm78 ooooh! Rolling Eyes

Данче: еее мерси, ама  съм сигурна, че Бобко ще й подари ОЩЕ по-фецка кола да се фука пред приятелките си, хахаха  Joy
Моят сладък зет да не го болят ушичките? Sad Мисля, че това е когато се пипат за ушичките Sad

Gemma
: хихи, да наистина е голяма зарибявка, просто си промених мнението за покупки втора ръка, могат да се намерят страхотни неща, дето са в супер състояние и защо да даваш двойнто и четворно за чисто ново?? 

Сънчо
: ама то има и крем Бактробан, не само капки. Или и ти това искаше да кажеш?

Лягам, лека!

# 683
  • София
Янче, крем, да, писала съм мазала, но после съм писала "са скъпи", имам предвид "е скъп".
Аз не смея нищо да кажа за нощното кърмене, има някои нощи дето ич не се буди, има и такива дето се буди на 3-4 часа.
Добре, че Ивка не го чува по нощите, че докато стигне до мен бая плаче вече.
Засега го отчитам като плюс спането му отделно от мен, надявам се все така да мисля.

# 684
  • В друго измерение
Яна - ами незнам дали говориш английски, но предполагам щеше да кажеш, ако имаш проблем, за да помагаме  Grinning. Забравила съм в бързината да добавя ''ако говориш английски'', както обикновено правя.

Да ти кажа, аз отдавна чета само инфо на английски, нямам кирилица на РС-то и ми е трудно да търся в google. А за тия кризи на растежа, може би ключовите думи не са правилни, аз току-що пробвах с бум на растежа и периоди на усилен растеж - даде ми малко информация, един от сайтовете е блога на Бу, но по принцип не намерих много. Може би хората по форумите четат чужди източници. Както и да е, ако говориш английски, този сайт, който ти дадох е страхотен, има много инфо в него.

Изчезвам, че при нас е кошмар днес, бебка и се спи много, ама не иска да заспи сама, иска да я гушкам, ако не стане,  започва да вика и се сърди, и така нервно тръска крака и ръце все едно ми се кара нещо  newsm78

# 685
  • София
Добър вечер Simple Smile

Ние бяхме на гости и преди около час се върнахме-ей, голям клинч, пък и мъгла започна да пада, на зима си миришеше

За разходките- mama vinetu, Сънчо - много се радвам, че се оформя групичка в този район!  Сега ми е малко по-сложно с Южния парк, където май стана традиционно  да се правят срещите, а така и аз ще мога лесно да се включа  Grinning  Хайде другата седмица да се организираме!!!  Party

Ambitious, аз дръпнах Бейби Моцарт днес, но сега нямам сили да  гледам  какво съм свалила. Утре ще ти кажа струва ли си.

Аз малко да се оплача- ще се побъркам с това дете- днес не е спрял да повръща- след всяка усмивка следва ново бълване. Хапва си млякото и почва да го връща. Сега едвам го приспах- гладен е, давам му, повръща, съответно пак гладен.... И така 1 час ooooh! Педиатърът ни все ни успокоява,че щом наддава и то добре значи няма страшно, но пък не мога да повярвам, ще нон-стоп повръщане се получава ей така, от нищото...  Решихме, че ще го водим на детски гастроентеролог, ако знаете някой- кажете ми, моля ви

Пак да си питам - помпичката  Baby Vac някой знае ли как се почиства?

Още исках да пиша, но всичко ми отлетя от  главата, още малко и ще заспя гушнала компютъра   Tired
Лека  и спокойна нощ от мен

# 686
  • Варна
Сънчо тук във Варна е купена от магазин "Бебчо" не знам дали в София има такъв, но предполагам че ще има в бебешките борси. Тя не изглежда като оригиналната, по-голяма е аз даже си мислех, че няма да стане на помпата, но много добре приляга и наистина вакуума е много по-добър.

Terpsyhora аз я почиствам веднага след ползване като тая част, която се вкарва в носа я запушвам от едната страна с пръст вкарвам вода през другата дупка, запушвам и нея и разклащам енергично. То стана малко като описание на коктейл, но се надявам да си ме разбрала Mr. Green Laughing

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 07:59 от ganusha80

# 687
Добро утро, мами!
Честита трета месечинка на бебе Николай на мама Tina1801, бебе Вероника  на мама jara_r , бебе Никол  на мама gemma, бебе Константин на мама tryn cho, бебе Антон  на мама Desy_Stz   ura да слушкат мамите и да папкат!
 Да се отчета: вчера бяхме на консултация и Ния е 57см, 4820гр (гигант!!!) Последния месец е пораснала с 3 см, но е наддала само 520гр, доки каза че сме в норма. Бихме Пентаксима, за сега няма нито температура, нито се кисели...ама то е рано да се каже. Спретнахме си много яка 3 часова разходка, а вечерта я оставих на тате и и отидох на пещерна сбирка.  ooooh! леле, не е истина пих 1 бира и ми се доспа зверски още в 10 часа, явно съм отвикнала Simple Smile, ама съм доволна от излизането.

# 688
  • София
Руми, стискам палци всичко да мине леко. Не мога да ти дам съвет да си по-малко състрадателна към мъжа си, понеже и аз съм същата, но все пак и ние сме хора, така че се пази повече!!!
Честити месечинки на всички празнуващи!
Калина, радвам се че при вас нещата се развиват добре!
terpsyhora, водих малкия в клиниката по детска гастроентерология http://kpgh.blogspot.com/, но не помня името на лекарката, беше за първия свободен час. Ако държиш мога да и изровя името и да ти го кажа.

И да ви се оплача, тия дни съм с болки в гърлото, а снощи таткото се прибра с хреме и взе и да покашля, така ме е страх от този грип, но на лекар не ми се ходи, че дори и да сме настинали само, тама със сигурност ще се разболеем. Стискайте палци да не сме лепнали нещо!!! На бебо за сега нищо му няма пу-пу. Дано удържим  Praynig

# 689
  • София
ra_iv, много ти благодаря! Не зная защо не съм попаднала на този сайт, но ще ми свърши много добра работа! Hug А за лекарката- ако си доволна прати ми името (или пък ако си супер недоволна-да не попадна на нея), но иначе не се притеснявай. Пак благодаря Simple Smile Стискам палци да не се разболявате, пийте витамин С и се пазете Hug

Калина, браво за сбирката- много добре действат такива откъсвания от ежедневието и трябва да си ги осигуряваме редовно! Браво на Ния, много е пораснала сладурката, все така да продължава Hug

ganusha80, благодаря ти за обяснението- съвсем добре те разбрах, ама рано сутрин ми се припиха коктейли  hahaha

Честите 3 месеца на Никол на gemma, Ники на Tina1801, Антон на Desy_Stz, Вероника на jara_r, Константин  на tryn cho

Общи условия

Активация на акаунт