Августовски бебета - тема № 4

• 27 798
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
Добро Ютро!   bouquet Днес с новата кола  1stroller с Анди  smile3504 newsm32 ще правим маратон от Кр. поляна до Сънчо в центъра - ще изпитаме всички софийски дупки, павета, бордюри, счупени плочки и каквито други препрятствия ни сервира инфраструктурата в този прекрасен град  newsm62 smile3508 newsm01  car003

Терпсихора: ама аз не знаех, че малкия Сашко има такъв проблем Sad От кога толкова много повръща миличкия?? И какъв е този педиатър, който казва, че било нормално!!  Shocked Навсякъде пише, ако бебето често повръща и/или е на 'фонтан' да се обърнем към лекар. Аничка влез в скайпа да се разберем за утре  Hug

Ама каква е тази групичка там при вас? Искам и аз, няма да се отървете от мен ей, аз съм с кола о и ще ви издиря!!  Joy hahaha

Ambitious шегувах се с коментара ми за английския, нали нещо не съм те засегнала?  Hug Статията, която ми прати е супер, там пише и това,което съм чела по форумите, но също и че тези 'ризи на растежа' минавали до седмица, а при нас вече 2 седмици е така  Shocked  Rolling Eyes Ама и ти видя как на БГ няма инфо на ли?? Вееееери стрейндж-но  newsm78

Ние снощи пък бяхме на театро и беше супер да се пооткъснем двамата за малко Simple Smile Голяма романтика  Heart Eyes Жалко , че после не успяхме да седнем някъде да пийнем по нещо или да се разходим из нощна София, както по принцип бихме направили, че трябваше да кърмп Анди. Калинче, ох наистина сме отвикнали и на нас с мъжо така ни се приспа още в 9!  Joy Ама си е супер малко разнообразие!

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 09:32 от yana-sladurana

# 691
  • София
terpsyhora , д-р Юлия Ковачева обстойно прегледа, но за нашия проблем не успя да каже нищо категорично и ни прати на микробиология.

# 692
Добро утро мамичета! morning
Не съм ви чела до край,само искам да кажа на  Яна Сладурана:Не си само ,аз ставам на 2,3 часа всяка вечер да кърмя Митко.Направо вече не се сещам какво е това сън и то цялаааа нощ smile3514,а така обичам да си поспивам.......товае връщам се да ви чета

# 693
Здравейте и от нас !
Ние се позагубихме малко, но ще си наваксам  Grinning

Незнам дали сте го коментирали вече, но пак да питам - сега като е студено можем ли да излизаме? Някъде бях чела, че под 5 градуса не се излиза, вие как я карате сега? Само затворени в къщи ли ?

# 694
  • София
ra_iv, много ти благодаря за бързия отговор. Благодарение на теб вече записахме час и днес и още днес ще го заведем!  Hug newsm51

# 695
  • Варна
Диди ще ти пусна цитат от една статия: "Устойчивост към простудни заболявания. Много хора си мислят, че са по-склонни към простудни заболявания, когато са уморени или настинали, но това не е доказано. Човек настива по-малко, когато е закален чрез редовно излизане навън в студено време. Когато излезе навън, чиновникът настива много по-лесно, отколкото един човек на физическия труд. Ето защо през зимата децата от всички възрасти трябва да прекарват ежедневно по няколко часа на открито и да спят на студено. По тази причина, когато са навън, те не трябва да се обличат прекомерно, нито пък да се завиват с много завивки в леглото.
Силно затопленият и сух въздух в къщи през зимата пресушава лигавицата на носа и гърлото и това може да намали устойчивостта към инфекцията. Въздухът е прекалено сух, ако температурата в стаята е 24 C. Много хора се опитват да овлажнят въздуха, като поставят съдове с вода по радиаторите, но този метод е безполезен. За да се запази достатъчно влага в стаята през зимата, температурата трябва да бъде под 21 C (20 C е подходяща температура); тогава не трябва да се тревожите за влажността на въздуха. Купете си точен стаен термометър. Поглеждайте го по няколко пъти на ден и намалявайте отоплението, ако температурата превиши 20 C. Отначало това ще бъде неприятно задължение, но след няколко седмици вие ще привикнете към тази температура и ще ви е неприятно в по-топла стая."

Ето още една статия http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=&id=521

Така че е хубаво да се извеждат дечицата, друг е въпроса, че на мен като ми е студено навън едва ли ще я изкарвам за повече от 30 минути.

Честити месечинки на Никол на Джема, Николай на Тина и Антон на Desi_stz  bouquet

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 11:32 от ganusha80

# 696
Честити 3 месеца на Никол на gemma, Ники на Tina1801, Антон на Desy_Stz, Вероника на jara_r, Константин  на tryn cho

Яна ,не си само ти със ставането посред нощ и моята красавица се буди , с тази разлика, че като се събуди в 3 , 4 или 5 аз просто я взимам при нас .Давам й цица и продължавам да спя.В начлото се пробвах да я местя, но тя все се будеше и така нито аз се наспивах ,нито тя.И аз се надявам да си го махне храненето през нощта и така да си остане да си спи в креватчето Simple SmileДосега само три пъти се е будила в 6.00 h.Най често към 3.00.

didi_168 ние излизаме всеки ден.Студено не студено -вън сме.Поне за час гледам да я изведа.Правя го най често след 13.00 до към 16.00 .

# 697
Рибката, Boj777: ама вие изобщо някога спирали ли сте нощното хранене? В смисъл бебето да е започнало да прави между 6-8 часа нпщни паузи и зведнъж отново да започне да се буди глаааадно през нощта??? Защото при нас това е случаят Sad Тамън около месец почти всяка нощ се написвах и ето какво стана!  Shocked

Диди: предполагам това, което си чела всъщност е за -5 (а не +5) градуса. Дотогава наистина казват, че няма проблем да се извеждат бебоците, стига да са на завет, добре облеченки, а защо не и покрити с дъждобрана - вътре си им е топличко Simple Smile Аз лично съм на мнение, че детето трябва всеки ден да се извежда, дори за 20тина мин, ама стига наистина да не е -10 и да вее! Онзи ден на снега я опаковах и с дъждобрана бяхме цял час навън, к'во кат валеше сняг  Laughing Тя си спа като пич  Grinning

# 698
Влизам за на бързо, че пак сме кисели и не ми оставя никакво време  Sad
ssiillvvyy и ние още сме с проблемите слуз, но има от време на време кръв.  Микробиологията ни е чиста, аз съм на диета от към доста неща и няма оправяне  Cry Пише ако при вас стигнете до нещо.

Ще пиша разбира се - за сега има само слуз- микробиологията ни също е чиста, пием ентерол - днес последно - уж слузта трябва да намалява, но на мен не ми се струва да е така! Ще видим как ще се чувства бебка след като спрем ентерола и сигурно ще се наложи да ходим на гастроентеролог.

# 699
  • Варна
Terpsyhora знаеш ли дали може да се дава Цитросепт на бебета? На листовката пише:" за деца до 5 години лечебната доза се определя от правилото на д-р Фуше: 1 капка на кг телесно тегло за 24 часа, разделено на 3-4 приема. Профилактичната доза е два пъти по-малка.", но не знам дали за толкова мънички бебета  става. А иначе какви неща пише че лекува тоя Цитросепт не е истина, ще изброя малко: стомашно-чревни инфекции, профилактика на грипа и птичия грип, кандида и други гъбични заболявания, алергии, язва, колит, ревматизъм, артрит, лупус, профилактика на рака, херпес на устните, възпалено гърло, възпаление на ухото, екземи, възпаление на влагалището, също за дезинфекция на клавиатури, бельо, плотове и много други #Crazy

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 12:53 от ganusha80

# 700
Сънчо - извинявай, но не бях видяла, че си ми писала - да разбрах, че точно това ти трябва - аз ползвам резервното, защото някак(сиурно от много помпане или преваряване) преразтеглих старото и вече не правеше вакуум! Иначе мисля, че една мама ти предложи точно такаво, но не запомних коя точно!

Гануша - не бих дала на бебе цитросепт - много силна киселина е - лично аз съм си докарвала проблем на стомаха точно с него!

# 701
  • На плажа
Благодаря Ви момичета за честитките,ето почерпка

Ние днес цял ден сме на вън,прибрахме се само да се нахраним и пак излизаме

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 09:38 от tina1801

# 702
Ха здравейте Grinning, аз пиша от дъжд на вятър, но пък си ви чета редовно, макар да ми отнема и седмица да ви изчета понякога големи сте сладурковци и мами и бебета Hug, хвърлям и по някое оче на снимките..
    Ние сме добре с малкия, само на кърма сме и вода не давам, наддава добре 6 кг. сме вече и 60 см., усмихва се, а пък като се види в огледалото и с глас се кикоти, толкова се харесва, малко, суетно лъвче  Wink. И моето Митенце беше почнало да прави големи нощни паузи, всъщност дори и по време на коликите си спеше през нощта по 5-6-7 часа, а сега започна по-често да се буди на 2-3 часа Confused и си цока бая стръвно, т.е. за манджа си се буди, ама си мисля, че 'щото нали порастват, трябва им повечко кърмица, дано да отмине тоя период, а и май рядко има кърмачета които спят по цяла нощ, дори и като започнат да папкат и други работи..
    Да се похваля имам напредък с ЕБХ-то newsm44, започнах да усещам дребното кога иска да ходи до тоалетна и доста често ачка и пиша в мивката в банята, единственото препятствие за жалост се оказва студа, че за да постигна пълен успех трябва да го събувам почти през час, а още нямаме парно да им се не види #2gunfire
    Янче, за запека, ако още ви е проблем( дано да не е вече)имам приятелка, чието кърмаче също ачкаше на няколко дни, случайно беше взела мин. вода от Хисаря и докато пиеше, каза, че бебето започнало да ачка всеи ден  Shocked, можеш да пробваш..
     За пъпчиците - имахме много, мазахме с едно кремче "Тридерм" минаха за 3 дни..
     И аз засега го извеждам, само малко тия приказки за тия грипове малко ме притесняват..
     Ами това засега от нас, поздрави на всички Hug Hug

# 703
Янче, аз кво да кажа! Едва от 1 седмица Марти прави пауза от 4-5 часа през нощта и аз не мога да се нарадвам... а преди макс 3 ч! Не ме питай как ми се спи...
Дали може да се прави сауна докато се кърми??? Иначе голям кеф с това плуване... как ми липсваше.. само че едва съм отворила вратата като се върна и свеки бърза да ми го връчи!! Не успявам да се наобядвам! Ама днес и казах да изчака, че да направя кърма за бебо! На клоун трябва да се правя... абе не мога да повярвам, че не й е кеф да си гледа внука!
Никой не ми каза - сега има ли прием за записване в детски ясли???

# 704

Никой не ми каза - сега има ли прием за записване в детски ясли???

italiana и мен ме интересува този въпрос , но мисля ,че чак януари може да се кандидатства., но не съм много сигурна.Класирането започвало месец май ,за да тръгне евентуално септември.Но пак казвам не съм сигурна.Ако някои знае нещо повече МОЛЯ да се включи:)))

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 17:12 от boj777

Общи условия

Активация на акаунт