Августовски бебета - тема № 4

• 27 802
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Гануша, не зная, нямам представа. И на мен ме интересува това, но май наистина не е разумно да се дава. Мислех да питам нашия педиатър, но нещо съм много разочарована от него и каквото и да ми каже точно сега едва ли ще му повярвам.
Аз ще ви се пооплача малко- ходихме днес на гастроентеролог и се оказа, че наистина има проблем човечето и трябва да се взимат мерки за да не загрубеят нещата по-нататък. Засега единствено ще добавяме оризова каша в млякото му за да се сгъсти, а ако до седмица не намалее повръщането ще трябва и лекарства да му даваме. Освен това и стерилна урина трябва да даваме за изследване.... Хубавото все пак е, че е "хванат" проблемът и вече се търси решението. Аз затова и се ядосвам на иначе много симпатичният ни и (уж) опитен педиатър, който от 1 месец ни обяснява, че няма страшно и ще го надрастне проблема, просто трябва да сме търпеливи. Е, оказа се,че ако не се вземат мерки може да се стигне до язви, кървене и други екстри по хранопровода. Много ме е яд на него Crossing Arms
Иначе поне ми е спокойно детето, пръска усмивки по цял ден и толкова много гука понякога, че все едно ей сега ще заприказва Heart Eyes

# 706
terpsyhora защо сте ходили на гастроентерелог? Предварително се извинявам за въпроса, но не съм чела назад.

# 707
  • В друго измерение
Яна - не, не си ме засегнала  Hug. Радвам се, че е било полезно инфото, това ми е един от любимите уеб сайтове. Предполагам, че някои хора по форумите четат подобни сайтове и така се разпространява информацията. Плюс това мисля, че в блоговете на Бу и Хедра, както и статиите в кърмаческия са превод от английски, така че един вид всичко идва от едно място. За това, че продължава по-дълго, може би при вас е така, всяко бебе е индивидуално, а и виж, че почти всички бебета имат нещо като промяна в графика  Laughing - дано отмине, де, че направо незнам!

Тerpsyhora - мила, стискам палци Hug! Добре, че го заведохте на специалист! Ще се оправи, не се притеснявай! Чувала сам за такова лечение и преди, всичко ще е наред с мъничето! Щом гука и се радва, значи не го боли нищо и не се мъчи. Да ти кажа и ние мн повръщаме, даже като гука много бълва, но засега не съм се вкарала още във филми.

За извеждането навън, аз също мисля, че няма проблем и при по-студено време, ако е добре облечено бебето. На тях им е по-добре навън и трябва да излизат, дори и на много студено, за да свикват. Плюс това, те не са вече малките новородени и вече имат установена терморегулация. Щях да ви питам, дали в Бг има ей това:

аз онзи ден го намерих в магазина, дотогава само го бях виждала по колички и столчета за кола. Мисля, че ще е много удобно, даже ме е яд, че купих космонавт. В това може да се сложи детето само леко облечено, един вид решава се проблема за връхни дрехи, навличания и тем подобни. Става за столче за кола и за количка.

# 708
  • София
Гери, ходихме, защото бебето ужасно много повръща, по няколко пъти след почти всяко ядене. И понеже вчера беше вече абсолютно прекалено, днес просто го заведохме на лекар.

Ambitious, благодаря за милите думи  Hug И аз на това разчитам, че не го боли Simple Smile Просто явно порастването на дечицата си е свързано с какви ли не неволи  Simple Smile
А за чувалчето- има го в такъв вариант-  http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/6515  и аз си мисля да си купя такова, струва ми се много полезно. А не се ядосвай за космонавта, в крайна сметка като настане лют студ, просто може и двете едновременно да ползваш  Peace

# 709
terpsyhora горкото бебче. Браво, че сте го завели навреме и ще се вземат някакви мерки.

Аз да се оплача нашият проблем с яденето отново е налице, Амтамила го яде 5 дни и сега пак не иска. От няколко дни ми прави впечатление , че иска да махне 6-тото хранене, но педи ми каза, че е рано още.  Кажете редно ли е да я оставя на 5 хранения по 120 мл. На мен ми се виждат малко . мисля, че колкото повече настоявам, толкова повече се отвръщава от яденето. Много ме е страх да не стане злоядо детето Sad Вече съм толкова изнервена и изтощена, че не знам на кой свят се намирам. Измъчват ме мисли, че не съм добра майка Sad

# 710
Joanna87, щом се опитва да откаже 6-тото хранене, остави я, сама ще си вдигне количеството. Ния си е оформила 5 хранения по 140-150мл .

# 711
terpsyhora, с какво се храните? Ако сте на АМ има специални млека против повръщане, защо не обсъдиш с доктор първо този вариант и ако продължава да повръща, тогава да добавяш оризова каша. Сигурна съм, че няма да има лоши последствия при вас.  Hug

Ambitious, моят количка е с подобен чувал. Не ми е идвало на ум, че мога да го ползвам и за коша за кола.  Laughing

# 712
Joanna87, Божидар е един ден на 5, друг на 6 хранения и то варират от 90 до 150 мл - както му душа иска. Гледах , че от втори до шести минималния прием е към 640 мл за денонощие и следя дали не под минимума, но винаги е над...не се измъчвай с тези мисли за "лошата майка", че и аз започвам като ме подхване свеки, че ще спре със запека като почна със сокове и да почвам..и още стотита такива..каквито сме - такива..ние решаваме как ще е и точка.
Да ви питам, как сте със косите? - Голям въпрос ръснах...моята пада ужасяващо много и се чудех дали и при вас е така..
Лека и спокойна,непробудна и с пълни памперси нощ   bouquet

# 713
  • София
Благодаря ви много за милите думи и загрижеността, момичета  Hug

Дю, бяхме на Лактана-прекрасно мляко, но явно няма да го бъде при  нас. Така и направихме- купихме оризова каша и се разколебахме да му дадем, сега вечерта мъжът ми тича да купи Аптамил АР (на наша глава го направихме) и да чукам на дърво след първото му такова ядене не е повърнал Grinning

Joanna87 аз също мисля, че можеш да оставиш Ема да си определи колко пъти да хапва- то пък насила не става.... Гастроентероложката днес ни каза, че на тази възраст трябва да му даваме колкото пъти иска (дори и 8, но по не повече от 4 лъжички на хранене-около 140 мл. готов разтвор) Тя наистина е по-голяма от моя Александър, но просто ти го казвам за сверяване на часовника  Hug И се разчисти кутията, че вчера тръгнах да ти пиша на лични за виждането в парка, но не успях Wink

ivu6a, моята коса пада, но в обичайното за есента количество. Мисля,че е нормално- все пак цяла бременност са пили силиците бебоците, пък и ако кърмиш съвсем. На мен много ми помогнаха пролетта ампулите Rene Furterer плюс шампоан и маска (Tonucia май се казваха) на същата марка -  ако искаш пробвай  Simple Smile

Лека и спокойна нощ ви желая, дано спинкат като ангелчета малките маймунки Heart Eyes

# 714
Мерси за съветите. Май е крайно време да спра да се вкарвам във филми и да оставя детето да яде колкото иска. Така ще осигуря спокойствие за нея и за себе си Simple Smile

terpsyhora , мила кутията е празна. ще чакам да пишеш да се разберем Simple Smile

# 715
Здравейте августовски мами,

Не съм от вашата категория, имам още време до раждането, но тъй като съм с рискова бременност и съм болнични от самото начало вече сте се досетили, че едно от основните ми развлечения е интернет. Случайно попаднах на вашия форум още от м.юли и вярвате или не, но всеки ден ви чета. Осмелих се да пиша, защото искам да вляза в контакт Лидия 81. Стига тя да няма нищо против. Аз живея и работя (ама не съвсем, че съм болнични то край на юни) в Амстердам.

Надявам се да не ми се разсърдите, че ще си позволя да ви дам съвет или поне го приемете като информация. Тази вечер  холандските новини съобщиха за 3 смъртни случая на бебета, след като са били ваксинирани с Преванар (извинете, ако не го изписвам правилно). В България все още тази ваксина не е по здравна каса, а по желание. Надявам се никому в България да не се случи нещо подобно, но ако приемете съвета ми, търсете и проверявайте информацията за медикаменти, които не са по здравна каса, но педиатрите ви ги препоръчват. Не се осланяйте само на педиатрите. Те често обслужвати и интересите на представителите на фирмите, вносители/разпространители на медикаменти, без самите да са вникнали на дълбоко в информацията за медикамента и да са я проверили от независими източници. Не ме разбирайте погрешно - не искам да ви плаша. Аз самата имам вече 3  деца и съм минала вече през какво ли не.

Извинете още веднъж, ако с това съм нарушила спокойствието ви, но видях, че доста от вас умуват над ваксините и за това си позволих това вмешателство, ако така ви звучи.

Обръщам се към Лидия 81 - ако не Ви е проблем, моля Ви кажете бихме ли могли и как да се свържем. Не бих искала да се намесвам в темите ви.

# 716
lady suny - тук съм и четях нагоре. Пиша на лични веднага, разбира се че нямам нищо против  Grinning

# 717
  • Варна
lady suny ужасно е това, което се е случило. Аз защо бях останала с впечетление, че Превенар се слага от 10 години в Европа и няма лоши отзиви за нея. При вас ваксините задължителни ли са както при нас или всеки родител сам решава дали и с какво ще ваксинира детето си? За съжаление знам за случаи със ваксини по здравна каса, които са довели до детска церебрална парализа, просто никой не е застрахован.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 01:14 от ganusha80

# 718
Лидия, пощата ти е пълна и не мога да ти отговоря

# 719
Гануша - ужасно е това, което се е случило. Аз защо бях останала с впечетление, че Превенар се слага от 10 години в Европа и няма лоши отзиви за нея. При вас ваксините задължителни ли са както при нас или всеки родител сам решава дали и с какво ще ваксинира детето си? За съжаление знам за случаи със ваксини по здравна каса, които са довели до детска церебрална парализа, просто никой не е застрахован.
[/quote]

Така, но и тук никой не застрахован. Аз още не зная какви са ваксините тук. Тъй като имам сериозен здравословен проблем, не питам още за тези неща, че вероятно достатачно ги изнервям с въпроси породени от прочетеното за заболяването ми в нета и най-вече в англииските и американски сайтове. И мен тук се опитаха да ме претупат за много неща както писаха Лидия и Амбишъс. Не заная те за какви аборигени ни имат, но местните определено не са по-умни, начетени или интелигентни от нас. Мога да попитам приятелка-холандка с малко детенце и по-късно да дам инфо.

Общи условия

Активация на акаунт