Августовски бебета - тема № 4

• 27 791
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
  • В друго измерение
Здравейте момичета!

При нас днес беше 17 градуса Shocked и прекарахме доста време навън на разходка и на кафе с приятелка. Савана днес се държа прилично, но това е защото седя доста време на ръце, а тя определено обича това, а и да е в компания  Laughing.

ivu6a - моята коса не пада, това е единственото нещо, което се подобри при мен по време и след бременността. За съжаление има много други, които трябва да се коригират  Laughing

Дю - супер, че имаш чувалчето! То трябва да има дупки за да минават коланите на столчето през него, ако нямат съм сигурна, че може да се пригоди някак си. Кажи на какви температури го ползваш (ако си го ползвала) и как обличаш бебето отдолу? Купихте ли лилави ски?  Laughing

Тerpsyhora - много се радвам, че не е повръщал от новото мляко мъника  Hug.

lady suny - това за Превенар-а ме довърши тотално. Намерих статията и прочетох, за тези, които се интересуват и говорят английски, ето я: http://www.reuters.com/article/marketsNews/idUSL543122320091105?rpc=77.

Става дума за определена партида ваксини. Аз не разбрах само как незнаят от какво е настъпила смъртта на бебенцата, а в същото време подозират Превенар, когато бебетата са получили още 2 ваксини същия ден newsm78? Не споменават за коя доза става дума, защото тази ваксина се бие няколко пъти. И как случаите са само в Холандия? Както и да е. Ние с мъжа ми и без това не сме фенове на ваксините, това ще ни вкара във филми доста. На нас проблема ни е, че много четем, а това понякога пречи. Много мислихме преди да ваксинираме малката какво да правим, аз докато бях бременна четях доста за ваксините, седмица преди да я ваксинираме не можех да спя от притеснения какво да правя...нито да ваксинираш, нито да не ваксинираш...Ваксините имат много минуси, в същото време без тях децата ни са уязвими, както например тук бяха починали дечица от заболяване, за което родителите им не ги били ваксинирали.

В Канада ваксините не са задължителни, но без тях не можеш да си запишеш детето на ясла, градина и училище след това, аз ги наричам ''принудително пожелателни''. Обаче аз за себе си съм решила, че ще си направя различен график на ваксини на детето си, без да му бия ненужни ваксини за възрастта и без да му натоварвам организма излишно. Никой досега не ме е мислил за абориген и не се е опитал да ме претупа, напротив. Може би, ако им покажеш, че си запозната и не отстъпваш, ще те третират по-различно.

Много хора избират вече да не ваксинират, бях чела само за това, чух го и от доктора ни. Никой доктор няма да те посъветва да не ваксинираш детето си. Това е факт. Всеки трябва да си прецени. Обаче аз си мисля, дали зад това тръбене за НЕваксиниране не седи нещо друго, като например цел да има повече неваксинирани деца и хора, с това и заболявания и т.н. Незнам, темата е дълга, сигурна съм, че всички родители се притесняват, а аз като се сетя, че на Савана другия месец пак трябва да и бият Превенар, лошо ми става.

Пожелавам ти лека бременност и здраво бебче на финала!

Момичета, извинявам се за постинга, но доста се притесних.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 06:39 от Ambitious

# 721
Lady suny: не ми се обиждай, но наистина тук по-добре НЕДЕЙ да пишеш и публикуваш такива неща!!! Аз и доста други майки тук или сме слагали или слагаме сега Превенар и подбони на нея ваксини и аз  лично НЕ ЖЕЛАЯ ДА БЪДА СТРЯСКАНА!!! И в самата статия пише, че 10 деца умирали в Холандия целогодишно от ваксиНИ (не само Превенар). Разибра се, че в цял свят това се случва и която и да е ваксина винаги е нож с 2 остриета. Разбира се, че всички четем и се интересуваме от това какво ще слагат на децата ни, но НИКОЙ не е застрахован!!! В редица държави в Зап. Европа тази ваксина и подобни на нея (против пневмококи) са по здр. каса и са задължителни. Подобни статии за какво ли не всеки ден бълват в нета. Съветвам те като ще си стоиш през цялата бременност вкъщи да четеш по-малко! Аз лично тук не желая черногледство и страхове!!! Леко раждане ти желая!

Извинявам се на всички, ако съм прозвучала по-грубо, но наистина ми стана криво! Страхотен начин да се събудиш и то в деня, в който трябва да ваксинирам детето си!  #Cussing out

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 09:19 от yana-sladurana

# 722
  • Варна
Яни не се притеснявай за Андреа, все пак тая ваксина наистина отдавна се поставя и досега аз наистина не съм чула за проблем при нея. Вярно, че ваксините имат минуси, но според мен те са по-малкото зло.

Ивуша при мен положението е "есенен листопад". Намерила съм сега една маска в нета и като си я направя, ако има ефект ще ти кажа.

Terpsyhora, каквото и да решите важно е бебчето да е добре, надявам се да не повръща повече.

# 723
Амбишъс, Яна - не съм искала да стряскам никого с моят пост. За това и се извиних още докато го писах. За това и се изивинявам и сега.
Била съм с първо дете, имала много въпроси без отговор, за това разбирам притесненията ви. Яна е права, че понякога прекомерната информираност пречи. Но аз трудно спирам, ако не съм намерила задоволителен отговор. Личният ми опит (имам 3 деца и това ми е бременност за четвърто) дори от Холандия ме е научил да не вярвам на всичко казано и публикувано. Тава може и да е професионална деформация. Много от холандските ми приятели не биха потвърдили, че здравната им система е номер 1  в Европа, както се твърди официално. И мнението им се отличава коренно от официално изнесеното пред публика.

Няма да ви занимавам повече с това и няма да ви стряскам.

Още веднъж моля за извинение.

# 724
Аз също съм на мнението на Яна!  Peace Лейди Съни, моля да редактираш поста си, за да няма и други стреснати мами! От всичките ваксини има странични реакции, ние сме големи хора и сами можем да решим за собственото си дете какво да правим и какви ваксини да изберем или да откажем въобще ваксинирането. Знам и аз много случаи, но не е тук мястото да се коментират.

Амбишъс, чувалчето има дупки за коланите. Когато избирах количка това ми беше едно от първите неща, за които гледах. Не държах да има кош за новородено, защото не съм срещала такъв кош с колани. Чувалчето вече го тествах при първите студове. В началото Коци беше облечен така, както у нас - ританки с чорапки и боди с някаква блузка отгоре. Сега при първия сняг върху бодито сложих яке, а отдолу с панталон, който е компелкт с якето - по-дебеличък и чорапи до коляното.
Ските не сме осигурили още, не знам дали ще купуваме тази зима или ще ползваме под наем цяло оборудване - ски, обувки и щеки. Май не си струва да се купуват, защото бързо растат, а като за първа зима колко ли пъти ще се качи на тях.

Момичетата, които дават Ентерокинд, Шайн ти май даваше, комбинирате ли тези капки с други? Аз давах Саб симплекс, но вчера взех Ентерокинд и спрях Саб симплекса. Не виждам подобрение, трябва ли да изчакам за резултат? При нас коликите са все още доста силни.  Sad

Момичета, почерпете се за здравето на моята мама, днес има рожден ден:

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 10:47 от Дю

# 725
  • Кърджали
Дю, честит рожден ден на майка ти! да е жива и здрава.
Аз минавам да почерпя, че Кати днес става на цели три месеца. Голямото момиче на мама.  Heart Eyes

И отивам да събирам багаж, че ще ходим Кати да се срещне с двете си лели в София и Лъки, и после в Пловдив на ортопед...Ще види момичето на какво се казва пътуване...

# 726
Честити месечинки на всички бебчовци!   bouquet

# 727
Честити месечинки на всички, които празнуват днес!
Дю, ние официално сме в отбора на коликите по никое време ooooh!.Но да не се жалвам много защото плаче по 10-15 мин вечер, но си личи , че страшно много я боли.Предишната вечер и снощи за първи път се нагуши в мен като котенце и така заспа.Много мило ми стана, но предпочитам да не се беше гушкала изобщо, но да знам, че нищо не я боли.Ентерокинд давам през целия ден, а вечер и Инфакол.Ентерокинд трябва да се приема по-дълго, за да усетиш ефект и той успокоява като цяло детето, затова е добре, когато са най-силните колики да дадеш и нещо от рода на саб-симплекс, лефакс, инфакол.
Да ти е жива и здрава милата мама Hug  bouquet!

Терпсихора, радвам се , че сте по-добре.Наистина доста е продължило при вас това повръщане.Белослава спря да повръща към края на първия месец,а преди това повръщаше почти всеки ден по един два пъти на фонтан.И един ден просто спря изведнъж.Но на вашата възраст наистина вече си е притеснително.
Ивуша, и на мен не ми остана коса, а и не съм се подстригала, защото ще ми е трудно да я връзвам и малката ще е още повече в косми ooooh!.
Йоанна, Белослава също упорито се опитва да мине на 5 хранения, но педи каза все още да и предлагам на 3 часа, колко и малко да изяжда.3-часовото хранене имало връзка с фазите на растежа в тази възраст.През деня си яде нормално, но си проспива яденето в 6 и я храня спяща Laughing.Иначе не я насилвам- яде от 90 до 170 мл, колкото иска Simple Smile.

Аз пък в противовес на страхотиите относно ваксините, искам да ви зарадвам с една новина Laughing.Ветеранките от темата сигурно помнят една от нашите мами на ангелчета-Венивет.Вчера случайно я засякох в една тема с доста напреднала линийка bowuu.Сигурна съм, че този път всичко ще е наред с нея и с бебчето Praynig.Дано скоро разберем такива новини и за другите ни мами, че хич не бяха малко Sad.

# 728
Много често се сещам за нашите мами на ангелчета  Hug Радвам се за Венивет, тя ни се беше похвалила, ще чакаме новини и от другите момичета.

Ние след малко излизаме на разходка. Ще идем да купим за баба една торта и цветя.

# 729
  • В друго измерение
Само за кратко да кажа ''привет''. При мен е 4 сутринта, ама покрай тая работа с Превенар-а, така съм се ошашкала, че нещо имам проблем със спането...

Дю - честит рожден ден на майка ти! Да ти е жива и здрава!

Честити месечинки на бебеците!

# 730
Хора, стига с тези истерии около ваксини и грипове. Здрав, прав човек само от страх може да се гътне. Що се притесявате от някоя ваксина, като много по вероятно е бебетата сериозно да пострадат, да не казвам и по тежки думи, от боелстта против която не са ваксинирани. Що не се притеснявате от пневмококов менинигит примерно, дето сигурно доста повече от 5 дечица умират годишно. Никой не може да знае какво ще се случи предварително, а паниката е най-лошия съветник когато трявбат да се вземат такива решения, осбено когато засягат децата ти. Не казвам да си седим неинформаирани, но пък не е добре и човек да изтрещи от страх. Ако оставиш децата неваксинирани, поемаш един риск, ако решиш да васкинираш, друг, все има за какво да се притесянваш в крайна сметка. Ambitious, това най вече важи за теб мила, вземи се успокой и се наспи, че не е добре това дето то е превзело Simple Smile! С най добри чувства ти го казвам, не ми се сърди  Hug Simple Smile.

Честито, на всички месечинковци, рожденички и тем подобни Simple Smile!

# 731
Здравейте пораснали бебоци и техните баби   bouquet

poly_zoe - правилно им се караш на панираните мами. Аз съм склонна към вкарване във филми и поради тая причина Ambitious , ако се сещаш нарочно нищичко непрочетох за ваксините. Наложих си да мисля, че е задължително и че е по-малкото зло и не съм давала никакви сиропчета за температура, както и нямахме слава богу. Един път само през нощта проверих колко е в ушето и се натиснах да спя насила. Така, че успокойте топката, каквото ти е писано неможеш да избягаш от него и си пазете нервите, защото тия бебоци ще ви ги накъсат по-късничко  Joy има да падат и стават, да бягат, да неслушат, после пубертети и тем подобни, чак търпение нямам  Hug
Да ви се похвалим имаме по-гъстичко ако от новото мляко, засега е добре и дори насища сякаш за по-дълго време от Аптамила, че и той нещо почнахме на 2 часа едвм 2,5 да не ни стига, а уж за по-гладни бебета - незнам. Другата добра новина е че вчера се прибираме от среднощна разходка в един парк с една мама дето само чете тука и неще да пише  hahaha защото няма време де, но оставих Макси да лежи на леглото и да отида да си закача якето и инстинктивно се обърнах да го видя колко е навътре на леглото, да не се метне и човека се обърна по коремче сам  Joy Оставих го да видя дали ще извади и затиснатата ръка, направи го, но после явно се поизмори и заби нос. Реших да го вдигна, че като за първи път беше много успешен опит. Другия път ще го оставя по-дълго да се тормози   Mr. Green
За косата - мислех и аз да ви питам как сте. Аз от 2-3 дена забелязвам да пада, но май не е фрапиращо още и предполагам е от сезона. А аз от бременността получих много здрави нокти  newsm78 а уж трябваше да са по-лоши, ама както винаги съм наопаки  hahaha така че и натова не се очудвам. Но като сложа ноктопластиките, живот и здраве да е скоро, ще им разкажа играта наново  Wink
Къде са лентичките??? Днес няма да гледате Макси явно,защото мама Лид неможе да ги намери тия лентички  hahaha  Joy[/move

# 732
  • Варна
Съгласна съм с Poly_zoe, точно затова за мен ваксините са по-малкото зло, защото ако детето се разболее или не дай си боже нещо по-лошо, а аз съм знаела че мога да го предотвратя, слагайки ваксина, никога няма да си го простя. Плюс това доколкото съм запозната от догодина и Пентаксим, и Превенар минават по здравната каса, така че би трябвало добре да са ги проучили преди да ги вкарат в имунизационния календар.

Лидия, браво на Макси за обръщането, моята мързелана нищо не прави, само много говори на кого се е метнала такава бърборана незнам Laughing. Също така много ми се смее, когато и пея "Хей ръчички, хей ги две", но незнам дали защото ми се радва или просто ми се присмива на гласа Mr. Green Heart Eyes

Яна да се отчетеш след консултацията колко кг е станала Андреа, нали с Дария са на една дата и ги сравнявам как вървят двете Grinning

Честити месечинки на всички бебчета и ЧРД на майката на Дю  bouquet

# 733
  • На плажа
Много ме е страх от ваксините,всякакви,но си налагам да не мисля за най-лошото,защото ще ги откажа,и няма да сложа. Thinking
Ambitious ,аз имам абсолютно същото чувалче,но не е купувано от бг.,удобно е,но въпреки това отдоло си му слагам дебели дрешки.
Честити месечинки на всички.  bouquet
Аз не съм ходила още на консултация,но днес влезнах в близкия плод и зеленчук и помолих жената да го кача на кантара,6350кг. сме,т.е 1150кг. е качил за един месец,много съм доволна,на мама кърмачето
Косата,ми укапа,и преди с каката и сега много капе,по цели шепи,но днес бях на фризьор и коренно си промених прическата и цвета,цял ден вървя и познати,като ме срешнат и не могат да ме познаят  Joy
Ето ви една снимчица да се похваля  Mr. Green
Терпсихора,дано да ви се размине вече и да сте по-добре  Praynig
Много се радвам за Венивет,дано накрая да си гушка едно здраво ,сладко бебче  Praynig

# 734
  • София
Здравейте, честита месечинка на всички бебета. Hug
Да ви се оплача ние от няколко дена сме по-кисели и много плачем, особено вечер. Направо ме побърква. А на всичкото отгоре не знае и какво иска. Ту иска да яде, ту реве и се дърпа.
Поне времето е хубаво, та след обяд сме по градинките, че иначе ще откача.
Ивуша и мойта капе/ направо вали/   Simple Smile
Лидия браво на макия палавник.
Момичета не се панирайте за ваксините, каквото е писано това ще стане.
Лека вечер и много усмихнати бебоци.

Общи условия

Активация на акаунт