Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава да възпиташ детето си и доколко това е двустранен процес?
Как да поддържаме здравословна връзка с децата си, като същевременно запазим родителската роля?
Как да помогнем на децата да развият самостоятелност и увереност в себе си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава да възпиташ детето си и доколко това е двустранен процес?
Възпитанието на детето е процес, в който родителите имат важна роля, но не трябва да бъде еднопосочно. То включва установяване на граници, предаване на ценности, но също така насърчаване на самостоятелно вземане на решения. Важно е да се изгради доверие и отношение на равнопоставеност, като се уважават и чувствата и мнението на детето.
-
Как да поддържаме здравословна връзка с децата си, като същевременно запазим родителската роля?
-
Как да помогнем на децата да развият самостоятелност и увереност в себе си?
-
Как да се справим с изкушението да наложим нашите вярвания на децата си?
-
Как можем да се опитаме да гледаме на децата си, за да не ги разбираме погрешно?
Дано не повтарям препоръката на някой друг, но мисля, че много ценни неща могат да се научат за душите на децата ни от книгата на Хаим Гинът "Децата и ние". Може би много от вас са я чели, аз научих за нея преди година и я препоръчвам горещо на тези, които не са чували за нея. Очакваме второ детенце, да е живот и здраве, и се опитвам деликатно да подготвя баткото за промяната, която ни предстои
/ За Бога, на 38 г. съм и още ме възпитава 
Без теб темата не е същата. Имаме нужда от теб!Чакаме те!
Между другото...и аз имам нужда от себе си и има изгледи да се дочакам.
написа нещо, което силно ме впечатли. Ще цитирам по памет