Не ще да суче

• 13 509
  • 152
  •   1
Отговори
# 15
Мами,имам едно питане - Моето бебе е на два месеца и от неделя много ме притеснява с кърменето.Не иска да ляга на ръката ми и да го кърмя както до сега-седнала и неговата глава ми е в сгъвката на лакътя.Само да го сложа легнал и почва да реве и не иска да суче.После го слагам на леглото и го кърмя легнал,аам и то е една мъка щото трябва аз да съм малко наведена над него и се облягам на лакътя си.И тогава поревава прди да почне да яде. А после си хапва уж добре.Дайте идея какво му става.Дали го боли нещо като го слагам така?Просто в чудо се видях.И лекарката питах-каза,че няма причина да се държи така.И това ли е кърмаческа стачка?На мен ми е най удобно да кърмя седнала и другото ми е същинско мъчение.
Защо не пробваш позата кръстосана люлка? "При позата кръстосана люлка гърдата, на която ще поставите бебето, се хваща със съответната ръка – дясна гърда с дясна ръка. Поставяте палеца си отгоре, близо до ръба на ареолата, а пръстите ви са отдолу, отново на краищата на ареолата. С лявата си ръка придържате бебето зад вратлето, като палеца и показалеца ви се падат зад ушичките му." - виж тук и тук.
Добре е позата за кърмене да бъде удобна за теб, затова е важно да намериш вариант, добър и за двама ви. Надявам се, какъвто и да е проблемът, да отшуми бързо...
Би ли могла да кажеш дали гърдите ти са пълни преди кърмене? Дали не е възожно първата струя да е доста силна, бебето да се дави и затова да се получава така, как мислиш? Ако е така, изцеждай малко в началото, колкото да премине силната струя. Пиши  как сте Hug

# 16
Ана2 и аз сърдечно ти благодаря за търпението и изчерпателните отговори  Hug
Днес бях на работа с нея и се кърмихме успешно през 2 часа.
Поздрави на красив Бл-град  Simple Smile

# 17
Здравейте, и аз да се присъединя към вас, ние сме вече на 4 месеца и от около две седмици се притестнявам че не и достигаше кърма, тъй като не акаше а нямаше запек, по съвет на периатърката взех хумана да я дохранвам, но не искаме с биберон а с лъжица я ядем и днес установих че не иска да суче от гърдата, може ли да се откаже заради лъжицата и време ли ни е за пюрета все пак.
Благодаря ви предварително.

# 18
Здравейте и от мен!
И аз се присъединявам към майките, които искат помощ и съвет. Моят проблем е от 2 дена. Синът ми е на 3 месеца и отказва да суче. Започва, дърпа няколко пъти и после се започва един рев … В началото задържаше дишането и когато дълбоко си поеме въздух се давеше. Това продължава и сега, но се прибавиха и други усложнения - установих по силния звук при гълтането, че поема много въздух, което явно много го притеснява, а може и да го боли. Сега вече и аз не знам какво става… дърпа се още преди да е пробвал да хапне. Успокоявам го, но в момента в който седна да го храня и го „наглася” в удобна поза започва да реве неистово. В интерес на истината тази нощ успях да го нахраня добре, без да плаче. Сутринта обаче не успях да го прилъжа да хапне. Не ми се мисли как ще изкараме деня … Ако имате идея какво се случва и как да се „преборя” ще съм ви много благодарна.

# 19
Мами,имам едно питане - Моето бебе е на два месеца и от неделя много ме притеснява с кърменето.Не иска да ляга на ръката ми и да го кърмя както до сега-седнала и неговата глава ми е в сгъвката на лакътя.Само да го сложа легнал и почва да реве и не иска да суче.После го слагам на леглото и го кърмя легнал,аам и то е една мъка щото трябва аз да съм малко наведена над него и се облягам на лакътя си.И тогава поревава прди да почне да яде. А после си хапва уж добре.Дайте идея какво му става.Дали го боли нещо като го слагам така?Просто в чудо се видях.И лекарката питах-каза,че няма причина да се държи така.И това ли е кърмаческа стачка?На мен ми е най удобно да кърмя седнала и другото ми е същинско мъчение.

Аз сега само да попитам - чела съм, че при болки в ушите бебчетата плачат като ги сложиш да лежат на съответната страна (при вас на една-единствена страна ли се случва или и на двете?). Възможно ли е това да е проблемът при? Питай пак лекарката и я помоли да му прегледа ушичките и да изключите тази вероятност. Успех!  Hug

# 20
Здравейте, и аз да се присъединя към вас, ние сме вече на 4 месеца и от около две седмици се притестнявам че не и достигаше кърма, тъй като не акаше а нямаше запек, по съвет на периатърката взех хумана да я дохранвам, но не искаме с биберон а с лъжица я ядем и днес установих че не иска да суче от гърдата, може ли да се откаже заради лъжицата и време ли ни е за пюрета все пак.
Благодаря ви предварително.

Би ли могла да кажеш колко време, преди да дадеш добавка, бебето не беше акало? И защо според теб не е имало запек? Каква беше консистенцията и какъв беше цветът на изпражненията, когато бебето все пак "свърши работата"?
Има ли друга причина, освен това, че бебето по-рядко е започнало да пълни памперсите, поради която смяташ, че кърмата е е достигала? А по колко напишкани памперси имате? При много бебета (включително при моето), е имало такива периоди на неакане след първите шест седмици. По някаква причина бебетата разреждат доста изхожданията (Румен понякога не е акал по цяла седмица, но когато все пак пълнеше памперса, той беше като взривен, изпражненията си бяха жълтеникави и кашави). По същото това време наддаваше по килограм на месец, така че при всички случаи се е наяждал. Ето един цитат от Библиотеката:
"...Щом мекониумът се изчисти, акото на бебето, което получава само майчино мляко, се различава доста от това на детето, хранено с изкуствено мляко. Акото на кърменото бебе обикновено е кашаво и безформено, често с консистенция на грахова супа, и може да е жълтеникаво до жълтозелено на цвят. Миризмата, за разлика от акото на бебето на адаптирано мляко, е мека и не е неприятна.
Честотата на изхождане варира от бебе до бебе и дори често от седмица до седмица при едно и също бебе. Някои бебета могат да се изхождат много начесто, като акото да е малко повече от петно на памперса. В началото бебето ви може да ака на всяко ядене. Това определено не е диария при кърмено бебе. Това е знак, че получава изобилно мляко. Като поотрасне, след първите шест седмици, може да има само две или три по-значителни изхождания на седмица, понякога само веднъж седмично; дори по-рядко е нормално за някои бебета. Щом изхожданията намалят броя си, се увеличава обема им. Има значителни вариации между съвършено нормални кърмени бебета. Дори някое воднисто, зеленикато ако от време на време не е причина за тревога за иначе здравото бебе. Изпражненията могат също така да променят цвета си след излагане на въздух.
За щастие, тъй като човешкото мляко съдържа достатъчно вода за да задоволи нуждите му, кърменото ви бебе не се запича. Запекът (твърди, сухи изпражнения) няма нищо общо с интервалът между изхожданията. Някои по-големи бебета правят пауза от пет до седем дена между изхожданията и имат съвършено нормални, макар и много изобилни изпражнения..."

Би ли могла да кажеш напоследък по колко пъти се кърмехте, по колко добавка даваш, даваш ли други течности и по колко? Гърдите ти преди сучене пълни ли са? Бебето кога започва да се дърпа - когато започне да суче или още преди това?
Въпросът за захранването е съвсем страничен и няма голямо отношение към проблема с кърменето. За захранването можеш да вземеш сама решение, след като прецениш кой е най-добрият за вас вариант. При всички положения млякото трябва да остане основна храна за твоето бебе до края на годинката, така че дори да заместиш едно хранене, ти пак трябва да осигуриш мляко за другите хранения. Ето един материал за захранването.

# 21
Здравейте и от мен!
И аз се присъединявам към майките, които искат помощ и съвет. Моят проблем е от 2 дена. Синът ми е на 3 месеца и отказва да суче. Започва, дърпа няколко пъти и после се започва един рев … В началото задържаше дишането и когато дълбоко си поеме въздух се давеше. Това продължава и сега, но се прибавиха и други усложнения - установих по силния звук при гълтането, че поема много въздух, което явно много го притеснява, а може и да го боли. Сега вече и аз не знам какво става… дърпа се още преди да е пробвал да хапне. Успокоявам го, но в момента в който седна да го храня и го „наглася” в удобна поза започва да реве неистово. В интерес на истината тази нощ успях да го нахраня добре, без да плаче. Сутринта обаче не успях да го прилъжа да хапне. Не ми се мисли как ще изкараме деня … Ако имате идея какво се случва и как да се „преборя” ще съм ви много благодарна.
Здравей! Да разбирам ли, че струята при засукване е доста силна? Ако е така, защо не пробваш леко да изцедиш гърдата, а после да  поставиш бебчето да суче. Силният звук при гълтането може да е и от по-голяма струя мляко също. В такива случаи помага и смяната на позата - например в легнала позиция би трябвало нещата да са по-добре.
Ако пък наистина бебето поема доста въздух, можеш да пробваш да го оригваш от време на време или пък да прилагаш компресия (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683), за да суче по-ефективно.
Понякога малките отказват гърдата и когато майката е в цикъл или пък след мастит или друга инфекция на гърдата, поради по-соления вкус. Това е временно, но някои по-чувствителни бебета го усещат. Същото се случва понякога и ако майката е яла някои специфични храни, които могат да се отразят на вкуса на кърмата.
Щом като си успяла да дадеш да суче нощем, имитирай максимално тази ситуация - затъмни, използвай, когато бебето е в просъница, въобще - възползвай се от всички съвети, дадени в линковете по-нагоре - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=50119.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1971
Пиши как сте и успех!

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 15:47 от Ana2

# 22
Здравейте.Гърдите ми не са твърди.Те са си меки от самото начало.Но млякото винаги е стигало на моето бебе.Първия месец качи 1 600, а втроия 1 100.А за болка в учите скоро имахме едно такова възпаление и ходихме на лекар,слагахме капки и уж му мина.Но като го сложа легнал на едно страна на леглото стои,не се дърпа.макар че пак плаче в началото.Не знам.Нощно време узпявам и гушнат да го накърмя.Може би защото е сънен.Позата кръстосала люлка я пробвах и номера мина само един път.Следващото хранене като пробвах пак беше голям рев.Просто имам чувството че трябва всеки път нов номер да измислям.С възглавница пробвах,права, легнала ,кръстосана люлка...Има ли друга поза,която да опитам?Дано е просто момент и да отмине скоро,защото съм на ръба на нервна криза.А знам ,че трябва много да съм спокойна. Praynig Praynig
Благодаря ви за съветите на всички!

# 23
Здравейте отново!
Аna2, много благодаря за съветите. Вчера пробвах почти всичко описано в статиите – леко подобрение постигнах като затъмних стаята и оригвах когато почне да плаче неудържимо. Кърма имам достатъчно, но смятам, че проблема не е в силната струя, защото при изцеждане преди кърмене нещата не се подобряваха. Не мога да преценя колко се храни – сигурно се събират не повече от 3-4 минути /обикновено се нахранва за 10-ина/. Вчера обаче се изака 3 пъти сравнително обилно, а днес /до този момент/ 2 пъти и продължава да огладнява на горе-долу същите интервали. Засега смятам че не се налага да се цедя и давам кърма по алтернативен начин, но храненето така е живо мъчение - с многократна смяна на страните, недоволство и рев от негова страна и поне 3-4 дълги прекъсвания за да се успокояваме. През нощта го взех при мен в леглото и като цяло използвам всеки свободен момент да е с мен, дори когато играя и чета книжки с баткото. Като изключим изключително трудното кърмене - друго не ме притеснява, защото е сравнително спокоен през останалото време, усмихва се като му говоря и отговаря с гукане. Смятате ли че това е кърмаческа стачка и че така ще продължава дълго?

# 24
Здравейте.Гърдите ми не са твърди.Те са си меки от самото начало.Но млякото винаги е стигало на моето бебе.Първия месец качи 1 600, а втроия 1 100.А за болка в учите скоро имахме едно такова възпаление и ходихме на лекар,слагахме капки и уж му мина.Но като го сложа легнал на едно страна на леглото стои,не се дърпа.макар че пак плаче в началото.Не знам.Нощно време узпявам и гушнат да го накърмя.Може би защото е сънен.Позата кръстосала люлка я пробвах и номера мина само един път.Следващото хранене като пробвах пак беше голям рев.Просто имам чувството че трябва всеки път нов номер да измислям.С възглавница пробвах,права, легнала ,кръстосана люлка...Има ли друга поза,която да опитам?Дано е просто момент и да отмине скоро,защото съм на ръба на нервна криза.А знам ,че трябва много да съм спокойна. Praynig Praynig
Благодаря ви за съветите на всички!
Нормално е да си притеснена, но бъди спокойна, докато детето суче, ще имаш кърма. Hug
Това е труден период, но вярвам, че ще се справиш. Просто се опитай да кърмиш в просъница, в ситуация, сходна на тази, при която бебето суче добре - на тъмничко, тихичко, в различни пози, докато периодът отмине, пробвай всяка от позите - в линковете, които ти бях дала, ги има. И аз да попитам като Smiling_Sisi  дали плаче, когато го слагаш да легне и на двете страни или само на едната?
Пожелавам скоро да се похвалиш и пиши...

# 25
Здравейте отново!
Аna2, много благодаря за съветите. Вчера пробвах почти всичко описано в статиите – леко подобрение постигнах като затъмних стаята и оригвах когато почне да плаче неудържимо. Кърма имам достатъчно, но смятам, че проблема не е в силната струя, защото при изцеждане преди кърмене нещата не се подобряваха. Не мога да преценя колко се храни – сигурно се събират не повече от 3-4 минути /обикновено се нахранва за 10-ина/. Вчера обаче се изака 3 пъти сравнително обилно, а днес /до този момент/ 2 пъти и продължава да огладнява на горе-долу същите интервали. Засега смятам че не се налага да се цедя и давам кърма по алтернативен начин, но храненето така е живо мъчение - с многократна смяна на страните, недоволство и рев от негова страна и поне 3-4 дълги прекъсвания за да се успокояваме. През нощта го взех при мен в леглото и като цяло използвам всеки свободен момент да е с мен, дори когато играя и чета книжки с баткото. Като изключим изключително трудното кърмене - друго не ме притеснява, защото е сравнително спокоен през останалото време, усмихва се като му говоря и отговаря с гукане. Смятате ли че това е кърмаческа стачка и че така ще продължава дълго?
Чудесно е, че човекът пълни памперсите! Значи за храненето му съвсем няма защо да се притесняваме.
Сега остава да се въоръжиш с търпение и дано периодът отшуми бързо. Дали това е кърмаческа стачка? Ами то зад този израз могат да стоят много причини и в този смисъл всеки отказ от гърда е кърмаческа стачка. В повечето случаи това поведение не продължава дълго време и сега се надяваме да е така. Успех Hug

# 26
Здравейте и от мен!!!
Ana 2 искам специално да те информирам за състоянието ни в момента  bouquet
 Мисля,че горе-долу нещата се пооправиха Praynig, но от време на време пак ми се цупи и върти малкото бебоче. Аз все пак се опитвам дса я прилъжа и да чукна на дърво позалъгвам я. Хапва си нормално,пишка си ,ака и си е добре. Дано да сме минали "кризата".
 Благодаря отново за съветите и нека да стимулирам и другите мами,че наистина трябва да са много търпеливи,да не се отказват и да се вслушват в съветите на компетентните хора.
                                     ПОЗДРАВИ  Hug

# 27
Здравейте и от мен!!!
Ana 2 искам специално да те информирам за състоянието ни в момента  bouquet
 Мисля,че горе-долу нещата се пооправиха Praynig, но от време на време пак ми се цупи и върти малкото бебоче. Аз все пак се опитвам дса я прилъжа и да чукна на дърво позалъгвам я. Хапва си нормално,пишка си ,ака и си е добре. Дано да сме минали "кризата".
 Благодаря отново за съветите и нека да стимулирам и другите мами,че наистина трябва да са много търпеливи,да не се отказват и да се вслушват в съветите на компетентните хора.
                                     ПОЗДРАВИ  Hug

Браво Hug Дано и тези моменти отминах бързо!

# 28
Да се включа и аз отново. Пробвах хранене с шише, когато нещата излязоха извън контрол в събота вечер. (Цял ден е била на шише, вечерта яде от мен и преди да заспи умираше от глад, но отказваше гърда). Помогна. Не знам дали не я объркваме с тази смяна. (налага ми се да ходя на работа и я хранят у дома).

# 29
Да се включа и аз отново. Пробвах хранене с шише, когато нещата излязоха извън контрол в събота вечер. (Цял ден е била на шише, вечерта яде от мен и преди да заспи умираше от глад, но отказваше гърда). Помогна. Не знам дали не я объркваме с тази смяна. (налага ми се да ходя на работа и я хранят у дома).
Ники, нормално е да е объркано детето, но пък браво за твоето желание да кърмиш и да ходиш на работа... Не е лошо в такъв случай да хранят бебето, като шишето не е много наклонено, а е почти хоризонтално, за да може да наподобява повече сукането и да не се изсипва млякото в гърлото му. Също така е добре дупката на шишето да не е огромна. Пробвай и виж какво ще стане. Целувки на малката!

Общи условия

Активация на акаунт