Тъщите

• 3 557
  • 30
  •   1
Отговори
Въпросът ми е насочен главно към мъжете, но понеже тук пишат жени, които със сигурност знаят много добре отговорите на тези въпроси, касаещи тези отношения в семейството им, ще съм им задължен, ако пишат и те.

Какви са вашите тъщи? Една дума, с която да я характеризирате? Имат ли особености, с които се налага да се "справяте"? Хитринки за по-лек живот или безаварийни срещи с тъщата?

Ние зетьовете много добре знаем, че по принцип не попадаме в "семейния прототип на зет" - малко повече ни се радват, но повече ни търпят от куртоазия. Каквото и да правим, все ще се опитват да ни променят, така че да станем още по-удобни. Тъщата все ще смята, че не правим най-доброто за детето й и лесно може да вгорчи живота ни, преди да се усети, а понякога и усещането идва късно.

Посъветваха ме да отговоря по-късно, за да не съм давал тон на темата.

# 1
Аз съм сеирджийка. Ще чакам включвания  smile3508

# 2
  • София
Аз съм с по-голям интерес от теб. smile3508smile3508

# 3
В нашата къща още при сватбата беше подписана декларация, че няма сила по-могъща от любимата му тъща. Да се оправят сега.  Simple Smile

# 4
С една дума ли?
Тъщата ни е далече
В смисъл - на 15 минути път с кола, но никога не идва непоканена, не звъни по телефона, не се меси никога в нищо (включително отглеждането на децата). Като й отидеш на гости, черпи - кафе, ракийка, мезе, торта (винаги и от четирите)
 bowuu bowuu bowuu

# 5
Моят съвет към бъдещи зетьове е: преди да си изберат някоя мома за жена да огледат добре тъщата и ако имат възможност да я опознаят. Дори да проявят по-голям интерес в опознаване на тъщата, защото ще им бъде много полезно за евентуален бъдещ семеен живот с нейната дъщеря. Peace Ако тъщата е много чепата и жена им ще е същата след време, ама никой още не го знае. Laughing Разбира се, че има изключения, но те са редки. Така поне ще се спасят от две "змии" в къщата.
Ако един бъдещ зет с първото си посещение в дома на тъщата покаже, че я уважава, но не позволява да се меси в живота на неговото семейство с дъщеря и, и не раболепничи прекалено с идеята да се хареса за мъж на въпросната дъщеря, тя ще има респект от него и ще го уважава. Позволи ли тя първа да покаже надмощие, спукана му е работата! А, и историята за котката може да свърши работа Mr. Green .

Цитат
    * „Тъщата е майка, която вече не е нужна.“ — Анна Ковалска
    * „В успеха на един мъж, последна би повярвала неговата тъща.“ — Хубърт Хъмфри
    * „Съвестта, това е тъща, която постоянно живее с вас.“ — Менкен
    * „Не можеш да угодиш на всички на този свят, както и на своята тъща.“ — Леонард Левинсън
    * „Не избързвай да сменяш тъща си — следващата може да бъде още по-зле.“ — Юзеф Булатович
    * „По-лоша от тъщата може да бъде само жената.“ — Жак Тати
    * „Във всяка жена живее тъща.“ — Жюл Ренар

# 6
Темата е интересна, но ще бъде преместена в ДиС.
Свекърви, тъщи, и тях майка е раждала.Бъдете милостиви.

# 7
Току що попитах мъжа си как с една дума може да опише майка ми, отговори "обсебваща".
  Mr. Green

# 8
Моят съвет към бъдещи зетьове е: преди да си изберат някоя мома за жена да огледат добре тъщата и ако имат възможност да я опознаят. Дори да проявят по-голям интерес в опознаване на тъщата, защото ще им бъде много полезно за евентуален бъдещ семеен живот с нейната дъщеря. Peace Ако тъщата е много чепата и жена им ще е същата след време, ама никой още не го знае. Laughing Разбира се, че има изключения, но те са редки.
Явно моят мъж така се е подлъгал, аз съм змията в семейството и с майка ми нямаме нищо общо  Peace
А мъжете дали ще смеят да пишат, като знаят че жените им са във форума, пък може и тъщите...  Thinking

# 9
  • The new Earth
Темата е интересна, но ще бъде преместена в ДиС...

...защото там е мястото на такива теми. Simple Smile
Което не я прави по-малко интересна и открита за коментари! Peace

# 10
Уффф - при нас пък нашите все защитават мъжо!  Crossing Arms

# 11
При всички е така. Щото си познават щерките.

# 12
  • Galaxy 13197853088
прекрасна
нищо не се опитва, готви вкусно, угажда а и рядко я виждам ...

# 13
Ето и моите отговори:

Моята тъща е далече, на 400 км. Това е добре, но ми е приятно когато се виждаме с тях 2-3 пъти в годината.
Живее на принципа "моят живот си е мой, а вашият - ваш". Не се бърка във възпитанието на децата.
Когато сме заедно, оставя аз да се грижа за децата си. Смята, че не трябва да се меси, даже според мен ми гледа сеира. Но друг път идва и взема голямото дете при тях да я погледат.
Много е интелигентна, но някога много го демонстрира пред мен.
Пряма е - и ме критикува, и ме хвали. Прави го в мой интерес, сигурен съм.
Смее се на вицовете ми, разказвам й дори мръсни, и пак се смее. Много се шегувам, и за това много често не знае дали съм сериозен в сериозни неща.
Разпитвам я за рецепти, тя споделя. Общо взето я чувствам приятел, но дали тя ме чувства.

Защо ще ми местят темата?

# 14
  • София
Значи, чудех се, какво пък толкова ги притеснява мъжете да пишат в тази тема, ама като се поставих на тяхно място - все едно аз да напиша за свекърва ми. Лелееее...  #Crazy

Поне шегаджийски, защо не споделите?

Бижу, този цитат от коя тема е?

Общи условия

Активация на акаунт