Слънце пекне, сняг вали - юлчето ще се кали (тема 132)

• 23 884
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Честито бебенце на Ива.Да е жив и здрав малкия Алекс.

ДеЩо, Честито тупкащо сърчице.Малко търпение и резултата е на лице. Heart

# 616
Амаринова, не се хвали и чукай на дърво, суеверна съм станала! колкото пъти се похваля нещо, и то вземе, че се прецака! Пу-пу, да не е така и при вас. Няма да се похваля по същата причина.
ДеЩо, май е така. и аз като се върнах назад, съм приемала нещата на принципа каквото-такова и си давам сметка, че се умилявам и разчувствам за другите малки бебенца и бременни, пък аз като съм била, съм приемала нещата доста по- малко емоционално. Добре е,когато всичко е нормално. И аз залагам на момченце Laughing
то лудницата си е просто задължителна, пък недоспиването голяма екстра отгоре. Някой знае ли точно какво гласи законът за нощните дежурства на майки с деца до 3г? Мисля беше, че ако съм съгласна, мога да давам? Не ме устройва да седя 8 часа и половина всеки ден, ако мога да си тръгвам в 2 на обяд, отделно свободните дни преди и след нощно са ми за предпочитане. Е, малко кофти по Коледа и НГ, ще има да се бичат дежурства ooooh!, ама няма накъде. Спешността си е спешност, бързата помощ и  инсултите нямат почивни дни...Стана малко като вица за прасето, дето му гледали на кафе - спокоен живот, богата храна и едни маалки неприятности около Коледа Laughing

# 617
Евридика, а как стои след това въпроса с приемането в училище? Пак ли ще има проблем заради ваксините или като е задължително образованието няма как да не го приемат?
Астарта, от ДГ и от у-ще не могат да го спрат. Знам за ДГ, че НЯМА законово изискване, което да налага децата там да са ваксинирани. Директорите своеволничат с такива изисквания. Естествено, не е добра идея да се конфронтираш пряко с директора на градината, така не постилаш нищо добро като отношение към детето си...Но като почукам тук-там, все някъде ще ми отворят. Оптимистично съм настроена някак  Grinning
А за у-ще няма проблем - образованието и конституционно право.

Амаринова, много се радвам за Алекс. НБМ, и за Дени  Hug

# 618
Евридика, мерси за разяснението. За училището подозирах, че нямат право да не го приемат, защото всеки има право на образование и то е задължително. За ДГ обаче информацията ми е нова и интересна. В новата градина на Алекс ми направиха проблем, че в картона не му е вписана една реимунизация за полиомиелит (пропуск на личната лекарка) Rolling Eyes

# 619
Радвам се за Дени  Hug Дано и Алекс почне да спи и да е все така послушна  Heart Eyes

На вас ви е смешно, обаче аз мисля, че ми прави напук едно, защото съм прекалено настоятелна, и второ не мога да го сготвя като нея  Crazy Тя често просто отказва да опита какво й предлагам и това ме влудява. Засега съм се примирила, че все пак някъде яде и се радвам, че има 2 сигурни хранения, пък после ще му мисля.
Ще взема рецептите и ще ги постна тук  Simple Smile

Да се оплача - сутрин като стане й давам АМ, ака, пика, мия я и я обличам. През цялото това време чувам около милион пъти "тате" и нито веднъж "мама"  Crazy Затова обмислям да прехвърля тези приятни задължения на любимия й родител  Crossing Arms

# 620
Вчера ни четоха правилника за вътр. ред в яслата. Споменато е, че родителите са длъжни да спазват родителските си задължения, между които е ваксинирането на децата Crazy При отказ на родител да сложи ваксина или при безпричинно забавяне, директора има право да изключи детето. Луда работа Crazy Не споря, само казвам какво ни информираха вчера. Мен от две седмици ме гонят за една ваксина, та вчера я сложих и мирясаха Whistling Много са стриктни в това отношение.

# 621
Да се оплача - сутрин като стане й давам АМ, ака, пика, мия я и я обличам. През цялото това време чувам около милион пъти "тате" и нито веднъж "мама"  Crazy Затова обмислям да прехвърля тези приятни задължения на любимия й родител  Crossing Arms

И тука "татЕ" е една от най-често казваните думи, но аз не се сърдя, основатено е.  Laughing А тази нощ (беше от кошмарните) след като баща й я люшка два часа на ръце за да заспи, накрая се ядоса и я остави на леглото, а тя в отговор спретна цяло изречение "айде де, нани нани"  Joy

# 622
ДеЩо, не се ядосвай с Яна. Самуил колко неща е сменил през годините. Вече гледам много по философски - все пак, детството е да се опитва. Сериозните избори се правят по-късно. Съвсем не е задължително да започне на 3, за да стане велика.  Laughing Вчера Сами вкара победния гол в един мач и сега е решил да става футболист.  Crazy Миналата година щеше да става хокеист, преди това да вземе черен колан по айкидо... И ме  съмнява това да е края на списъка.

Трябва да водя Боян на профилактичен преглед. Я ми кажете, струват ли нещо изследванията, които се правеха на годинка? Имам направление за тях.

Лена, много се радвам се Дени. Подготви се обаче за период на регресия след известно време. Мине ли и той, вече се е адаптирал.

# 623
Доне, за децата са безплатни, но май се плащат 2 лв. за манипулацията вземане на кръв.

При Момо в предучилищната има едно дете, окето на 6 плаче като се отделя от родителите. Смятам, че децата трябва да общуват помежду си, определено научават много повече за обществото и неговите порядки.

Дещо, и аз имам деца, котио съм приела и записала, но не идват повече -отписали се били. това не ме разстройва, аз също съм се записвала на доста дейности. При децата на сила не става, щом е преценила, значи това е правилното решение. Wink

# 624
Аз пък от доста време се чудя, дали да споделя с вас едни мои си мисли  Rolling Eyes и сега ще го направя, като предварително ви моля да не възниква спор  Praynig Не отдаваме ли в днешно време твърде много доверие на учители и възпитатели. Струва ми се , че доста родители разчитат на тях за възпитанието на децата. Но това е непосилно за тях. Едно време доста от жените са гледали децата си, сега е обратното. За мен резултата вече е налице. В днешните деца няма грам възпитание и честно казано се плаша  Peace Побоища и убийства сред децата в училище  Confused

# 625
Шада, моето мнение по въпроса е, че учителите и възпитателите (в по-голямата си част) са съвестни хора и правят всичко възможно да учат децата ни на добри неща Peace. Проблемите според мен идват от семейната, не от училищната среда. Агресията, побойщата, цинизма, това според мен са неща, които не се научават в училище, а се попиват от семейните проблеми. Няма как бащата да псува като каруцар, а детето да разговаря възпитано. Учителите не са всесилни Confused. Например, учителките в детските градини не учат децата да псуват и да говорят вулгаризми, но е достатъчно да дойдат едно-две деца, които са чули някакви мръсни думички в семейството и да научат и другите деца. За съжаление лошото поведение е някак модерно и лесно се копира, а не знам какъв е лека срещу това "попиване". Но от учителките, възпитателките и сестрите, грижили се за Алекс в яслата и детската градина, съм доволна. Нямам никави забележки към тях, не знам как е в училище, но се надявам пак да е така. Аз нямам педагогическо образование и познания, за да науча децата ми на всички неща, които учат в детската градина. А напредъка, който забелязвам в Алекс след тръгването му на детска, е забележителен Simple Smile.
Не мисля, че темата ще породи спор. Но е повод за интересна дискусия Peace

# 626
Шада, честно казано и аз доста се плаша от днешните деца и по скоро тинейджъри. Живея точно до две големи училища и няма да ти казвам за ежедневната гледка в междучасията Sick Просто нямам думи да опиша ужаса който наблюдавам всеки ден #Crazy
За доверието към възпитателите/учителите не мога да кажа Peace Според мен не е от особено значение дали майката си гледа децата в къщи и до кога и дали ги дава на ясла/градина/гледачка. Мисля, че е по-важна самата семейна среда и подхода към децата. Разбира се, че не може да очакваме от учителите да възпитат децата ни, но те им дават една доста добра основа, която ние трябва да утвърдим и до усъвършенстваме в къщи.
Друг е въпроса, че сега се е заформило някакво изпуснато поколение, което няма никакъв респект към учителите и по никакъв начин не подпомага работата им Tired

# 627
Прекалено дълго време не се обръщаше внимание на дисциплината в училище, смяташе се за зловреден социалистически остатък и ето го резултата. Друго- имаше един период, в който и родителите не знаеха как да реагират на променените условия, смятаха, че е добре децата да са агресивни, така щели да са адекватни на "рекапитализма". В "зората на демокрацията" се говореше само за права и никакви задължения. По едно време имах усещането, че ако някой направи забележка на някой друг, например, изсрал се публично на площада пред народното събрание, биха казали на направилия забележката "мръсен комунист". Е, мина време, нещата се понагодиха, пак почна да се говори за дисциплината в училище като за нещо необходимо, но едно поколение междувременно порасна и точно сега са на възраст около 15г., плюс пубертетните емоции и става ooooh!

# 628
Ами моето мнение се припокрива с вашето, учителите полагат усилия, но не могат да огреят навсякъде, защото доста родители разчитат само на тях.  И да, Астарта е права - достатъчно е да се появи едно гаменче, за да учи другите  Confused

Разбира се, че не може да очакваме от учителите да възпитат децата ни, но те им дават една доста добра основа, която ние трябва да утвърдим и до усъвършенстваме в къщи.

Мисълта ми беше, че ако майката желае също може да даде добра основа на детето си, без да има педагогическо образование!  Peace

# 629
Тони, аз мисля, че ние родителите трябва да дадеме основата, върху която възпитатели и учители да продължат да градят, както и ние с тях. Всичко друго съм съгласна с всички изказали се досега.

По този повод, на скоро коментираха по новините за поколението на "кристалните деца" и поколението на "индиговите деца", където обясняват поведението на децата според това кога са родени  Rolling Eyes

Ето няколко линка, но не съм сигурна за източници:
http://logika.start.bg/article.php?aid=7120
http://2012-bg.com/indigovi-hora/330-kristalni-indigo-deca-upravlqvat-sveta

Общи условия

Активация на акаунт