Давате ли свинско месо на малките деца?

• 12 055
  • 38
  •   1
Отговори
 Днес моят син си поиска парче месо от шишчето на тате му. И го оставихме да си хапва. Не съм му давала още свинско като порция  ( скоро не съм и готвила свинско), обикновено е телешко, риба и пилешко. Рано или късно и това ще стане, засега го избягвам обаче. Знам, че от месата свинското е най-нездравословното.  Може да ви се стори  излишен въпроса ми, ако е така игнорирайте го!

# 1
  • София
На тази възраст си е нормално!

# 2
  • София
започнах да давам като стана на около годинка.
нездравословно е, ако е тлъсто.

# 3
Или много често.
Според мен е ок да яде свинско на 1г и 3м.

# 4
  • София
Свинското в България е много по- качествено от останалите меса, като говеждото, което продават за телешко и не може да бъде сварено и след 5 часа. Купувам бон филе или контра филе, които изобщо нямат тлъстини и са много крехки.
Aнтонина Проблема с шишчето е не в свинското, а че може да не е достатъчно опечено. За приготвянето на всяко месо има стандартно време за топлинна обработка, а скарата и особено неща като шишчета не покриват тези норми. освен това за малки деца се препоръчва месото да е смляно.

# 5
И според мен е нормално на тази възраст да яде свинско месо детето. Ние започнахме след годинката. Отначало с пюрета, после с готвени храни, а сега иска направо да си гризе от пържолата Laughing/на 1 год и 6 месеца/

# 6
Да, на тази възраст е ОК да ядат повечето меса включително свинско. Но не го яде много често, просто от време на време за разнообразяване на менюто.

# 7
Аз не мисля,че свинското е най-нездравословно.Та ти естествено няма да даваш тлъсто,а само месо.
Нима пилешкото е по-добро с разните хормони за бърз растеж с които са наблъскани пилетата?
Аз съм давала свинско в пюре на Хип-макарони с шунка и зеленчуци.Около 10-11м е бил малкия тогава.
И сега когато готвя с кайма купувам свинско месо и го меля.

# 8
  • UK/София

Да, Калин много обича пържоли и кюфтета на барбекю.Единствено гледаме месото да е добре изпечено и да не се задави с 8-те си зъба.Тук продават доста пюрета със свинско за по-големи деца.

# 9
  • след Околовръстното
И аз давам свинско.
Не мисля, че е някакъв проблем.

# 10
давам-те сега са големи,но още първите им пюрета правех с домашно месо(теле,кокошка,прасе)
сега много го обичат,което мен много ме радва Grinning

# 11
Давам, обожава пържолки и кюфтенца Mr. Green
Обича и манджички със свинско месо Peace

# 12
Давам рядко,понеже дъщеря ми не обича много месо,но не виждам причина да не даваш след като иска.

# 13
  • Sofia
Аз не давам свинско и не мисля да давам скоро, но това си е мое мнение. Препоръката на педиатърката беше до 1,5 год да не се дава.

# 14
Давам, но рядко. За пръв път е опитал свинско със сигурност след годинката, може би, към година и половина.

Общи условия

Активация на акаунт