Златна есен пак дойде, с шума и листа палува СЕПТЕМВРИЙСКОТО дете

• 35 251
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
ду! кафенцето от нас тази сутрин

асе, мн сте хубави и тортит ти мн интересни  Heart Eyes Party

# 106
Добро утро, майчета!

Включвам се набързо да кажа колко е хубава АсетоHeart Eyes Я сега кажи коя песен пеете с булката?  Mr. Green А Сияна и Любо са страхотни, много хубави деца, наистина ти се иска да ги намачкаш Simple Smile

Страйп, пожелавам ти успех в търсенето на работа. Знам колко е трудно с финансови проблеми, но и това ще мине, сигурна съм  Hug

Параход, много хубави снимки от Кипър. Марта е прелестна!

На болничките - бързо оздравяване желая. mai mai, Джизъс  , моарейн Hug

Ох, ние ще имаме мониторинг /каква странна дума/ по един проект днес, та ще забягвам по задачки. Хубав ден!

# 107
Добро утро с кафето!

Ех, че пътешествия тука...

Суити, всичко да е наред с пътуването.
По=далечна дестинация от ЮКорея май няма. Simple Smile
Чакам хубав разказ, така като ти сама можеш.

Параходче, Египет ли е това? Разкажи!

Юник, и твоите снимки гледах, невероятни просто.

Аз така съм се оковала. Едно време 60-литровата ми раница винаги чакаше в готовност,
но от 5 години...

Нели, и всички други, какво ми сподели приятелка.
Белтък намазан на лактите и ходилата веднага понижавал Т.
Нели, НО Т до 39 убива бацилите,
Т е защитна реакция на организма.
Не вденъж сме коментирали, че не е зле да не се дава температуропонижаващо до 38.5-39С.

Иринка, не знам какво да пиша, освен че мисля за вас
и се моля всичко да е наред.

Иринии, как сте?

Стефина, на това му се вика зъбоникнене.
Васко направи рекорд.
Стефан е с 6 зъба, 4 горе и 2 долу.

Вечи, и аз качих снимка, но след като комп. вирус ме "повали" оняден,
мъж ми решил да работя през Мозилата и сега ни на фейсбук, ни на мултиплай могада пиша,
та затова не съм надписала снимката, но мисля ще познаеш Борето Simple Smile

Пееща, дано сложихте край на болежките.

Асе
, благодаря за диагностиката, която ми постави.
Точно такава съм.  Hug

И аз харесвам есента, и се радвам, че живея на място, където има 4 сезона.
Още средата на август ми омръзва лятото, а жегите през 2006 и 2007
просто ме изцедиха. Добре, че 2008 и 2009 беше по-прохладно лятото.
От ноември чакам Коледа, любимият ми празник.
Само 'дето на морето няма сняг.
Аз обожвам снега.
Януари и Февруари ми е малко тегаво, но бързо минава и идва пролетта.
Въобще при мен не съществува сезонно настроение, поне от години.
Времето лети.
Познат мой каза, че не трябва да лети, а да му се наслаждавам.
Да наслаждавам се, но пак лети.

Ох, заповат вирусите, ужасно неприятно.
Но ще ги борим като миналата зима, заедно  Hug

Страйпер, радвам се, че показа Ема.
Успех в търсенето на работа,
щом имаш ценз, мисля ще е ок.

Стефан е на ясла, вчера нарисувал бодлите на таралеж Simple Smile
Днес е супер слънчев ден, ще събираме листа за таралежините бодли и ще направим апликации.

По повод нашите деца и педагогическия ни подход, бих казала, че не се занимавам педагогически  Mr. Green
Говоря му каквото дойде, но той си прихваща каквото иска и е по взм му.
Свекърва ми много се занимава с двамата, говори, учи...
Аз пък съм лигла, по думите на мъжа ми, защото говоря на "бебешки"
Да фъфля много. Сестра ми е с 7 години по-малка от мен,
и и говорех завалено до прогимназията  Crazy
Имах си даже измислени думи.
Стефан проговори рано, говори много хубаво за неговоите 3 гидини,
но не може още да казва К и Г,
и вместо Гого, къща, балкон, котка, става Додо, балтон, тъСТа, тотТа Simple Smile
Често казвам исТаС ли палаЦинТа ( искаш ли палачинка) в унисон с него  Mr. Green
Мъжа ми смята, че е грешно, кори ме.
На мен не ми пука, често разигравам театър, правя гримаси и
усешам, че и Стефан "влиза" в роли като мен.

В неделя на прощъпулника Борис хвана отверката, техничар ще го раздава.  Grinning

Вики, Ина, знам, че се събирате заедно сутрин.
Смятам утре да се присъединя към вас, ако има събиране. Simple Smile
Мая, ти къде си?

Аз вписвам по-рядко, но все се ровичкам в подфорум Наш дом, за бъдещото обзавеждане.
Има бая иде там.
Домът ни е малък и трябва максимално добре изглеждащо и функционално да бъде подреден.

Моарейн, вие какво, две Везни се събрахте?
Ех, че хармонично семейство ще да сте. Simple Smile
Да ти е жив, здрав и много уважителен спрямо теб мъжът!

Шейла, уважавам рецептите на Бордовски в сайта гответе с мен.
Леки манджи, много вегетариански ястия.
Той е диабетик, кухнята му много ми харесва.

Пиаф, обожавам сладко от дюли.
Напомня ми детството.

Моарей, Сонче, Иринии,  дечица, и всички които пропускам - бързо възстановяване!

Ех, че дълга стана...

# 108
Сега виждам, Параходче, Кипър е това.

# 109
С коня в случая не е само оригиналност Peace Младоженецът е син на основателят на прабългарската школа за оцеляване Багатур (сигурно някой е чувал) Те имат конна база и се занимават сериозно с езда и джигитовка (това са всички странни фигури и премятания, които се правят върху кон) Младоженецът изведе булката на кон до края на баните (иде реч за Старозагорските минерални бани).
А аз не съм кума Grinning ПРосто исках нещо ново и интересно и хоп - гащеризон. Добре, че се намират шивачки, които да ми удисват на акълите Wink
На едната снимка пея El Talisman на Rosana, а ан другата Camps Elysees. Булката не пее, само танцува, ама тя това го прави от години, та да не ви разказвам какъв първи брачен танц имаха. Вип денс ряпа да ядат - валс, поддръжки, после парчето на Оливия Нютън Джон и Джон траволта, изиграно като класически рок с подхвърляния, премятания (булката е 48 кг), после пак валс и накрая бавен, нежен блус (съвременна балада). Не, че не очаквахме изпълнения, ама ни събраха очите просто. Има една снимка с момичета в носии - това са нейни приятелки, с които ходеха да лазаруват. Пяха й момински песни на излизане от бащината къща Grinning
Изобщо беше страхотно весела сватба Peace
Що се отнася до тортите - първата ми торта беше за двегодишния РД на Сияната. Аз дори ви бях пускала снимки като бяхме бременни, но надали помните. Замъкът, който е в албума е от преди да забременея с Любо, а другите две са нови. Те са за Дидката снимките, че благодарение на нея станаха торти (тя ми осигури моделиращите маси за покритие) Hug
А за децата - благодаря за комплиментите. Ама нали знаете, че нашите заслуги там са нищожни - това как изглеждат си е Божа работа. Praynig Heart Eyes

# 110
ане, аз съм в меден рудник и сутрешно кафе в центъра ми е малко сложна задачка  Crazy

асе, ще си изпразниш ли кутията да ти пусна нещо, че не искам да спамя темата  Blush
Ако знаеш откога чакам имейл, че Багатур ще организитар нещо , на което да мога да присъствам. Все получавам, но или са ми далече, или точно тогава съм заета  Crossing Arms Crazy

# 111
Привет,

Ане, винаги ми  приятно да те чета.

Асе, на хубава сватба сте били.  Hug И при нас тази година е сезона на сватбите. Другата седмица отново сме на сватба на близки приятели. Решили в началото на месеца  и хоп- експедитивно другата неделя се женат.  Laughing ( А гащеризона е мноого хубав, аз още не съм събрала смелост да облека моите, трябва да влецза малко във форма и тогава)

Момичета, да ви питам- търся за подарък кош за играчки- приемам идеи всякакви-благодаря.

# 112
Ане, хубав пост и как си написала по нещичко за всеки...    bouquet
Асе, на тази сватба и аз бих искала да присъствам, и на коня искам, и да пея, и да танцувам. Другият път да ме вземеш с теб. Няма да те излагам, справям се горе-долу и с трите дейности Mr. Green , а на "Талисман" ще пея и ще танцувам едновременно.
Анамар - кош и аз търсех доскоро (ама не много упорито де). Има в Джъмбо 2-3 вида (и сгъваеми, и статични), но на мен ми се сториха с ужасно качество и така и не купих. Виж пък може да са докарали и нещо ново.

# 113
Приветки и от нас в новата темичка! Суити Hugпрекрасна е!
Няма да навлизам в много подробности, важното е че успях да наваксам с четенето. Ние от неделя сме в самостоятелен апартамент и така се отделихме от свекърите. Не беше съвсем планувано, поне не в началото на зимата, но обстоятелствата го наложиха и не бих казала че ни е зле Mr. Green Това автоматично ни остави без нет и сега докато не си организираме прекарването му ще гледам да наваксвам когато и както мога. Сега сме в апартамента на моите родители, който е свободен, но се нуждае от леки ремонти, предвид времето ще направим най-необходимото, за да избутаме зимата, а напролет ще свършваме останалото.
Благодаря за прекрасния РД, и още по-прекрасните снимки, които публикувахте Hug
Резултатите от нашата консултация бяха - 9200 тежим, 73 см. сме високи.
Нели - относно антибиотика за зачервено гърло, нашата си педиатърка ми се накара, че съм го давала и ми изписа цяла рецепта с алтернативни хомеопатични лекарства, с които да овладяваме бъдещи такива състояния преди да преминем на антибиотик. Ние пихме Цифзил, който тя твърди, че се изписвал за пневмонии Twisted Evil, но нали са ми слаби ангелите - от страх лозе брани - го давах Close Сега ми каза да давам биогайя, за да нормализирам чревната флора, която е била съсипана от антибиотика Simple Smile Отново сме със сополи Mr. Green И толкова отчет накратко Wink
Асе, страхотни снимки и страхотна сватба сте изкарали Heart Eyes За количката - взеха Конкорд-а, а аз вече поръчах кожухчето на Нели, за което и тук искам да и благодаря Hug Продавачките в магазина така и не намериха чувалчето, за което ти ме уверяваше, че го има в борда Laughing, казаха че се случвали дефекти Laughing Аз обаче го открих и сега количката е с коригирана цена Laughing, добре, че не бяха светнати та веднъж и ние да изкярим Peace както се казва. Сега вече очакваме с трепет бебчето. За тези, които не знаят - очакваме снаха ми всеки момент да роди Heart Eyes Вероятно ще се завлечем в Пловдив около и след раждането, ако сме здрави, та можем да спретнем една среща с Пловдивската група Wink
Ани(Параход) - добре завърнали се Hug Чудни снимчици, страхотно е в топлите страни Wink
Иранка -  Hug
Ане - страхотен пост - искам и аз такива да пиша... Hug, ама само с искане не става Mr. Green
Изчезваме да се наслаждаваме на хубавото есенно слънце, съжалявам за разпиляния пост, но искам да кажа много неща за малко време и с малко думи Embarassed та се получи това Blush
До скоро включване Grinning

# 114
Привет и в новата ни тема! Суийти, мерси, че си редуцирала малко първата страничка, така ми харесва повече - по-семпличко, по-ясно. Hug
Анамар, не се сещам нещо оригинално да съм виждала за прибиране на играчки. В "Джъмбо" някой вече е споменал какво има, по другите места май са същите артикули. Знаеш, че у дома кошът за играчки е всъщност опакован кашон (то е от някаква пресована дървения де, не е баш картон), така че по-оригинално от това не мога да се сетя. Но не съм сигурна, че всеки ще приеме добре един, макар и страхотно украсен, прост кашон. В магазини от типа на "Комо" и "Домко" съм мяркала разни красиви кошове за пране, които биха могли да се ползват и за играчки. Съжалявам, ако не съм помогнала особено.
Това беше краткото ми "дзак"...
Имам и една молба... някой познава ли Май нейм? Не съм я мяркала скоро, а миналата година, покрай мартениците, спомена, че имала подръка материали. Та искам да се свържа с нея.

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 14:19 от Шматка

# 115
Подсети ме Ане  Hug (и на мен много ми харесва как пишеш, а пък днес съвсем си се постарала  Blush ). За Т° и аz zнам това zа намаzването с белтък. Мисля, че наистина действа  Peace, освен това е супер, zащото е съвсем беzвредно и всеки може да пробва, ако помогне.. помогне  Wink . Но аz zная така, намаzва се на двете китки на ръцете(т.е. отвътре, да уточня), оставя се така да иzсъхне и се мие чак доста след това  Peace . Който иска да пробва, не zнам кой начин е правилен, но аz така го zнам и с.м правила, до сега само на Крис. Та викам.. да споделя Crazy
Аz не мога да кажа дума на бебешки, или лигаво. Не мога да си обърна еzика просто. Та съм в другата крайност, но понякога се и ядосвам на себе си.. просто никога не мога да се "полигавя" с децата си, не мога...
Хора(които го правите де  Wink ), итересно ми е, някой успява ли вече да мие zъбите както трябва, или поне горе долу? При нас е някаква пародия това. Ако иzобщо отвори уста, успявам само веднъж два пъти да тръкна, но винаги само отдолу(отгоре не ми дава, не мога да раzбера zащо), след което бута четката с еzик и иска да ми я вzеме от ръката.. Ако не я дам, пищи, така че давам я и толкова с миенето  Tired

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 14:55 от Сова

# 116
анамар, сович, сиси, юник, маяHug
благодаря за милите думи.
да, май пиша просто и подредено, но го правя рядко, за съжаление.
вечер съм свободна, като заспят децата, но свеки спи при компютъра  Crazy
ние сме голямо семейство, 5 човека и 2 деца,
няма къде да се скриеш.

но пак да кажа, тези образи в които се предствяме пишейки, нямат понякога нищо общо
с действителния човек. не че се предтсвям в друга свелина, но...
понякога изграденя образ се разминава с действителния.

за кош ползвам един басейн, който не се ползва с направление.
диаметърът не е повече от 80-90 санта.
не е дълбок, но всичко влиза в него.
често крия играчки за известно време, като ги покажа, стефчо вече се е затъжил за тях и
по ги цени и се занимава.
аз по принцип не купувам много играчки-няколко конструктура, 2 дървени влакчета с релси и още
няколко дървени играчки, вършат предостатъчна работа.
Стефан играе  с техническите куфари на баща си, а те са няколко на брой, цвят, пълнеж...

анамар, забравих да се обърна към теб и пътуването до Шотландия и още къде беше?
а за сайта ти, който видях оняден - браво!
сръчни момичета сте.
аз съм само един тъп консуматор, хич ме няма с компютрите, математиката и точните научки.

ъдиктид, пред седмици ме пита нещо  Grinning Blush
значи за ЕБХто, така процедирам.
Сутрен от 6 до 9 го издържа н пъти и все пуска по малко пиш.
тогава секва, та до 13 като се върнем от разходка.
навън не пишка, макар че го издържам.
щом се върнем се насуква и пка пишка.
въобще не се замислям дали му е време да пишка, ака.
такъв навик ми е, че...разбира те сами.
като времето захладня, започна много да се напишква, скъсвах се от пране.
но сега като че ли свикна с по-ниските Т и дни нямам напикани гащи.
сега е лесно, всичко попива в слипчетата и панталонките и не пада на килима.
към 12-1 задължително се напишква, но аз не го издържам тогава, спя като пън.
напипвам го по някое време и го преобувам.
за нощата му слагам и тензухено парче.
всичко попива в него и не пада на леглото, макар че под него има и подложка.
следващия път го издържам в 6.
мъж ми се кара, вика поне нощта да му слагам памперс.
но и дума да не става.
за последно му сложих на 19.07. като бяхме за ден в Котел,
а иначе от май месец е без.
чудесно направо!
няма връщане назад, никакви памперси.

СовЕ, аз не ги мия бобините зъби  Blush
май не е редно, че правя така.
то и със стефчо е пародия. пак  Blush

Ама и той Борко такова ядене му удря, мани-мани.
Е нека да докара още някой и друг зъб и ще почнем,
но директно с четка,
тия накрайници са пародия за мен.

Борис все още не пие вода и не може да яде нормално.
имам предвид, че след 5-6 хапка плюе храната, бърка в устата.
храним се на пода, по простата причина, че не търпи столче за храна.
аз имам от тези дървените и като го сложа, протестира ужасно.

Хубаво е на 1 страница да има бабаини илачи, народна медицина като този метод за понижаване на Т с белтъка.
може и аз да го направя.

Сови, та викаш не се лигавиш.
То си е някак си вътрешно да му се не види.
Мъж ми като ме ядоса пък, му говоря на мЬеко  Mr. Green
Колкото по ме ядоса, толкоз по мЬеко го давам  Mr. Green

имам още да пиша, ама ще е довечера се надявам.

# 117
Първо на въпросите Grinning
Шмат, Май нейм е от Добрич и мисля, че с Нели излизат заедно с бебоците.
Анамар, малката е божествена на тая снимка. Имаме същата (или почти) шапка, но ако някой ми каже как да я накарам да не я сваля.. ще черпя мноого!
Кош за играчки - нашият е от Комо, ще потърся линк към него в сайта им, но е много голям и сгъваем. Имаме и два за пране - от пластмаса и ратан, и двата стават и за играчки, първият от квартално магазинче за потреби, вторият от Бриколаж.
Асе, Асе, пак обра точките, Асе.
Ланвинка, снощи случайно изрових и направих твоята червена леща - облизахме си пръстите с Марта.

За пътешествието - ами идеята се роди внезапно в неделята, когато празнувахме общия рожден ден. По принцип мислехме нещо, ама съвсем не беше Кипър. Но тогава прочетохме какъв адски студ се задава и речено-сторено. То не е нова дестинация за мен, аз имам близка приятелка там от дълги години и съм й гостувала още преди 5-6, даже два пъти, а половинката пък е бил на екскурзия, по-скоро.
Речено-сторено. Полетът мина добре - сутрешен е и е само 2 ч, но оттам нататък... това дете направо не спря да бесней. Беше всичко друго, но не и почивка. Тази ни е третата с бебе и не мога да не отбележа, че всяка следваща е все по-тежка  Sick Не можахме едно кафе да седнем да изпием като хората. Единствено на плажа се "кротваше" за 2-3 ч дневно. Накрая пък разви и страх от тъмното и след 6 ч не можех дори да се изпикая - ревеше, ако се отдалеча на повече от 30 см от нея, независимо, че баща й е там, гушка я и т.н.  По автобуси и таксита се държеше направо безобразно, ако не суче. Въобще сучеше нонстоп Grinning
За Кипър - какво: жега. В края на октомври е по-топло, отколкото средностатистическото лято в Бг. Скъпотия. Бяхме в доста гаден хотел по тази причина, но не търсехме лукс, а близост до  плажа и слънце Grinning Храна, обслужване и цени - с пъти по-зле от тези в Гърция. Аудитория: пенсиониран английски пролетариат от Екзетър и Лийдс. Особено разочарована бях аз, тъй като съм се веселила там в ергенските си години ... И снимките не сполучиха тоя път... Там има големи красоти инак, но трябва да се пътува, пътува... а общественият им транспорт е зле.
Но - лято!!!! Не мога да кажа като Ане, че обичам всички сезони  Mr. Green

Въобще напоследък съм склонна да се откажа от родителството фул тайм  Twisted Evil Стапя ми лагерите тва дете. Вчера половин ден съм плакала, другата половина съм я овиквала. Ама то мрънкане, то тръшкане, то киселяк.. няма угодия. Днес като че има светлина в тунела, но като цяло последните седмици не са добри. Туйто. Оплаках се. Следобед ще я мъкна на консултация, пак ще има рев. Е хубаво, ама аз не понасям детски плач. Къса ми нервите и не мога да го слушам повече от 30 секунди, та веднага заставам на челни стойки. Както и да е... оплаках ви се. Бъдете здрави  Heart Eyes

# 118
Стапя ми лагерите тва дете. Вчера половин ден съм плакала, другата половина съм я овиквала. Ама то мрънкане, то тръшкане, то киселяк.. няма угодия. Днес като че има светлина в тунела, но като цяло последните седмици не са добри. Туйто. Оплаках се. Следобед ще я мъкна на консултация, пак ще има рев. Е хубаво, ама аз не понасям детски плач. Къса ми нервите и не мога да го слушам повече от 30 секунди, та веднага заставам на челни стойки. .....

С теб имаме много общи черти, да знаеш  Mr. Green  Аз също не понасям да реве, колкото по-реве, толкова по се изнервям, хем знам, че не бива и си повтарям, и дишам, и броя до 100... Трудно, трудно.... А моето е като твоето - все залепено за мен. Нямам против, но и аз съм човек, от време на време ходя до WC или се къпя  Grinning  А иначе готвя с висящо (обикновено) на крака ми хлапе  Laughing

Ане, и на мен ми е супер приятно да те чета, аз май и друг път съм споделяла  Grinning  Също като теб, по инстикт изпишвам Дари, вече почти не гледам часовник; като ме попитат какво-що и тогава се сещам и отброявам час-час и половина - това й е интервала приблизително. Но тя вече си казва, "пиш-а" или "пиш-таууууу" (пишало). Много сладка  Mr. Green  ПРеди време не вярвах, че дете на годинка може да си казва за пиш, но ето - истина е било  Grinning

# 119
 И аз на опашката с Ани и Моарейн - все едно описвате поведението на Алекс - особено последните дни ooooh! Тръшкането и ние го владеем много добре и при мен хваща дикиш и аз не понасям рев - та се прилага по-често. С всеки може да остане до момента, в който не ме види - започва с такъв силен вой, че ще речеш че го колят. Резултатът от тези му тръшканици и желание да е в мен е една хронична болка в лявата китка, просто з-то не мога да го държа с другата ръка.  ooooh!Много често ми се случва да не успея да си измия зъбите сутрин, з-то вече съм използвала квотата си за тоалетна Blush И с това желание да е на гърда просто ме озадачава newsm78, възможно ли е отново някога да я използваме само по предназначение или ще съм в ролята на залъгалка? Асе, това е топка в твоята градина Mr. GreenАз вече писах за това, съжалявам ако отегчавам групата Praynig И аз се оплаках.... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт