Кога се дава кисело мляко

• 13 068
  • 151
  •   1
Отговори
# 105
Да, темата е за киселото мляко. Темата не е за кърменето до 4г.

Най вероятно 6те ме лин4увате,но аз дадох кисело мляко когато бебо навърши 1 месец.Кърма нямах грам.АМ пробвах няколко,не 4е не ги прие ,но беше постоянно гладен.Сега е на 2 месеца и няколко дни и яде кисело мляко по 180 грама.Оба4е давам дома6но.Най интересно е,4е наддава в границите на нормалното.Няма никакъв проблем.
Обаче Макаронке, каква толерантност да има след такъв постинг? Влизаш в подофурма за кърмене, влиташ с нисък старт в тема за киселото мляко и се изцепваш. tediniki  много добре знае каква рекация ще има, МОЯ грешка че и се подведох въобще да я коментирам и да обсъждам. И много ми е странно що за педиатър е препоръчал кисело мляко за бебе на месец? О, то май въобще е нямало препоръка от педиатър или бъркам?!
Извинявай ,че се намесвам ама когато си била бебе с какво са те хранили? Едно време като е нямала кърма майката са давали кисело мляко.

# 106
  • Пловдив
С Хумана. Категорична съм. Майка ми е била студент стоматолог, когато се раждам аз. Общо взето ме е гледала баба ми и ми е давала хуманка.

# 107
Аз не мога да разбера теб какво те засяга дали педиатъра е дал препоръка за МОЕТО дете или не?Явно няма по интересни не6та,които да те интересуват и гледкаш 4уждата пани4ка newsm78

# 108
  • Видин
Подвеждаш аудиторията с думите си. Сега всяка майка ще си рече " Щом на Гичка са й казали да дава кисело мляко, значи и аз мога да давам", а че не е полезно - какво значение има, нали педиатърът така е казал? Да, ама педиатърът ли ти гледа детето вкъщи и ти го храни? Той ли ще плаче заедно с детето ти когато го боли коремче от неправилно захранване? Tired

# 109
  • Пловдив
amanita според мен на tediniki педиатъра НЕ е препоръчал да се храни бебе на месец с кисело мляко. Обаче ние, които го отричаме не сме били педиатри с 20г стаж. Но и педиатрите не го препоръчват за толкова малки бебета. Ако ставаше дума за по-голямо бебе бих решила, че е възможно да е препоръка от педиатър. Ама за бебе на един месец......

# 110
  • Видин
О, изпуснала съм, че било самоинициатива  Crazy
ХвалЪ на таквиз подвизи  Sick

# 111
Янтра,какво трябваше да препоръ4а на бебе,което бидейки хранено с АМ постоянно е гладно и пла4е?Какъв съвет да даде?Да сменим АМ.Да,правихме го няколко пъти.....без ефект.Сега детето е спокойно.Много моля за малко пове4е толерантност..... Simple Smile

# 112
  • Пловдив
Не мога да бъда толерантна към нещо, което считам за откровенно вредно за едно дете. Все едно да съм толерантна към храненето с винена попара, децата стават едни много кротки и спокойни от нея.
И какво стана, може ние да не сме педиатри, ама педиатрите не препоръчват кисело мляко за основна храна, особено на едномесечно.

# 113
Ами да ти кажа,препоръ4а и наистина нямаме проблем.Аз ви  обясних,4е млякото аз си го квася,изследва се....Не мисля,4е е не6то опасно.Да ,бих била безумно доволна ако имах кърма,но...уви,не зависи от мен. Simple Smile

# 114
  • Пловдив
Горе-долу доста зависи от теб. Да не спорим по въпроса.

Киселото краве мляко си е кисело мляко. Кравите произвеждат мялко за телета, а жените произвеждат кърма за човешки бебета. Прочети малко какво има в състава на краве кисело мляко, овче кисело мляко, козе кисело мляко и какво има в кърмата. Няма значение, че си го квасиш ти.

# 115
Както ве4е споменах,кърма НЯМАМ!!!!!Из4ела съм достатъ4но!В4ера на консултацията ни каза да запо4ваме и с пюретата(плодови).И за това ли 6те кажеш,4е е самоинициатива от моя страна?Аз предлагам да спрем,нека не сипем обвинения,за6тото всеки е прав за себе си Hug

# 116
  • Пловдив
Аз не сипя обвинения. Казвам, че киселото мляко не е добър начин да се храни едномесечно бебе.

# 117
И аз и брат ми сме хранене с краве кисело мляко когато сме били бебета,по препоръка на педиатър и разреждано с вода по схема.Майка ми не е имала кърма.Не мисля че е чак толкова вредно колкото пишете.

# 118
  • София
Е, киселото мляко не е бързодействаща отрова  Wink, наистина чак толкова вредно не е, едва ли някое бебе ще умре от него, с изключение на случай на тежка алергична реакция - може евентуално и да е умряло някое бебе - нямам представа.
Което не го прави обаче полезно за 1-месечни бебета, и по този въпрос мненията на специалистите са еднозначни - има АМ, ако по някаква причина майката не кърми, трябва да дава АМ. Състава на кравето мляко, било то прясно или кисело, не е подходящ за бебета. АМ също е краве мляко /освен определени АМ/, но до известна степен състава му механично е доближен до този на кърмата, въпреки че не може да я наподоби изцяло.
И да даваме примери със собствената си безотговорност към децата си за мен е доста странно - какво точно правите - пробвате на колко и какво ще издържат бебетата ви ли, и после се хвалите с това? И какво ако сега няма реакция, сигурни ли сте, че една евентуална алергия след 10 г. не е предизвикана именно от даденото кисело мляко на 1 м. Хранете си децата както искате, но пък и не очаквайте толерантност за безхаберие - имате нет - почетете малко. Peace

# 119
На баткото около годинката, на 1,5г не заспиваше без шише кисело мляко, нито следобед, нито вечер:).
Бебката още не е опитвала кисело мляко.

Общи условия

Активация на акаунт