Кога се дава кисело мляко

• 13 067
  • 151
  •   1
Отговори
# 135

[/quote]
Извинявай ,че се намесвам ама когато си била бебе с какво са те хранили? Едно време като е нямала кърма майката са давали кисело мляко.
[/quote]

Мен лично с кърма до 6 м./говоря за млечно хранене/, после Хумана. Обаче, не разбирам защо практиката преди  толкова години трябва да се взема предвид и сега. Това- "кисело мляко, защото тогава е нямало друго", "баба ти да не е яла само био", и др подобни, са неоправдани причини за да се посочват за аргументи. Пък в крайна сметка-да, баба ми яла само био, от градината.
И да, не става въпрос за оцеляване, а за състава на киселото мляко изобщо, което, разбира се, не се дава като основно хранене- както вече са писали някои. Да не говорим, че в случаи се развива алергия.
Мисля, че майките, които хранят децата си основно с кисело мляко, не са разбрали въпроса правилно. Май авторката на темата пита- Кога точно да запознае детето си с киселото мляко, като храна- част от менюто на едногодишно дете , например.
Пък и не мога да повярвам, че тука се цитира и д-р Марио  Rolling Eyes  Shocked

# 136
  • Пловдив
Извинявай ,че се намесвам ама когато си била бебе с какво са те хранили? Едно време като е нямала кърма майката са давали кисело мляко.
[/quote]
Това- "кисело мляко, защото тогава е нямало друго", "баба ти да не е яла само био", и др подобни, са неоправдани причини за да се посочват за аргументи. Пък в крайна сметка-да, баба ми яла само био, от градината.
[/quote]

Да точно пък и едно време бабите ни са кърмили децата си до 3 годишни и не са имали проблема с киселото мляко, той се появява после след като някой майки си правят експерименти с децата "да пробвам и ако няма проблем ще му давам".Това е присъщо (поне според мои наблюдения) за майки които нямат възможността да купуват AM, след като "нямат кърма", а имат пари за цигари, ей това все се чудя и не мога да си обясня, що за майка ще го направи?

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 13:40 от amaru2

# 137
Кисело мляко като добавка към менюто започнах да предлагам малко преди да направи 1 година - с лъжичка като следобедна закуска 2-3 пъти на седмица. Прясното - покрай кремчетата от детската кухня - след 10-тия месец, още не съм предлагала натюр за пиене.
От 1-2 седмици започнах да замествам АМ с кис.мляко. /тоест 1г и 9мес/

# 138
Това- "кисело мляко, защото тогава е нямало друго", "баба ти да не е яла само био", и др подобни, са неоправдани причини за да се посочват за аргументи. Пък в крайна сметка-да, баба ми яла само био, от градината.
[/quote]

Да точно пък и едно време бабите ни са кърмили децата си до 3 годишни и не са имали проблема с киселото мляко, той се появява после след като някой майки си правят експерименти с децата "да пробвам и ако няма проблем ще му давам".Това е присъщо (поне според мои наблюдения) за майки които нямат възможността да купуват AM, след като "нямат кърма", а имат пари за цигари, ей това все се чудя и не мога да си обясня, що за майка ще го направи?

[/quote]
Какви екперименти какви 5 лева WhistlingКогато отбих малката на 9 месец(защото представете си аз не виждам нищо кой знае колко приятно в това действие).Веднага започнах да и давам кисело мляко,защото просто адаптето е пълен боклук за мен.Предпочитам да я "тъпча" с изключително неполезното краве мляко,отколкото АМ с  уникален състав -безмаслено мляко,  суроватка, растителни мазнини....Суроватката да не е от мамини цицки  Laughing

# 139
  • Пловдив

[/quote]
Какви екперименти какви 5 лева WhistlingКогато отбих малката на 9 месец(защото представете си аз не виждам нищо кой знае колко приятно в това действие).Веднага започнах да и давам кисело мляко,защото просто адаптето е пълен боклук за мен.Предпочитам да я "тъпча" с изключително неполезното краве мляко,отколкото АМ с  уникален състав -безмаслено мляко,  суроватка, растителни мазнини....Суроватката да не е от мамини цицки  Laughing
[/quote]

Това, че не чувстваш нищо приятно не е предтекст да си отбиеш детето, но си е твое решение, все пак 9 месеца не е малко време Hug.И за опитите казвам за майките, които им дават в малките месеци, а не в 9, макар, че за мен лично 9 също е рано Simple Smile.Относно AM или кисело си мисля, че AM е по-подходящо именно защото е АДАПТИРАНО  за бебетата.

# 140

[/quote]
защото просто адаптето е пълен боклук за мен.Предпочитам да я "тъпча" с изключително неполезното краве мляко,отколкото АМ с  уникален състав -безмаслено мляко,  суроватка, растителни мазнини....Суроватката да не е от мамини цицки  Laughing
[/quote]

А защо не споменаваш останалия състав на АМ- калциев хлорид , Витамин С, железен сулфат , ниацин, цинков сулфат , Бифидобактерии, калциев-D-пантотенат, Витамин Е, Витамин А, меден сулфат , Витамин В1, Витамин В6, Витамин В2, калиев йодид , фолиева киселина, Витамин К, биотин, Витамин D и други. Май нещо липсват в киселото мляко, а?! Laughing

# 141
Многоточието след безмасленото мляко,  суроватката и  растителните мазнини са точно за тези тези долупосочени витамини.Идеята да напиша тези съставки само е,че исках да кажа че и АМ не е особено  чистоприродно  Laughing и за да обесня защо предпочитам чистото кисело мляко дори и без тези допълнително прибавени витамини.Не споря,че кърмата е за предпочитане,но по една или по друга причина предпочитам кисело мляко с 2 витамина хаха ,а не сухо мляко с 20 допълнително прибавени витамини Peace

# 142
Амару,аз пък се замислям от 4удене и спорове по форумите,   остава ли някакво минимално време за детето? Laughing

# 143
  • Видин
Кви деца бе?! Ние нямаме деца. Ние сме дърти лелки, които спорят с вас, защото си нямат друга работа  Laughing Sunglasses

# 144
  • Once there was a Hushpuppy...
Не съм давала още кисело мляко. Мисля това да е скоро.
Но, аз лично се съмнявам в полезните съставки на АМ от известно време, и сега след като прочетох поста на Волната Макорнка.

# 145
...но по една или по друга причина предпочитам кисело мляко с 2 витамина хаха ,а не сухо мляко с 20 допълнително прибавени витамини Peace

Само дето в кърмата няма 2 витамина, хахахах, а много повече. Laughing Че, като са допълнително добавени, какво? Поне ги има. Или ти никога не си взимала витамини, Центрум например?
И понеже детето ми заспа в 20.30 ч. ще взема да поспоря още  Mr. Green
Ето как поста на макаронка влияе на избора на хората. Вече почнаха да се съмняват в АМ, щото тя цитира съдържанието му. Ми, че то го пише на кутията. И кое не му е "чистоприродното" /пиша думата съединено, защото цитирам/ на АМ? Сигурно растителните мазнини, ми че те ги има и в пюретата, или обезмасленото мляко, което присъства в кашите. Леле, пък колко е "чистоприродно" киселото мляко". Да, нишестето в него може и да е, ама да е полезно  newsm78, май хич не е. И още нещо АМ няма нищо общо със сухото мляко. Има много информация, образовайте се Naughty

# 146
За кърмата не споря както уточних в поста си WinkАз не давам допълнителни витамини.Давал съм само витамин Ц,при простуда.Гледам детето ми да си ги набави от храната.Та така..не съм искала да влияя на никого ,изказвам мнение.Какво му има на киселото млякото заквасено вкъщи??Предпочитам го пред вторичният продукт от него (суроватка) с +/- 20 витамина.Не казвам ,че кашите и купешките пюрета са изключително полезни,затова който иска да си готви у тях.Всеки сам решава как да храни детето си.АМ си е точно сухо мляко по консистенция,не говорех по състава му. Peace

# 147
Ама то в АМ затова има толкоз витамини, за да се доближава максимално до кърмата. И нали не твърдиш, че в АМ основния продукт е суроватката #Crazy Защото е много смешно. Купувай Хип био. Там няма.
Ами то по консистенция прилича и на пудра захар  Laughing Mr. Green, ама не му се вика така. Съществува сухо мляко в буквалния смисъл. Няма нужда да се препокриват двата продукта.
Какво му има на киселото млякото заквасено вкъщи??Предпочитам го пред вторичният продукт от него (суроватка) с +/- 20 витамина.Не казвам ,че кашите и купешките пюрета са изключително полезни,затова който иска да си готви у тях.Всеки сам решава как да храни детето си.АМ си е точно сухо мляко по консистенция,не говорех по състава му. Peace
Нищо му няма на киселото мляко, заквасено вкъщи. Освен ако, не знаеш произхода на закваската. И то пак не се дава като основно хранене при кърмаче.
Всъщност говорихме за растителните мазнини, не за пюретата изобщо. Не ми казвай, че в домашно приготвените не слагаш растителни мазнини. Или бухаш краве масло от 5 месец?

# 148
Бухам бухам ама от 6месеца,че малката е захранена тогава. CrazyНе съм казала ,4е суроватката е основна в АМ ,но де суроватка в АМ там и в киселото мляко.Нали преди това някой беше писал,че именно разни бакретии в киселото мляко затормозявали организма на малките и получавали алергии и болести Tiredтрябва ли да следва,че това го има и в АМ(заради суроватката,която както казахме вече не е основна в АМ,но все пак Wink). newsm78

# 149
Аз започнах да давам кисело мляко към 1 годинка, отделно се кърмихме и продължихме до 2,5 годинки! През това време изяждаше 3,4 кисели млека и сега продължава така! Постоянно търси кисело мляко, основното ни ядене е таратор, таратор, таратор!  Laughing Поне няма да се обезводни в летните жеги, иначе няма отказване от промишлените количества мляко!  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт