Правих бухти - къде сбърках?

• 5 192
  • 22
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте аз не си падам по готвенето и поради тази причина не съм се научила още  Embarassed Тук от няколко дни обаче смело се впускам във всякакви рецепти. за мое учудване стават обачеее днес с бухтите нещо се изложих. Пробвала съм доста пъти да правя и все не стават. Сега взех различна рецепта от тук ето тази  от Ванчето

продукти
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
2 яйца
щ.сол
брашно-около 500 г.
приготовление
Киселото мляко + содата се смесват.Добавят се яйцата,солта и се омесва не много меко тесто.Разточва се и с чаша се правят кръгчета,които се пържат в повече мазнина.

На вид стаха просто идеални обаче останаха сурови вътре. Повторих пърженето на по-слаб огън и ги докарах, но станаха не така златисти както беше показано а кафявии. Предполагам по наблюдение се пържат на по-слаб огън. Искам съвет от по-опитните дали там ми е грешката?

# 1
  • Под гъбата
Аз към тестото добавям чипка сол и две захар. Ислагам 1 яйце. Иначе знаеш че зависи много от брашното, не с всяко става, за киселото мляко също. За такива бухти използвам само Селекта.
Тайната, която научих обаче е в месенето на тестото. Меся го докато започне да изпуска малки мехурчета а след това го оставям за 15-20 мин. да си почине. После разточвам и пържа мекички с различна форма заради децата. Режа ги с формички за сладки. Не са ми много дебели май и се изпържват newsm78

# 2
.... Не са ми много дебели май и се изпържват newsm78

И аз затова си помислих. Да не са били дебели като си точила? Трябва на тъничко, че да се изпържат. Но мисля, че в силно сгорещено масло трябва. Иначе поемат повече мазнина. Пък и от брашното си зависи, но пък зедни бухти едва ли е толкова важно. Имам много хубава рецепта и ако искаш, ще я потърся. От една книжка е и само по нея правя.

# 3
  • София
Аз за пореден път установявам, че това на което аз викам бухти, явно не са такива - аз ги правя с рядко тесто, което изсипвам в олиото (съд с тесен диаметър и повечко олио) с помощта на 2 лъжици. Правя тестото на око и пробавям сирене.

съставките са:
3-4 яйца
около 1 кофичка кис.мляко
брашно, колкото поеме за гъстота като кексово тесто
сол
щипка сода
сирене

Получават се като форма подобни на мушмулки.
Уникално лесни са и много вкусни. Няма месене, няма точене  Laughing дори сами се обръщат в повечето случаи, колкото са по-близо до сферичната форма.

Сега се замислям дали това моето не е някакъв друг вид тестена пържена закуска  newsm78

# 4
Гуш, това не е бухти, а са си точно мушмулки Laughing. Така се казват.

# 5
  • София
Гуш, това не е бухти, а са си точно мушмулки Laughing. Така се казват.

ето, знаех си аз, че повредата явно е в моя телвизор  Laughing Joy hahaha

# 6
Тия мушмулки добре ми звучат Grinning

# 7

И са много вкусни. Майка ги правеше едно време. Само че тя ги пудреше с пудра захар като са още топли.

# 8
  • София
Не съм го оставила дебело около 05-1см макс да е било тестото разточено. Като ги пуснех бухваха много и ставаха като топчици ( точно като на баба) на цвят също ги докарах като нея, но вътре сурови. Моят котлон е с 6 степени и може би е силен на 6 и просто бързо добиват златист цвят, но не успяват вътре да се изпържат. Намалих на 5 и допържих, но станаха кафеникави не са изгоряли но не са така приятно златисти. Оф егати обяснението дано ме разбере някой. Иначе пържих точно в тесен съд с мнооого олио и някои като бухнат наистина сами се обръщаха.

# 9

И са много вкусни. Майка ги правеше едно време. Само че тя ги пудреше с пудра захар като са още топли.
Полин,не стават мазни,нали?

# 10

Ами какво да ти кажа? Мазнички си ги спомням. Аз затова и не съм ги правила. Но може и да не са били пък чак толкова. Като е добре сгорещена мазнината, мисля, че няма проблем с това. То затова се пържи в горещо олио, та да стават бързо, и да не поемат излишно. Пък има го и чалъма с хартията после - вадиш и слагаш да попиват.

# 11
През почивните дни може и да ги пробвам Crazy
Ако се натуткам ще пиша как са станали Hug

# 12
  • София

Може би са една идея по-мазни от тези, които се месят&точат, изхождам от това, че колкото по-рядко е тестото, толкова повече олио поема.

# 13
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Здравейте аз не си падам по готвенето и поради тази причина не съм се научила още  Embarassed Тук от няколко дни обаче смело се впускам във всякакви рецепти. за мое учудване стават обачеее днес с бухтите нещо се изложих. Пробвала съм доста пъти да правя и все не стават. Сега взех различна рецепта от тук ето тази  от Ванчето

продукти
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
2 яйца
щ.сол
брашно-около 500 г.
приготовление
Киселото мляко + содата се смесват.Добавят се яйцата,солта и се омесва не много меко тесто.Разточва се и с чаша се правят кръгчета,които се пържат в повече мазнина.

На вид стаха просто идеални обаче останаха сурови вътре. Повторих пърженето на по-слаб огън и ги докарах, но станаха не така златисти както беше показано а кафявии. Предполагам по наблюдение се пържат на по-слаб огън. Искам съвет от по-опитните дали там ми е грешката?

Пробвай содените бухти на Джемма и няма да съжаляваш. Станаха любими у дома. Според мен разточения лист тесто е бил по-дебеличък и си пържила на много висока степен. Горещата мазнина само ги е "хванала отвън" без да се изпържат вътре. Като ги пуснеш в олиото стават златисти и сами се обръщат, че трябва да ги гониш  running

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.105

# 14
Гуш,гуш и на теб Hug

Общи условия

Активация на акаунт