Ретроспекция на възпитанието - анкета

• 3 695
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
"Светът вече не е същият" - откакто Ева е отхапала ябълката, откакто маймуните са проходили и проговорили и т.н.

Проблемът между поколенията е вечен, няма общо с възпитанието.
Докато мислите,че маймуните са "проходили"и"проговорили"за кво възпитание можем да говорим?На какво ще си научиш детето?да вярава,че е произлязло от маймуна ли ooooh!Ми то за това и възпитанието ни е такова...Маймунско.

Малко спам, ама би ли споделила твоята теория за дефиринцирането на живите организми.
...Преди време бях чела една статия в която се споменаваше, че имаме много близки гени с прасетата, и че дори са се присаждали сърца от прасета на хора...все още не съм сигурна дали е вярно, но ако е така...дали те не са нашият прародител. Mr. Green
.......Мисъл,енергия,действие.Това е моето" дефиринциране на живите организми"Ма ако си в много тясна връзка със прародителите за които си мислиш,няма да го разбереш.За статията.Вярно е и за трансплантациите и то много отдавна.клетки от черен дроб най-вече

# 46
Т.е. с прасето сте плод на една и съща мисъл, енергия, действие  Mr. Green Пък се обиждаш на произход от маймуна.

# 47
...
А къде е срамът? Знам, че звуча като бабичка сега, но наистина - къде е срамът? Не е ли той движещата сила на благоприличието? За което в много ситуации изобщо не можем да говорим вече. Може да казвате, че по-остарелите разбирания и възпитания са закостенели...
Не съм съгласен, но ми подсказваш и бих допълнил предишното което написах:
Днешните баби  (1950-1970) - мойте родители ми казваха - това не се прави, ще те видят хората, не те ли е срам?
Днешните майка/баща (1970-1990) - разбраха, че срамът като мотивация и движеща сила е лошо, че след време дава лоши резултати. Това сигурно променя начина по който те възпитават днешните деца.

Общо взето, винаги е проблем, да отхвърлиш нещо изпитано и да не го заместиш с друго което е по-добро и по-правилно - ако срамът не е правилна движеща сила и мотивация, тя трябва да бъде заместена с друга.
(Последните 20 години преход също показват - колко неща отхвърлихме, а все още не са заменени с по-добри закони, организация и други подобни)

# 48
Точно това исках да не кажа: не говоря за закостенелия срам, който е бил вглъбяван в главите на майка ми и баща ми. А за чувството на благоприличие, за достойнството и за онези ценности, които нямат време. Или би трябвало да нямат. От кого се наливат те в главите на днешната младеж (ето, пак звуча като бабка Crazy)? Но това ми е мнението. Няма ги тези неща, вътре в нас, които ни карат да изпитваме някакво уважение или някакъв респект - от нещо въобще. Няма вече такова нещо, струва ми се. А и как да има - всеки шофьор знае, че с колкото и да кара, 50-ина лева кеш все ще оправят нещата. И с това връзкарство, с тая шуро-баджанащина, в която сме затънали до шия, за какъв прогрес може да става дума? Как да стои качественият лекар в прекрасната ни държава, като знае какво възнаграждение ще получи за усилията си? Или как да станеш учител на 100-тина тийнейджъра при заплащане от към 5-600 лв. Не знам дори дали са и чак толкова. Затова говорим, че май има виновни. И те са както днешните баби и дядовци, които са започнали тази държавна деградация още тогава, така и родителите ни, които са я доразвили, също така и ние, които освен да плюем странично от форумите, не правим нищо, за да оправим положението. То не, че има и какво да се направи толкова - ако е до управници - да си ги изберем. Но кои да са те?? Ако е до сваляне на правителство - да го свалим.. Но кой да качим там? Ей такива работи. И има, и няма виновни....
Да заменяме лошите лошите неща с по-добри... Как така почти навсякъде по белия свят това се получава ефективно, само у нас не става и не става?! Кой ни дърпа назад? (Не казвайте турското робство Tired)

# 49
Т.е. с прасето сте плод на една и съща мисъл, енергия, действие  Mr. Green Пък се обиждаш на произход от маймуна.
Не се обиждам Rolling EyesПросто е нелепо..Естествено,че съзидателната мисъл е единна...Но трябва да си много по-прост от едно прасе,за да вярваш че си еволюирала маймуна..Така де,то прасето си е прасе,ма си знае от кво произлиза.Не се заблуждава,че е еволюирал броненосец...

# 50
Непрекъснато се сблъсква с примери на всякаква възраст. Няма да гласувам, наборът няма значение според мен.

# 51
Кое поколение е получило най-лошо възпитание? на сегашните деца (~1990~2010)  101 (80.2%)
на сегашните майки/бащи (~1970~1990)  14 (11.1%)
на сегашните баба/дядо (~1950~1970)  11 (8.7%)
 Изтрий глас

Общ брой гласове: 126

Харесва ми анкетата! Провокира те да влезеш в дълбочина /причинно-следствена връзка/, да размислиш! Но просто от досегашния резултат съм изумена!
Нима толкова малко хора в този форум поемат лична отговорност за живота си и онова което се случва около нас! Как е възможно най-младата група да е получила лошо възпитание, когато тя е продукт на предходните поколения???  Това да не е един вид признание колко лоши възпитатели сме, неспособни да бъдат родители! Безсилие пред отговорността!?Shocked  
По мое мнение най лошо възпитание е получило поколението след 45-та, равнопоставенноста между мъжа и жената, отнемане на частната собственост, внедряване на изкривени представи и идеали!
Майката е детската градина, училището, университета - т.е. държавата! Thinking

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 17:00 от nely_dk

# 52
Кое поколение е получило най-лошо възпитание? на сегашните деца (~1990~2010)  101 (80.2%)
на сегашните майки/бащи (~1970~1990)  14 (11.1%)
на сегашните баба/дядо (~1950~1970)  11 (8.7%)
 Изтрий глас

Общ брой гласове: 126

Харесва ми анкетата! Провокира те да влезеш в дълбочина /причинно-следствена връзка/, да размислиш! Но просто от досегашния резултат съм изумена!
Нима толкова малко хора в този форум поемат лична отговорност за живота си и онова което се случва около нас! Как е възможно най-младата група да е виновна, когато тя е продукт на предходните поколения???  Shocked  
Приеми го като признание за провала който търпим като родители.Тва е

# 53
  • Brokenpromiseland
.......Мисъл,енергия,действие.Това е моето" дефиринциране на живите организми"Ма ако си в много тясна връзка със прародителите за които си мислиш,няма да го разбереш.За статията.Вярно е и за трансплантациите и то много отдавна.клетки от черен дроб най-вече

Това обаче спада отвъд материалният аспект на проблема. Все има някакъв първообраз от който сме се доразвили в хора, нали? Не сме създадени просто от въздуха...
И това, че тялото (гените) ми е следствие на еволюцията на някоя човекоподобна маймуна (!!!!! не каква да е), не означава, че и мозъка ми е на австралопитек! Wink
Да не споменавам, че дори и най-обикновената маймуна, при специални условия (обучения) развива мисленето си.
А според древните философи - всичко е мислъл и енергия - не само хората.
Така де, извън темата - има различни теории за човека, и лично аз мога да споря за всяка една от тях...така че въпрос на съзнателен избор е коя ще предпочетем.
Това обаче няма никаква връзка с развитието ни като личности.
Човек раждайки се е като един бял лист. И всяка дума, всяка ласка, всяко действие/бездействие, всичко което е около него го изгражда такъв, какъвто става в последствие.
Да, съществуват много биологично заложени детерминанти на личността и характера, но те са само базата чрез която се възприема света около нас.
Историята е доказала, че човек изолиран от обществото не може да живее по човешки - няма такива инстинкти благодарение на които ние да ставаме личности.
Човек гледан от маймуна - става маймуна, човек гледан от вълци - става вълк в човешко тяло...без реч, без развиваща се мисъл.Човек следващ само инстинктите си и знанията на стадото.
В този смисъл ние сме нещо подобно на пластелин, който може да бъде оформен по различен начин, органиъм способен да се адаптира към постоянно изменящата се среда.Но за да бъдем такива каквито сме - хора, ние трябва да живеем заедно..Трябва да се чувстваме защитени там където сме, ако това не стане на първа линия излизат онези първосигнални поведенчески прояви, които ни тласкат към животинското, към борбата за надмощие на всяка цена.

Но трябва да си много по-прост от едно прасе,за да вярваш че си еволюирала маймуна..
Много хора могат и теб да обявят в неблагоразумност за нещата които казваш. Така или иначе доказана теория няма, така че нека все пак уважаваме мнението и разбиранията на всички.

# 54
Идеята ми е,че човекът не е "произлязъл" от нещо си.Той е замислен и създаден като човек.Вярвам,че маймуните са произходни на човекът а не обратното.Заблудата обаче е масова,и тази абсурдна идея се продава и до днес,вкл.и на децата ни.На подсъзнателно ниво,се внушава животинско съзнание.Оф,аре да не спамиме много,ма си мисля,че именно теорията на Дарвин е спомогнала за изкривеното възприятие на света,на нас самите и като естествена реакция погрешен модел на възпитание и отгл.на най-младото поколение.Пак всичко с цел естествено Wink

Общи условия

Активация на акаунт