ЮЛСКИ бебчета и мами - тема 12

• 23 815
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Мерси, момичета, надявам се да не е Simple Smile Не е по езика.
Във вторник сме на ваксина и ще питам.
Чакайте, че се сетих още нещо - откъде го купувате този български чай за кърмачки? Аз питах във всички аптеки около вкъщи - няма, ако има нещо е този на Хип.

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 10:12 от инкс

# 286
  • Canada
Инкс, спокойно можеш да изчакаш няколко дни и то ще си проличи дали е млечница. Аз така направих с Нико - първо налепчето беше само по езика, после минаи по устничките. И тогава вече го заведох на доки и се оказа млечница. Но ти не се притеснявай - дори да е млечница, минава много бързо... Peace

# 287
svetly_,на Дани й бият ДТК по ЗК-много гадно й се отрази /само спеше и не искаш мног да се храни/.Четох някъде из форумите,че някои майки дават ПАНАДОЛ на детенце преди да му се бие ваксината и то по-лесно я понасяло /не го боляло толкова/  Peace

# 288
И на нас педиатърката ни предложи да даваме сокчета от каквото имаме домашно - ябълки предложи, не било захранване, добавка да бъдело... аз обаче мисля да пасирам плодове и да замразя, някой от тук казваше, че така прави, и да ги давам като им дойде времето. Сега не искам.

# 289
  • София
аз ви бях питала веднъж - какво мислите за домашните компоти/пасирани/. Стават ли да се дават на детенце или мислите, че има много захар в тях. Не говоря за първото захранване, а на малко по-късен етап, като й свикне коремчето. newsm78

# 290
  • София
Нелир, незнам за колко по-късен етап говориш, но в компотите действително има много повече захар от това което е допустимо за бебчета, мисля, че няма да са подходящи за тях, нали се препоръчва (от това което съм чела де), че не бива да се прибавя захар към пюретата.Незнам, консултирай се и с педиатъра си все пак.

# 291
За пловдивчанки - ние живеем до Марса ... и тъй като аз утре няма да мога да дойда, че сме канени на питка на едно бебенце точно пообед, се надявам да има скоро пловдивска среща, та да се видим. Много ме е яд, че утре няма да можем да доидем, а така ми се искаше да се запознаем ...
Еее, не ни е срам пловдивчанки - в един квартал сме  Аз съм до Камела, срещу пицария Верди, а на Марса често ходех на кафе (преди да почнат ремонтите на булеварда). Свиркай за среща Hug

Нели - захарта в детските храни не се препоръчва до годинката мисля, после, ако я има, трябва да е кафява или фруктова.
А4 - не биваше да даваш сокче, яри условие че толкова говорихме тук, че повечето педита казват да се захранва рано, но реално не е редно така, защото бебетата не са готови Grinning Нищо, както някой каза, неси й дала отрова, но повече недей. Особено сокове - абсолютно безмислено, с никаква хранителна стойност и с риск за повишаване на кръвната захар. Карайте си на кърмичка, идеални сте, не виждам защо ти е да си усложняваш живота и този на Ема Hug

Аз заложих на бурканите - сварени и пасирани плодове + тиква (тя плод или зеленчук беше Embarassed ), всичко в буркани, стерилизирани и прибрани в избата.

# 292
Стеф, вариш плодовете преди да ги пасираш ли?

# 293
Айде народа вече пътува насам  travel

Нашето ядене се пада в 12:30, веднага след това тръгваме. Инкс, аз останах с впечатление, че ще дойдеш...
Едно слънце се е показалоооо....кеф.

Светли, ние сме ДТК по ЗК, първият път рева и имаше 37,5 и доста я боля крачето, вторият да чукна на дърво нищо й нямаше, никакви реакции.

А4, няма да те разпъваме, но твоето бебче е мъничко на кг, що се буташ и ти между шамарите  Laughing Виж дори Цветен прашец с техните близо 9 кг се отказа пък вие се бутате и вие там дето не ви е работа  Mr. Green

Компоти в никакъв случай не бих дала, но това си е мое мнение. Толкова захар е много за голям човек, тежащ 60-70 кила, а какво остава за дете 6-7 кг  ooooh!

За млечницата - аз се ориентирах от Google images какво е това чудо  Peace

# 294
Мацко - майка ми ги правеше пюретата, доколкото помня, първо ги пасираше (изчистваше ги от костилки, люспи и т.н.) после ги вари в тенджера и после в бурканчетата.

# 295
Благодаря, Стеф.

# 296
Инкс, аз останах с впечатление, че ще дойдеш...
Едно слънце се е показалоооо....кеф.

За млечницата - аз се ориентирах от Google images какво е това чудо  Peace
Не, за съжаление Sad Моята количка е меко казано неудобна за пътуване, няма как да ме вземе някой... А иначе аз ги знам копчетата. Имах едно гадже с баба в Асеновград навремето Wink
 А за млечницата - мерси за идеята - естествено, че чичко Гугъл ще знае - ама де акъл Joy Отивам да видя картинки.
Ау, жива млечница си е като гледам Sad Как се казваше лекарството дето мажехте, че хич не ми се занимава с нашата педиатърка, тя по телефона изобщо не слуша какво й се говори Joy

# 297
  • София
Благодаря на всички за отговорите. В крайна сметка пък може да ги разреждам с вода, за да намаля количеството на захарта до допустимото, че все пак съм почитател на домашно приготвените храни, но има време де

# 298
Честит Рожден ден Миласара на патерици!Пожелавам ти да бъдеш все така лъчезарна,енергична и много здрава!
Честити месечинки на Влади на Сиси ♥♥,Стелла на мама Djidjito,Мария на Nedin и
Елина  на Жани007!
Светли и ние сме на ДТК по ЗК!Преди ваксината предварително му давам Панадол,защто първичт път като видях какво става и реших и на него и на мен да спестя целият кошмар!
За пюренцата както Стеф е писала,плодовете се изчистват много хубаво,сваряват се,пасират се,след което се стерилизират!
За млечницата,Инкс изчакай няколко дена и то ще си покаже!
Мацко,не се притеснявай за сокчето,както по-нагоре са писали не си дала отрова!Но щом не и понася не и давай повече!Пробвай със зеленчуково пюре!
Айде приятна срещичка момичета!После да пуснете снимков материал!

# 299
  • София
Добро утро, ама коооолко ме е яд, че не можах да се включа и аз за Пловдив...пууу...айде много весело да си изкарате момичета и да разказвате после + снимков материал  Laughing
Инкс, можеш да мажеш с Дактарин за млечницата.
А4, Ема си е с много добри мерки, не се тревожи, а за сока - тъкмо си видяла на практика, че не и понася.
Хайде ние изчезваме, че имаме работа ( ох, Цветен прашц с колеги твой ще се занимавам  Wink).
Гушки на всички

Общи условия

Активация на акаунт