ЮЛСКИ бебчета и мами - тема 12

• 23 700
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • Видин
Честито християнче, Чери  Hug
Цветен прашец, какво писмо  Blush стана ми интересно  hahaha

# 706
  • София
Аманитка вече ще ти викам питка любопитка. Пишем си любовни писма с един и същи мъж.[/color] newsm62

# 707
Еее, хубава работа, бива ли пред всички да кажеш, да не говорим, че и мъжете ни може да четат тук тайно Crossing Arms

Кенгурото е до 9 килограма, така че не губете време, а носете бебетата,д а не стане зян (не стига че е безплатно Mr. Green )

# 708
  • USA
Момичета,всички ли ще получите кенгуру,ние не сме получили съобщение,дали важи само за бг.  newsm78

# 709
Цветен прашец, браво! Свършила си страхотна работа! Мисля, че списъкът е идеален за да се използваме взаимно  Mr. Green

И ние спечелихме кенгуру!  Simple Smile

Аманита, сега на килограми ще се обиждаме, м?! Той, Мишо, засега елегантен го раздава, ама майка му може да му удари едно рамо в помощ /все пак не съм забравила твоите манекенски мерки  Simple Smile /. Пък в името на Инето ще качим някой и друг грам /вече сме 6, 590 кг и 63 см  Crazy /

Стеф, Сиси и всички еко-мадами, искам да подкрепя Медулка /както винаги  Hug / и да ви помоля независимо от това, че не всички сме на вашето мнение по био-темата да продължите да споделяте инфо за различните продукти и алтернативи. Няма как да избереш ако не си информиран. Пък ние ще отбираме по наше усмотрение  Hug

Не помня дали се похвалих, но моят син от 5 дни се обръща от корем по гръб. Кака му свърши тази работа още на 2 мес. и половина и се обърна първо от гръб по корем, но Мишо като типичен рак - наобратно  Grinning

# 710
  • варненка от София
Честито християнче на Черешка!

Честит имен ден на празнуващите днес. Голяма съм патка, цял ден забравих да честитя  Embarassed

Честито не всичко, който ще стават мама Кенга  Wink с ново кенгуру.

Цветен прашец, браво за тефтерчето! Гледам на колежките пишеш езиците, дай и аз да се изкажа - превеждам от и на чешки и словашки, работя също с английски, руски, украински, но не са ми преоритетни. Изобщо де що е славянски език мога да превеждам, но рядко се наемам, само в краен случай.

И не на последно място, честито обръщане на Мишето на Сафо!

Да ви представя сега викам нашата дудинка скрехната по бански Mr. Green, готова е за басейн, да видим кога ще е. Каката я цопнахме на 5,5 месеца, Неви може и по рано да я водим на плуване.
Неви по бански

и понеже вече открихме тортите от тортеното предизвикателство, та мога да ви представя тримесечната снимка на Неви

# 711
  • Видин
Сафо,  smile3516 ще си търся друга снаха, то се е видяло! Добре, че имам връзки и в Искам бебе, та по-голям избор да имаме  newsm12
Цветен прашец, разбрах аззззззз  newsm48 Нищо не може да се скрие от мен  tooth
Разлигавила съм се и отивам да си почина докато и детенце спи, че сигурно в 6 ще се ококори и ще почне купона  Joy

Марулка, тортата е уникална, както винаги  Hug

# 712
  • Кърджали
То деня свърши, ама аз да честитя именни дни на тези, които имат именници в къщата. И баща е именник, почерпете се и за негово здраве.
А за кенгурута - моята умна главичка тръгна със свръхзвукова скорост да слага снимка и чак накрая се сети, че бебчето е родено на 06.08 - демек никаква седмица няма... Ама нали трябва да се навра и аз... Сега ми пратили съобщение да въведа данните на детето.. Е какво да напиша, оставих ...
Не че и кенгуруто много ми трябва..Има едно в къщи, събира прах...Два пъти сложих малката в него, без кръст останах...То на мен угодия няма - ту количката ми тежи, ту в кенгуруто ми тежи...
Иначе усмивчицата днес на обяд заспа със залъгалката...Така я захапа, че по време на едночасовия си сън не я пусна... Вечерта я сложих да спи без залъгалка, че вземе ли да я изпусне случайно и ще ореве блока...Научило сее  да реве това дете....
И най - накрая днес бях на зъболекар. Спасих си зъбчето....
Майка ми пък напълно се учуди на това дете...Решила да му даде малко АМ  докато го гледа, да не умре от глад завалийчето, нищо че майка му излезнала преди малко... Е малката и грам не е яла.... То и то има акъл милото, баба му е напълнила шишето с вода и сложила една лъжичка АМ....
Относно възникналия спор по "био" темата, аз не виждам нищо лошо в него...На мен лично ми е интересно да слушам и чета по тази тема, независимо дали става за храна, козметика. Е, 9 години само за това слушах.... Между другото дори си имам идея как би изглеждала моята малка къщичка, където ще живея с голямото дворче,  където ще си отглеждам храната според биологичното земеделие  /или биодинамичното земеделие, ако му хвана края на неговите принципи /....
Стеф, не знам дали знаеш, но в Бачково /нали ви е наблизо/ има един човек, който се занимава с биодинамично земеделие, има малка виличка и нещо като хотел, където приема гости... Ние бяхме при него по повод едно упражнение и много ми хареса... То от него дочух нещо за биодинамичното земеделие.... Ако имате желание, може да си направите една почивка през уикенда там, хем ще си похапнете наистина чиста храна.... И много неща може да научиш от него, ей така за обща култура. Някой слънчев ден може да навия и аз мъжлето, въпреки че той много много не може да схване цялата тази идея с  "био"то....
Чери, честито християнче...
АЗ отивам вече да се излегна до мъжлето. Уж глава го бояло, пък ми се вдетинява тук цяла вечер... Гаси ми тока, когато съм в банята, стряска ме в тъмния коридор..И после на мен ми казва, че от време на време ми избивали бушоните..
Аманитка, не че нещо сепредлагаме, ама си харесахме Габи за зет.... ОТрано трябва да си избера аз зета, че да има време таткото да свиква с идеята

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 23:53 от Sandra_19_84

# 713
Честит Димитровден на всички, които имат повод!
Чери, честито християнче!
Ели, наистина невероятна прилика, все едно са близначки! Влади и Юлиана също имат бебешки снимки, на които много си приличат, но вече почти не, вероятно заради пола, някак си си личи, че Влади е момче дори и когато е с розово боди от кака си. Simple Smile
tan, и ти ме разби с приликата на девойките ти, сега ще чакаме да видим промените с времето. Честито якенце, много е свежо!
Драга и аз така бях с температурите, но като се роди Юлиана купихме няколко електронни часовника с термометри и са ми много удобни, ориентират ме, винаги си нося такъв в багажа, където и да ходим, нашите са и от 100 лв. и над 100, но имаме и по около 40, предполагам има и по-евтини. Препоръчвам, ако си взимаш да е с възможност при натискане да свети, имаме един, който даже прожектира часа на стената, тавана, на където го насочиш. Много удобно през нощта, хем ми е достатъчно да си светна за кратко, хем виждам часа. Оризова каша - може да си направиш и сама от смлян кафяв ориз, има подробно описание е Кърмаческия.
Джил, със сигурност ще те питам като тръгнем да обикаляме! Hug Пожелавам да купите този, който харесваш!  Оооообожавам почти всичко от 100 грама сладки!!
Nina_S, разбира се, че и тук ще ти помагаме с каквото можем, имах предвид да се включиш по принцип в UK темичката, нищо, че са с големи деца, могат да ти дадат по-адекватни съвети за конкретна местна фармация, продукти и пр. Флуорът вече се отрича и тук, но си права за Германия и аз се очудих, аз лично съм против. Браво на половинката ти, че се интересува.
Ем, ПЗ = педагогическо захранване.
Сандра, защо наистина не си я изкарвала поне на терасата, аз многократно съм писала, че това е чудесен начин при липса на време, при студени дни.. Дано е прав мъжа ти, и съвестен, че малко ли са потенциалните убийци на пътя, очевидно си изкарва хляба с това, пожелавам безаварийно пътуване и занапред! Може ли координати на хотелчето в Бачково, ако е възможно?!
Орхидея, чудех се като сте именно защо сте я почнали..
Линет, а защо не си обезвъздушите радиаторите, макар че 21 градуса си е добре, особено за сън. А за вятър и мъгла, така е прието, но аз и това не спазвам, освен, ако не е виелица. Simple Smile Мъглата не ме притеснява, ако е високо горе, а вятъра - на терасата в количката не духа толкова. Simple Smile
nellyr, права е лекарката ти и моят Влади е от циганчетата. Simple Smile Не прекалявай с ТВ, но ако имаш BabyTv, по-добре нея. Заведения има много и за непушачи, пускала съм няколко пъти темата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=366324.0 Ако искате да я сложим на първа страница, има посочени заведения и в други градове освен София.
Стеф, месото аз също го въведох след годинката, така го чувствах, така го направих.
Сърничке, веднъж на 10-тина дни, че и повече, с Юлиана не беше така, но не бях и наясно.
Марулка, както винаги страхотна торта! Успех в предизвикателството! А Нева е по-сладка и от торта!
Медула, Сафо, аз ще продължа да споделям, ако има подходящ контекст, виждам и ми е приятно дори и ако само накарам хората около мен да се замислят за някои неща, а често и се интересуват, променят.. Пример - ЕБХ-то, вероятно повечето тук не могат да го приемат, не искат и да си го представят даже, но пък тези, които опитаха не съжаляват. Мисля, че около 6 момичета практикуваме трайно, а колко още се провокираха и опитаха, статистиката е красноречива. Ако се сетите нещо конкретно питайте, ако знам и съм чела ще се изкажа, аз също отбирам кое е за мен и кое не. Xич не съм изрядна “био мадама” и не искам да бъда, върша го с удоволствие и доколкото мога, обичам да се наслаждавaм на всичко, което ми предлага живота!

Днес бяхме на мерки и теглилки - Влади е наддал 800 гр. и вече е 7900 и е 67,5 см. Отново го определиха като супер бебе и Юлиана беше много щастлива за братчето си. Simple Smile

# 714
Здравейте и от нас Hug

Първо започвам с новините - имаме терен за спортни неделни срещи на софийските мами Party Peace Говорих с ръководството на "Дема" - в неделя след 13ч. залата е свобдна!!! Ако все още проявявате интерес можем да се ораганизираме още тази неделя. Предлагам часът да започва от 13.30ч или 14ч. За мен лично 13.30 е по-удобно, но ако решите може и някакъв друг час. Предвиждам часът да продължи около час и половина. Все пак ще ни е за пръв път и доста време ще мине в обяснения - кое, как , защо Laughing Отново ще уточня, че "Дема спорт" се намира в Младост1А

Днес започнах каляването с водни обтривания, за което се спомена веднъж. Започнах и ще процедирам точно както Сафо Hug беше обясинила. Цитирам: "Водните обтривания започват от 4-тия месец. Бебето се масажира с мека платнена ръкавица/кърпа, натопена във вода с температура 35-36 гр. за около 3 мин. Това се прави в продължение на 3-4 дни, след това намаляваш температурата на водата с 1 гр., отново 3-4 дни и така докато стигнеш температура на водата от 27-28 гр. Масажа е както другият масаж - от дланите и стъпалата към раменете и дупето, също така и на гърдичките и коремчето се прави. След обтриването завиваш детето в хавлийка, подсушаваш го и го обличаш."

Чери, честито ви християнче!!!!
Сиси, астралния близнак определено зае челна позиция Laughing
Цветен адвокат   Wink Hug за списъка - маркетинг и инструктор по ТаеБо.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 12 нови отговора. Връщам се да чета!

# 715
  • София
Сандра я кажи нещо повече за този човечец от Бачково, че се впечатлих, аз много си падам по селски туризъм и мисля при първа възможност да се възползвам. Може и на лични.

# 716
  • Кърджали
Сиси имах аз брошура за това хотелче, но я загубих някъде из  дома на родителите ми. Сега се порових из Интернет, и намерих информация.... Ще си позволя да я пусна тук...
Човека се казва Димитър Стоянов, и е един от малкото хора в България, които се занимават точно с този вид земеделие - биодиначното /има леки разлики с биологичното, най - вече в някои принципи... Всичко се отглежда и прави спрямо фазите на луната..../. Хотелчето е малко, то е къща на два етажа.. Казва се  " Къщата с бамбука", намира се в Бачково... Човека е доста приятен, и ако проявиш желание и интерес може дълго да ти разказва и обяснява, че и да посетиш мястото, където му е градинката /малко извън Бачково, доколкото си спомням... Намерих телефона и мейла му, ако проявиш желание мога да ти ги пусна на лични, макар че и чичко гугъл ще ти ги каже....
А иначе за мъжа ми, ако не ми беше казал, че е далтонист нямаше да отгатна никога...  А и вече, като го познавам, не мога да си представя него някой да го върже и да му даде работа, която не е свързана с пътувания и шофиране... По - добре да го вкарат в лудницата.... Докато свикна да не се притеснявам докато е на път мина малко време, все се притеснявах да не стане някоя беля.... Вече претръпнах май... И аз се надявам и моля някой път далтонизма му да не му изиграе лоша шега, уж е внимателен на пътя.....

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 00:06 от Sandra_19_84

# 717
Аз май днес прекалих с писането, но обещавам, че утре само ще чета...

Джиджи, поздравления за водните обтривания! Предполагам, че Стелла няма нищо против и им се кефи. Аз също чакам Мишето да навърши 4 месеца и да ги започваме.

Сиси, точно това имах предвид - да има обмен на инфо. Иначе когато сме вкъщи Мишо също го издържам, използвам Фрош и ядем наистина екологично чисти плодове и зеленчуци през сезоните когато е нормално да се отглеждат при нас, месото ни е от дядо ми от село и от свеки и май-май до там стигам с екото. Но пък съм отворена за всякаква нова и интересна информация. А понеже в основата на професията ми стои химията обикновено винаги претеглям плюсовете и минусите от гледна точка на по-малкото зло за организма.

Марулче , ти нямаш сърце! Изтекоха ми очите по тортата! Успех в състезанието!  newsm10 А за Неви - нямам думи! Страхотна е! Къде мислите да я водите да плува? И кой ще я учи? Има ли специален инструктор?
И за месото за пюрета искам да питам нещо - пилешкото само бялото ли става или и от бутчетата може да се използва? А от телешкото коя част е най-подходяща за бебетата? Аз щото скоро ще си правя "орехчета от месо", та да знам какво да замразявам.

Чери, честито ти християнче!    bouquet

И накрая да си вкарам питането заради, което досаждам отново днес - Варналийки, насочете ме към магазини с готини килими, плийз.

# 718
Марулка, мерси, ще те потормозя на лични, с още един два въпроса, да не спамя тука. Аз също ще кажа, че ти нямаш сърце, очичките ми останаха в тортата, а Невичка е супер.
Тан, много хубаво яке, аз мисля утре да не устоя на един космонавт Laughing.
Медула, хахахахахаха Laughing.
Ели, главната разлика е, че Калина вече е снимана с добър апарат Laughing.
Мама Диди, беше интересна, докато не се изпокараха на кой му е най- смешна историята и аз спрях да чета. Не мисля, че има значение дали сте на кърма или АМ, аз мисля да си захраня на навършени 5, може и на 6 месеца.
Нина и на мен нищо не са ми споменали за флуор.
Лилчо, Анди много мрази шишето на Чико, много силно тече, вчера се пробвах за последно и край вече. Пробва ли да сложите двете дупки, да не би да й тече много слабо.
Стеф, а и всички момичета, аз не мисля, че има спор по био или не био, мисля, че всеки си изказва мнението, както е писала Цветен прашец, поне аз споделих  моето мнение Laughing. Споделям мнението на Медула и Сафо, интересно ми е да чета и да научавам нови неща, да ли ще ги приложа, кой знае, но ми е хубаво да ги знам като вариант... Grinning Има и нещо друго, знаете ли колко опаковки сме правили и са ни казвали съдържанието да го копираме от еди кой си продукт. Мислите ли, че това, което пише отговаря на истината? Тука няма никакъв контрол на нищо. Друг въпрос при мен е, че в нас се е гледало винаги какво ядем, но без залитания, а аз много уважавам тезата на колегата ми, че все от нещо трябва да умрем и че не искал някой ден да кажат здрав беше, а от какво умря Joy. За съжаление всичко вкусно е от забранения плод и аз се поддавам май на всичко Blush.
Цветен прашец, може да махнеш Шора мишора и Яна (Жана), пислала си ги два пъти Laughing.
мама Мише, каква е тази централа Blush?
Чери, честито ви христянче  bouquet.
Мама Диди, на мен ми пратих съобщение на фейса.
Сиси, ако знаех, че си писала, нямаше да чета така обстойно Joy. Мерси за оризовата каша. За темепратурата, честно казано не искам да меря, не ми трябва да знам колко градуса е, ако се чустваме добре, значи е ок, дори и да е по- хладно или по- топло в даден момент. Аз незнам кой месец, коя дата е, а за часа да не говорим, така че няма да се сещам и темературата да меря Laughing.
Не ми се пише, че моята приятелка беше днес да гледат за сърце и прати смс, че има прблем, не й се говори, утре била на преглед пак, направо се пържа на бавен огън, но на този етап няма какъв проблем да има или бие съцето или не Sad. За съжаление това е положението.

# 719
Julsko bebe замислям се утре да купя един биберон с 2 дупки. Но не ми се иска много защото се "мъчим" още на кърмене,а дам ли биберон с повече дупки ще се отбие Tired защото кърмата не ми тече силно както на други мами. Иска ми се още 2-3 седмици да кърмя. В последно време Алекс си търси "цица" и ми е много мила като сучи,затова искам още малко да издържа с кърмата.Преди много често стачкуваше и се дърпаше.
Спомням си че коментирахте уреда за пюренца на Чико,аз доста се замислих ,иска ми се да го купя. Някой ако го е купил да изкаже мнение.
А за захранването и аз мисля към края на 5ти месец и мисля със пюрета,сокчетата да ги пропусна в началото. Но питането ми е дали с плодове или зеленчуци  newsm78 Искам да избегна стомашни проблеми,защото аз съм със гастрит,баща ми с язва и ми се върти в главата че и Алекс май ще има проблеми Tired

Общи условия

Активация на акаунт