Време до НОЕМВРИ не остана, скоро аз ще бъда мама - 45

• 26 678
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И аз да се отчета от днешните тонове. Беба спинка докато ни мереха тоновете и лекарката каза, че са идеални  Praynig (на мама патето Embarassed) Да ви кажа, само като ме видя и започна да говори в женски род за беба, после погледа, погледа как тръгнаха тоновете и ме пита: На ехо граф момиче го дават нали?!!Направо се изумих  Shocked

Мамчета които сте се насочи ли към Тина Киркова....Много моля ако някоя знае колко парички е епидуралната упойка да сподели Hug На регистратурата не знаеха, защото не се плащала при тях.

Злитова: Мина ми вече  Heart Eyes

# 106
Васи - права си, вече с вирнати във въздуха краци нямах шанс за бягство - просто не го очаквах. Докторката ми обясни, че на бременните им се измества шийката назад някак си и тя за да я докопа.........мани мани. В такива моменти се замислям как на мъжете им е много лесно, и ако те трябваха да износват деца и раждат - сигурно нямаше да има бебета  Mr. Green
За зъба ти съчувствам, май всички ще имаме дълги посещения след раждането при зъбаря - чувала съм, че от кърменето също се влошават нещата - ТАКА ЛИ Е ?

Steletu - ами вземи счупи нещо ако ще ти е от полза. И си ограничи телефонните обаждания

mama_AJ и аз миналата седмица разконспирирах кога имам контракции - все си мислех, че беба се дупи, а то........ако е бебока имаш твърда буца или няколко на корема, но като натиснеш останалата му част е мек.
При контракция целия става твърд като формата му пак може да е разнообразна. При мен вече е придружено с леки менструални болки и напъни като да ми се ходи по голяма нужда. После всичко изчезва.

# 107
  • София
Здравейте
Да се отчета и аз...на бебчо главичката е вече в шийката...поне така казва доки, тежим около 3000-3100 гр...абе в стартова позиция сме общо взето и до 1 седмица май ще сме си трима.

За лекцията утре- ако искате както обикновено в 10:30 във фоайето на baby mall.

Още неща щях да пиша ама забравих вече.

# 108
Мопси възможно е да са спукани капиляри ама от какво пък ще се получат Shocked и дали така ще си останат?!

С тая обменна карта и аз вече се обърках. #Crazy Аз имам два листа на които пише Направление за хоспитализация и един лист Направление на бременна до родилно заведение, та това второто според мен е обменна карта, момичета помагайте да не объркам Васи само.
mag_a;isa а този карто за педиатър какъв е, за бебето ли?!
Тони за педиатър говорих с Узунова от 12-та, но има много хора и е едновременно личен лекар, няма часове. Не е ли по-добре да е само педиатър? Стеле благодаря, но ми е далечко и не се ядосвай, те и докторите не знаят кога бебе ще иска да се появи със сигурност.

Кики доколкото знам положението със епидуралната в ТК е много странно, не знаят колко струва, не искат да я слагат... поне така пише във темата за ТК.
Бая незнам дали ще успея за 10.30, но после ще се намерим сигурно.

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 17:42 от Alissa

# 109
Alissa - Забравих да ти кажа, намерихме педиатърка в МЦ "Полимед"... Ако мислиш, че ти е удобно, кажи ще ти дам тел

БАя - За бебо, да не те отчайвам, ама преди 2 седмици Гиздов ми каза, че имам не повече от десетина дни... СПОКО!!!

Мария.Крумова - Мисля да дам "търн офф" на телефона, докато не се пръкне човечко....Ох, само да сме живи и здрави - когато иска, тогава да си излиза!

# 110
Яничка, радвам се, че намираш време да драснеш някой ред  Hug
Мопси, по-внимателно го давай  Laughing И аз все по-трудно пазя баланс и се чудя кога ли ще се изтърся по-здраво  Thinking
mag_a;Isa, не можеш ли да минеш на индивидуален план? Мисля, че ти дават възможност да се явяваш на изпити на други дати. Обади се в унито да ги питаш.
Преглед за разкритие тука не обичат да правят и затова се надявам да се размина само с един - преди да родя  Laughing Иначе съм чувала, че е много болезнен.
За зъболекари не ми говорете, че изтръпвам  #Crazy И да, както казва Васи, с кърменето нещата се влошават  ooooh!
Стеле, не го мисли толкова, то със сигурност е изнервящо да звънят и питат през цялото време. Ама се разсейвай с други неща и по някое време бебчето ще тръгне  Heart Eyes
Кики, чела съм из форума, че епидуралната е между 150-300лв, зависи от болницата, но точна цифра аз не мога да кажа. Ако никой не се включи,можеш да се обадиш да питаш  Flutter
Ние днес не можем да се разберем с моята свеки кога ще идва - 100 пъти си смени мнението, а ние пререзервираме хотелски стаи като луди  ooooh!

# 111
  • В лудницата на 2-рия етаж.
За каква обменна карта говорите-за личния картон ли?Аз имам само направление на бременна до родилно отделение и копие от картончето с кръвната група и личната амбулаторна карта(картон)
Епидуралната упойка във ВМИ-Пловдив е 100 лв,ако се интересувате,за частните болници,не знам.

# 112
Alissa, ами не знам. Аз имам на краката, сега си огледах щателно циците и видях, че и там имам по ярки капиляри. Не са спукани, но са тъмно лилави. Сигурно от наедряването, може би млечните жлези притискат нещо.  Thinking
Момичета, спокойно де! Всички ще родим- кой едно, кой две! Едва ли някой лекар може да познае кога ще е деня Х. После като се роди бебето и като почнат едни ревове ще ви се иска да е било поседяло малко по-дълго в корема, ама нЕмааа.  Mr. Green

# 113
Мария Крумова - сега само си опипвам корема. newsm78. И аз все си мисля, че се дупи момата, ама явно си права.

Васи - за акото бях забравила. Даже и на раждалите може да сме полезни. Спомням си, че имаше и едно зелено зелено... Айде да не навлизам в подробности. smile3505

Момичета дайте да видим коя какво си спомня от предишни раждания и да се подготвяме. Много неща може да са остаряли и да не се прилагат вече, ама примерно жълтеницата и акото няма да се променят нали така newsm62. Та предлагам ако някой се сети нещо да казва.

Аз се сещам още, че след като родих гърдите ми щяха да се пукнат по шевовете. Вдигнах температура, и всичко се оказа от това, че никой не ми каза как да ги изцедя /извинявам се за израза/. После като ме натисна сестрата, майко мила. Можех да захраня някой завод за шоколад.
Ако се сетя друго ще пиша пак. Дано съм полезна и не ви отегчавам. Аз научих много неща от тук, които ще са ми полезни за напред.

# 114
Портокалчо-искрени съболезнования  Flowers Rose Flowers Rose Наш познат почина по същия нелеп начин на 29 години преди няколко месеца,отнема доста време,за да се подтисне.
За стрийте-имам по дупето и отстрани под кръста  newsm78 по корема все още нямам,надявам се така и да си остане.Също на много странно място-точно на свивките от вътрешната страна на бедрата,не ме питайте как съм ги видяла  Mr. Green Доста спукани капиляри също са налични,а и ми излязоха брадавички,по шията,корема и гърдите  newsm78 Четох,че било нормално и после сами падали-силно се надявам да е така иначе не знам как ще ми ги горят толкова са много и са толкова малки.................А имам също и кафеви петънца по гърдите,много са странни,надявам се и те да изчезнат Crazy
Искам и аз да ви се оплача..постоянно ми се плаче и ми е едно такова заядливо и всичко ме дразни...Тук от няколко дни направо съм изтрещяла #2gunfire
За болницата-още нищо не са ми дали,утре ще ми пускат изследванията.
Май се отплеснах  Blush

# 115
  • София
На мен ми дадоха:1. КАРТА ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА БРЕМЕННОСТТА (предполагам, че на това му казват "обменна карта" Тя съдържа: Данни на АГ и лечебно заведение, данните на бременната, анамнестични данни (продължителност на цикъл, вероятен термин, рискови фактори, години, поредност на бременност, кг, ръст, размери на таза, артериално налягане, дата на издаване на 45 дни болничен майчинство, какви медикаменти се употребяват и всички изследвания които са правени през периода са нанесени! Всичко това е нанесено ръкописно в опр. графички, като накрая има изход от бременността който се нанася накрая предполагам в родилното! Другото е : 2. НАПРАВЛЕНИЕ ЗА ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ - и отново лични данни на нас и АГ, почти в/играфичси са празни, казаха че се попълва в родилното. Тук по скоро се попълват данни за самият прием...спешен или планов, степен на състояние, основна диагноза, настъпили усложнения и т.н Освен тези две неща е задължително да се носи: Оригинали копие от хив и др. както и кръвна група! Дано да съм била полезна!
Васи: Доктора при който ходих преди също не издава такава карта, смятат че изследванията са достатъчни тъй като именно те се нанасят в тази карта, но и някой се сърдят, че  нямаш! Важно е да си носите бланката за хив и кръвна група за да не ви изолират, поради липса на изследвания!
Злитова: Ех тези свекървииии  Wink
За Тина Киркова: Много странно тотална липса на инф. и от други теми, явно много скришна цената Mr. Green

# 116
момичета, зверски си срязах пръста на лявата ръка  и не мога да спра кръвта вече 10 минути... сама съм и направо много се изплаших... имам само кислородна вода и йод....

# 117
запис и аз в новата тема   bouquet

# 118
аннтония   превържи и натискай силно раната докато спре кръвта.

# 119
Здравейте от мен

Аз да ви кажа че от сутрешното стряскане
на сам няма нищо най вероятно са подготвително контракции
Страх ме е защото ми е за първи път
Иначе се радвам да ви кажа тези контракции сутринта
означават че скоро ще сме трима newsm44

Общи условия

Активация на акаунт