Време до НОЕМВРИ не остана, скоро аз ще бъда мама - 45

• 26 679
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте момичета.

Честито на новите мами. Да ги радват много малките бебочета. Стискам палци на всички, които им предстои среща с бебите тези дни....а те май не са малко.

Кики  аз съм се ориентирала към ТК и да ти кажа - опитах 3 пъти да звънна и да питам за тази проклета упойка, включена ли и е или не в цената за избор на екип, и ако не е - колко пари е...резултата и трите пъти беше - ...за упойката нищо не можем да Ви кажем... Дочух отнякъде, че е 100 лева, но пък във форума на ТК пише 300 лева, голяма мистерия, голямо нещо е тази упойка. Ясно е само, че избягват да слагат!

За стриите, имам си от "младостта" тук - там. Мажа се, но засега да чукам на дърво все още нямам. Но съм чувала, че излизали най-много в 9 месец....та ще видим.

Имам и аз няколко БИТОВИ въпроса към момичетата, които са решили да раждат в ТК - да си взимаме ли тоалетни принадлежности за къпане? В смисъл човек може ли да се къпе там по време на престоя си или само миене? Нощници да носим ли? - чувам противоречиви мнения по този въпрос....И последният е - бихте ли ми казали в пликчето за приемане в болницата какво ще си сложите като най-важно, освен документите ... за мен май всичко е важно...Малко са ми неандерталски въпросите, ама какво да правя...

Мерси и чао засега.
Целувки  Heart Eyes

# 121
момичета, зверски си срязах пръста на лявата ръка  и не мога да спра кръвта вече 10 минути... сама съм и направо много се изплаших... имам само кислородна вода и йод....

Тони, не се плаши.
Промий раната с кислородна вода и притисни мястото, така ще спре кървенето.

# 122
Антония,ако е чист йод,не слагай,че ще си изгориш пръста,превържи и трябва да спре кръвта

# 123
Относно епидуралните упойки няма информация, защото рядко се заплаща само такава (в инзвънредни случаи). Смисъл, че за да се постави трябва да си наемете екип. Анестезиолога през цялото време влива и следи състояноето на родилката. С две думи не се отделя от вас.

# 124
Сега се сетих да ви питам,вярно ли е ,че тези 15 дни ,които се полагат на таткото като се роди бебето се взимат от тези на майката.Тоест тези на майката намаляват ? тогава защо са само 15   ако е вярно. Нещо съвсем се обърквам
Копирам си поста от октомврийките,защото там само една мама ми отговори,но сега пак споря с мъжлето ми и не съм сигурна и ако е така това е поредната глупост на нашата държава!/не стига ,че май се плащат горе-долу като болнични  #2gunfire/

# 125
Намерих това:
Общопрактикуващият лекар изготвя „Карта за профилактика на бременността” (обменна карта) за родилния дом 45 дни преди предполагаемата дата за раждане. Направлението за постъпване в лечебното заведение (бланка МЗ-НЗОК № 7) се издава не по - рано от 30 дни преди предполагаемата дата за раждане.

http://www.rcz-vratza.com/img/naredba-39.doc Тук има бланка на КАРТА ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА БРЕМЕННОСТТА (моята изглежда по различно)
http://www.tinki-winki.net/index.php?option=com_content&task … =94&Itemid=59

# 126
Здравейте! Честита дъщеричка на izabela®! Да расте здрава и весела за радост на семейството!

Стрии – появиха ми се колкото си искат. Мажа се два пъти дневно, като съм опитала какви ли не мазила. Освен това съм на възраст над 30 години, та уж би трябвало вероятността от появата на новата „екстра” да е ниска. Въпреки това резултатът е налице. Явно наистина е до кожа.

Тоновете ги слушаме всяка седмица, но запис не сме правили.

Дианка, успех утре и при първа възможност да пишеш!

portokalcho, преди година същото се случи с братовчед на мъжа ми, с когото бяхме изключително близки. Разбирам болката ви и ви съчувствам.

svetla_nka8305, терминът ми е на същата дата, като твоя. Има дни, в които бебка ме рита често и доста силно. Но има и дни, в които я усещам съвсем леко по веднъж или два пъти. Преди около две седмици имаше период от 3-4 дни, в които не я усещах. Изкарах си акъла. Повтарях си, че си внушавам глупости и се натисках в къщи. Накрая все пак не издържах и отидох на лекар. Той ми обясни, че е нормално в напреднала бременност движенията на бебето да са по-леки и не така резки. И ако едно такова леко и плавно движение съвпадне с движение на майката (навеждане, сядане, ставане) е напълно реално тя да не го усети. Така че положи усилия да останеш спокойна.

Яничка,   Hug

Мануалният преглед при мен не беше никак болезнен.

Мопси, поредната паднала. Нали знаеш, че бебче е добре защитено. И аз се изтрепах да се спъвам и да падам. Явно бременността ме прави тромава.

Антония, спря ли кръмотечението?

tsveti_, бащата има право на 15 календарни дни. Ако родителите нямат брак – тогава първо бащата трябва да признае детето, като предоставя за това документ от ГРАО, Общинска администрация. Тези дни НЕ СЕ приспадат от болничния на майката. Заплащат се на 90 % от трудовото възнаграждение (като болничен).

# 127
Здравейте момичета.

Честито на новите мами. Да ги радват много малките бебочета. Стискам палци на всички, които им предстои среща с бебите тези дни....а те май не са малко.

Кики  аз съм се ориентирала към ТК и да ти кажа - опитах 3 пъти да звънна и да питам за тази проклета упойка, включена ли и е или не в цената за избор на екип, и ако не е - колко пари е...резултата и трите пъти беше - ...за упойката нищо не можем да Ви кажем... Дочух отнякъде, че е 100 лева, но пък във форума на ТК пише 300 лева, голяма мистерия, голямо нещо е тази упойка. Ясно е само, че избягват да слагат!

За стриите, имам си от "младостта" тук - там. Мажа се, но засега да чукам на дърво все още нямам. Но съм чувала, че излизали най-много в 9 месец....та ще видим.

Имам и аз няколко БИТОВИ въпроса към момичетата, които са решили да раждат в ТК - да си взимаме ли тоалетни принадлежности за къпане? В смисъл човек може ли да се къпе там по време на престоя си или само миене? Нощници да носим ли? - чувам противоречиви мнения по този въпрос....И последният е - бихте ли ми казали в пликчето за приемане в болницата какво ще си сложите като най-важно, освен документите ... за мен май всичко е важно...Малко са ми неандерталски въпросите, ама какво да правя...

Мерси и чао засега.
Целувки  Heart Eyes

Вес–82Пускам ти дословно какво ми отговори една мама на питане като твоето,само 4е в една друга тема,дано съм ти полезна Peace
Dilandii,памперсите и мокрите кърпи да ти ги донесат като родиш.За постъпване ви трябват:
-2 нощници/една за раждането,една ако първата се изцапа/
-чехли,които могат да се мокрят
-хавлиена кърпа за баня/аз имах и една малка за ръце/
-превръзки/макар да ми дадоха лиглин ,който ми стигна до на другия ден/
-козметика/паста,четка за зъби,шампоан и др.../
-като раждах бе топло,но си носех една памучна жилетка и чорапки
-прибори за хранене/вилица,лъжица,нож,чаша/
-тоалетна хартия,сапун/макар във ВИП-а да имаше/
Аз си носех също:
-мокри кърпички,салфетки
-крем за зърната на гърдите
-вазелин за устни
-ластик за коса
-зарядно за телефона
Всичко друго ми донесоха на следващия ден,след раждането.
Мисля,че ще ти трябва шапчица за изписването,края на месеца може да е много студено.Нас ни изписаха в събота,когато валеше и сложихме шапка.
   Информирай модератор  

# 128
Димна,мерси за бързия отговор.Много странно защо счетоводителката от работата на мъжът ми ,а и др хора така са му казали.Никъде в интернет не намерих да пише,че се намаляват от тези на майката,но да ви питам все пак  Peace

# 129
Alissa, става въпрос за лична амбулаторна карта. Аз имах такава, която ми е издадена от личната лекарка. В нея се вписват прегледите и назначеното лечение. Когато доки ми каза да си я нося, каза че ако нямам такава той ще ми даде. Е, аз имах. Там ми вписа болничния лист за 45 дни - от кога почват и кога ми е термина. Най-добре питай АГто си, няма начин да не знае.  Peace

п.п.
ето как изглежда:

http://www.office1.bg/%CA%E0%ED%F6%E5%EB%E0%F0%F1%EA%E8+%EC%E0%F … 426899000150.html

Злитова, и аз съм чувала за индивидуален план. Иска ми се сега по време на лекции да ме изпитат, та после да не ходя, че с бебе вече ще ми е по-сложно  Wink А утре май няма да съм на линия за да ходя... вече съм с температура - 37, 2.  Tired и не мисля заради едни лекции да се влоша още повече. Трябва да се мисли за здравето на бебка преди всичко, пък изпитите все някога ще ги взема.

# 130
Яничка, добре дошли Hug

vess_82, на приемния кабинет в ТК има следния списък, казаха го и на отворените врати същото:
в наелонов плик-
-нощница /по принцип давали, но ако няма си носиш за всеки случай, става с къс ръкав, топло е/
-джапанки или чехли които могат да се мокрят
-2 хавлиени кърпи
-тоалетни принадлежности за теб/тоал.хартия, сапун, превръзки ,четка за зъби, паста и т.н /
-вилица,лъжица и чаша
-документи/обменна карта, талон за кръвна група и т.н/
Това е! Каквото е необходимо след раждането могат да ти донесаят по всяко време, така казаха.
Ако искаш си вземи и мобилния със зарядно, едни чорапки за всеки случай, аз си взех и 2 чифта гащи. Peace

За прегледа за разкритие помня,че никак ама никак не беше приятен, ама искаш-неискаш стискаш зъби, като те пребъркат 3-4 пъти свикваш Crazy

# 131
  • Пловдив Белащица
vess_82, ако няма някакви конкретни изисквания от болницата най-необходимото, което да сложите за постъпване е:
- документите от лекаря - направление, изследвания, обменна карта (аз съм сложила и амбулаторния картон)
- 2 бр лични карти - на майката и таткото
- чехли
- поне 2 бр памперси за бебето
- евентуално и лигнин, мокри кърпи, ластик за коса
- мобилният телефон

Това е в случай, че постъпвате за раждане, а не предварително. Ако нещо няма да стават веднага нещата, допълнително могат да ви донесат още някои неща като тоалетни принадлежности, кърпа, посуда, тоалетна хартия и да не ви донесат, може да действате с лигнина, той и без това ще остане почти не докоснат  Mr. Green

Една идея за миенето в болницата, ако имате от къде да си набавите мостри шампоан, балсам, душ гел, лосион за тяло (моите са от списания разни  Mr. Green едни такива в пакетчета)

Цвети, няма такова нещо. 15те дни на таткото нямат нищо общо с тези на майката. Иначе да, плащат се като болнични.

# 132
Добър вечер и от мен!!!

Да не забравя Дианка - стискам палци утре всичко бързо и лесно да мине, и да си нагушкаш бебока рано, рано  Peace

Яни - добре си дошла отново при нас . Знам че нямаш време, но се радвам от все сърце че си ни написала няколко реда за бебчовците...
Пожелавам ти бързо да влязат в ритъм и да не те тормозят много много  Hug Моята кума има близнаци и каза, че като били бебета е било доста сложно гледането ... Дано да има кой да ти помага поне в началото  Praynig

И аз да се оплача ... единствения проблем който имам е точно от "зъбен" характер... Моите пломби си падат от само себе си ...и действително е вярно това с тегленето на калция от зъбите и костите ... но това е процес който не е само при кърменето а и сега докато са в коремчетата ни бебоците... За това и пия много мляко макар, че казват да се ограничава в края на бременността ...Но при мен като трето вече ми е ясно че ще загуба още доста калции и от там и рушенето на зъбете ми е неминуемо.
Мануалния преглед действително е болезнен... спомням си първия такъв ... още имам "травма" от това  Twisted Evil Но няма на къде ще се търпи  Mr. Green Mr. Green

# 133
За стрийте-имам по дупето и отстрани под кръста  newsm78 по корема все още нямам,надявам се така и да си остане.Също на много странно място-точно на свивките от вътрешната страна на бедрата,не ме питайте как съм ги видяла  Mr. Green Доста спукани капиляри също са налични,а и ми излязоха брадавички,по шията,корема и гърдите  newsm78 Четох,че било нормално и после сами падали-силно се надявам да е така иначе не знам как ще ми ги горят толкова са много и са толкова малки.................А имам също и кафеви петънца по гърдите,много са странни,надявам се и те да изчезнат Crazy

Все едно аз съм го писала  Shocked
Boyanna аз имам стрии също от вътрешната част на бедрата около коленете и точно тези малки кафяви гадни брадавички по гърдите, от които ми призлява. А бюстът ми беше прекрасен Sad Опитах се да махна две три, но те са толкова много, че просто няма смисъл. Дано да си права и както казваш после да си опадат от само себе си. Както и да е трябва да се мисли позитивно Simple Smile

# 134
  • София
Благодаря за отговорите, момичета...  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт